אני מחפש אומנות לחימה (8)

eli228

New member
לדוד כפרי

צודק אני מצטער לפי דעתי קאפואירה זו לא אומנות לחימה אומנם זה יפה וכל זה

WhiteBear

New member
שווה לבדוק צ´אנג מינג קונג פו

שווה לך לבדוק כמה מקומות לפני שתבחר. בכל מקום שווה להסתכל על המדריך ובעיקר על התלמידים הבחירים, ולראות אם כמוהם אתה רוצה להיות כש"תהיה גדול". שיטת צ´נג מינג קונג פו, נמצאת במסגרת בית הספר שבו אני לומד, ואולי היא תספק את מה שאתה רוצה. פרטים: http://www.taichi-chuan.com/nextver/heb/kung.htm כמו כן, תעשה חיפוש של המילים: "אני מחפש אומנות לחימה" ותמצא כמה שירשורים שמקבצים אנשים שמחפשים שיטות חדשות ללמוד בעצמם. אולי תמצא משהו שיעזור לך שם. בברכה, ותספר איך הולך, טל.

עוד שנה לגיוס...

אני מניח שאתה רוצה לנצל את מעט הזמן שנשאר לך עד לגיוס, בכדי להיכנס קצת לכושר וללמוד יכולות גופניות שאולי יעזרו לך במהלך השירות הצבאי. מאידך, זה שתתגייס לצה"ל, לא מחייב שלא יהיה לך זמן להמשיך את האימונים, אולי בתדירות יותר נמוכה, אבל אפשר להתאמן (תלוי כמובן לאן תתגייס...). בכל מקרה, אני מניח שגם אחרי הצבא תרצה להתאמן במשהו, אז אולי כדאי לך לחשוב לטווח הרחוק.

budoka

New member
צא מהבית וחפש ברחובות הסמוכים

אני לא צוחק. תבדוק מכונים בסביבה, כנס לשעורים, בטוח תמצא משהו שמתאים לך בסופו של דבר. השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך כדי להגיע למקום הנכון הן: 1) רוצה משהו לטווח קצר או להמשיך גם אחרי הצבא? (שיטות קרב מגע / אמנויות לחימה) 2) אתה מחפש משהו שיעזור לך להיבנות פיסית לצבא, או שיסייע לך להתגונן במצבים קשים? (שיטות ספורטיביות / שיטות שמקמצות בתנועה) 3) אתה מחפש את חברת בני גילך באימונים כדי להיות שווה בין שווים, או אנשים מבוגרים יותר, כדי לשאוב ידע מהם? 4) המורה ואתה משדרים על אותו גל? 5) כמה זמן בשבוע וכמה כסף בחודש אתה מוכן להקציב לעניין? אין לי ספק שלא יקח לך יותר מ-3-4 מכונים כדי למצוא את הנישה שתתאים לך, אז בהצלחה! נ.ב.: אף אחד לא מתחיל להתאמן מתוך כוונה להגיע לשחורה, זה פשוט קורה (או שלא)

יניב ה

New member
מיתר נדיר צודקת

אתה לא בהכרח חייב ללמוד בקפואירה אקרובטיקה, אבל כושר תקבל שם ובצורה מצוינת, כמעט לכל חלקי הגוף, מהסיבה שזה חלק בלתי אינטגרלי מהאימון.

MidNight Flame

New member
תודה רבה...

אך לדעתי טעית בהשוואה - ההשוואה שהתכוונתי אליה היא בין טקוונדו לצ´יקוונדו... מייקי.

לחימה משולבת בראשון לציון

יש לך את לחימה משולבת בראשון לציון, בית הספר עמית בראשון מתחת לאולם הספורט, מכון מפואר ועם תנאים, ימים שני - חמישי משעה 19:00 תוכל לעשות שיעור ניסיון. לחימה משולבת מתבססת על קראטה מגע מלא ואגרוף תאילנדי. www.cma.co.il נשמח לראותך יניב

p o l i

New member
שאלה

מצטערת שזה לא קשור אבל לא רציתי לפתוח עץ חדש השאלה: למה רציתם להתחיל להתאמן באומנות לחימה כלשהי (לא משנה איזה)? מה רציתם להשיג ומה קיוותם לקבל? והיום אחרי שאתם מתאמנים כבר זמן מה, האם ציפיותכם השתנו? ולמה? אני לא סתם שואלת, אני פשוט רוצה לדעת למה אנשים אחרים מתחילים להתאמן

shirelj

New member
קפואירה....../images/Emo122.gif

תשובה לשאלה של haco... תראי כדי ללמוד קפואירה עדיף שתדעי בסיס של גלגלון ועמידת ידיים, זה הבסיס לקפואירה אישית אם לא הייתי יודע עמידת ידיים לפני וגלגלון לפני היה לי יותר קשה להתאקלם בחוג.... זה גם תלוי מה המטרה שלך יותר..... אקרובטיקה או בעיטות...... בעיטות בסיסיות לא קשורות לגלגון אבל יש דברים והרוב שקשורים לגלגלון ועמידת ידיים כדאי שתתחילי להתאמן אם את רוצה ללכת לקפואירה. לשאלתה של poly אני התחלתי להתאמן בקפואירה בגלל שאני אוהב עמידות ידיים וגלגלונים אבל שונא ללכת לחוג של התעמלות קרקע..... גם רציתי ללמוד להגן על עצמי.. וגם לעשות את זה בסטייל
גם רציתי להתחזק נפשית ופיסית..... ודהו דה... מקווה שעניתי על השאלות... נ.ב אני מתחיל בקפואירה זה החודש הראשון שלי

kranVes330

New member
אתה לא חייב לדעת כלום..

אם המורה שלך הוא מורה רציני אז הוא ילמד אותך לעשות גלגלון... אך מי שכבר יודע לעשות גלגלון יתאקלם מצוין.

kranVes330

New member
ועוד משו...

העמידות ידיים והגלגלון וכל מה שבא אחר כך(פליקלאקים כל האקרובטיקות) באים לאחר שאתה מתאמן חזק על טכניקה של בעיטות ומעברים(גשרים קטא ג´ינס) אשר גורמים לגוף להיות גמיש וחזק יותר(לא שרירי! חזק!) בעיקר פיתוח של רצועות הכתפיים עוזר באקרובטיקה.. לסיכום: כל אחד יכול ללמוד קאפואירה, הכל עיניין של עבודה קשה. יש לדאוג לעוד משו חשוב, שאתה מתחיל כבר להתאמן באקרובטיקה מתקדמת, לא להנחאת הטכניקה הבסיסית!!(בעיטות, התחמקויות, מעברים פשוטים והפלות.

למה מתאמנים?

אני בטוח שאם תשאלי כל אחד שעוסק מספר שנים באומנות לחימה זכו או אחרת (וגם אם מדובר במספר שנים מועט ביותר), תיווכחי לדעת שהסיבה או המטרה שלשמה הוא התחיל ללמוד, שונה מאשר הסיבה כיום שבגינה הוא ממשיך להתאמן. כמובן שהדבר שונה מאומנות לחימה, ותלוי כמובן בסגנון ובמורה, אבל רוב האנשים התחילו ללמוד אומנות לחימה כי רצו ללמוד להגן על עצמם, להתחזק, לסגל אורח חיים בריא יותר. לאחר זמן, בנוסף לכל המרכיבים הנ"ל (שאולי מתגמדים במעט), יש מרכיבים נוספים, כגון: ההיבט הפילוסופי, הרוחניות, הרצון ללמוד ולהתפתח במשהו מסוים (באומנות), הרצון לפתח דרכי התמודדות עם דברים שנתקלים בהם בחיי היום יום ועוד. באומנות לחימה, כמו בהרבה תחומים בחיים, הסיבות שגרמו להתחיל, הן לא אותן סיבות שגורמות להמשיך.

p o l i

New member
השאלה לא קשורה לקאפוארה

לא קיבלתי הרבה תשובות (אני יודעת שזה יחסי אבל..2) אז אני מקפיצה את ההודעה

א. עדיף שתפתחי הודעה ראשית

ב. תדפדפי קצת אחורה. היה דיון על זה לפני שבוע שבועיים.

יניב ה

New member
יש מקומות

כך טלפון של המדריך שלי, קוראים לו אדם, הוא יוכל להמליץ על מורה טוב:058-8761220, תגיד לו שכרוני תלמיד שלו נתן לך את המספר, רק תתקשר אליו אחרי 23:00, מעבר לזה, אני התחלתי כמו מוגבל, מבחינת צורת הביטה שלי והאקרובטיקה, והיום אני מאמן פרטי לזה, אז אני מניח שזה די מסביר לגבי שליטה ברגל.

למעלה