אני מחפש אומנות לחימה (8)

דוג´ואים לאיקידו ביפן?????

אני מעוניין לטוס ליפן ללמוד איקידו ומחפש מקומות להתאמן בהם. מקום להתאמן בו.אני לא עסקתי באיקידו אף פעם ולכןגם אין לי ככ גישה למידע בנושא.לאיזה מאסטר כדאי ללכת?איפה מתאמנים?כמה כסף צריך לקחת וכו.... אם מישהוא\היא יודע ויכול לעזור זה יהיה נפלא

Pesy

New member
מה ההבדל? help

כבר שנתיים אני אומרת לעצמי שאני רוצה ללמוד קרטה. אבל עכשיו אני מבינה שיש עוד אפשרויות, אבל אני לא מבינה מה ההבדל בניהם- מה ההבדל בין קרטה לקונג פו, אלו דרכי לחימה דומות? ואיזה עוד אמנויות לחימה יש שהם באותו הסגנון, מה עדיף לי ללמוד?

MidNight Flame

New member
שאלה לכולם...

אני מעוניין להתחיל אומנות לחימה ועדיין לא החלטתי מה הכיוון שלי - מה אתם מציעים? קחו בחשבון שלאור העובדה שהגיל שלי קצת מתקדם להתחיל או יותר גרוע אני שוקל 76 קילו של שרירים ולכן קפוארה וכדומה לא בא בחשבון - תמונה מצורפת!

haco

New member
קאפוארה

שלום רציתי לדעת איפה ניתן ללמוד קפוארה באיזור ראשון ת"א והאם מישהו שאין לו ניסיון בעמידות ידיים וגלגלונים גם יכול ללמוד

MidNight Flame

New member
***שאלות דחופות לחברי הפורום***

אני צריך מידע על מואי טאי - מקור האומנות וכל פרט נוסף שתוכלו לספר לי עליה... דבר נוסף - מישהו יודע אם אומנות זו מלומדת באיזור ראשון? אם לא איפה אני יכול למצוא מקום שמלמד? שאלה נוספת - מה הקשר בין טאי קוונדו לצ´י קוונדו? תודה מראש, מייקי.

zeg

New member
בן 18, עוד שנה לגיוס ומחפש אומנות ל

לחימה! עד היום לא ממש יצא לי ללמוד אמנות לחימה כלשהי. חוץ משנה קראטה בכיתה א´, אבל מי לא?... אז ככה, יש לי שנה לגיוס (בערך...מרץ...) ואני מחפש ללמוש אומנות לחימה. אז לא רציני כמו שבטח האנשים פה, אלא משהו בשביל הספורט והכיף. אני ממש אשמח לרעיונות והמלצות, כשהרעיון הוא מסגרת לספורט ועבודה על הגוף, לא ניסיון להשיג חגורה שחורה... תודה,

Nut420

New member
שאלה שאלתית

יש לי התלבטות קשה בנוגע לאיזה אומנות לחימה ללמוד, יש לי באזור מגורי שני אפשרויות טובות (מקום טוב, מאמן טוב) האחד זה קראטה גוג´ו ריו בדוג´ו של רוני קלוגר בפ"ת והשני זה קרב מגע בהיכל הספורט בפ"ת מישהו יכול להמליץ במיוחד על אחד מהם או משהו ? ובכלל מה יותר טוב ?

erezsh

New member
מחפש ללמוד אומנות לחימה

אין לי מושג איזו. אני פתוח להצעות. כל דבר חוץ מקראטה. יש לי גמישות וקורדינציה ומספיק כוח כדי ללכת :) ואני מחפש משהו שיכול להתאים לי. כמו כן אם אתם מכירים מקום טוב באזור רמת-גן שמלמד את זה. בקשר לאומנות לחימה - משהו מאוד דינמי, שדורש כוח אבל משתמש הרבה בהתחמקות וניצול המכות של היריב לרעתו (באנגלית זה reversals). פילוסופיה - הבאתי מהבית. אבל לעולם לא מזיק לשמוע עוד פרספקטיבה. תודה רבה מראש.

אפשר להגדיר באופן גס ובהכללה:

את הקרטה, כמאופיין בתנועות קויות וחדות. לעומתו הגונג-פו, מעגלי יותר. ישנם אסכולות רבות לקרטה ואסקולות רבות לגונג-פו. את יכולה ללכת לשעורי נסיון, אצל מורים שונים, משיטות שונות. לא חשובה השיטה כמו שחשובה הכימיה עם המורה... הנחת היסוד היחידה שאת יכולה לקבוע לך מראש, היא מהיא דרישתך הראשונה במעלה מאמנות הלחימה, שבה היית חפצה לשלוט: 1. יכולת הגנה עצמית? 2. רצון להוציא מרץ ולרכוש יכולות גופניות דרך מזרן האימונים? 3. הירגעות ומדיטציה ? לא יודעת? תתנסי בכל מיני...

MidNight Flame

New member
אז ככה...

אני יודע שיש קפואירה בשקם בוודאות ובקשר לשאלתך השניה אין שום צורך בשום ידע מוקדם...

mkz

New member
מייקי: מויי טאי....

זהו האגרוף התילאנדי הקלאסי.מקור השיטה כמובן בתאילנד. קיימים מספר אסכולות של קיקבוקסינג ולכל אסכולה סגנון וחוקים משלה. ה-"מויי טאי" הוא המקור לכל האסכולות הנ´´ל(שגם הושפעו מהקארטה)והוא הקשוח ביותר מביניהם(שימוש ב-:אגרופים,בעיטות,ברכיות,מרפקים). לגבי טא קוון דו וצ´ו קוק דו: צ´ו קוק דו זו שיטה בטא קוון דו,שיטה שמשלבת טא קוון דו ושוטוקאן קראטה(הרי אחד מהמקורות של טא קוון דו זה הקארטה.שיטתו העיקרית של צ´אק נוריס היא צ´ו קוק דו(בעל דאן 8 בשיטה זו) נ.ב: אני מקווה שהתכוונתה לצ´ו קוק דו ולא למשהו אחר. מקווה שעזרתי.

קפואירה.

אם אתה מחפש כיף ופיתוח גוף קפואירה זה קלאסי בשבילך. בתנאי כמובן שאתה לא מפחד לעשות כל מיני סאלטות מטורפות באוויר.

דעה של משוחד...

השאלה הכי חשובה, היא מה אתה רוצה ללמוד ולאיזו מטרה. תחליט האם אתה רוצה ללמוד משהו לטווח ארוך, שתוכל להתאמן ולמצוא בו סיפוק עוד שנים רבות, או שאתה מעדיף משהו קצר, שיקנה לך יסודות של הגנה עצמית. האם אתה מחפש מימד רוחני-פילוסופי חינוכי, או לימוד פיזי בלבד. יש לך עניין למצוא במה שאתה עושה דרך חיים? מה האינטרקציה שיש לך עם המורה (לפחות ברושם הראשוני שקיבלת)? איך האינטרקציה של המורה עם התלמידים, של התלמידים הבכירים עם הזוטרים ושל התלמידים בינם לבין עצמם? שני המקומות נמצאים בפתח תקווה, כך שאם עדיין לא החלטת, יש לך הזדמנויות לגשת עוד מספר פעמים לכל אחד מהמקומות להתרשמות עמוקה יותר. בהצלחה בכל החלטה שתקבל, וספר לנו לאן פנית.

zakomea

New member
תלוי....

תשמע אם אתה רוצה משהו לא יותר מידי אגרסיבי יותר לכיף אני היתי מציע קפואירה. ולגבי רמת גן אני לא יודע עם יש שם אבל אני יודע שיש בת"א בבית ספר "עירוני ט"ז" - בן יהודה 193 הנה המס´ של המורה:איזק 09-7604546 ובאתר הזה תוכל לקבל עוד פרטים

erezsh

New member
לא תודה...

קפואירה זה כיף, אבל אני מחפש משהו רציני.

WhiteBear

New member
תספר עליך, ותעבור על השירשור

העצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא לעבור על כל השיטות שמעניינות אותך קרוב לבית, ולבחור מבין מה שראית. רשימה של שיטות יש בקישורים של הפורום, ויש גם רשימת מורים ב"מאמרים" של הפורום. לגבי רעיונות יותר ספציפיים, אני מציע שתעבור על השירשור של "אני מחפש אומנויות לחימה", כל עץ מכיל קישור לעץ שלפניו, ותראה תשובות של אנשים לאורך החודשיים האחרונים. בנוסף, כדי שתספר אם יש לך מגבלות פיזיות כלשהן שיורידו אותך משיטה מסויימת. (נגיד, כאבי פרקים או בירכיים בהחלט יפסול קפואירה) לגבי המלצות אישיות, כל אחד כותב בפרטים על עצמו את השיטה שלו, אז אם משהו פה מסקרן אותך, תכנס לכרטיס האישי שלו ותראה באיזה שיטה הוא...

תנסה ג´יו-ג´יטסו

נשמע לי שזה מה שאתה מחפש. יש בלוח המודעות הודעה על אייקי ג´יו ג´יטסו ברחוב הרוא"ה ברמת גן. תעיף מבט.

eli228

New member
לerezsh

הייתי ממליץ על אייקידו. כל מה שרשמת בהודעה תואם את ה"קריטריונים" לאייקידו

למעלה