אני מוסלמי ואשמח אם...

אני מוסלמי ואשמח אם...

אשמח אם תוכלו לפרש לי את הפסוק בספר דברים (18:18/יח':יח')"נביא אקים להם מבני אחיהם כמוך אשים דברי בפיו וידבר אליהם את כל אשר אצונו" מצטער כנראה שלא רשמתי את הפסוק בצורה מדויקת אשמח אם תאמרו לי מיהו הנביא שהאל מדבר עליו עם משה ומה ההוכחה לכך שמדובר דווקא בנביא זה?

סקיפי

New member
לא מדובר בנביא ספציפי

בפסוק ט"ז ה' מזכיר טענה שהעלו בני ישראל בהר סיני "...לא אוסף לשמוע את קול ה' אלהי..ויאמר ה' היטיבו אשר דברו." הפסוק שהבאת הוא קריטריון לנביאי העתיד. בעתיד יקומו נביאים כדי להדריך את ישראל; הקריטריון הראשון הוא, שהנביא יהיה מקרב בני ישראל. מופיעים שם עוד כמה נוספים.

התחלת עם קללות?

אין זו תוכנית כבקשתך! שאף אם לא נראית לך תוכניתו של הנביא להסגיר את עצמך אל המלך החולש על גויים שהיה מטיל פור על גדולי מלכות למשכב זכור, ובגין חטאי אבותינו שסירבו למסור את מפתחות העיר כמצות הנביא גלינו מארצינו. כאזהרת אנכי אדרוש מעימו.

יוסי ר1

Active member
פלמוני, אפרש לך את הודעת

אלי ו: פרש מעט את הודעותך, ואל נא תדבר ברמיזות מוכמנות שהרוב אינו מכיר, כדברך על מלך מסויים או גדולי עיר מסויימים. שלא עליך יקרא הפסוק "אויל הנביא, משוגע איש הרוח". יש פעמים שדבריך דברי טעם, וחבל שיבלעו בשגגת הלשון המקוצרת והרמוזה.

פלגיה

New member
יוסי - אמרת בדיוק את מה שחשבתי

והיטבת לנסח את הדברים. אדם הרוצה להיות מובן - צריך לנסח את דבריו בצורה שתהיה מובנת לקהל הקוראים.

יוסי ר1

Active member
אלא אם כוונתו שדבריו יהיו מכוונים

אך ליודעי ח"ן, (דוגמת "עקרון הארבעה", ספר שאני עוסק עכשיו בקריאתו - הטמין סודו ב7 שפות ובחמישה צופנים שונים!)

סוריאל

New member
עשה לי טובה

(ואם יש לך זמן ורצון - גם קפה. אחד סוכר, תודה). זה בסה"כ חיקוי עלוב לספר ההוא של בראון, מותחן פסאודו-רציני כשלעצמו. הסבור אתה שכתב החידה עליו מתבסס כביכול המחבר קיים? אתפלא מאוד לדעת שכן הוא.

יוסי ר1

Active member
OFF. לא רלוונטי אם קיים

מה, וכי לישו באמת היתה בת שכת סודית מטפחת את זרעה?! אבל הרעיון כמותחן הוא כעיון טוב. היישום, מסכים אתך, פחות טוב.

סוריאל

New member
הסכמנו.

וכעת אבקש הבהרה קטנה: מה, לכל הרוחות, אמור להביע העוף בשורת הנושא?

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gif אה, העוף, העוף...

המחשב הוא מכונה ארורה שמתעמרת בנו להנאתה, מכשיר שצריך לקיים בו דין של מכשפה לא תחייה. מדי כמה ימים המחשב מחליט (איזשהו באג היכנשהו) שאני לא אוכל להשיב להודעות אלא בהוספת הודעה מהירה, ושם כידוע אי אפשר להוסיף איקונים. אז פשוט רציתי לכתוב
, כדי לציין שתוכן ההודעה אינו קשור לפורום תנ"ך, והנה מסתבר שכבר מחפשים איזה עוף רמוז בפסוק, והאם הוא כשר או טמא...

יוסי ר1

Active member
את רצינית? את רצינית?

אני שואל פעמיים, כי : א. לא ידעתי שהקיצור אמור לתת את האיקון. ב. כי איך [לכל הרוחות] אני אמור לזכור שא-ט זה קיצור של העוף הזה? לפתוח הודעה סתם, להעלות את מסך האיקונים, ולפתוח במקביל מסך של תגובה מהירה וכו'? עדיף כבר לצוד OFF. אבל הנה אני מנסה

פלגיה

New member
אני כבר מזמן לא פותחת מסך

של אייקונים. את מה שאני צריכה (חוץ מ
שאני לא זוכרת איך עושים) - אני יודעת לעשות באופן ידני.

צימעס

New member
אפשר להדפיס את החלון

של האייקונים. (באתי לשניה לשאול שאלה, ועלדרך אני מתערבת בדיון שהוא
לחלוטין. שלום לנוכחים
)

pembencipolisi

New member
פלמוני777 האם כוונתך ל"קרב אוחוד" ?

בשנת 625 הובס מחמד בקרב אוחוד ליד אלמדינה ונפצע. הוא הורה לאנשיו לנקום ביהודי אלמדינה שלטענתו פתחו את שערי העיר לאויביו...

למעלה