גלללללללללללל../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif אני אדומה מב
ושה, לפי דבריך חשבתי לרגע שבאמת הסתבכתי, אבל התעוששתי במהרה. קודם כל סחתן שאני נמצאת בחברה טובה. יש לי חברת ילדות, שלמדתי איתה מכתה א´ שגם היא פסיכולוגית קלינית, ואני מתווכחת איתה הרבה. להפתעתי, קורה שהיא מצדיקה אותי. עכשיו, את נתת לי שאלת אדגר, כאדם שלא מתמצא בנפש האדם כיוון שלא למדתי פסיכולוגיה מה יש לי להגיד לאדם שהיה שמן כל חייו ונאלץ לעבור ניתוח בשל בעיות בריאות. למה את חושבת אני עברתי את הניתוח. ליופי? למען השם, אני בת 63 שכחת? אני הייתי צריכה את הניתוח כמו קוץ בישבן, למרות שהיום אני כלל לא מתחרתת שעברתי אותו. אני לא בת 18, שצריכה ללכת לצבא, ולא בגיל שמחפשת חתן, יש לי ילדים ואני כבר סבתא. למי הפריע שאני שמנה, לאף אחד . לא שאסטטיות לא חשובה לי, גם אני אוהבת להיראות יפה, ולהתלבש בבגדים יפים של רזות, וליהיות מתופחת. למה לא? בגילי התרגלתי כבר ליהיות שמנה, והתכוננתי כבר למות שמנה. אבל, ויש כאן אבל גדול מאוד, שבגלל ההשמנה שלי הייתי הולכת לעולם שכולו טוב ודאי הרבה יותר מוקדם מאשר תכננתי. או אולי הייתי גם גומרת על כסא גלגלים. בגלל כובד משקלי, כבר בקושי יכולתי לרדת למכולת, כי הברכיים בגדו בי. הלחץ דם עלה פלאים, הכולסטרול וטריגליצרידים חגגו בתוך גופי. שנתיים לפני יציאתי לפנסיה, בגרכי מעבודה הביתה, ברדת מהאוטובוס, רגלי בגדו בי, ומקולנוע רינה (את מכירה את חולון) נאלצתי לקחת מונית עד קראוזה, כי לא יכולתי ללכת. נזקקתי לזריקות קורטיזון כדי לקום על הרגליים. שבוע ימים שכבתי במיטה. לשרותים הלכתי כמעט בזחילה עם בכי מכאבים. ואת יודעת מה עשה לי הקורטיזון? אמנם הוא הקים אותי על הרגליים, אך הלחץ דם שלי הרקיע שחקים, והיו לי דפיקות לב שחשבתי ללכת לחדר מיון. למזלי יש לי ידיד שהוא רופא, והוא הרגיע אותי שזה יעבור. זה עבר רק תוך שבוע מכל זריקה, וקיבלתי אותם כל שלושה שבועות, שלוש פעמים. את יודעת מה זה לשבת או ללכת ולהרגיש אך הלב דופק. ללכת לישון ולחשוב שאולי לא אקום בבוקר. אז את שואלת אותי איך מרגיש אדם ההולך לניתוח מסיבות בריאות. גל! תהי בטוחה שאני לא מזלזלת חלילא בפסיכולוגים, כבודם במקומם מונח. יש אנשים שבאמת זקוקים להם, כי נפשם לא במצב תקין. אני הבנתי בעצמי בהגיון פשוט, שאם לא אעשה את הניתוח, ימי מתקצרים, ואני מאוד אוהבת את החיים. כולם יודעים שברוחי אני צעירה, וריבונו של העולם יצתרך עכשיו לחקות לי קצת יותר מאשר תיכנן בשבילי. שלך באיה