אני לא מרגישה טוב

גור4242

New member
גם החוויות שלנו, וגם הסיפורי הזוועה ששמעתי מהורים כאן בפורום

לא יודע אם את יודעת, אבל פעם היו כאן בפורום המון הורים לילדים אוטיסטים. וכל הזמן דיברו פה על כל המרורים שמערכת החינוך מאכילה אותם ואת הילדים שלהם.

במחשבה שנייה, אני נזכר שהיה גם סיפור אחד או שניים על בתי ספר נדירים מאוד ומתחשבים מאוד. אז כמובן שאילו היה לנו מזל שלא ייאמן והיינו מוצאים כזה בית ספר (מה שלא סביר) אז הייתי מוכן לוותר על חינוך ביתי במקרה הזה.

cosmo15

New member
על מתן התשובה

arana1

New member
מנסיוני לאוטיסט יכול להיות עם הדברים האלה גם בעייה

כי הצורך שלו במרחב אישי, בתקופות של שקט, של להיות רק עם עצמו, ללא צורך להגיב לאחר, הן מאוד משמעותיות, וילדים, גם אוטיסטים, נוטים לצרוך כמויות אין סופיות של תשומת לב.

ובכלל לא בטוח שנכון וטוב לילד, גם, ואולי אפילו ביחוד אוטיסטי, להיות עם ההורים שלו מהבוקר ועד הערב,
ילד צריך מציאות חיצונית, אחרת, שונה מזו הביתית.

בגלל זה זה שאין שום דבר בחוץ מבחינת מערכת החינוך זה באמת סיוט
נקווה שזה ישתנה
מאמין שבטוח שזה ישתנה

גור4242

New member
נכון, אבל דווקא כשיש שעות מוגדרות וידועות מראש - זה קל יותר

ומהבחינה הזאת חינוך ביתי הוא כמו בית-ספר, פלוס הייתרון שאפשר להתאים את מערכת השעות לצרכים הספציפיים של הילד וההורים (למשל, אם מתאים לכל המעורבים ללמוד שעה ואחר-כך לעשות הספקה של שעה וחוזר חלילה - זה משהו שאפשר לעשות בבית, אבל לא תמצא שום בית-ספר שבו ניתן ללמוד במערכת שעות כזאת).

ונכון שילד צריך גם מציאות חיצונית (וגם ההורים צריכים שהילד יקבל מציאות חיצונית
) אבל למה לקשר בין זה לבין הלימודים דווקא? שילך לקרובי משפחה (אם יש כאלה שעונים על הקריטריונים הבסיסיים) או חוגים או חברים.

אגב, ברור שבניית כל מערכת התמיכה הזאת גם תעלה המון כסף. אבל יחסית לכמויות הכספים המטורפות שהורים רבים מוציאים על "טיפולים" ושאר מרעין בישין, העלות של כמה חוגים זה כסף קטן

arana1

New member
כמובן, אני בטוח שמערכת החינוך מיותרת כבר מזמן

וילדים יכולים למצוא מציאות חיצונית הרבה יותר יצירתית ורלוונטית ורגישה לקיומם מבתי הסוהר שהיו מיושנים כבר לפני מאות שנים

ביחוד אוטיסטים, שכמו שעלה כאן משיחות אחרות, מוכשרים ללמוד מהכל כל דבר, אלא שבשביל לתמוך בכך צריך לאפשר קשב רב לקצב האישי היחודי לכל אחד,

זה בווודאי קורה ויקרה אבל בינתיים המדינה מוציאה עשרות מיליארדים בשנה על הרס ההון האנושי הכי חשוב שלה,
את בניית מערכת התמיכה הזאת אפשר וצריך לממן דרך פירוק מערכת החינוך ומעשרות המיליארדים שישתחררו מביטול הגוף הכל כך הכי מיותר ויקר הזה אפשר להתאים לכל ילד בדיוק את המסלול שהכי מבטא אותו.

הידע שמעבירים בבתי הספר בלווא הכי נמצא כבר מזמן זמין לכולם ברשת,
והרבה יותר מזה

ילד גם צריך המון זמן בשביל לא לעשות כלום,
סתם
להיות

אני גם רואה את ביתי כל הזמן מציאה דרכים ללמוד מכל דבר,
ונהנית מזה מאוד,
מהמסגרת, כמובן וכצפוי, היא נהנית הרבה פחות

לא חושב ששעות מוגדרות מראש זה פתרון
חושב שזו בעייה
ביחוד לאנשים דינמיים מאוד שאי אפשר לדעת בדיוק באיזה מצב הם יהיו מחר ב10 בבוקר,
שעות קבועות זה מתכון להתעלמות ממה שהכי חיוני ללימוד