אני לא מרגישה טוב

cosmo15

New member
אני לא מרגישה טוב

בן הזוג שלי נחבל ויש לו נקע.
ליוויתי אותו יום וחצי וטיפלתי במה שהיה צריך וזה כולל הליכה למיון באמצע הלילה, חזרה כי זה עלול להוות עילה כספית- אם אין שבר של כמה מאות שקלים, הליכה בבוקר לאחיות, נסיעה למיון משם שוב, סבב בדיקות , סביבות בסה"כ 3 שעות המתנה וחזרה שוב לבית

והכל היה לי הרבה יותר מדי , הרבה יותר מדי צבעים (אני זוכרת במדויק בגדים שלבשה בחורה ערביה ואיך הם צרמו זה לזה) , הרבה יותר מדי דיבורים שלו ובסוף הייתי חייבת לנוח והוא אמר לי שזה רעיון רע לישון בערב ואני שונאת שאומרים לי מה לעשות.

ופוף . התמוטטתי. עכשיו אני אחרי הרבה שעות של שינה ולא מתחשק לי לצאת מהבית. אני מקווה שאחזור לעצמי אבל פשוט צעקתי עליו כשניסה להעיר אותי (שאלתי אותו לפני אם הוא רוצה שאכין משהו לאכול או לשתות ואמרתי לו שאני חייבת לנוח- ככה שלמרות ההתפוצצויות שלי הוא כבר נמצא במצב שהוא רק צריך לנוח וזה יעבור. המרכז שבו הוא היה צריך אותי עבר).

ממש כל נגיעה שלו חטפתי עליו עצבים - אמרתי תוריד ממני את הידיים . הוא ניסה לשאול ולקשקש לי על זה שאני לא יכולה לסובב את הגב ולהפסיק תקשורת , אבל אני פשוט הרגשתי כל כך עייפה מהכל שלא יכולתי - הגוף שלי נסגר.
הרגשתי שהנגיעות בי מטריפות בי והוא לא מבין וממשיך לנסות להעיר אותי ואני מרגישה שזה חותך אותי.
והצעקות שלי זה לא כי אני אדם רע או לא מתחשב, אני לא תמיד יכולה לענות לו ברציפות וקוהרנטיות שהשיחות הישנות של "למה את לא עונה לי לעניין" מעייפות אותי ואני בכלל לא מוכנה להתמודד עם זה (היינו נפרדים תקופה בגלל זה)
והכי אני לא מבינה, אתה רואה שכשאתה נוגע בי זה גורם לי לצעוק (וזה לא בכוונה) ואני חייבת לבד, לנוח- למה אתה ממשיך???
מה לא ברור במה שביקשתי.

כל ההתעסקות הזו ועוד בלי הקונצרטה כשאני עם פחות בילבול מכל מה שמסביב זה היה פאקינג - לא בשבילי. גם ההתעסקות עם שיחות עם המון אנשים ובגלל שהוא לא עובד עכשיו ולקח חופש אז שיחות איתו מובילות אותי לתסכולים כי הרגשות שלי משתנים כל כך מהר ואני בוכה וכל הדברים האלה מרגיזים (עצבים, לא רוגז שהוא פרי תוצר של כעס) , מעייפים ומתישים אותי.

אורות, צבעים , שיחות , ניסיון להסביר את עצמי במילים, כל הזמן נורמלי- עצוב - נורמלי - עצוב.

אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאוף

cosmo15

New member
מטריף אותי שאני לא לעצמי

למשל אני יכולה לשאול אותו עשר פעמים- אתה רעב ,
וזה לא בגלל שאני חושבת שהוא שוב רעב.

אני לא יודעת איך להתנהג במצבים האלה וכשהבום הזה של עצבים מרוטים
קופץ עלי חשוב לי לוודא שתמונת העולם שלי למה שנכון לעשות כשאדם חולה
להיטיב לו את הכרית
להציע לו משקה ואוכל
לוודא שלא כואב לו

שעל הכל עברתי ואז אני נשמעת מוזר כי אני רוצה לוודא שלא יצאתי אנוכית.
יש לי פחד להיתפס אנוכית ואני כל הזמן מרגישה ככה.
אבל הלוואי שהוא יכל להבין שאני לא שולטת בזה, כשאני עצמי טבעי בלי שום פילטר שמסנן ומקטין את המציאות אני במצב של סף התמוטטות עצבים תמידית בגלל שהכל- הכל הכל גדול עלי בכמה מידות

cosmo15

New member
טוב , אהפוך את השרשור הזה למשהו פרודוקטיבי

1. יש לכם שיטה או שיטות או תפיסה שעוזרת לכם להרגע?
אני מתחילה להכנס לכמו היפרוונטילציה (נשימה מהירה ושטחית) וכואבת לי הבטן מחרדה או מכאב מכל שיחה קטנה לאו דווקא עם זרים , גם מכל אירוע עתידי או אפילו פרשנות (קשה לי להסביר).
זה קורה גם כשיש יותר מדי אורות , צבעים ודיבורים וביחד עם הפרעת הקשב שלי זה מיש-מש.

איך אתם מתמודדים עם חרדה , פאניקה ולחץ? חוץ מתיפופי אצבעות ותנועות או הימהומים שעוזרים לי יש עוד דרך לטווח ארוך יותר ולעומק?
חוץ מזה זה לא הוגן שכל דבר קטן לוקח ממני ככה אנרגיות...

2. איבחון יכול לעזור?
אני מנסה לאחרונה להמנע מהקונצרטה ולבוא אני , אבל הקונצרטה הייתה מסך שלי . מעבר לריכוז (להצליח לעקוב אחרי מה שאדם אומר למשל כשאתה נמצא ברכב ויש תמונות של הנוף שחולפות לידך ומוזיקה מהרדיו שבוקעת ואלף ואחד "מסיחים" שהכל מתערבל לך) אני מרגישה שזה מסרס את האישיות שלי אבל מצד שני גם את הפחדים שלי- וכאן זה נהדר.

כי למרות שאני מוזרה קצת בדרכי אני יכולה לשאול אנשים אם משהו מעניין אותי ואני רוצה והפחדים לא אוכלים אותי למוות.
אבל זה גם מגביר דברים לא טובים אחרים.

האם איבחון של נושא הקווים שעליהם דיברתי (נניח קווים אוטיסטים שלדעתי יש לי) יכול להתאים לי טיפול נכון יותר בהפרעת הקשב ובמה שתיארתי?

אני לא מוכנה לקחת תרופות שיעממו אותי (הכרתית) וכאן דווקא הקונצרטה ממקדת עוד יותר ממה שאני בדרך כלל כשאני נשאבת למשהו ומסדרת לי תהליכים שלא אובדים בשטף של אורות וצבעים , אבל היא לא מעמעמת את הפנימיות שלי או כמו SSRI שפשוט מרדימה או מעקרת אותי והיא כן מעצימה דברים וזה חבל לי - כי הייתי רוצה אותנטי אבל כרגע זה להכי טוב שיש.

אני לא מסוגלת לראות אנשים מסוממים רגשית , שזה SSRI זה הכי מגעיל אותי. אני מעדיפה עודף, כאב , מכניות אבל לא בן אדם מת רגשית...

בקיצור איבחון יכול להציע לי כלים התנהגותיים או התאמה תרופתית להפרעת הקשב שתהיה יותר מוצלחת?.

האם מזיק לקחת קונצרטה בהנחה ויש לי קווים והיכן כדאי ונכון לעשות איבחון?

שוב אני חושבת שאני באמצע בין נ"ט לאס"ית

dina199

New member
איבחון יכול להגדיר את הקשיים בצורה מסודרת

ולתת המלצות.
ואז תחליטי בעצמך איך להמשיך הלאה.
תמיד יש מה לעשות. אבל קודם כל את צריכה לקבל את עצמך.

arana1

New member
בשבילי הכל כל הזמן גדול עלי בהמון מידות

גם בגלל זה כבר מזמן לא טורח לוודא שאני יוצא לא טוב או אנוכי מדי
משער שככה אני יוצא
כל הזמן אני לגמרי "מנותק", חי בעולם שלי וזהו, גם מזמן לא מעמיד פנים שלא ככה, ולא חושב שזה אנוכי מצידי.

cosmo15

New member
אבל אני רוצה להיות מסוגלת לדאוג

לאחר כשצריך אותי,
אתה מבין עכשיו יותר את הדילמה שעליה דיברתי?

יש את להיות בעולם שלך ולהיות אתה-עצמך,
ואם למשל יש לך ילד קטן אז חייבים דברים פרקטיים וחייבים לצאת לא?
עם התינוקת שלך אתה לא יוצא לפעמים כשצריך?

אני לא יודעת אם זו "אנוכיות" של העמדת פנים , כי להעמיד פנים זה בהכרח-
לנסות משהו שהוא מחוץ לך ובמובן מסוים זה מחוצה לי ,
אבל במובן אחר אני אוהבת אדם , ואני משרתת תפיסה של קוהרנטיות וצדק
שוויון בין כמויות וצרכים, כשאתה צריך לאדם הוא עוזר לך וכשהוא צריך לך אתה עוזר לו - כשאתה יכול וכמה שאתה יכול.

אני חושבת שאם אדם מנסה ועושה בשבילי כשאני קרובה אליו אני צריכה גם.
מעבר לאישרור עצמי ולניסיון כביכול ל"צאת מעורי".
אני לא חושבת שאני אדם אטום במובן של אנוכי מבפנים ,
אני פשוט לא תמיד יודעת והמעקב אחרי איזשהן נורמות
שנתפסות בעיני כרווחות
נניח להיטיב כרית
מאפשר לי כשאני מזהה צורך ללכת במכניות אחרי משהו שמבטיח
מהצד שלי מינימום יכולת להיות "הוגנת" כלפי אחר
במישור הבינאישי.

זה מובן למה התכוונתי?

arana1

New member
ברור שאני מבין, אני רוצה להציל את כל העולם

אבל לצערי אני לא יכול

וההתנגשות בין עולמי הפנימי לדרישות של העולם החיצוני מטרידה אותי נורא מאז שאני זוכר את עצמי,
ומעוררת וכופה עלי לחפור לאין סוף בצורה מסויימת ובדברים מסויימים

עם הילדה אני תמיד יוצא כשצריך
אבל במקביל יש לי המון הסתייגויות מהדרך הכל כך לא ביקורתית וכל כך אוטומטית שדרכה אנשים מזהים פרקטיות ומעשיות

אני חווה את כל סביבתי כזועקת, כצורחת, לתשומת לב, לאהבה, מכאב, מבדידות,
אז מה בדיוק אני אמור לעשות עם זה ?
כמוך, בגלל זה, אני משתדל לעזור כשאני יכול וגם כשאני לא יכול,
לצערי זה מציב אותי בעמדת נחיתות תמידית,
כי דווקא אנשים נורמטיבים מוצאים את הכללים והתבניות המוסכמות, שהם בכלל לא כאלה, הן אגואיזם שמצופה בהעמדת פנים, פחות נשברים על זה ולכן גם ממש לא מנסים,
על רקע זה גם כתבתי שאני מרגיש עד כמה הכבוד והחיפוש אחריו והשאיפה אליו הן בדיוק ההפך ממה שנחוץ לתשומת לב, אמיתית מהותית ומאוזנת ומאזנת
וזה מעצבן אותי נורא

לדעתי אין סתירה מהותית בין להיות לגמרי לעולמך הפנימי לבין עזרה יותר מדוייקת לזולת,
אפילו להפך,
אלא שלפחות בינתיים התבניות המקובלות הכי הכי לא רק שלא תומכות בכך הן גם הכי עיוורות לכך ואפילו מגנות את זה ובכלל סופרות את האפשרות הזאת כסבירה
ואנשים יתעלמו מזה גם כשזה קורה להם ישר מול העיניים
וגם זה מאוד מעצבן ומפחיד

מאוד מקווה, ומאמין, ואפילו יודע שזה גם משתנה
כי זהו
שזה לא במובן אחר
זה באותו מובן
ודווקא אנשים שלא חיים בטירוף את הפרדוקסים והכאבים האלה מונעים את השינוי המיוחל בצדקנות ובצביעות

cosmo15

New member
את זה

"
כי דווקא אנשים נורמטיבים מוצאים את הכללים והתבניות המוסכמות, שהם בכלל לא כאלה, הן אגואיזם שמצופה בהעמדת פנים, פחות נשברים על זה ולכן גם ממש לא מנסים,
על רקע זה גם כתבתי שאני מרגיש עד כמה הכבוד והחיפוש אחריו והשאיפה אליו הן בדיוק ההפך ממה שנחוץ לתשומת לב, אמיתית מהותית ומאוזנת ומאזנת
וזה מעצבן אותי נורא
"

לא הבנתי , נדמה לי שהסברת כבר פעם-
למה זה אגואיזם מצופה?

dina199

New member
קשה . 'להציל את כל העולם'
.

את לא יכולה להכריח את עצמך לעשות בבת אחת הרבה דברים שקשה לך (עובדה שהתמוטטת).
אם מטפלים בקשיים מתחילים במטרה אחת אפילו אם היא נראית זניחה.
אנשים מבוגרים בסביבה שלך מסוגלים לדאוג לעצמם ואם הם צריכים עזרה אפשר להשיג עזרה גם מאנשים אחרים ולא רק ממך.
כנ"ל עם ילדים. אין סופרמן או סופרוומן. אם צריך עזרה אז מבקשים. כי הרי כשמתמוטטים בלאו הכי כבר שום דבר לא שווה כלום.
למשל אל תשאלי 'אתה רעב?' כי הוא יבין שיש לך כוחות להכין אוכל. אם לא תשאלי אז כשיהיה רעב יכין בעצמו (או יקנה או יבקש ממישהו אחר) ואולי יכין גם לך

dina199

New member
אם עושים משהו עבור אנשים אחרים

הם לא יעשו את זה בעצמם.
ואם את מסוגלת להכין אוכל (או לעשות דברים אחרים) כשאת מרגישה רע ,אף אחד לא יעלה בדעתו שאת מרגישה רע.
למעשה אנשים תופבים שנשים (כי זה בעיקר נשים) עושות משהו רק כשהן מפסיקות לעשות אותו.

cosmo15

New member
אני לא אומרת שזו אנוכיות להיות בעולם שלך

אני כן חושבת שלפעמים בתפיסה שלי מהורי ומעצמי
להיות בעולם שלי עצמי (לא יודעת בהקשר שלך- ודאי פיתחת לך את המקום הטוב והנכון לזה)
העולם שלי בא על חשבון דברים שאני לא יכולה לדחות לאחר,
למשל אם אדם מרגיש לא טוב.

זה אחד הדברים שאני לא יכולה למשל למנוע מעצמי את הניסיון לנער את הניתוק,
קושי או עצבות כשאני מזדהה אותי שנואה עלי אצל אחר,
אני אנסה להכחיד אותה בדרכים שאני מבינה
(והן תמיד מרגישות לי מגושמות ומכניות - כי אני לא תמיד מבינה)
אבל זה מתוך העצמי שלי ,
אני שונאת כאב נפשי, את העצבים המרוטים , עייפות
וחוסר אונים
אז אני מנסה להכחיד את זה אצל אחר
כשאני חושבת שהוא סובל בדרכי
(משתדלת שיהיה ממקום שנתבקשתי).

המכניות והמגושמות היא תוצר של חוסר הבנה-
בגלל זה אני נסמכת על דברים שהם בדרך כלל נכונים.
ככה יש לי מושג לאן ואיך לגשת לדברים.

arana1

New member
זה קשור לשיחה עם הולי לדעתי

והבעייה באוטיזם ובקירבה אליו זה המרחק העצום בין האמת החושית והנפשית למוסכם ולמוסכמה,
גם שפתית וגם אחרת,
כך שבעוד שאחרים יכולים לסמוך על המוסכמות שיסדרו אותם במצבים האלה אנחנו פשוט נקרעים לגזרים,
כי אין מה לעשות, כשהגוף מתמוטט, ודווקא אצל אדם פתוח הוא עשוי להתמוטט מאוד מהרה ומאוד חזק ואפילו תכופות, אז זו האמת.

וכן, זה מוביל לתופעות ומצבים שאני מכיר גם ממשפחתי שבהם אנשים כועסים על מישהו דווקא בגלל ובזמן שהוא סובל,

יכול להיות שבגלל זה אוטיסטים גם נוטים יותר לאחד על אחד,
מי שנוטה להיות מאוד בעולמו הפנימי (שזה גם הפירוש המילולי של המונח "אוטיסט") נוטה להיות הרבה יותר מציאותי ולכן גם הרבה יותר סלקטיבי בבחירת הקשר והסוג שלו.
ופחות להתפשר על דברים מסויימים ולהתפשר יותר על אחרים,
והרבה פעמים בדיוק בניגוד לנהוג ולמוסכם

cosmo15

New member
תודה, זה עזר לי

חשבתי לכתוב משהו בדיון עם הולי,
כי גם לי זה התקשר לשם.

זה התקשר לי גם לסרט שנתתי לך מוקדם יותר ,
שזו שאלה שאפשר לומר קורעת אותי
בהקשר של מצד אחד העולם והדרישות שלו
ומצד שני,
אם למשל מדובר במשהו כל כך מוחשי כמו חיים של ילד.

ועכשיו שקראתי את התשובה שלך שם בשבילה, אני חושבת
שיש לי תשובה משלי שאני ממזגת משהו בין לחיות את המקצב שלך
(מילים לא מדויקות)
לבין לדעת שאתה לא תיתן לתינוקת שלך לצאת כשגשם וקר בלי ליווי.

arana1

New member
מסיבה שיכולה להסביר הרבה "לחיות את המקצב שלך" זה מדוייק

dina199

New member
אף פעם לא להשתמש במילה 'להכחיד'.

מילה נוראית. ובלאו הכי לא מכחידים כלום.
מי שסובל זה סבל ולא אנוכיות. וזה בכלל לא משנה אם האדם בספקטרום או לא.
אם יש רגישויות שגורמות לסבל הן קיימות ללא קשר לשם שלהן, והסבל קיים.אם הסביבה לא מבינה גם כשמסבירים לה (מה שבדרך כלל קורה) זה קשה מאוד.
דווקא כשיש איבחון רשמי (מכל סוג) יש יותר סיכוי להבנה. אנשים מתייחסים ברצינות למסמכים רפואיים.

בודלר

New member
את ממש לא רעה את אנושית זה שונה

אם את צריכה חופש תקחי לעצמך הוא בתור בן זוגך צריך להבין ולהתחשב בך גםן אני כמוך מתקשה להיות במקום צפוף , זה ממוטט אותי לגמרי לכן אני לא יוצא מהבית כמה שנים , וזה עדיף לי את צריכה לנוח עברת יום קשה אני מציע לנסות להסביר לו גם להראות לו מה כתבת , כך עשיתי עם אמי הראתי לה קטעים והיא יותר התחברה עלי ללא מילים וצעקות , מכות , וכעסים תנסי בהצלחה וליל מנוחה שקט ורגוע,

dina199

New member
את לא צריכה להצטדק.

את מותשת מסיבות אובייקטיביות.
תדפיסי מה שכתבת ותני לו לקרוא. אולי זה יחלחל להבנה שלו יותר מאשר בזמן לחץ וצעקות.

למעלה