כמה דברים...
קודם כל זה הכל מהנהלת תפוז... דבר שני, יש גם פורום הארי פוטר - הספר ויש הארי פוטר - הסרט (ונדמה לי שיש גם הארי פוטר - חברתי אבל זה לא קשור...) - מה דעתך על זה? דבר שני, יש גם פורום PHP (שפת צד שרת כמו ASP אבל לא של מיקרוסופט) ויש גם נגיד פורום XML שאפשר לחבר לבניית אתרים (אפילו שלא עובדים איתו רק בבניית אתרים) ויש פורום מסדי נתונים שאם אתה רוצה אפשר לחבר נגיד לפורום ASP או משהו, על אף שמשתמשים בזה גם בשפות אחרות... ושכחת שיש גם פורום VB למשל, שזאת שפת תכנות. נו, אז מה? טוב, נתחיל... בניית אתרים מול תכנות. בבניית אתרים הבסיס הוא שפת סימון (HTML). זאת לא שפת תכנות - אתה לא מתכנת בה. אתה רק כותב טקסט ונותן לדפדפן רמזים של איפה צריך להיות טקסט מודגש, איפה יש לינק וכו'. על הHTML נתנו לך אפשרות להוסיף שפות סקריפט - בדרך כלל JS. יש עוד המון המון דברים שאפשר להוסיף לבניית אתרים (שפת העיצוב CSS, גם פלאש למשל שגם לזה יש פורום נפרד וכו' וכו'). עכשיו, בכל מקרה JS מתלבש על הHTML. זאת לא שפת תיכנות אלא שפת סקריפטים, וההבדל גדול. JS אתה לא מקמפל (מהדר). באופן כללי, זה רק משתלב בHTML ומאפשר לך לעשות עוד דברים - אתה לא מפתח בזה תוכנות שלמות. אתה מאוד מוגבל כשאתה משתמש בJS, זה הכל תלוי במה שהדפדפן מאפשר לך לעשות. גם פלאש זה משהו אחר לגמרי, זה אמנם בניית אתרים (בדרך כלל) ואפשר להוסיף לזה AS שזה מאוד דומה לJS, אבל... זה שונה. פשוט שונה. פלאש עובר קימפול, אבל זה רק בסביבת הפלאש. בעקרון בדרך כלל פורום ASP נחשב לפורום בניית אתרים ברמה גבוהה יותר ופורום בוני אתרים זה גם לאנשים ש"בונים" אתרים (למשל בWYSIWYG) אבל _גם_ רגיל. באופן כללי, ASP נחשב פורום ברמה גבוהה יותר, וגם בו יש שאלות על JS למשל (בצד לקוח... יש גם ASP שמתכנתים עם JS בצד שרת, שזה ברור בפורום ASP, אבל יש שם גם שאלות על JS צד לקוח). בפורום ASP אתה גם יכול לפעמים לראות שאלות על XML למשל. אבל באופן כללי, התחושה שלי היא שבפורום ASP יש אנשים ברמה גבוהה יותר. בפורום PHP אף פעם לא ביקרתי כי אני לא משתמש בPHP. באופן כללי אני מסכים איתך דווקא לגבי החוסר היגיון בחולקה הזאת. לדעתי אפשר היה לעשות "פורום בוני אתרים - מתחילים" שיעסוק בתוכנות ואתרים לבניית "אתרים" ו"פורום בוני אתרים - מתקדמים" שיעסוק בתכנות באתרים ברמה גבוהה וזהו. פלאש לעומת זאת זה סביבת עבודה שונה לגמרי ולזה אפשר לעשות פורום נפרד. אבל ככה יצא לתפוז, כי זה הפורומים שאנשים ביקשו לפתוח - אז ככה זה. לעומת בניית אתרים, שפות תכנות זה משהו אחר לגמרי. בשפת תכנות אתה מתחיל מ-0 ובונה פרוייקט שלם. אם בבניית אתרים אתה נותן פקודות לדפדפן, בשפת תכנות אתה יכול לבנות דפדפן (אם הרמה שלך גבוהה מספיק). כמובן שיש גם תוכניות פשוטות שכותבים, אבל באופן כללי בשפת תיכנות אתה לא מוגבל בכלום ואתה יכול לעשות הכל. שפת תיכנות תמיד תדרוש קימפול (הידור) של הקוד. בשפת תכנות אתה כותב תוכנית עצמאית, ולא אתר שנקרא ע"י הדפדפן. למה יש למשל פורום VB? כי ככה זה... אם מישהו יודע VB, הוא לא בהכרח יודע C. אם תכריח את כל מי שיודע שפה כלשהי לבוא לפורום שבו מדברים על כל השפות, הוא ישתעמם מהר כי חלק גדול מההודעות לא יהיו רלוונטיות עבורו. לכן מישהו שיודע למשל VB ילך לפורום VB, וכל אחד ילך לפורום שמתאים לו. זה אגב עוד הבדל מבניית אתרים - בבניית אתרים הבונה לומד הרבה שפות, כי לכל שפה תפקיד שונה (חוץ מלמשל שפות כמו ASP וPHP שלהן מטרות דומות והן פשוט נכתבו ע"י חברות שונות).