אני לא מבין-

vinney

Well-known member
תכונה לא נחמדה של שפה ../images/Emo13.gif

זה כשהשפה אוכפת את חוקי המרות טיפוסים לא רק בזמן קומפילציה, אלא גם בזמן ריצה. זה נדרש אם אתה משתמש בתכונות הפולימורפיזם. אני לגמרי לא בטוח שלפסקל יש את זה (למקורי) אבל לפסקל של בורלנד סביר מאוד שיש, כי היא תומכת בתכנות OOP.

freak2100

New member
זה של חברות שונות, אז בעקרון כן

אהל לפעמים נגיד מפתחים שפה חדשה כי היא חדשה יותר... זאת אומרת, נגיד PHP וASP - אז הן מתחרות אחת בשנייה, כשאחת של מיקרוסופט ואחת של הקוד הפתוח לעומת זאת, C וC++ למשל זה משהו אחר - C++ מתקדמת יותר, והבסיס של C++ הוא C. ונגיד אתה לא יכול להגיד שbasic מתחרה בC, כי C הרבה הרבה יותר מתקדמת, זה תקופות שונות (ככה נדמה לי, לפחות)

או שלא...../images/Emo4.gif../images/Emo26.gif

בייסיק היא שפה משנות ה-60... (63-64 נדמה לי) מחשבים היו עוד הרבה קודם (ה-ENIAC מסוף שנות ה-40 למשל) גם שפות כמו פורטרן, LISP, אלגול (ובטח עוד הרבה שאני בכלל לא מכיר) נכתבו הרבה לפני בייסיק. שלא לדבר על שפות-מכונה ואסמבלרים למיניהם של כל מחשב ומחשב...

vinney

Well-known member
שנת 70 ליתר דיוק

והיא מבוססת על אלגול מתחילת שנות השישים C פותחה בשנת 1975 על בסיס שפת B, שגם פותחה כמה שנים לפני. BASIC לעומת זאת קיימת מאמצע שנות ה-60, ושייכת לדור FORTRAN-COBOL-ALGOL

vinney

Well-known member
אפילו מצאתי את הלינק ../images/Emo13.gif

הא, כתוב שם שC זה 72, אז טעיתי בקצת

freak2100

New member
מממ...

בתור מי שהתחיל מקצת C (ממש ממש קצת) ואז JS וAS ורק אז למד פסקל - זת התחושה שלי... אמרתי שהיא פחות רגישה, כי היא לא מתייחסת לאותיות גדולות וקטנות וחסרת היגיון בגלל כל ה
:=​
ובגלל זה שאסור לעשות ; לפני else וכל מני דברים מוזרים כאלה...

אלה קונבנציות שרירותיות...../images/Emo26.gif

אין כל חשיבות אם כותבים "=" או "=:" בדיוק ש-"==" לא יותר הגיוני מ-"=". ל";" לפני else אין כל "הגיון" פנימי. הכל שאלה של החלטות שרירותיות בסינטקס. לפעמים ההחלטות הללות מסתברות כהחלטות טיפשיות, אבל דווקא בדוגמאות שהבאת אין לכך שום חשיבות.

the new L

New member
מממ

לכל דבר בערך יש סיבה בשפה כמו סי שתוכננה דווקא טוב. למשל ; לפני else הוא בגלל שבסי ; משמש כ seperator בעוד שבפסקל הוא משמש כ terminator. בכל מקרה, זה עניין של הגדרת התחביר.

vinney

Well-known member
וואלה ? דווקא C היא חסרת הגיון...

בגלל כל ה "==" שלה, וזה שכל פרוצדורה חייבת להחזיר ערך (מה זה void לעזעזל???), וI וi זה שני דברים שונים, למה מה? ומה פתאום אין מחרוזות? ולמה הקומפיילר כל כך איתי בה ? אוחחח פסקל הייתה טסה על ה386 שלי...

DecayCell

New member
ההבדל הוא לא בתחביר, אלא במטרות

פורום בוני אתרים משמש לבוני אתרים (מן הסתם) - בניית אתרים היא בוודאי לא תכנות. זה שיש תוספים כמו javascript לא הופכים את זה לתכנות. ASP זה קצת מעבר - בסיסי נתונים, עיבוד מידע, אבל עדיין קשור מאוד לתחום של שימושי אינטרנט. תכנות אפליקציות, בניגוד לשניים הקודמים, הוא שונה למדי. נכון, יש לך בכל השפות (למעט HTML) משפטים כמו while ו-if, אבל למיטב זכרוני אף-פעם אין צורך לסנכרן תהליכים כשכותבים ב-javascript (אולי צריך כשכותבים למסדי-נתונים ב-ASP - אני לא יודע...). וזו רק דוגמא, כמובן. עוד עניין שתכנות "רגיל" שונה בו מהסוגים האחרים הוא קיומן של פרדיגמות שונות - התכנות הפרוצדורלי, הפונקציונלי, מונחה העצמים וגם תכנות באסמבלי, שמופיע לא פעם בפורום. לא נכון לומר שבשביל "לתרגם" תוכנית משפה אחת לאחרת צריך פשוט לשנות את התחביר בהתאם - לכל שפה יש את הפרדיגמה שלה.

vinney

Well-known member
המם....

כשאתה כותב אפליקצית אינטרנט למשל, ושולח בקשה לשרת להביא לך דף HTML, ותוך כדי מתחיל לשחק עם הלוגו של התוכנה שלך בצד המסך שיעביר צבעים עד שהדף יגיע, וכשההוא מגיע, אתה מפסיק לשחק עם הלוגו בצד. אז זאת דוגמא
בעולם המחשבים המודרני אין כזה דבר שתוכנית אחת רצה באופן סדרתי מתחילתה עד סופה על המחשב. יש כמה תוכניות שרצות במקביל, ולכל תוכנית כזאת כמה רצפי פוקודות סדרתיים שרצים במקביל, ומעוניינים לדעת מה קורה ברצים אחרים ובתוכנות אחרות. לשם כך דרוש תזמון תהליכים.

למעלה