אני כמו רוח רפאים

Ziggy Stardust7

New member
אני מסכים, הוצאת לי את המילים מהפה

ברגע שהוא יתחיל לעבוד ובהמשך גם ללמוד, אני בטוח שהוא יהיה יותר מאושר :)

אני ממש לא בטוח בזה

וחושב שמידת ההזדהות של אנשים כאן עם ערכים וגישות נורמטיביות זו זו ממש בעייה וצרה צרורה

אתה בעצמך עובד ולומד ועדיין מצהיר על עצמך כמאוד לא מאושר
מה דחוף לך כל כך להפיל גם אחרים למלכודת הזאת

אני הפכתי להרבה יותר מאושר ברגע שהפסקתי ללמוד ולעבוד

Ziggy Stardust7

New member
אבל אולי במקרה של פאר זה יהיה שונה

אם הוא יעבוד בעבודה שתתרום לו וילמד מקצוע שמעניין אותו, זה ישפר את ההרגשה שלו פלאים.אני משוכנע בזה.
אני מתרשם שכרגע הוא מאוד בודד, ולכן אני בטוח שאם הוא ימצא חברים נוספים ואם תהיה לו בת זוג, זה גם יתרום לשיפור במצב שלו.

אולי ואולי לא,והדברים לא קשורים בהכרח

ברור שהוא ,ואתה,ורוב האנשים בעולם,מאוד בודדים

הבעייה היא עם עצם ההנחה שעבודה ולימודים זה מה שיוציא אותנו מהבדידות
זו ההנחה שדוחפת את כולם היום
ולדעתי ביותר מדי מקרים היא סתם ממררת להם את החיים ומרחיקה אותם מהאפשרות למשמעות
ולדעתי זה נכון ביחוד לאוטיסטים שיש להם גם הזדמנות לגישה אחרת

גם אני בטוח שברגע שהוא ימצא בת זוג אז יהיה לו הכי נפלא בעולם
רק איני מבין למה את קושר את זה לעבודה
אני תמיד נקשרתי דווקא לנשים ששנאו לעבוד
וברור לי בדיוק גם למה
כי גם אני שונא לעבוד

ההצמדה של ערך עצמי לעבודה זה משהו שמשרת נפלא את החזירים
לא ברור עד כמה היא נכונה וטובה לאנשים אמיתיים

מאיה 11121

New member
לא התכוונתי בהכרח ללימודים או עבודה

התכוונתי למילוי עצמי= חיזוק העצמיות שלי, האהבה העצמית שלי וההשלמה שלי עם מי ומה שאני וגם כמובן חיפוש היייעוד שלי. מה הכשרון הייחודי שלי ומה אני יכול לתרום לעולם.

ברור

אין לי ספק שאוטיסטים רבים מאוד מוכשרים גם ללימודים וגם לעבודה אלא שבדיוק לכן,גם כמו שעלה מהאדם שביקש כאן היום עזרה לאחותו,הם לא מתאימים לתבניות שמקיימות את הערוצים האלה היום בחברה
הרי מסירות והתמסרות לא חסר (להפך,אפילו מסמנים את הדברים האלה כחלק מהלקות,כאובססיביות,כעודף ריכוז)
וגם תשומת לב אוהבת לפרטים לא חסר
וגם לא מקוריות ונכונות
ורצון לתת בוודאי שיש המון
אלא שבדיוק לכן חשוב לנסות להבין וליצור ערוצים שמותאמים לטוטאליות שעומדת מאחורי הגישה של אוטיסטים רבים לקיום
זה צורך שלהם
הם לא יכולים אחרת
וזה ממש לא דבר רע
הכי להפך נורא

גור42

New member
הרעיון הכללי נכון, אבל זה לא רק למודים ועבודה

מה שחשוב, זה למלא את החיים שלך במשהו שהוא משמעותי עבורך. למעשה, עדיף שיהיה לך "ארגז" של דברים כאלה, שתוכל לשלוף לפי הצורך: קשה בלימודים? יוצאים לבלות עם חבר. קשה עם חבר? נכנסים בהתלהבות ללימודים. כשלא כל הביצים שלך בסל אחד, הסיכויים לתקופות קשות יורדים פלאים.

וזה לא חייב להיות דברים שימושיים או "חשובים". זה יכול להיות משהו פשוט ו"חסר תועלת" כמו לראות את הפרקים של "מסע בין כוכבים" לפי הסדר (אני כרגע בסביבות פרק 600, וייאג'ר עונה 7, אז אני יודע על מה אני מדבר
). מה שחשוב זה מה עושה לך טוב, ולא אם זה "שימושי" (אם כי, לאנשים יש נטייה להעדיף לעשות דברים שימושיים חלק מהזמן, וכדאי להיות קשוב גם לצורך הזה, אם וכאשר הוא צץ).

תודה אבל את לא יודעת כמה סבלתי

וזה השפיע עליי לרעה במיוחד בקבוצה של תמיכה חברתית

מאיה 11121

New member
זה מה שאני מנסה להגיד לך -לחזק את עצמך מספיק

ככה שדעות רעות ומחשבות רעות של אנשים לא יפגעו בך. תמיד יש וככל הנראה לעין עוד יהיו אנשים רעים שלא מבינים סתם מתוסכלים משועממים ועוד...ו סתם כאלה שלא התחשק להם להגיב לך (מסיבות ששמורות עימם)...אתה יכול להרשות לעצמך להפגע מכל אחד כזה? איפה אתה בכל הסיפור הזה?

אתה לא רוח

אני הרבה פעמים מקשיבה לך. פשוט לא תמיד יש לי מה להגיד.
רוצה שסתם אגיד... "אה.... לא יודעת"?

תודה לך כיף לשמוע אני מודה לך מאוד מאוד

אבא קרי הוא המלך הבלתי מעורער או שלא לא הוא לא סתם שוב תודה ויאללה חאפלה

למעלה