אני כל כך ניסיתי

EverMan

New member
אני כל כך ניסיתי

ניסיתי לדבר עם קנבס , ניסיתי לדבר איתו בגובה העיניים , כמו שאני מדבר עם כולם , להתווכח איתו כמו עם כל אחד ואחד , בכבוד , בצורה נאותה. כמו שאני הייתי מדבר עם ח"כ או עם שר. בצורה הכי טובה שאני מסוגל. ניסיתי להוכיח שלגיל אין משמעות. לצערי זה מה שקיבלתי : kranves (6:52 PM) : רק הראתי לך עד כמה אתה מתנשאאא@@@ -=Inbar=- (6:53 PM) : להגיד מגדף במקום מקלל זה התנשאות ? צר לי לבשר לך חמוד , אין כל בושה לדבר עברית צחה ויפה kranves (6:54 PM) : חמוד???.. תרגע, ומהררררר!! אתה מביא לי פה את הג´ננה! מה הבעיה לרדת טיפה? לדבר בשפה, שאתה בדרך כלל מדבר? הא? kranves (6:54 PM) : מתרומם... kranves (6:54 PM) : לך לפורום גאווה במקום ל"אקטואליה לנוער". kranves (6:54 PM) : ביתך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=119

EverMan

New member
מי שמדבר איתי פה , באי סי קיו

מכיר טוב מאוד את הצורת דיבור שלי , ואת השפה שלי. זה לא שתגידו שהוספתי חטא על חטא ודיברתי לא טוב או משהו .. פשוט חבל לי .. חבל לי שזה דור העתיד.

Moledet972

New member
תגובה.

א) זה לא יפה לפרסם שיחות פרטיות בפורום ציבורי. ב) הוא מדבר בצורה סבירה.

EverMan

New member
לא מנומס

אבל זה בעקבות זה שקנדימן מאוד כעס עליי שאני לא מתייחס בנימוס לצעירנו.

EverMan

New member
כן ? הכיצד ?

לאחר שהוא מתכוון איתי על עובדות לא נכונות , ואני מנסה להסביר לו דבר , והוא מתחיל לקלל אותי ? סלח לי , אני ניסיתי לדבר איתו , בהתחלה ניסיתי להסביר לו , ראיתי שזה לא הולך , ניסיתי לדבר אליו בכבוד כמו שאני מתווכח עם אדם פי שתיים מגילי , לא עזר. סלח לי , אתה לא תקרא אם ניסיתי או לא להיות איתו במצב של כבוד - כי אני עשיתי את מיטב יכולתי , הוא הגזים.

Moledet972

New member
למשל, תסתכל איך הגבת כאשר

התווכחנו על השאלה האם התורכים הם ערבים? (כשאני הסברתי לך בצורה מסודרת, שהתורכיה הם יותר סינים-מונגולים מאשר ערבים.

EverMan

New member
לפני או אחרי שהתחלנו

לכתוש מים ? אני הסברתי לך , שגם מוצא הערבים מהודו , והודו הייתה גם חלק מהאימפריה הערבית. התורכים הם ממוצא ערבי , והתרבות שלהם דומה מאוד. כולל התרבות הפוליטית שזה העיקר עליו אנחנו מדברים.

Moledet972

New member
שוב - הסבר.

התורכים שייכים לעמים ההודו-אירופיים. הערבים שייכים לקבוצת העמים השמיים. מקורותיהם שונים לחלוטין. יש וויכוח מהיכן באו העמים ההודו-אירופיים. יש השערות, בין מרכז אסיה, עד לצפון אירופה. בכל מקרה, התורכים הם בכלל לא קרובים לערבים בגזע, לא קרובים בשפה, לא קרובים בכתב, לא קרובים במשטר, לא קרובים בתרבות(לא פחות ממהבדל בין איטליה וספרד).

EverMan

New member
אם לא שמת לב...

לא דיברנו פה על "גזעים". דיברנו פה על תרבות. המוצא שלהם היה משלטון ערבי , הם היו חלק מהתרבות הערבית , ומאז שהאיסלאם קיים כמעט , הם היו חלק ממנו ומהתרבות הכלל-ערבית. אז בבקשה ממך. אתה לא יודע מה ההבדלים בשפה או בכתב , או בתרבות. ולא - התרבות שלהם לא רחוקה ואף קרובה מאוד לתרבות הפרסית.

Moledet972

New member
תגובה.

- המוצא שלהם הוא לא משלטון ערבי. עוד תגיד לי שהאינדונזים הם ערבים... הם קיבלו את האיסלאם במאה ה-10 בערך,וגם אז, לא כולם. בכתב אני בוודאי יודע מה ההבדל. בשפה, היא דומה לשפות ההודיות והפרסיות, עם תוספות מערבית.

EverMan

New member
לא אמרתי שמוצא שלהם ערבי.

אמרתי שמוצא שלהם דומה , ושהם באו ממקום שהיה תחת שליטה פיזית ותרבותית של האימפריה הערבית. השפה הפרסית ? השפה ההודית ? ששניהן דומות במאפיינים רבים לערבית ?

Moledet972

New member
דיי! מספיק.

הודית דומה לערבית כמו שאיטלקית דומה לערבית. השפות הן כמובן דומות, אבל - אי אפשר אפילו לשייך אותן לאותה קבוצת שפות. עברית וערבית דומות. תורכית וערבית? לא!(מלבד מילים שנוספו מהערבית לתורכית). התורכים לא נשלטו ע"י ערבים, אלא ההפך. הייתה "השפעה תרבותית", אבל זה לא הופך את התורכים לערבים.

EverMan

New member
התורכים לא נשלטו ?!

טוב .. תלמד היסטוריה ואז תדבר. אתה לא אומר דברים נכונים. נקודה.

Moledet972

New member
התורכים לא נשלטו.

תורכים נשלטו. התורכים, כעם כקבוצה, לא נשלטו ע"י הערבים.

EverMan

New member
אין לי מה להגיד לך מלבד שאתה טועה.

לך תפתח ספר היסטוריה.

iKilledKenny

New member
ואתה יודע מה ההבדלים בכתב ובשפה?

השפה הטורכית שונה לגמרי מהשפה הערבית....השפה הערבית משתיייכת לשפות השמיות (כמו העברית) ואילו השפה הטורכית משתייכת לקבוצה אחרת.

EverMan

New member
שפה וכתב זה לא תרבות.

זה חלק קטן ממנה. זה כמו שאני אגיד שהתרבות הישראלים והאמריקאית דיי דומות. ברור שהשפות שונות ! ברור שהאנשים אחרים ! ברור שדברים שונים. אבל התרבויות קרובות. במקרה של התורכים , הם היו יחד עם הערבים במשך אלפי שנים , התרבות שלהם דומה מאוד עד כמה חופפת. זה שיש להם שפה אחרת ותרבות פוליטית יותר טובה ... לא מעיד על דבר. הם נחשבים מזה"ת

Moledet972

New member
הם כבשו את הערבים כמה מאות

שנים, ובטח לא אלפי - לפני אלפי שנים הם חיו בשקט בצפון הודו.

EverMan

New member
כפי שאתה הראית בעצמך

לפני אלפי שנים הם נדדו לתוך האימפריה הערבית , מה עוד , שהערבים שלטו בהודו כמעט כולה.

למעלה