אני יותר חכם מכולכם.......

dan330

New member
אני יותר חכם מכולכם.......

לא נורא, אתם מצטרפים לרשימה ארוכה של רבים וטובים לפניכם ואשמח לקנח בחידה: אתם צריכים להגיע למספר 21 ע"י שימוש במספרים 1, 5, 6, 7 פעם אחת בכל מספר, כאשר חובה להשתמש בכל המספרים ובכל פעולת חשבון העולה על רוחכם. בתיאבון...

lashlushon

New member
טוב תראה-

אני לא מתיימר להיות חכם, וגם לא עלתה במוחי הדרך להגיע מהמספרים האלה ל-21, אבל אני חייב לציין, שאתה לא יכול להגיד שאתה יותר חכם יותר מכולם פה לפני שעשית השוואה כדי לבדוק את זה. אני אתן לשאר חברי הפורום להגיב בעניין.

shuval3

New member
אסור להשתמש בשורש

זה תלוי מספר! שורש הוא פעולה שתלויה במספר אחר יכול להיות שורש שני שורש שלישי,שורש רביעי וכ"ו אם לכך התכוון המשורר בחידתו הרי שהחידה דפוקה כי כדי להישתמש בשורש 2 אני צריך גם את הספרה 2

shuval3

New member
בסדר אתה אבל מה זה יעזור לך??

כשאתה כזה מכוער?!

Lethal Tomato

New member
פתרון

הפתראון מאוד פשוט, 6 / (1-(5/7)), לטעמי הוא גם צריך להיות מיידי אם ממסתכלים ורואים ש 42 לחלק ל 2 זה בדיוק 21.

erezsh

New member
אז מצב האנושות גרוע למדי

כי לפי מה שאמרת חובה להשתמש "בכל פעולת חשבון העולה על רוחנו", דבר שהינו בלתי אפשרי בעליל, מה שהופך אותך ל-א) חסר לוגיקה או ב) רשלן. (או אולי שניהם). בכל מקרה, הנחתי שהתכוונת שמותר לנו להשתמש באיזו פעולת חשבון שאנחנו רוצים ולא בכל הפעולות. בחרתי להשתמש בפעולת XOR. כמדומני היא יכולה להתאים ל"פעולת חשבון העולה על רוחי":
(5 XOR 6) x 7 x 1​
כשתמצא חידה טובה יותר, תודיע לי.

Lethal Tomato

New member
אכן

הניסוח צבט לי גם כן בלב לרגע... אבל הנחתי שהאדון מתכוון לארבע פעולות חשבון פשוטת... בכל אופן, אין סיבה להיות קטנוניים.

Dorfl

New member
פתרון

(שבע מעל חמש)*(אחת בחזקת שש) מעל היא פעולה מוכרת. אלף מעל בית משמעו (אלף עצרת) חלקי (((אלף פחות בית) עצרת) כפול (בית עצרת).

למעלה