לסלוח? קשה. לשכוח? לעולם לא אוכל.
במו ציור שהושחת והודבק מחדש. זה אולי יהיה יפה, וכמעט לא נראה. אבל זה יהיה שם. ונספקות לעולם ימשיכו לקנן. אני לא בטוח שאני יכול לסלוח. אולי זה דורש גדולה שאין בי. אולי זה סתם חלק משטיפת המוח שכולנו עוברים. ובעצם, למה לסלוח? על המאמצים הניכרים שנעשו כדי לא להגיע לשם? וברור לי שלעולם היא לא היתה סולחת לי. היא, המושלמת, זו שלידה אני שלומיאל מפוזר. יש לנו במדינה סימפטום של "הבנת המתקיף": היא בגדה. היא שוכבת עם אחר. היא מועלת באמוני ובאמון ילדינו, והיא מפרקת בית חם שבנינו במשך 13 שנה. היא לא חושבת על מי יגדל את ילדי אחרי, ועל איך הם יגיבו, ועל מה שיקרה כשההוא (שכבר ידוע שנשוי "באושר") יחליט לא לעשות את זה לאשתו - והיא תשאר לבדה, גרושה + 3, מבחירה. אבל אני, הנבגד, המרומה והנגזל מילדי - אני צריך לבדוק למה היא הגיעה לזה? זה מזכיר לי, ובאופן מצמרר, את אלה שדורשים לבדוק מה חלקנו במתאבדים, ומה חלקם של הרוסים בצ'צ'צנים, ומה חלקם של האוסטראלים במוסלמים. אתן יודעות מה - לא מעניין אותי, ומצידי אם יש מחסור במיניות אז אפשר לדחוף ויברטור (וסליחה על הוולגריות). והרי אתן, המתחסדות, הייתן שולחות אותי למקלחת עם סבון באותו מצב!!! יש לנו שלושה ילדים. שלושה בני אדם, אינטיליגנטים ומבינים. שלוות חייהם עומדת להזדעזע קשות. שלומם הרוחני והמנטלי מוטל בספק. מה זה יעשה להם? להשקפתם על מוסד הנישואין? איך תראה הזוגיות שלהם? ואיך אני אראה, גם בעיני עצמי? אז לא מענינות אותי הסיבות, ובעיני אין סיבות מקילות כאן בטיעונים לעונש. וגם בידידות אפלטונית יש יסוד של כבוד הדדי. ואם היתה בעיה - היינו מטפלים בה. ביחד. כמו שעשינו עם התחום הכלכלי, ועם ההורים של שנינו, ועם הילדים, ועם הבית, ועם הכל. כבר 13 שנה. אבל לנבזות כזו יש מחיר, וכמו במקרה של כל פושע - המשפחה משלמת חלק מהמחיר. ועל עצמי לא אכפת לי, אבל על הילדים לא אוכל לסלוח. ואולי זה הזמן שלי? ההזדמנות להתחיל מחדש, מסודר כלכלית, מטופח ומושך, ושלם יותר עם עצמי? אולי ההפסד שלה הוא הרווח שלי? להתחיל שוב, בגיל 40, חיים חדשים, חסרי מחויבות וחסרי תסכולים? אז למה לסלוח בעצם? היא התחילה עם זה - אז שתישן במיטה שהציעה לעצמה. ולבד.