אני חייב לפרוק מטען

אני חייב לפרוק מטען

לכל חברי החברות הצאט אלו שזוכרים אותי ואלו שלא,רציתי רק לומר,מאז שיצאתי,עברתי הרבה,הייתי בהודו חיפשתי את אלהים ולא מצאתי,הייתי אצל הדלאי למה הוא אמר לי לחזור להיות יהודי וששם האמת,לא האמנתי כבר 3 שנים שאני בחיפושים,חברה זה קשה לי לומר את זה,אבל אני חושב שאני חוזר לדת,למרות שאני עדין לא שלם עם זה,אבל כל תהפוכות הנפש שעברתי,ומטען השנאה שהיה לי כלפי הדת,עם כל זה,אני חושב שזה לא קשור,אני חושב שיש אמת בדת,אני הכופר הגדול תהיה אי פעם בפורום הזה,זה שאמר שאלהים זה יישות דימיונית של כמה חולי נפש,אני טעיתי,אני מודה,ואני אומר לכל החברים,אל תכעסו עלי,תאמינו לי שלא הייתי בשום סמינר,ואף רב לא השפיע עלי,פשוט זה בא מתוכי,קשה לי מאוד עם כל זה,בבקשה תגידו לי מה אתם חושבים,זה כל כך קשה להתמודד עם כל זה,ודרך אגב,הייתי ויכוח אחד מול אחד מול ירון ידען(דעת אמת למי שמכיר)ויש הרבה תשובות שהוא לא ידע לענות לי,וגם בנוגע לדגים שהוא אמר הוא הודה לי בעצמו שלא זה לא מדויק מה שהוא אמר,יצא מכל הויכוח שכל מה שחזל אמרו זאת אמת לאמיתה,אני יודע שיש פה כאלו שיכעסו עלי,אבל אני מרגיש שכולכם כמו משפחה שלי,עזרתם לי בזמנים שאף אחד לא השתין לכיוון שלי,אני משתף אתכם במה שעובר עלי,אם מישהו יודע מה להגיד לי ואיך לצאת מהדילמה הייתי מודה לו...או לה...בתודה.שי (שמרל לשעבר).עד היום צוחקים על השם החסידי שלי....כבר שכחתי איך נראה שבת,פסח,כיפור,כבר שנים שאני לא בסרט.

למה שמישהו יכעס עליך??

אם אתה מעוניין לחזור לדת, חזור , העיקר שתמצא את דרך האושר לחייך, יש לי כמה שאלות ברשותך 1., היתה לך שנאה גדולה לדת, למה?? 2. היית אצל ה"דלאי למה" , ברצינות? 3.על אלו "דגים" אתה מדבר ?. 4. ואם אתה אומר שמכל הויכוח שהיה לך אצל ירון ידען יצא לך שהתורה היא אמת לאמיתה, למה אתה כותב ש"אתה רוצה לצאת מהדילמה"??? קיצר בלבלת אותי חזק... תענה לנו שנוכל לענות לך.

אם אתה חוזר- אז גם אני

אתמול לצערי, נאלצתי לנסוע לעיר הקודש בני ברק במונית. מונית אחת - הנהג רק שמע שאני צריכה לבני ברק - סירב. הוא הסביר שיש שם מלא מתבת"ים וטרולים. לא הסכים. השני- הסכים, אבל זה בגלל שהוא עובד בבני ברק ומכיר את העיר ואת שביליה לפני ולפנים. ועוד טרח להסביר לי שעכשיו "בין הזמנים"- כולם בחופש. (והעיר מלאה פקקים. אז הוא לקח אותי בדרך לא דרך, דרך שבילים וסמטאות). "בין הזמנים"- אוטוטו נגמר. קצת אורך רוח.... כל הטרולים המשונים שנחתו עלינו בזמן האחרון ייעלמו. אחר כך יגיע גם הראשון בספטמבר, ואז נתגעגע, ויהיו כאלה שיכתבו "משעמם פה בפורום, אין שום דבר מעניין"

טרף טרף

New member
די כבר להכפיש את הבודהיזם!

שמעתי עשרות פעמים את השטות הזו שהדאלי למה אמר ליהודים שיחזרו ליהדות ושם האמת, זה רק מוכיח שהמחבת"ים שקרנים. מי שמכיר אותי מפורום אתאיזם ומי שלא, יודע שאני גם חזרתי בתשובה פעם לכמה שנים ועזבתי את זה ומאז קראתי הרבה על הבודהיזם וזרמים של רוחניות ויש לי ידע רב בנושא, ואני יכול לומר בוודאות שזה שקר! מה שכן יכול להיות זה ככה: להודו מגיעים הרבה ישראלים שמחפשים רוחניות, ויש כל מיני נוכלים הודים שמנצלים את זה ומנסים להרוויח מכך כסף ואז הם מתחפשים לקדושים שונים ומשונים שאומרים לישראלים מה שהם רוצים לשמוע ויכול להיות שבין היתר הם אומרים להם שהיהדות היא אמת כי הם רוצים שהלקוח יצא מרוצה, אבל בטח שהדאלי למה לא יגיד כזה דבר
עם זאת, אני חייב לציין שלמרות כל השגעון בהודו, יש שם גם זרמים רוחניים אמיתיים שעדיפים פי אלף על טירוף המזה"ת כמו הבודהיזם, קשמיר שאיוויזם ואדויטה(נונדואליזם). המחבת"ים מבינים שיש "סכנה" שאנשים שיגיעו להודו יפגשו רוחניות שפויה כלשהי ולכן הם טוענים שבהודו יגידו לך שהיהדות היא אמת או שהם טוענים שהרוחניות של הטיבטים היא הכי טמאה בעולם כדי למנוע מאנשים לחפש תשובות במקום אחר מלבד היהדות - שהביאה לנו בעיקר סבל רב.

the dudu

New member
זה מה שגרם לי לחשוד

אבל חשבתי שאתם מכירים אותו: "אגב,הייתי ויכוח אחד מול אחד מול ירון ידען(דעת אמת למי שמכיר)ויש הרבה תשובות שהוא לא ידע לענות לי,וגם בנוגע לדגים שהוא אמר הוא הודה לי בעצמו שלא זה לא מדויק מה שהוא אמר,יצא מכל הויכוח שכל מה שחזל אמרו זאת אמת לאמיתה"

the dudu

New member
אני לא מכיר אותך

אבל אני לא מבין למה הלכת דווקא להודו כדי למצוא משמעות. האמת אני לא אוהב אנשים רוחניים מידי כדוגמת הגורואים בהודו ואני אשתדל גם שלא ללמוד מהם יותר מידי. זאת גם לא הפעם הראשונה שאני שומע שיהודי הלך לשם, כולו מבולבל ובסוף המליצו לו שם שהכי טוב לו להיות יהודי כי זה הכי טוב ועמוק(באו 3 אנשים כאלה לבצפר שלנו לספר את סיפורם) לגבי דעת אמת, ברור שהם מעגלים ומטיחים פינות ולא כל מה שהם כותבים באמת מדויק, אבל מפה ועד להגיד ש"שכל מה שחזל אמרו זאת אמת לאמיתה" זה באמת באמת מוגזם וממש לא נכון, יש לחזל הרבה הרבה טעויות למי שבודק את זה בכנות אבל כל זה לא משנה. הרי אתה אומר "פשוט זה בא מתוכי". לדעתי כל הקטע הזה של חיפוש הוכחות והפרכת הוכחות זה פשוט שטות גמורה שנועדה מלכתחילה לתמוך במה שאתה באמת מרגיש שיותר טוב לך. וכנראה שאתה רואה את עצמך משתלב יותר טוב בדת. אז באמת אני מאחל לך שתהיה לך חזרה טוב ומוצלחת!

Le Fay

New member
על דעת אמת אפשר לומר שהם לא מכבדים

את כל חוקי המדינה ככתבם וכלשונם, וגם לא את פרטיותם של אחרים. אבל לומר שהם "מעגלים ומטייחים פינות", או שהמובאות שלהם מחז"ל ופירכותיהן אינן מדוייקות - זה פשוט לא נכון. הטענות כלפי דעת אמת, כשיש כאלה, אינן מכוונות להוכחות הרציונאליות שם, אלא לזה שהם לא 'בני אדם'. כלומר לוקים במידת החסד.

the dudu

New member
מעגלים פינות במובן של

להציג חלק מהסיפור מנקודת מבט אחת, וכאילו שזה הסיפור במלואו

ephi79

New member
לא יודע אם זה מה שהתכוונת במידת

החסד, אבל הם מזלזלים באינטליגנציה של אנשים מאמינים.

אתה לא צריך לחשוש

מאף אחד פה או במקום אחר, ואני חושבת שמי שבאמת חבר שלך - יקבל אותך בשאלה או בתשובה או בכל דרך שהיא. כך לפחות צריך להיות. אני האחרונה שאגיד לך מה לעשות, כי לכל אחד מאיתנו יש את הדרך המתאימה לו. ואין טעם לשכנע מישהו שניסה כ"כ הרבה. ביננו, אתה יודע מה הכי טוב בשבילך . ביום שתמצא את מה שנכון לך - יהיה לך הרבה פחות בלגן ובלבול. בהצלחה.

למעלה