אני חייב להתוודות...

theAMP

New member
אני חייב להתוודות...

אני לא מסוגל להאזין ל latralus... אני פשוט לא מתתדר עם האלבום הזה. אני לא אוהב אותו. לדעתי אין דבר בעולם כמעט שהוא יותר טוב מאנימה, אבל את לאטאראלוס אני פשוט לא מסוגל לספוג. הוא מאד מרשים מבחינת נגינה ומבחינת בנייה והפקה, אבל משום מה המוסיקה עצמה, נשמעת לי כאילו הם מנסים לשחזר משהו שהם כבר לא מחוברים אליו בעצמםץ הם נשמעים לי כמו קלישאה של עצמם.

theAMP

New member
אני חושב שהסיבה...

היא שאני לא זוכר שיצא לי לקרוא את המילים לאלבום הזה... אין לי מושג מעורפל אפילו במה הוא עוסק. אם מישהו רוצה לתת לי סקירה שאולי תגרום לי להדלק עליו אני אשמח

zoe1111

New member
גם אני

יש לי את הדיסק ולמרות שהוא טוב אני בקושי שומעת אותו הוא לא עושה לי מה שאנימה ואנדרטואו עושים לי..

WashedInBlack

New member
אני לא.

להגיד שהם קלישאה של עצמם זה קצת מוגזם לדעתי.. גם אני לא התחברתי אליו בהתחלה. הוא הרבה יותר פרוגרסיבי מהחומר הקודם שלהם, וצריך להתרגל לזה. תקשיבו לו עוד. הוא אלבום מעולה. אני עדיין אוהבת את אנימה יותר, אבל לטרלוס מעולה.

Eran911

New member
אני חושב... ../images/Emo58.gif

אני לא משווה בין האלבומים של TOOL בדרך כלל כי לפי דעתי הם שונים לגמרי בתכנים ובמסר הראשי שמקיף כל אלבום. אבל כשראיתי את ההודעה שלך התעצבנתי. לפי דעתי TOOL כל הזמן מתחדשים ומשתנים והפעם הם יצרו אלבום מהמם שהוא רחוק מכל דבר אחר שהם עשו מיליון שנות אור. Lateralus הוא האלבום הכי מורכב שהם יצרו עד עכשיו והוא משתמש באינספור מקורות ומטאפורות שעם אתה לא מבין אותם אז אתה קצת אבוד. אפילו השמות הם מורכבים
. הם התקדמו מכל הבחינות גם מבחינה לירית וגם מבחינה מוזיקלית (קשה מאוד להשוות בין דני של האלבומים הקודמים לעכשיו). זה פשוט האלבום עם הכי הרבה תיפוף שבטי שיצא מאז Roots של ספלטורה. TOOL צועדים קדימה והגיע הזמן שגם אתה. רק תקשיב ל Ticks & Leeches ותבין את טעותך. כי כמו בשיר אתה רק יודע להתלונן אתה רוצה ש TOOL יהיו כבדים יותר וישארו באותו מקום אבל הם מתפתחים וממשיכים הלאה, שזה גם כל הקונספט של האלבום ללכת קדימה ולחשוב בתבונה בצורה רציונאלית כדי להגיע להתגלות עצמית. גם כש AEnima יצא אנשים לא אהבו אותו מההתחלה כי הוא היה שינוי די גדול מ Undertow והם לא הבינו למה לשנות אם משהו כבר עובד, וכולם התלוננו למה זה לא כבד יותר. תסתכל TOOL זה לא מוסיקה הם מעולם לא היו סתם מוסיקה, הם אומנות, הם פילוסופיה, הם דרך חיים, הם דת!!! האלבומים שלהם הם המקבילה המוסיקלית לתנ"ך. הם גורמים לך להבין את האמת, את משמעות החיים והעולם והם מביאים אותך להארה! אבל רק אם אתה נותן להם. וזאת למעשה הנקודה אתה יכול לקטר כמה שאתה רוצה על האלבום האחרון אבל אתה בעצמך לא מבין במה הוא עוסק, לא טרחת אפילו לקרוא את המילים ובטח גם לא ניסית להבין מה היא האומנות על העטיפה (שהיא מעוד קריטית להבנה על מה מדובר). אז תזיז את התחת שלך ותלך לקרוא את המילים ואת ה FAQ כדי להבין מה הפירוש של השמות והמשמעות של כל שיר (הקישור לאתר נמצא למטה). אני פשוט שונא בורות וזה מה שאתה מפגין, אתה גם בטח לא יודע מי זה טימוטי לירי, מי זה קארל יונג, מי זה ביל איקס ואפילו לא מי זה רון אהברד אבל אתה עדיין טוען שאתה אוהב את AEnima מבלי שאתה יודע בכלל על מה האלבום מדבר. החטא היחיד ב´דת´ הזאת או בתודעה הקולקטיבית של מביני העניין
הוא הטיפשות והבורות המדהימה שאנשים מפגינים ואתה בהחלט אחד מהם. אז טוב אני חושב שכדי שאני יפסיק כי אני קצת יותר מדי עצבני כעת
.
נ.ב. תפתח את החוברת שקיבלת עם הדיסק תסתכל על הציורים של גוף האדם טוב טוב, תתרכז בעיקר בייצוגים של המוח ותחפש משהו מוזר, אם תמצא אותו אולי תתחיל להבין...

chinchila

New member
אתה מתכוון לÆNEMA?? ../images/Emo9.gif

סתם השווצתי עם הסמל... בכל אופן התלהבת קשה אבל עדיין יש לך כמה נקודות רציניות!!!

Eran911

New member
לא אני מתכוון לאלבום AEnima!../images/Emo58.gif

אני התכוונתי לאלבום AEnima, לא לשיר AEnema. שים לב להבדל בין ה i בשם של האלבום לבין הe בשם של השיר. הלהקה כתבה אותם בצורה שונה כי יש להם משמעות שונה. ואני התכוונתי לאלבום כולו לא רק לשיר. אבל תודה על המחשבה

Chee

New member
eran, ARE YOU FOR REALL?!

ummm, at first i was intimidated by the lengthiness of your forum responsesbut i sat myself down took a cold beer and startred reading, dude i have to say that a few of your ideas are agreeable, and i to, think that any tool album is a different world from the last, as i was reading the long and intricatre responce i started carcking up and a few preciouse drops of beer fell down to my desk. and why is that you ask...DUDE YOU WERE ALL OVER THE PLACE, this is a forum, not a battle field man, dont go dissing arround ppl, we all love tool here eh? WHY CANT WE ALL JUST BE FRIENDS?!?!? by the way check out the ambrosia night.

j i m m y

New member
.. יפה..

אתה הצלחת לבטא את מה שאני מרגיש במילים הכי קולעות ובלי טיפת זיון-שכל..

Eran911

New member
אני מסכים איתך

אני לא בקטע של לרדת על אנשים או משהו כזה, ואם פגעתי במישהו אז אני מצטער. זאת לא הייתה הכוונה שלי. אני סתם ניסית לחלוק חלק מהדעות שלי עם אנשים. וסתם שתבין, לא לכל מה שכתבתי התכוונתי ברצינות, חלק מהדברים שכתבתי נכתבו מתוך סרקאסטיות והם באמת מגוחכים. אני פשוט חשבתי שאנשים יבינו את זה, אך מסתבר שכנראה טעיתי
כל מה שאני כותב צריך לקחת בכמות מסוימת של הומור, לא לכל דבר אני מתכוון באמת. אנשים, תרגעו קצת...

Chee

New member
אני מסכים שאתה מסכים שהוא אמר "יפה"

ת´שמע גבר, האינטרנט זה עדיין מדיע שכשה להתבטא רגשית מסכים? ייייופי. ואחרי הבירה ששיתיתי אני רגוע וגם מחטיא כמה אותיות במקלת המאפנה הזו

theAMP

New member
וו... תרגע...

אני מבקש ממך לא להכניס לי מילים לפה. אני מצטער מאד אבל שום דבר שכתבת לי לא היה מיועד למה שכתבתי. אז שני דברים: א. הכעס שלך והעובדה שקראת לי בור היא לא במקום, ואני פשוט רואה את טול בדרך אחרת לגמרי ממה שאתה רואה אותם כנראה אם אתה מחשיב אותם ל"מעבר למוסיקה" ולהקה ש"מגלה לך את האמת"... האמת אני מאוהב בטול מאותה סיבה שאני מאוהב בפיקסיז. הם עושים את המוסיקה שלהם במטרה שתהיה מודע מעבר לכל דבר אחר, שהם "רק" להקה שאתה "רק" שומע דרך תקליטור... אני כן יודע טוב מאד מי זה טימותי לירי ואני כן יודע טוב מאד מי זה ביל היקס (ולא איקס) ואני כן יודע מעבר למה שאתה מסוגל לדמיין מי זה קארל יונג (למדתי אותו כמו מנייק), והאחרון אני לא יודע באמת. ניצחת אותי. מרוצה. מה שגורם לי לחוש את היחוד של טול (כמו של הפיקסיז) זו העובדה שכולם יקבלו מזה משהו אחר, ורק מעטים מאד יקלעו במדויק... אני לא יודע בודאות שאני קלעתי במדויק בתאוריה שלי על הלהקה הזאת, וממש אין לי כוח לפרט אותה כרגע, אבל אני לא כל כך מתחבר לדרך שאתה רואה אותם. בקיצור, תרגע כפרה, אני כאן רק כדי להחליף דעות, לא כדי להתלהם. ואני מבקש ממך לא לקרוא לי ולאף אחד אחר בור כשאתה בעצם לא מכיר אותי. כולה אמרתי שאני לא נהנה מהאלבום. ב. הסיבה שלא אהבתי את לאטארלוס זו הסיבה הפשוטה שהוא שיעמם אותי, ואני אף פעם לא הייתי מעריץ גדול של פרוגרסיב, וזה באמת הדבר הכי פרוגרסיבי מוסיקלית שהם אי פעם עשו מבחינות רבות (אהבתי את ההשוואה לroots). בכל מקרה, הסיבה שלא בדקתי אף פעם את המילים של האלבום הזה היא הסיבה הפשוטה שאני לא במצב שזה יותר מדי מטריד אותי. אני לא רואה את זה כאסון לאומי שאני לא אוהב את האלבום הזה כמו שאני אוהב את אנימה. עכשיו, במקום לצרוח עלי וירטואלית ולהתעצבן עלי ולקרוא לי אדיוט (כשאתה בכלל לא מכיר אותי!!! זה משגע אותי פשוט, סליחה) היית יכול רק לתת לי את הרעיון הכללי של האלבום כמו שביקשתי בהודעה השנייה. ומעבר לזה, העובדה שלא התעמקתי בעיצוב הגראפי של האלבום נובעת מהעובדה שלא אהבתי אותי... כמו שלא אהבתי את העטיפה ה"מורחבת" של אנימה עם התלת מימד וכל הדברים האלה. זה לא מרשים אותי בשום צורה. אבל עכשיו שאמרת שיש קצ´ אני אבדורק את העניין. תודה על הלינקים, ותלמד לא להתעצבן בדיונים על מוסיקה, כי זה לא גורם לאף אחד להראות צודק, זה סתם גורם לו להראות פנאט.

Eran911

New member
לא התכוונתי ברצינות

אני סתם כותב בצורה שככל הנראה מצטיירת לאנשים כעצבנית, אבל בתאחלס אני בן אדם די רגוע. הדבר היחיד שבאמת התכוונתי אליו בהודעה הוא שקצת נמאס לי מלשמוע אנשים מקטרים על כמה האלבום החדש של TOOL לא טוב. אין לי בעיה עם זה שתגיד לדוגמה, שאתה שונא את האלבום של TOOL כי אתה חושב שהשינוי המוסיקלי שלהם היה לרעה. זה מקובל עלי לחלוטין כי אין מה לעשות, לא לכולם יש אותו טעם מוזיקלי. אבל כשמישהו בא וטוען שהוא מעריץ של TOOL ושהוא פחות או יותר אוהב את כל האלבומים של TOOL חוץ מהאחרון, ושהסיבה שלו לכך היא למעשה חוסר התעמקות במילים, ברעיונות ובקונספטים. זה מגעיל אותי באיזה שהוא מקום, כי אז אתה גם בא בבקשה שאולי נסביר לך את הקונספט של האלבום בתקווה שתדלק עליו... זאת אומרת לפי דעתי זה כאילו שאתה רוצה שאנחנו נלעס לך את המזון, כלומר שאנחנו נעשה את כל החשיבה בשבילך. כך לפחות זה נראה לי. ומכיוון שלא מדובר רק בך, אני שמעתי תגובות דומות גם מחברים שלי, אז הרגשתי צורך לצאת ב´הצהרה´ כביכול. לא התכוונתי לפגוע בך, או משהו כזה
. ובקשר לשימוש שלי במילה בורות, כך אני פשוט מתבטא ולא התכוונתי בזה למשהו פוגע. אני מעוד דעתן, ולמעשה מה שכתבתי באותה הודעה לא היה מכוון רק עלייך, אלא גם לשאר האנשים שלא נתנו לפי דעתי סיכוי אמיתי לאלבום החדש. אם באמת הייתי חושב שאתה בור, אז לא הייתי טורח בכלל לצרף קישורים למידע נוסף
נ.ב. בקשר לפאנטיות, אתה צריך להבין שכל מה שאני כותב נעשה באופן טבעי גדוש בסרקאזם, ואומנם קשה קצת לקלוט את זה במיוחד כשמדובר בכתיבה בלוח מודעות. אז כעצה פשוט תקח את כל מה שאני אומר בקלילות ובהומור
ולמען האמת אני כן קצת פנאטי, אבל בנושאים אחרים כמו צמחונות ופוליטיקה

Jane_Lame

New member
תקרא את זה בבקשה, אשמח אם תחווה דעה

זו עבודה ישנה שלי שלא התפרסמה, כי כל העולם כתב על זה ביקורת לפני שהספקתי. המלך הוא עירום /מאיר שלו.סתאאאם, אדר שלו ****************** להלן תרשים שיחה לה הייתי עדה לאחרונה בצ´אט לא-רישמי של טול. אורח 1: יש לי את Lateralus כבר חודשיים ,ואני חייב לשאול... כמה שירים טובים באממממתתתתתתתת יש באלבום? מנהל הצ´אט: 13!!! (שהוא, אגב, מניין השירים באלבום החדש הזה- א.ש.) אורח 2:אני ספרתי שלושה. אורח 3:אני ספרתי שניים. וכן הלאה. הביקורות הראשוניות לגבי אלבומם הרביעי של טול היו נלהבות וחיוביות.מה לא אמרו על 13 הרצועות האלו- שהם חדשניות, אפלוליות, ייחודיות, מורכבות, קשות לעיכול והבעייה היא בעצם אצלנו - אנחנו, או לפחות אני, כנראה קצת טמבלים מידי כדי לקלוט את הגאונות הזו. כמה חודשים אחרי ה-17 במאי(מועד שחרור האלבום), לו אבחן אותו מחדש, אעשה זאת במרירות רבה. עם כמה שקשה למצוא מילה רעה לומר על טול, Lateralus שובר ציפיות גם לאחר חודשיים של האזנה אינטנסיבית. אם תכננתם לבצע רכישה של אחד מאלבומי הלהקה, Aenima הוא עדיין הבחירה האולטימטיבית. מי שלא ירכוש,סימן שאיננו מכיר את הנפשות הפועלות, שאם כן מזמן היה עושה זאת. בעידן הלימפ ביזקיט,אליאן אנט פארם וכל לובשי הבאגיז למיניהם אותם אימצו האחים הגדולים באמ.טי.ווי כקורט קוביין של העשור הזה, טול בהחלט מילאו את משבצת המלך. להקה עם קהל מגוון,החל מחובבי גותיקה וכלה במאזיני רוק-אלטרנטיבי אניני טעם.נסו לסווג אותם מוזיקלית בלי לגמגם - פוסט גראנג´? הארד-רוק? מטאל אלטרנטיבי? בין שיתופי הפעולה של הלהקה אפשר למנות גם את הדפטונז, להקת פ´אנק-מטאל לכל דבר, וגם את הנרי רולינז אקס בלאק-פלאג, להקת הפאנק. מיינרד ג´יימס קינן(סולו) עצמו היה חובב מושבע של ג´וני מיטשל. אין תשובה חד-משמעית, אבל מי צריך הגדרות כששומעים את "Eulogy". בראש הלהקה ניצב המטורף התורן, ספק רוקר ספק הוגה דיעות.למזלו, קינן לא לוקח את עצמו ברצינות רבה מידי, לא מתראיין וכשכן עושה זאת יורה שטויות, לעיתים בקצב כזה שקשה לראות את האחיזה שלו במציאות. נסו לחשוב על שם של מוזיקאי אחד שכותב שיר על איבר המין שלו ,ועוד מעז לטעון לאורך של מייל אחד( "Maynard´s Dick", מתוך Salival ,אלבום של קטעים חיים שהוצא במהדורה מוגבלת) .האגדה מספרת שצורף לטול אחרי ששכנו, דני קארי( תופים), שמע אותו צורח על אישה זקנה ברחוב והתלהב מיכולתו הקולית. כך התגבשו יחד עם פול ד´אמור(באס) שהוחלף בג´סטין צ´נסלור ואדם ג´ונס(גיטרה) כדי להקים את הפלא הזה .בנוסף מחלטר קינן כסולן ב"איי פרפקט סירקל", פרויקט צד מלודי יותר שכולל בין היתר את בילי האוורדל,טכנאי הגיטרות של טרנט רזנור (ניין אינץ´ ניילס). כבר באלבומם הראשון מ-92, אי.פי של שישה שירים העונה לשם Opiate, ביססו טול את מעמדם כמתנגדי צנזורה, צביעות וכמטיפים אנטי-דתיים. למשל, שיר הנושא של האלבום הוא למעשה שיחה בין ילדה קטנה וכומר שמנצל אותה מינית, ומסתייע בטיעונים נוצריים לכאורה. טול המשיכו לצאת נגד פוליטיקאים ,אמריקניזציה (טוף, את זה גם הצ´ילי פפרס עשו.ביג דיל), ושאר ירקות. כמו כן,חלק מהשארם במוזיקה שלהם נובע מחוש הומור חולני במיוחד. מתוך אלבומם השלישי Aenima, "Die Eier Von Satan" מורכב רובו ככולו מנאום בגרמנית שנשמע אסוציאטיבית כאילו לקוח מעצרת נאצית, כולל שאגות קהל ברקע.בתרגום, מתברר שזה מתכון לעוגיות חשיש, לא פחות ולא יותר. גם בהתעלמות מהטקסטים הפרובוקטיביים, טול באו עם עם צליל חדשני,סולן עם קול מרטיט ועד מהרה קיבלו תווית של איכות, שהייתה ללא ספק מוצדקת. בין Aenima ו- Opiate הוציאו אלבום שהיה בולט פחות, Undertow, אבל חולשתו נשכחה מהר, בו ברגע שיצא Aenima והרעיד את אמות הסיפים ואת העצבים של אמא שלי. כל זאת ועוד יצרו ציפייה אינסופית לקראת ,Lateralus. הכל לווה ברעש וצלצולים. מערך השיווק של טול לא טמן ידו לצלחת וכמה שבועות לפני יציאת האלבום טופטף מידע לגביו ברשת,כמו עטיפת האלבום , עשרות זיופי שירים ב"נאפסטר" המיתולוגית(בימי קיומה) ומילות השירים- כמובן, ללא השירים עצמם. כשכבר יצא האלבום כולנו היינו שפוטים של טול,בכיסם ממזמן. סך הכל, הקונספט היה לכאורה מוכר- שוב שירים של 9 דקות, שוב הקול משתק-החושים של קינן, שוב שמות שירים בלטינית שאף אחד לא באמת מבין. אבל טול פישלו - החיבורים בין הקטעים האיטיים והשקטים לבין המהירים והחזקים יותר רופפים. לעיתים קשה להבחין מתי נגמר שיר ומתחיל חדש. מי ציפה מאתאיסטים כטול לשיר שנקרא "Mantra"? שלא לציין את הטקסטים, אפופי אווירה רוחנית-דתית, כמו "This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion" ("Parabol"). יושבת ומחכה שכל הספיריטואליזם יסחוף אותי גם, ומוצאת את עצמי חוזרת ל "Stinkfist" מאלבומם השלישי. פעם הם אמרו שהכל ריק מתוכן- אהבה ומערכות יחסים, פרוזאק,ל.רון האברד הסיינטולוג, קפה לאטה ולוס אנג´לס,סמים למיניהם , ואני הנהנתי בהסכמה. פתאום הם גילו את האור, ואיתם המבקרים למיניהם, המעריצים וסתם מאזיני-אורח, ורק אני לא. למאזיני רוק פרוגרסיבי או סתם דרים ת´יאטר אולי תהיה גישה שונה, כי זה הכיוון אליו חותר האלבום הזה מכל זווית אפשרית. יתכן שבגלל זה אימצו אותם "קינג קרימזון" לסיבוב ההופעות הנוכחי שלהם. גם הקליפים שהוציאו טול אף פעם לא היו אטרקטיביים לצפייה, אבל זה כלום לעומת "Schism", הסינגל הראשון מהאלבום. יותר דיסקומוניקטיבי מאשר מסתורי וארטיסטי. אם בכל זאת תצמידו לי אקדח לרקה (אפשר גם להצמיד לי לאוזן אלבום של דרים ת´יאטר מהפיסקה הקודמת.זה אותו אפקט בדיוק) אומר ש- "Disposition", בהחלט לא שיר טול קלאסי, כן נגע בעצב חשוף או שניים.אולי דווקא בזכות היותו מיבני יותר, לא חורג מהתבנית באופן מוגזם כשאר השירים. שניים-שלושה משפטים שחוזרים על עצמם זה מספיק בהחלט,גם בלי כל הבאסים. לא ש "Ticks And Litches" לא נפלא, אבל הוא נופל בהרבה מכל מה שהוציאו טול לפני כן.כנ"ל לגבי Lateralis. לא הרבה להקות גרמו לי להרגיש כל-כך רדודה. האמת היא שאני עדיין תוהה אם הדפקט הוא בי או באלבום הזה. "תחשבו בעצמכם", אמר פעם קינן כמסר למעריצים. אני אעשה כעצתו: אני חושבת בעצמי ש- Lateralus הוא מכה.אני מוכנה להבטיח שלא אתייצב בחנויות במועד השחרור של הטול החדש הבא ולא אפתח את העטיפה (מההיבטים החיוביים הבודדים ב Lateralus.פשוט יפהפיה) באצבעות רועדות. קיימת תיאוריית הקונספירציה המפחידה במקצת, שקובעת כי Lateralus אינו אלא מתיחה אחת גדולה של קינן, שמטרתה להראות כמה עלובים ותמימים אנחנו,כעדר כבשים תועות, ושנקנה כל מה שימכרו לנו. נשמע מוגזם? אולי, ואולי לא.

Eran911

New member
לא מסכים איתך

לפי דעתי את פשוט ממש לא מכירה את העובדות ´והמאמר´ הזה הוא חתיכת עבודה רשלנית שמתאימה להיות כתבה בסדרת הכתבות של ynet על מאטל (שגם הם די חובבניות). הנה שני דוגמאות לטעויות בכתבה: מיינארד לא טוען שיש לו זין בגודל של מייל אחד, הגודל המדובר הוא בכלל 6 אינץ´ שזה בסך הכל בערך 15 סנטימטר. והשיר הזה הוא למעשה מין סוג של סאטירה/פארודיה מהסוג ש TOOL נוהגים לעשות, שהיו שמועות על קיומו במשך שנים אך הם לא שיחררו אותו עד האוסף האחרון. והשיר הוא בכלל לא פשטני כמו שאת מתארת, את כנראה פשוט מסתכלת על פני השטח, אבל יש בו מסר, את רק צריכה לחפש. כמו כן הקטע שאת מתייחסת לשיר Lateralis מראה שאת ממש לא מעודכנת, כי אין כזה שיר! זאת הייתה טעות דפוס לא מכוונת שייצאה על 2 מיליון העותקים הראשונים שהם הדפיסו ושם השיר הוא כשם האלבום (כלומר עם u). לא ממש קראתי את כל מה שכתבת כי זה היה יותר מדי ארוך, אבל מהריפרוף המהיר שעשיתי מצאתי בה עוד מלא טעויות נוספות. כמו כן סתם שתדעי, TOOL תמיד היו סופר רוחניים. הם מעולם לא יצאו נגד רוחניות, הם יצאו נגד הדת הממוסדת ובעיקר הנוצרים הבאפטיסטים. כמו כן אם היית מכירה את האנשים והדמויות השונים שהשפיעו על TOOL היית מבינה את זה מיד. כי הרי אחד ההשפעות הגדולות עליהם הוא אליאסטר קרואלי שהוא נחשב לגדול המכשפים והמיסטיקנים. כמו כן אם תפתחי את החוברת של הדיסק אם הציורים המדהימים של אלקס גראי ותתמקדי במוח בכל אחד מהשקפים, את אולי תשימי לב למשהו שם שיתן לך מבט מסויים על הקונספט של הדיסק ובכלל הדרך שלהם. שלא לדבר גם על הציורים והתמונות שבהם הם משתמשים, כדוגמאת הסמלים האנקוניים על מערכת התופים של דני. אם את רוצה מוזיקה קלה להבנה שלא תהיה לך שום בעיה להתמודד איתה תפני למוזיקת פופ או לימפ ביזקיט או משהו כזה. TOOL הם קצת יותר מורכבים... לא משנה אין לי כוח להסביר לך מה המשמעויות השונות של שמות השירים והסברים נוספים. אם את רוצה תקראי את ההודעה שלי שקוראים לה [• אני חושב... Eran911 ] כתבתי כבר שם קצת על מה שאני חושב בקשר לאלבום וסיפקתי קישורים חביבים לכל מיני הסברים ומקורות לשירים. אם אתה רוצה לשנוא את האלבום האחרון אז תשנאי אותו ומצידי על תקני אף פעם עוד אלבום של TOOL. היחידה שתפסיד מזה לפי דעתי זה את...

Jane_Lame

New member
להלן תיקון של הטעות שלך

הבנת הנקרא: Slide a mile six inches at a time On Maynard´s dick כלומר, מייל בחתיכות של 6 אינצ´ים. כלומר, בהדרגה. הקטע על טעות הדפוס הוא, אגב, פיקציה, ואין בו רלוונטיות לכתבה, אגב, גם אם הייתה אמת בדבר. אם קיימות טעויות, אשמח אם תודיע לי ואתקן( למרות שהייתי צריכה למחוק את זה ממזמן, רק במקרה נתקלתי בעותק על ההארדיסק). התפיסות האחרות הן שאוזכרו הן אישיות שלי, ואין להשקיף מהן דבר חוץ מעל דעותיי. אל תיקח הכל כל-כך אישית. ולא אמרתי שונאת, פשוט ציפיתי ליותר, וככה גם הייתי מסכמת. לא רק איליאסטר קרואלי השפיע, גם ביל היקס, וזה אומר המוווון. אני מניחה שכל אחד בוחר את הפן שהוא מזדהה איתו. יש כאלו שהתחילו לשמוע הול בגלל נירוונה, ויש כאלו שהתחילו לקרוא את וויליאם בורוז בגלל נירוונה. נ.ב. חוץ מהכתבה הפרימיטיבית על הקשר בין מטאל לשטן איך זה שאין כתבות על הקשר בין בריטני לזנות???), המוסף של וואיי-נט היה בהחלט לא רע, אם כי מכוון יותר להדיוט, שאין לו נקודת פתיחה טובה במוזיקה כזו. בתור שכזה, אין לי ביקורת רעה עליו. תחשוב על דודה חנה שקוראת ידיעות באינטרנט (קמצנות לשמה, אבל עזוב) ולא שמעה על מטאל בחיים שלה? זה בשבילה. אתה לא צריך שיספרו לך מה זה האלבום השחור, נכון? לטובה יש לציין את הרשימה של ג´קי, שלמרות כל ההתפתלויות שהמסכן נאלץ לעשות כדי לא להעליב אף גרופי של להקת החרגולים השעירים וכיו"ב יצאה רשימה מקיפה ומסכמת, שנוגעת גם למי שכן אוהב את המוזיקה הזו.

Eran911

New member
וואלה, טעות

בקשר לקטע עם המייל את צודקת, הקשבתי עכשיו לשיר והצדק עימך בקשר לזה. אז עימך הסליחה. בקשר לטעות כתיב את טועה, באמת מדובר פה בשגיאת כתיב. זה שהדפיס את השמות הוא אותו אחד שפישל בכתיבת הקרדיטים בסליבל ואיית את השם של אלק דאטה ואחרים לא נכון. בארצות הברית כבר יצאו אלבומים עם תיקון. כמו כן אם את רוצה לכי לאתר של TOOL הרשמי והלא רשמי ותראי את זה בעצמך. אבל לא משנה בכל אופן בהופעות האחרונות שלהם לפני שהם ניגנו את השיר הם אמרו שהשם של השיר הוא כמו של האלבום ושכותבים אותו עם u. ואם את כבר ידעת על כך שאחד מהאנשים שהשפיעו עליהם הוא אליסטר קרואלי אז למה כתבת שהיית מופתעת מהרוחניות שלהם? יציאה נגד הנוצריים הבאפטיסטים ונגד הסיינטולוגיה לא שוללת רוחניות. זה נכון שגם איקס השפיע אבל זה לא שולל את הקשר של דני ושל מיינארד למדיטציה מרכבה, לסמלים אנקוניים, לאלקס גראי שהרבה מהאומנות שלו עוסק בקשר בין האדם ליקום, לטימוטי לירי שתיאר יותר מאחת את חווית ה L.S.D כחוויה רוחנית ממדרגה ראשונה ועוד קשרים רבים נוספים. אני לא לקחתי כלום אישית, אני פשוט חושב שזה חבל שאנשים לא ממש נותנים הזדמנות לאלבום הזה, ומסתכלים יותר עמוק. יש פה לא מעט מטאפורות וקישורים לדברים שהאדם הממוצע לא ממש מבין (כמו המטאפורה של שבתאי). ויש גם את השמות שהם קצת מסובכים, אבל זה לא סיבה לוותר על האלבום. גם לי לקח קצת זמן עד שהבנתי את כל המטאפורות והשמות, אבל אחרי שהבנתי את האלבום נדלקתי עליו כי יש בו אחלה מסרים... נ.ב. בקשר לשאר הטעויות, אם תרצי אני יעשה לך רשימה וישלח לך (אבל בהחלט יש שם עוד).

Eran911

New member
הוספה...

אני עכשיו בדקתי את המילים של Maynard´s Dick וגילית שדווקא כנראה שתינו צדקנו. כי בסוף הבית הראשון הוא באמת אומר: Slide a mile six inches at a time on Maynard´s dick אבל בסוף הבית השני הוא אומר: Would you like to climb on Climb on my six inches and go down on Maynard´s dick סתם חשבתי שתרצי לדעת.

Eran911

New member
שחכתי להוסיף...

האלבום שוחרר ב 15 למאי ולא בתאריך שאת כתבת. בארץ למען האמת כבר היה אפשר להשיג את האלבום כמה ימים לפני זה, ב 12 למאי (אם זכרוני אינו מטעה אותי).

למעלה