אני חייבת ניעור ט

ניסיתי

עם ליווי, עם עזרה. עדיין לא אפשרתי לעצמי באמת לנוח.
זה משהו שטרם הצלחתי לפתור. אני לא יודעת אם אי פעם אצליח, די התייאשתי מעצמי.

דווקא, בעיני

(ותקני אותי אם אני טועה כי ההכרות שלי איתך היא מוגבלת), שינויים פרקטיים, קטנים וגדולים, יכולים הרבה פעמים לעבוד טוב דווקא ברגעים של יאוש כזה. לפחות טוב יותר משינויים מחשבתיים שאינם פרקטיים, או להוות פתח לשינויים לא פרקטיים שכאלה (משהו כמו אחרי הפעולות נמשכים הלבבות. את מבינה מה אני מנסה להגיד בדרכי המגושמת?)

ניסיתי...

זה הגיע למצב שירדתי באחוזי משרה אחרי שהמטפלת דאז ואני כתבנו מכתב למקום עבודה.
אז מה עשיתי עם הזמן שהתפנה? רצתי לעשות דברים אחרים שאני לא מספיקה בד״כ.
אני לוקחת לעצמי מעט מאוד זמן, תמיד עושה משהו כי צריך. המטפלת שלי פעם סימסה לי פעם בשעה ״תנוחי, עכשיו!״ קיבלתי תשומת לב, היה לי זמן לנוח, אבל נחתי? ממש לא...

אני מיואשת לגמרי מעצמי.

קודם כל,

זה שלא הצלחת עדיין לא אומר שלא תצליחי. מותר לך להיות מיואשת (מותר לך להרגיש הכל) אבל תזכרי שאת תמיד יכולה להצליח גם בדברים חדשים לך. כמו, לנוח. אני קוראת אותך וחושבת שהבחירה (בחירה!) לא לנוח היא סוג של פגיעה עצמית, חמורה לא פחות מפגיעה פיזית או נפשית אחרת. מה את מרוויחה ממנה?

ממש ממש לא...

אני חייבת באופן יומיומי לדאוג לבתי, אוכל וכאלה. אני חייבת גם לדאוג שתהיה זרימה רציפה של כסף פנימה, אחרת אני לא יכולה לתת לה כלום.
זה עומס נוראי, גם פרקטי וגם נפשי. האחריות עליה היא כולה עלי, אני חד הורית. ככה שבאמת אין לי מנוס מלרוץ בלי הפסקה...
כל שעה שמתפנה מייד נתפסת ע״י הבת.

תמרה45

New member
יש בזה צד אחד משמעותי שאני רואה

והוא, אני מסכימה וחושבת שאנחנו ממש לא צריכים להיות במגמה כזו ובמקום כזה של התאבדות איטית,
אנחנו לא צריכים להסכים להיות שם,
אבל המודעות לסכנות שעלולות להביא אותנו למקומות כאלה, היא חשובה, הלא כן?
אצלי זה עובד שבראש ובראשונה ולפני הכל אני מנסה לשים את עצמי בדרג הכי חשוב.
שמה שקורה אתי יהיה הכי חשוב.
אז זה מאוד עוזר לי להיתלות בתפריט מהבחינה הזו...
ובאכילה נכונה. אני יודעת שזה דבילי.. אבל זה ממש כמו תמרור עבורי להתנהל בחיים האלו. אולי הזוי. אולי לא מחובר ללב / לרגש או לא יודעת מה.. אבל אחרת, אם לא אהיה שם, זה יהיה שקר וממש לא נכון עבורי..

תמרה45

New member
תקווה

ואם את מוכנה לומר ואם אוכל אני לשאול-
במה את עוסקת? רק אם את מוכנה לומר..

תמרה

אני לא חושבת שאני הכי חשובה, בדיוק להפך. אם אגיד זאת לעצמי, אני אשקר. זה יוביל לפגיעה עצמית הרבה יותר משמעותית.
אני בטיפול, וכן זה לעצמי, יחד עם זאת זה בשביל שאוכל לתפקד כך שאספק את צרכי הסביבה יותר טוב. זה היה כך מאז ומתמיד, מעולם לא חשבתי על עצמי דבר ראשון.

תמרה45

New member
ומה את חושבת על זה?

אני באמת שואלת.. זה טוב? זה לא טוב?
שאני אומרת לעצמי במצב מסויים שאני נקלעת אליו, שהוא נגיד מסובך לי או מורכב לי, אני ממש מלמדת את עצמי מבפנים עומק התודעה שמה שחשוב עכשיו זה שאני חשובה. אם יש מצב שאני בעודף לחץ, שמעמיסים עלי, שאני מרגישה שנתקעת באיזה שהיא פינה, ואני מבינה שאני צריכה מנוחה משום שאחרת אני בסכנה או מועדת ליפול, אז אני פשוט מבינה שאני צריכה מנוחה ושימות העולם. ואני לא אומרת את זה חלילה ממקום פוגעני של לפגוע בעולם שהעולם הוא לא טוב ואני כן, אלא ממקום שמכיר ויודע את עצמו שקודם כל הנפש שלי תעשה הכל כדי שהכל וכולם והעולם יהיה מרוצה, ובכל מחיר. אז כן, זה כמו ללכת לקיצוניות שניה, אבל לא באמת. זה להיות במנוחה במצב שאני פשוט לא יכולה יותר. ולאט לאט אני לומדת להיווכח מהם כוחותיי באמת ואפילו לומר אותם לאנשים מסויימים, וכל מיני עולמות שונים סביבי.. אני מובנת..? מעניין...

תמרה45

New member
ז"א, אני חייבת ללמוד לסמוך על עצמי

שאני באמת לא יכולה יותר עכשיו! ואני לא מדברת רק על מצבי קצה, ששם אתה פשוט נופל מת. אלא מצבי קצה שבתוך החיים. אנשים, הזדמנויות, וכו'... מבינה?

תמרה

זה לא ״טוב״ או ״לא טוב״ זה פשוט קיים...
זה חלק ממני ואני מקבלת אותו לחלוטין, ושוב זה לא אומר שאני משלימה איתו.

אני לעולם לא אהיה בעדיפות ראשונה אצלי, בתי תהיה שם ללא תחרות. הטיפול מתמקד בנסיון להעלות אותי מהמקום האחרון לאחד הראשונים, בינתיים זה לא עובד. ייתכן ולא אצליח לעולם...

יש לי כמות כוחות מוגבלת, ואני מודעת אליה, אולם גם כשאני מרגישה שאני מתמוטטת אני חייבת להמשיך לתפקד, בשבילה.

תמרה45

New member
הבנתי,

בסדר יקירתי, אז אני איתך בתהליך ובדרך שלך. מאחלת שהעליה בדרגה שלך בעיני עצמך תצליח לחול עלייך ותצליח למלא בך חלקים טובים..
מהנסיון שלי.. ומהחוויה שלי, יש מקומות שפשוט צריך לשחרר אותם ולתת להם להתמלא במה שהם יתמלאו.. מקומות בהם המציאות יודעת דברים כביכול יותר טוב, נכון ובריא מאיתנו...

מחבקת חזק כל כך...

לצערי זה מדהים עד כמה ההזדהות כאן היא גדולה...
ולכן גם אין לי מילים..
רק שאני כל כך.. אבל כל כך מבינה אותך וכל כך מבינה על מה את מדברת עד כדי כאב...
מחבקת חזק חזק...

ושולחת המון אהבה..

תודה

כרגע, באף מקום לא יאשפזו אותי... מה גם שאשפוזים הם טריגר נוראי בשבילי מבחינת האוכל.
המודעות העצמית שלי, בנקודות הללו, היא מכשול נוראי. אני יכולה לדקלם לעצמי בע״פ למה אני עושה את זה, מה אני מרוויחה מזה, מה אני מפסידה... ויחד עם זאת אני לא מצליחה להניע אותי לפעולה בכיוון הנכון.

והאמת, אני מרגישה עכשיו בנקודה שונה טיפה, אני איכשהו מתייחסת לזה כפגיעה עצמית, סוג של התאבדות איטית מלאת סבל... וזה משהו שיחסית חדש לי, ואני מפחדת ממנו מאוד. וכן, אני הבאתי את זה לטיפול.

jellybelly1

New member

אני לא יודעת מה הביא אותך לייאוש... אני יודעת שאחרי שנים בהפרעה יש שחיקה של הכוחות. אני מזדהה עם מה שאת מתארת חיים לא מתוך חיבור למה שעושה לך טוב אלא מצורך להיות יעילה ולשרת משהו חיצוני (אם הבנתי נכון). באיזשהו שלב זה כמו מכונית שנוסעת בלי דלק, גם פיזי שחסר, אבל גם אנרגיה נפשית, שמחה. גם אני לא מרשה לעצמי מנוחה כי אחרת אין זכות לקיומי. אולי צריך לכפות אותה על עצמנו. אם לא באשפוז אז באיזושהי חופשה שלא יהיה לך משהו יעיל לעשות.

תמרה45

New member
ואולי עדיף, אם יש..

לצאת למנוחה כזו אם מישהו שיכול לאפשר לנו אותה... ז"א, כדי שגם בחופשה הכפויה כיבכול לא נהיה עבדים של המחשבה שלנו, ונוכל איכשהוא לצאת ממנה לחופשי.. {מהמחשבה}

תודה

זה כל כך לא פשוט...

אני לא רוצה להגיע לקריסה הזו שתכריח אותי לעצור, אבל אני יודעת שאני אגיע לשם בסופו של דבר.

הלוואי והייתה לי האפשרות לזרוק את החיים ולעשות רק מה שבא לי...

תמרה45

New member
דרך האמצע

למי שלא יודע אותה היא לא פשוטה להשגה...
את יודעת זה כמו שבהתחלה של גמילה אתה מתנקה ומנקה את עצמך מהפיזיות של החומרים
ופתאום נפגש מבפנים בכל מיני חללים, חוסרים וכו'...
אחרי שחווים תהליך כזה של נקיון וגמילה, אחרי שאדם היה בקצה,
א"א להוציא אותו יותר מידי משלוות נפשו, או לזעזע את צו מצפונו וחייו,
ומה שמטלטל אותו לשינוי או משהו כזה זה לרוב יהיה טלטול...
למה שלא תשבי עם עצמך ותכתבי לך את הקריסה,
תכתבי לך את הדרך אליה, ממש בדמיון, תכתבי ותתארי לך איך היא תהיה..
ובאמת תנסי להבין אולי גם למה? ולהעיף כל מיני טריגרים שגורמים וכו'?
......
תמרה

למעלה