אני חדשה בפורום

Bartal j

New member
תראי בתור אחת שגם כותבת

אם את מתעקשת על סיפור אהבה בין בת אנוש לערפד (עד כמה שזה כבר חרוש) את יכולה להכניס בו הרבה אלמנטיים מעולם הפנטזיה. יש כאלה שמשחקים עם זה למשל כמו מתוך מישור רייבנלופט ערפד הערפילים של כריסטי גולדן ... ג'נדר סאנסטאר (או כמו שזה מתורגם ג'נדר כוכב-חמה) היה במשך 200 שנים אלף ורק אחר כך ננשך והפך לערפד,(מי אמר שרק אנשים הופכים לערפדים LOL) את יכולה לברוא לעצמך עולם עם חוקים משלו, גזע ערפדים חדש אם צריך (כמובן שלהתבסס מעט על המקור יהיה נחמד אבל מקוריות תמיד מתקבלת בברכה) או אפילו להשעין את הסיפור שלך על מיתוסים שונים שיתבלו את הסיפור בעוד דרמה (אהבה ודרמה די הולכים ביחד) או שפשוט אפשר גם לשלב הרפתקאות, אהבה חד צדדית, מוות, קיצר נסי להמציאמשהו מקורי משלך בהצלחה.

Bartal j

New member
ועוד דוגמא ראי בספר "פיפס" שם

הערפדות מוצגת כמחלהמדבקת ונשאות, או ברומן הישראלי "לילה אדום" ששם הערפדות מוצגת כקללה של איזה מקובל LOL

פנדורה5

New member
קראתי כל ספר ערפדים שמצאתי בסיפריות ובבית

ובספר שלי אני לא מתעסקת עם עניין הנשמות של ערפדים וכו'... ואני מתכוננת לבסס את הערפדים בעיקר על הערפדים של אן רייס ולא לעשות אותם מושי כאלה כמו בדימדומים או איינג'ל מבאפי, אני ממציאה עוד דברים כל מיני חולשות או חוסן נגד דברים שונים שלקוחים מסיפרי פנטזיה בעיקר. לציידת הערפדים בספר אין כוחות על טיבעיים שקשורים לתפקיד שלה אלא כאלה שהיא נולדה איתם ואימנה את עצמה כדי לקבל אותם (מבוסס על וולברין מהקומיקס של אקס מן), והמניעים שלה קשורים למעשה מהעבר ולא איזה גורל כמו בבאפי. כאשר אתקדם עם הספר אעלה כמה קטעים להתרשמות ולקבלת ביקורת.

Berethor

New member
אישית אני לא מתחבר 'למקוריות' מהסוג הזה

בסופו של דבר יוצא שכל מה המשותף בין הערפד בספר לבין 'הערפד המסורתי' זה ששניהם שותים דם. דרך אגב זה לא חדש שערפדים קיימים גם ברבים מעולמות פנטזיה, יחד עם שאר האל-מתים. עוד משהו, סביר להניח שלא רק אנשים יכולים להפוך לערפד מו גם ליתר האל-מתים, פשוט לאדם יש תפיתוי הכי גדול להפוך לאל-מת ולעסוק בנקרומנסיה, משום שלאנשים יש תוחלת חיים הכי קצרה 'בעולם פנטזיה', אלפים גם ככה מסוגלים לחיות הרבה זמן.

Bartal j

New member
יש אלפי סוגי ערפדים במיתוסים ובפולקלור

אנחנו מכירים את הערפד המבוסס של דרקולה המוכר והסלאבי אבל יש ערפדים מהתרבות המזרחאסיאתית ששואבים כוחות מהירח והלילה. אני אוהבת חדשנות ומקוריות דווקא. להיות נאמן למשהו זה סבבה אבל צריך להוסיף משהו משלך.

פנדורה5

New member
תודה על העצה

באמת חשבתי לבסס את הערפדים בספר קצת על ערפדים מזרח אסייתיים אבל לא הייתי בטוחה איך, כי באינטרנט אין הרבה מידע על ערפדים כאלה וגם אם יש זה מבוסס יותר על הערפד המערבי מאשר על הערפדים המזרח אסייתיים ולכן קשה יותר לבסס אותם עליהם. אם תוכל לתת לי אתר עם מידע על ערפדים אסייתיים אני אשמח.

Bartal j

New member
כתבתי פה פעם על ערפדים מזרח אסיאתים

מקור אגדות הערפדים אינו דוקא בטרנסילבניה, אלא במזרח הרחוק: טיבט, סין והודו, אולי אפילו רחוק יותר: אוסטרליה. האגדות התפשטו בעזרת הסוחרים שנדדו על דרך המשי מהמזרח אל הבלקנים והרי הקרפטים, טרנסילבניה והונגריה. האגדות היו נפוצות יותר בטרנסילבניה ואצל העמים הסלאבים, מן הסתם בגלל שבטי הצוענים בעלי האמונות התפלות שחיו במקומות אלה. איך נוצרו אגדות אלו מלכתחילה? אולי יש לכך קשר לתרבות עצמה, למיתולוגיה ולאלים. בעבר נתפס הדם כמרכז הכוח בגוף, כנפש או נשמת האדם. לוחמים שתו את דמם של אויביהם בכדי לקבל אליהם את כוחם וחכמתם. הדם גם סימל קשר הדוק בין אנשים, ועצם הנתינה ממנו לאדם אחר הפכה אותו לחלק ממך (ברית דמים). זו כנראה הסיבה להווצרותן של אגדות אלה מלכתחילה: פחדו של האדם לאבד את כוחו ואת חכמתו, או לחלוק את נשמתו עם השטן. במיתולוגיה האצטקית, הסיווטטאו היה סוג של ערפד שנוצר כאשר בן-אצילים נפטר בזמן לידתו. במיתולוגיה האבוריג'ינית האוסטרלית, היארה-מה-יא-הו היה ערפד קטן ומרושע, עם מוצצי-דם על אצבעותיו, שארב בעצי-תאנה. בפולקלור המלזי, הפננגלן היה ערפד שראשו יכול להיפרד מגופו, כשקרביו מיטלטלים מבסיס צווארו. הפונטיאנק הייתה ערפדית נקבה שמצצה את דמם של תינוקות שזה עתה נולדו ולפעמים של ילדיהן הצעירים של אמהות הרות. בפולקלור הפיליפיני, המננגל הייתה ערפדית נקבה שכל חלק גופה העליון יכל להיפרד מגופה התחתון, ושיכלה לעוף בעזרת כנפיים. היא מצצה את דם עובריה. האסוואנג נחשבה לבעלת יופי מהמם ביום, ובלילה הפכה ליצור מבעית. היא חיה בבית, יכלה להינשא וללדת ילדים, והייתה אישה רגילה למראית עין בזמן היום. בבולגריה היה לערפד רק נחיר אחד והוא ישן עם עינו השמאלית פקוחה ועם אגודליו שלובים זה בזה. הוא גם נחשב האחראי למגפות בקר. יאשה – יפן - עטלף מוצץ דם מהמיתולוגיה היפנית. צ'יאנג שי – סין - לפי האגדה, נוצרים הצ'יאנג שי במקרה בו חתול קופץ מעל גופת מת. אם הצ'יאנג שי עובר ליד ערמת אורז, נאסר עליו להמשיך עד שיספור את כמות הגרגרים. באובן סית – סקוטלנד - ידועות כנשים הלבנות מן ההרים. הן היו מזמינות גברים לרקוד איתן כדי לשתות את דמם. ניתן להרגן בעזרת ברזל קר. לאמיה – יוון - חציה אשה וחציה נחש, אך יודעת לשנות את צורתה לדמות אשה אנושית כדי למשוך אליה טרף. מסופר במיתולוגיה היוונית על כך שהרה, בקנאתה, הפכה את לאמיה הנסיכה ליצור לא אנושי עקב קנאתה על אהבתה לזאוס. באיטאל – הודו - חצי אדם וחצי עטלף, תלוי במהופך וגבהו כחצי מטר. יארה-מה-יא-הו - ערפד בגרסתו האבוריג'ינית, שתואר כאיש קטן ואדום ללא שיניים ובעל אצבעות הדומות לאלה של התמנון. היה בולע את קרבנותיו בשלמותם. אגדה זו הומצאה, כנראה, במטרה להפחיד ילדים קטנים שרצו להסתובב רחוק משבטם. סטריגויל - רומניה - הסטריגויל דומה לערפד המוכר לנו, אך הוא תוקף בלהקות. בכדי להרגו יש למלא את פיו בשום. באגדות במורביה נהגו הערפדים להשליך את תכריכיהם ולתקוף את קורבנותיהם בעירום. המסורת הרומאית בבלקן גרסה כי אבטיחים ודלעות עלולים להיהפך לערפדים. באיים הקאריביים, ערפדים הידועים בשמות סוקויאנט בטרינידד וטובגו, אול' היג בג'מייקה ולוגארו בגרנדה, לובשים צורת אישה זקנה ביום, ובלילה משילים את עורם כדי להפוך לכדורי אש מעופפים התרים אחר דם. הם ידועים לשמצה בתור אובססיביים כפייתיים, וניתן להרחיקם על ידי פיזור מלח או אורז במפתני דלתות, בצמתי-דרכים ועל יד מיטות. הערפד אז היה חש מאולץ להרים כל גרגר וגרגר. ניתן היה להורגם על ידי מריחת מלח על גבי עורם שהושל. המלח היה שורף אותם למוות כשעטו מחדש את העור טרם הזריחה. בהודו (במיוחד במדינה הדרומית קרלה) ערפדים (הידועים כ-יאקשיס) היו נשים יפהפיות שפיתו גברים על מנת להרוג או לאכול אותם. נאמר כי הם סולדים מחפצים מברזל, כמו גם מסמלים דתיים שונים, וניתן להורגם על ידי החדרת מסמר מברזל אל תוך ראשם. ניתן גם לכולאם בתוך עצים באמצעות חפצים מבורכים. הודו היא גם ביתו של הוטאלה, ערפד רפאים אשר יכול לעזוב גופו הפונדקאי על מנת לאכול. מקורות בעברית: http://www.sf-f.org.il/story_151 http://he.wikipedia.org/wiki/ערפד מידע על הערפד המזרח אסיאתי פונטיאק באנגלית. http://www.castleofspirits.com/pontianak.html מידע באנגלית על הערפד הסיני: ג'אינג שי (זה השם שלו בסינית לערפד) אגב גם בתרבות אירלנד השם "שיי" מציין ישויות לא אנושיות. http://en.wikipedia.org/wiki/Jiang_Shi מקווה שעזרתי קצת בהצלחה

Berethor

New member
לגבי ערפדים סינים

שכחת לציין תדבר הכי בולט, ערפדים סינים מסורתיים לא הולכים ולא עפים אלא מקפצים.
What is a Chinese vampire Chinese Vampire Counter Destroyer

למעלה