אני חדשה בפורום

פנדורה5

New member
אני חדשה בפורום

אני כותבת ספר על ציידת ערפדים ששמה איינג'ל (לקוח מבאפי) שמתאהבת בערפד בשם דימן ("שד" - מטעמי אירוניה) ואני צריכה רעיונות ופרטים נוספים הקשורים לערפדים ולציידי ערפדים (גם פרטים ממש בסיסיים).

Claire333

New member
אם כבר אירוניה

לדימן יש נשמה במקרה? מצא חן בעיני שלערפד קוראים דימן. תקשיבי, אני מאוד מכבדת אותך, ממש כל הכבוד על כתיבת הספר, זה קשה מאוד לכתוב (מנסיון) אבל- מה שאת כותבת נשמע בדיוק כמו באפי (ויומני הערפד, ודמדומים ו...הרבה אחרים). בואי תהי מקורית קצת. תכתבי אולי על אהבה בין ערפדים, או על בני אדם שמנסים לשרוד בעולם שמלא בערפדים או על ציידת ערפדים שמאוהבת בבן אדם ושניהם נלחמים באופל. למה תמיד בת אדם עם ערפד? זה ממש חוזר על עצמו. אם מישהו רוצה לקרוא על רומן עם ערפדים, יש מספיק כאלה בעולם, תאמיני לי. בקיצור, בבקשה, למענך, ולמען הקוראים הישראלים, תהי מיוחדת. אם את רוצה לכתוב משהו קצת שונה, אני מאוד אשמח לעזור.

Berethor

New member
בואי נהיה עוד יותר 'מקוריים'

אוליי זה לא יהיה על אהבה בכלל?

ketrina

New member
צריך להיות איזה רגש דומננטי

אהבה למשל הוא גם הסבר טוב לכל מיני מחדלים,כוחות על וכל דבר מוזר שאין איך להסביר- זה "כוחה של האהבה". אפשר שתהיה שנאה, אבל הגבול בינה לבין אהבה דק מדי. אולי רחמים?חמלה?הערצה ראינו,תשוקה ראינו,שנאה, אהבה, כעס,פחד..מה עוד יש?

Berethor

New member
למה את חושבת שצריך?

ערפדים לא בדיוק ידועים בתוך יצוריים רגשיים, ובטח 'שכוחות העל' של ערפד לא נובעים מאהבה, אחרת זה היה 'ילדותי' וחסר כל קשר למציאות. גם רחמים וחמלה ראינו, לואיס, אוליי יהיה רפלקס הקאה הפעם, בעצם גם זה כבר ראינו, משום מה יש לי הרגשה שזה חיפוס נואש אחרי מקוריות, במקום הלא נכון, מה דעתך על ערפד זוהר בחושך?

ketrina

New member
אין לי בעיה עם ערפד זוהר בחושך

הוא יכול גם לנצנץ :) לא התכוונתי שלערפד עצמו יהיה רגש דומיננטי,אלא כמניע לעלילה- מה עומד בבסיסה, איזה דילמה רגשית (עיקרית, כי מן הסתם שיהיו כמה) מסבבת את העלילה/את הדמות העיקרית - למשל מה שמניע את ליאו בעונה הזאת של חצויה הוא אהבה.גם אי רגש הוא משהו,ערפד שפשוט לא מרגיש בכלל, זה גם מאפיין ויכול להיות מרכז חזק לעלילה/ לדמות (תלוי אם זה סיפור דמות או סיפור עלילה) לגבי כוחות העל,למשל שפתאום שום לא משפיע על ליאו מחצויה,וליאו אומר שזו בגלל האהבה לאלה.לא שעצם הערפד נובע מאהבה (אבל זה גם מעניין, להגיד שכל הרוע הזה התחיל באהבה :) אלא אם רוצים לשנות את האופי של הדמות האצמע, או לגרום לה לא ליפול לפני השום-אהבה היא תירוץ נהדר. איפה נראה לך שכדאי לחפש? ערפד בהייסקול מיוזיקול ? :)

Berethor

New member
אכן משם לקחתי תהשראה

את לא חושבת שחסינות בגלל אהבה זה ממש מוגזם ומיותר? זה מביא לי רעיונות בסגנון ערפד מאוהב מישהי במעצבן תסובבים, המחשבות שלו במקום אחר אז הוא לא שם לב שבאים עליו עם יתד ותוקעו לו בלב, מה שכמובן לא מזיז לו והוא מתחיל לשיר "what is love"..

ketrina

New member
פיטר פן

יכול להיות ערפד שהומר לגיל הרך-!הוא לא גדל והוא עף. לגבי הדם הורידו את זה כי זה לילדים.פתאום עולה בדעתי שיש בו מין הערפדיות... זה די אידיוטי, חסינות בגלל אהבה. אבל תעצומות נפש זה הגיוני-כי אהבה באמת מעניקה כוח. לראות את דיימון הולך ביום בלי טבעת וחי על ציפס ושניצל בלבד כי האהבה מעניקה לו כוח,אידיוטי. יש דברים שחייב להיות עליהם וטו, יש חוקים שתמיד נשמרים כדי שיהיה בסיס לחזור אליו. כשהשום לא השפיע על ליאו בחצויה זה היה נראה לא שייך,כשהוא הבריא וחזר לעצמו- זה היה הגיוני ויפה. דווקא ערפד כלבבי תיארת.כולנו מאבדים את הלב בגלל האהבה.זה יכול להיות ערפד אאוטסיידר כזה,ששוכח להשלים משפטים.

פנדורה5

New member
אל תעלב כן...

אבל אני דווקא מעדיפה אהבה שמתפתחת משנאה קיצונית במיוחד אבל עם ממש קצת רגישות, אהבה לא יכולה לפי דעתי לתת חסינות לדעתי הדוגמא שהבאת לערפד כאן זה ממש מטומטם... אבל באמת מצחיק.

Berethor

New member
אני יגיד לך משהו על זה

שימי שניה את הוליווד בצד, הסיכוי שאהבה תתפתח משנאה קיצונית הוא אפסי, אלא אם כן אחד הצדדים נורא וותרן, סלחן ומתקפל. אהבה יכולה 'להתפתח' מכעס וריבים, ואין לבלבל בין השניים, אלו שיכולים שיכולים גם לנבוע מדברים לא עקרוניים ומכנות, משהו שמנוגד 'לפוצי מוצי' וחוסר הבעת דעה אמיתית כדי לעשות רושם. שנאה אמיתית היא הניגוד לאהבה, זה משהו שיכול לגרום לבן זוג אחד לעזוב תשני(במקרה הטוב) ולרצוח אותו(במקרה הפחות טוב), לרוב אהבה מובילה לשנאה ולא להפך, כי ככל שאוהבים מישהו יותר, ככה גם שונאים אותו יותר, שנאה היא הרגש החזק מבין השניים, וגם אם שניהם קיימים לאותו אדם, השנאה כמעט תמיד מנצחת, התוצאות מדברות בעד עצמן.

פנדורה5

New member
כשאתה מנסח את זה ככה אולי אתה צודק אבל

שנאה גדולה וקיצונית כזו יכולה גם לנבוע מאי הבנות לא? אם צד א' לא מבין מעשה שעשה צד ב' זה גם יכול להוביל לשנאה כזו לא? וחוץ מזה אני מדברת מניסיון די ברור ש!!כל!! השנאה-אהבה הזו בהוליווד לגמרי לא מציאותית זה כיף לצפייה לפעמים בסרט אבל במציאות זה חסר כל סיכוי אלא אם כן יש נסיבות מסויימות ש!!לא!! כוללות את זה שאחד הצדדים הופך ל"פוצי מוצי". תאמין לי !!אני!! יודעת את זה מצויין. אבל אתה צודק באופן כללי כי תמיד נשאר משקע גדול של כעס. דרך אגב לערפדים יכול להיות מלך/מלכה? כמו באצל הערפדים של אן רייס אבל ששולט בפועל כמו מלך !!אמיתי!! בימי הביניים? או שזה כבר to much?

Berethor

New member
בטח שיכול להיות

פשוט מלך ומלכה זה תארים פחות נפוצים אצלם, בדרך כלל יש Vampire Lord, Vampire Elder וVampire Prince. נסיך בפועל הוא כמו מלך, אבל הוא נקרא נסיך אוליי כדי לתת כבוד לערפד הראשון או כדי להבליט את זה שערפדים לא משתנים. לגבי שליטה בפועל, יש הבדל בין זמנים מודרנים לזמנים עתיקים, בVTM למשל הנסיכים בעבר יכלו לשלוט גם על ערפדים וגם על בני תמותה, אבל אחרי ימי הבניים והאינקובציה ערפדים 'ירדו למחתרת', ככה שנסיכים שולטים רק על ערפדים ובאיזור מסויים(בדרך כלל עיר). הנסיכים בזמנים מודרנים גם מוצגים לשאר העולם כאנשי עסקים ולא כבני אצולה.

פנדורה5

New member
כן אבל אני מדברת על "נסיך" או "מלך" של ערפדים

שהם כמו בספרים של אן רייס כמו "מלכת הארורים" (זו שיצרה את הערפדים הראשונים) ושאחרי שהיא נהרגה על ידי מהארטה ואחותה (ערפדיות בנות יותר מ-2000 שנה) הן הפכו ל"מלכות הערפדים" ש"שולטות" על כל הערפדים האחרים, ולא על ערפד מסויים שאחראי על קבוצה מסויימת של ערפדים באזור מסויים כמו עיר או כפר. משהו דומה גם ל"וולטורי" מדימדומים ששומרים שהערפדים לא יתגלו, מכסחים ערפדים עושי צרות וכו'... כמו לקראת סוף הספר ה-3 אחרי אחרי כל הבלאגן של הערפדים, אנשי הזאב וויקטוריה.

Berethor

New member
זה לא ממש עקרוני

שאלת אם יכול להיות שזה קיים, התשובה היא כן. האם זה חייב להיות ערפד אחד או שתיים ששולטים על כולם, התשובה היא לא. דרך אגב מה שסיפרתי לך עליו קשור גם לוולטורי, כי זה חלק מהתפקיד של אותו 'נסיך' ושל הערפדים שעוזרים לו לעשות תדברים שתיארת. ההבדל היחיד זה שאת מדברת על שליט ואירגון כלל עולמי, ואני הזכרתי שיכולים להיות מספר שליטים וארגונים בכל איזור, זה כמובן תלוי בכמות הערפדים וביכולת של אותו שליט ואירגון לשלוט ברחבי העולם ללא חלוקה לאיזורים.

Berethor

New member
יש גם סדרה Kindred: The Embraced

שהדמות הראשית בא היא נסיך של ערפדים, הנה תקציר. The series focused on San Francisco Police Detective Frank Kohanek who discovers his city is home to numerous vampires while investigating alleged mobster, Julian Luna . Julian is the "prince" of the city, ruler of five groups of vampires in the city, collectively called "The Kindred". The vampires survive through the "masquerade", disguising themselves as humans, and Julian strictly enforces the laws that govern them to protect their anonymity. The two form an uneasy bond as they work together to try to prevent a vampire war and Julian struggles with his romantic feelings for human reporter Caitlin Byrne. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Kindred

Berethor

New member
לגבי הפרטים

כמובן שזה מאוד תלוי על איזה ערפדים וציידי ערפדים את מתבססת, בבאפי לדוגמא לציידת ערפדים יש כוחות ולרוב הערפדים אין נשמה, בגרסאות אחרות לערפדים יש נשמה וציידי הערפדים הם אנשים רגילים. פרטים בסיסיים על ערפד, הערפד הוא יצור אל-מת שניזון רק מדם, לערפד יש כוח על אנושי והוא מאוד מהיר, ערפד בעל יכולת שיחזור עצמי על טבעית ובעצם כמעט כל מה שלא הורג אותו, הוא 'יתרפא' ממנו לגמרי. ערפדים בדרך כלל חכמים ולפעמים הם בעלי יכולות מנטליות על טבעיות כגון שליטה מוחית וקריאת מחשבות. פרטים בסיסיים על ציידי ערפדים, צייידי ערפדים הם בעצם אנשים בעלי ידע גדול בנושא ערפדים ובעלי יכולת וכלים להרוג ערפדים ויצורים על טבעים אחרים, ציידי ערפדים מתמחים בהרג של ערפדים יותר מכל אדם אחר, משום שזהו מקצועם, חלקם מקבלים על זה משכורת וחלקם מתנדבים. רוב ציידי ערפדים ידועים כפנטים, המטרה היא להרוג כל ערפד, בלי לתעסק באם הוא טוב או רע, ואם הוא חבר או בן משפחה שלך לשעבר וכו. יש גם חשדות שאירגונים של ציידי ערפדים עורכים ניסויים לא חוקיים בערפדים, כדי לדעת יותר על הכוחות שלהם, החולשות ובעיקר איך להרוג אותם יותר בקלות. זה הפרטים הבסיסיים שאני יכול לתת לך, והיה מעניין אם בספר שלך לא היו ערפדים רעים וציידי ערפדים טובים, אלא זה יהיה יותר מורכב, סביר להניח שציידי ערפדים אחרים ירצו להרוג את דימון לדוגמא, זה הרעיון שאני מציע לך לפתח. לעוד פרטים כללים על ערפדים וציידי ערפדים, אני מציע לך לקרוא תקישורים למטה. http://en.wikipedia.org/wiki/Vampire_hunter http://en.wikipedia.org/wiki/Vampire http://en.wikipedia.org/wiki/Undead

darthziv

New member
נו באמת

מילא שאתה מקובע לגבי איך ערפדים אמורים להיות לפי הגדרה שאתה מאמין בה, אבל עכשיו גם ציידי ערפדים? ציידי ערפדים יכולים להיות גם קבוצת מסטולים וכלב במסחרית ישנה, כל עוד הם מצליחים בזה ומגדירים את עצמם ככאלו, הם ציידי ערפדים. זה לא אומר שהם פנאטים ולא אומר כלום. זה שאתה מאמין שערפדים הם דובוני איכפת לי עם ניבים לא עושה ציידי ערפדים ל"רעים". הם מגנים על אנשים מפני מפלצות, זה התפקיד שלהם.

פנדורה5

New member
בספר אין קשר בין "טובים" ו"רעים" אני

יוצאת מתוך נקודת הנחה שגם ערפדים וגם ציידי ערפדים מוגדרים לפי ההחלטות שלהם ולא לפי האם הם "טובים" או "רעים" ביחסים שלהם ביניהם או בינם לבני אדם. וכן גם לדעתי התפקיד של ציידי הערפדים זה להגן על בני אדם ממפלצות, אבל אני אתן למי שיקראו את הספר להחליט ולהגיד מי "טוב" ומי "רע" ציידת הערפדים או ערפדים.

Berethor

New member
לא הבנת אותי נכון

ברור לי שהדמות הראשית תהיה "טובה", דברתי על כך 'שהקולגות' שלה. בכל מקרה לא משנה כבר, אני רואה שזה לא רוח הספר.

למעלה