אני חדשה בפורום

פנדורה5

New member
הדמות הראשית לא תיהיה "טובה"

אבל גם לא "רעה" היא פשוט תגיע להחלטות ומי שיקרא את הספר יחליט בינו לבין עצמו אם היא "טובה" או "רעה".

Berethor

New member
שוב אתה מתחיל

אני יהיה מקובע על מה שבא לי, ועצם זה שדברתי על 'גרסאות' בניגוד עליך שאתה תמיד נשמע כאילו אתה מכיר ערפדים וציידים באופן אישי, ותמיד מתלהם בגלל שאני מתאר ערפדים שהם לא על פי 'הגרסה שלך'. אז כן אני מציע לה לשקול עולם יותר בוגר, אפל ומורכב, שבו אין ציידי ערפדים טובים וערפדים רעים, התבטאויות חסרות הרסן שלך בסיגנון 'דובוני איכפת לי עם ניבים' לא מוציאות אותך צודק, הטקטיקת ההכפשות שלך פשוט לא תעבוד. אתה לא יודע דבר וחצי דבר על איך אני רואה ערפדים, זה שאני רואה ערפד כקצת יותר ממפלצת מרושעת, ממש לא אומר שאני אוהב תקיצוניות השניה. לראות ציידי ערפדים בתור מגני האנשים, תלית שכולה תכלת, זה אנפטילי לחלוטין, ציידי הערפדים הם גם כן לא בדיוק טובים, זה בא לביטוי במיוחד בפנטיות שלהם, אותו רצון להרוג כל יצור על טבעי, ובחופש שהם חשים, לדוגמא שמותר להם לענות כל 'מפלצת'. יהיה עדיף אם יהיה פה רע מול רק, או 'רע' נגד 'גרוע יותר', כמו world of darkness, גם המציאות היא לא שחור לבן.

darthziv

New member
בולשיט היחיד פה שמקובע זה אתה

לפי הספרים שלך, גם עכשיו עניין ה"פנטזיות" על חיסול כל יצור על טבעי... זה שוב הדרך המקובעת שבה אתה רואה ציידים אני הסברתי את הדרך הנכונה לראות את זה. צייד זה כל מי שמחליט לצוד ערפדים (כל עוד הוא באמת עושה עם זה משהו, אחרת הוא סתם דביל שחושב שהוא צייד ערפדים) והן הלסינג הוא צייד ערפדים, באפי היא "קוטלת" ערפדים, הדוגמא שאני נתתי הייתה של קבוצת חבר'ה צעירים שמעשנים דברים בוואן ומסתובבים לתפוס מפלצות יחד עם כלב (ביססתי אותם על החבורה מסקובי דו מעורבבת עם הגרסה של קווין סמית'). כל אלו הם דוגמאות שונות בצורה קיצונית אחת מהשנייה. אף אחת מהן לא מתארת את האדם הקיצוני שתיארת. נכון, יכול להיות אדם קיצוני כמו שתיארת. אבל מה שעשית הוא הכללה גסה. ציידי ערפדים הם לא משהו שקל להכליל בגלל שהמניעים שלהם שונים, צורת העבודה שלהם שונה וכן הלאה. ואף אחד לא מכפיש ערפדים, זה נשמע עצוב שאתה מתאר את זה ככה, כאילו שמישהו אמר משהו לא יפה על חברים שלך

Berethor

New member
תבדוק תמקורות שלך

העיקר להתלהם ולדבר מתוך חוסר ידע בסיסי. 'צייד ערפדים' תמיד עוסק בצייד של כל היצורים העל טבעיים, החל מואן הלסינג וכלה בבאפי. במקור צייד ערפדים וקוטל ערפדים זה מושגים נרדפים, שוב אתה מוזמן לבדוק(מה שבטוח אתה לא עושה), במקרה של באפי יש הבדל בין צייד לקוטל, בזה שלקוטלת שם יש כוחות על טבעיים כשלעצמם מזכירים ערפד או שד, ואף מתעלים על כוחות של ערפד(מה שמוגזם לטעמי), בעוד שצייד הוא אותו צייד מסורתי, מדובר באדם רגיל ללא שום כוחות, אבל הוא בעל ידע, כלים, אימונים ואם הוא מספיק מוצלח אז גם נסיון. בכל אופן בכלל לא חובה לקרוא להם ציידי ערפדים או קוטלי ערפדים, הם נקראים גם ציידים או קוטלים. לא מספיק שאתה לא יודע תדברים האלה, אתה גם מבלבל תשכל עם התחכמיות, 'חבורה של מעשנים דברים' הם ציידי ערפדים בדיוק כמו שאדם שיש לו נשק ואזיקים בבית הוא שוטר, וגם אם מסומם היה מצליח לדקור אבוטבול, זה לא הופך אותו לימ"מ. מה שאתה מחפש זה סרטים בסגנון 'lesbian vampire killers', ואני שמח שפנדורה לא הלכה על זה, גם 'הערפדים' וגם "הציידים" נוטים להיות תת רמה 'בגרסאות' מהסוג הזה.

darthziv

New member
שוב היחיד שמתלהם זה אתה

והידע הבסיסי שאתה לוקח מספר חוקים הוא עוד יותר מטופש. צייד ערפדים זה כל מי שצד ערפדים, נקודה. כלומר בהנחה והוא אי פעם הצליח בזה, אחרת הוא וואנבי אשר חי באשליה. הוא לא חייב להיות מסורתי ולא חייב למלא אחר שום הוראה, בטח שהוא לא חייב לצוד יצורים על טבעיים אחרים, הוא מוזמן לעשות את זה, אבל אז הוא יהיה יותר צייד על טבעי מאשר צייד ערפדים. התת רמה היחיד שיש זה מילוי אחר check list קבוע שמישהו לקח מספרי דיאנדי בזמן כתיבה. הנסיון להשוות את זה לאדם שיש לו נשק ואזיקים הוא פשוט נסיון אדיוטי לעשות כאילו אתה מבין במשהו. צייד ערפדים זה לא שוטר. שוטר מחוייב לשרת תחת חוקים מסויימים, הוא אוכף חוק מטעם המדינה. זו ההגדרה של שוטר. צייד ערפדים לא צריך להשתייך לשום ארגון או קבוצה. ככה שאם מישהו מחזיק נשק ואזיקים ומשתמש בהם על פושעים הוא vigilanty. אם כבר אז הדיעה שלך דומה ללהגיד שהוא לא יכול להיות vigilanty אם הוא לא עונה על החוקים הבאים 1. שימוש במסכה. 2. הימנעות מהרג. 3. לדבר על האחריות שיש לכל אחד מאיתנו ובלה בלה. קוטלת זה עניין אחר וזה שייך לבאפי, אז אל תערבב דברים לא קשורים ככל שאתה מדבר יותר אתה מפגין יותר חוסר ידע ומראה כמה אתה מקובע למשחק שלך, צייד ערפדים לא חייב להיות חיקוי של ואן הלסינג או כל דבר אחר. סופר יכול לעשות ככל הנראה לו כל עוד התוצאה שווה משהו, לכן החבורת מסוממים והכלב הם דוגמא מעולה לאיך אפשר לעשות ציידי ערפדים לא מסורתיים, אפילו אם הם מעצבנים אנשים שמחשבים להם נקודות פגיעה.

ketrina

New member
זה רעיון נחמד דווקא

עד עכשיו כל ציידי הערפדים (שלפחות אני מכירה) רציניים,אחראים, מחושבים בדעתם ואנשים ,איך שאומרים- "שיש עליהם". או אנשים פריקים של מדב ופנטיזיה שחיים העולם משל עצמם. זה יכול להיות ממש מעניין אם אנשים לא שגרתיים כאלו יהיו ציידי ערפדים-חבורת מסטולים שיושבת על היום ומגרבצת מחליטה למשוך צומי ולהקים אגודה לציידי ערפדים, זה ספציפית נדוש אבל הראש נטול רעיונות עכשיו.. מצידי שילד יהרוג בתמימותו ערפדים.לא שמעתי על ערפד תמים. לא פגשתי ילד קטן לא תמים.גם הערפדים יכולים להיות משהו אחר ממה שהכרנו עד כה. אתוס בחצויה הוא אחלה ערפד, או השמנציק הוא מדם אמיתי (מהעונה הראשונה, חנון כזה).

Berethor

New member
נשמע פתטי משהו

חבורת מסוממים וילד שיהרוג בתמימותו ערפדים, זה מגוחך לחלוטין. אין לך טיפת יראת כבוד לערפדים?!

ketrina

New member
לא כזה פשטני- !

קודם כל אני חושבת שיש בתמימות של ילד הרבה מאוד. לא שהוא ויהרוג ערפד (אם הוא יודע להרוג הוא לא ממש תמים),אני בעצמי לא יודעת ,סתם זרקתי כיוונים שיכולים להתפתח מהם. תמימות של ילד שהוא כל כך טהור עד שאין קיום לערפד לידו.לא שהתמימות שלו היא שתהרוג את הערפד,ראינו את זה עם הארי פוטר וולדמורט,אבל משהו בכיוון (שוב, זה אד רעיון לא משהו מגובש ) לגבי המסוממים,או כל ציידי ערפדים שפועלים מתוך מניע שטרם ראינו-הם מתקבלים בברכה.אישית אני שונאת ציידי ערפדים.אולי לא צריך לערב אותם בכלל.

Berethor

New member
כי הארי פוטר זה מכוון לקהל הזה בסופו של דבר

למרות שיש בו לא מעט דברים נחמדים, כל העניין שתמימות ואהבה או ווטאבר יגנו עליו ממשהו מרושע וחזק, נו באמת. ציידי פוטר וערפדימורט..

darthziv

New member
יראת כבוד?

אתה לוקח את הנושא ברצינות כמעט מפחידה אין שום דבר גרוע ברעיון הזה, זה מקורי ולא ה"צייד הערפדים האכזרי" שדווקא כן ראו בלא מעט סדרות (החל מאנג'ל, דרך הסדרה על הבלשית ההיא ובעוד לא מעט אחרות)

Berethor

New member
לא מעניין אותי מקוריות

חשוב לי הרבה יותר שישמרו על מסגרת סבירה, אפילו אם זה היה ספר ילדים.

darthziv

New member
המסגרת סבירה

סופר טוב יכול לכתוב ספר מדהים עם הרעיון הזה...

פנדורה5

New member
ת'אמת אתה צודק

אני קראתי את כל הסדרה של הארי ופוטר לפחות 11 פעם כל ספר, אני יכולה לדקלם לך קטעים שלמים אבל עדיין לא הבנתי מה הקטע של זה שוולדמורט לא יכול להרוג את הארי פוטר רק בגלל אהבה מילא בפעם הראשונה אהבת אם ואב שמתים למען בנם אבל אחר כך? זה כבר to much לדחוף בכל פעם שוולדמורט מנסה להרוג את הארי פוטר בין אם זה הוא עצמו לבין אם אלה שליחים אז הם לא יכולים להרוג אותו בגלל אהבה??? תאמין לי לוציוס מאלפוי ממש לא ימות או יכאב לו אם הוא יהרוג את הארי פוטר.

Berethor

New member
זה מאותם הדברים שאני לא אוהב לראות בספרים

לכן ההצעה עם הילד הייתה ממש מיותרת, אפילו אם היית כותבת ספר לקהל ילדים הייתי מציע לך לוותר על זה. דרך אגב שמת לב שוולדמורט ואוכלי המוות ממש מזכירים נקרומנסרים? וולדמורט אף השיג תמטרה האולטימטיבית של נקרומנסר ,"cheat death".

פנדורה5

New member
נכון היה יותר מתקבל על הדעת

אם הארי פוטר היה נשאר בחיים בגלל איזה מלאך שומר. בנוגע לוולדמורט אתה צודק, איך לפעמים אני מקווה שפוטר היה פשוט מת או משהו כזה... הבעיה היא שתמיד יש צורך כזה לעשות happy end בכל הנוגע אליו, אם לפחות החברה שלו הייתה מתה והוא היה קצת מלנכולי בסוף זה יכול היה להיות מעניין טיפה יותר.

Berethor

New member
זה לא רק עניין של happy end

הסיבות עליו הן גרועות ולא אמינות, וכן עדיף היה מלאך שומר או מגיה לבנה מול שחורה, צד אפל מול צד בהיר וכו, מאשר 'תמימות ואהבה' שנותנים חסינות מהכל. דרך אגב אני תמיד מעדיף סוף בסגנון הסרט גלדיאטור או 300 מאשר happy end טיפוסי, זה הרבה יותר בוגר ומשאיר רושם עמוק יותר לדעתי.

Berethor

New member
הבלשית?

אתה מתכוונת לסדרה קשרי דם אני מניח, הצייד ערפדים שם היה בדיוק כמו שצריך.

darthziv

New member
כן התכוונתי לזה

והוא היה דמות שטוחה ומטופשת, קיצוני כמו שאתה אוהב... לפחות באנג'ל הייתה לו סיבה, זה היה מאוד אישי להולץ אחרי שהם משכו אותו למקום רחוק והוא מצא את הפתק שאומר שאיך הוא מצפה להציל את העולם אם הוא לא יכול אפילו לדאוג למשפחה שלו... כשהוא חזר הוא מצא את הגופות שלהם.... חוץ מהילדה הקטנה ואחרי שהוא חיבק אותה, הוא הבין שהיא נשארה כדי שהוא יאלץ לאבק אותה בעצמו הוא נתן לה לשחק עד הבוקר ואז גרר אותה החוצה וראה אותה נשרפת... בוא נאמר שאחרי זה כל אחד היה עושה הכל כדי להרוג את הערפד שעשה את זה (אפילו אם הוא קיבל מאז נשמה)

Berethor

New member
מצד אחד אתה אומר דבר נכון

מצד שני אתה מפספס תנקודה. על סמך מה אתה קובע שהולץ לא היה 'קיצוני כמו שאני אוהב'? הוא היה הורג ערפדים עוד מלפני המקרה המאוד אישי, הרי הערפדים עשו לו את זה במכוון, ומשום שהוא צייד. הבנתי שגם היו לו כמה הזדמניות להרוג את אנג'לוס, אבל הוא לא רצה שהיה לו מוות מהיר, ומשום אותם ענויים למעשה אנג'לוס הצליח לצאת מזה, בדומה למה שקרה להנרי, אם כי מסיבות שונות. דרך אגב גם לצייד היה בקשרים של דם היה משהו אישי נגד הנרי, אבל זה לא שהוא לא היה מנסה להרוג אותו גם ככה. הציידים באנג'ל ובקשרי דם דווקא מאוד דומים, אפילו מבחינת האירגונים שהם שייכים עליהם במקור, ההבדל הוא בערפדים, זה הסיבה שהצייד ערפדים בקשרי דם נראה לך יותר אכזרי ובצדק, הרי הוא היה הורג ערפדים עם נשמה על בסיס קבוע. זה גם הזדמנות לציין שככה פחות או יותר אני רואה את ציידי הערפדים 'האולטימטיבים'(מה שכנראה הבנתה לבד), חלק מהסיבות לוויכוחים שלנו נובעים מזה שאתה חושב שאני מדבר על באפי, בעוד שאני לא. בנוסף ערפדים וציידי ערפדים שאני רואה למול עניי, רחוקים מלהיות "דובוני אכפת לי".

darthziv

New member
לצייד ערפדים יש כל סיבה להרוג אותם

הם רוצחים אכזריים... הם מגנים על האנושות ממפלצות המקרה של הולץ הוא דיי ייחודי (זה שהוא עינה אותו קודם זה כי הוא היה נוצרי והאמין שמדובר בשד, לא רחוק מהמציאות כי בבאפי באמת יש בתוכם שדים)

למעלה