אני וחמותי

רביב35

New member
אני וחמותי

שלום לחברי הפורום, שמי רביב, וברצוני לשתף אותכם בבעיה. הכרתי את בעלי בגיל 35, כאשר כבר מספר שנים גרתי לבד, היה לי רכב עבדתי במספר עבודות, גם הוא היה בן 35, אבל התגורר עם הורים ועבד מיום שחרורו מהצבא בעבודה פיסית במפעל, לטענתו עקב בעיות כלכליות בבית לא הייתה לו אפשרות ללמוד. לבעלי יש אחות מבוגרת מאיתנו ב3 שנים, לפני זמן מה היא ילדה ילד הראשון שלה מחוץ לנישואין, ועובדים סוציאלים הוציאו אותו וכבר 15 שנה לא מחזירים, כנראה, שיש סיבות, בעלי אמר שאינו יודע מה פשר הדבר, כי הוא היה בצבא באותה תקופה. זה לא הפריע לאחותו להביא עוד שני ילדים מחוץ לנישואין מגברים שונים. היא לא שירתה בצבא וגם מעולם לא עבדה. חמותי וחמי אנשים מבוגרים שמאוד חוששים שיקחו לה גם את הילדים האלו ולכן כולם התגייסו לעזרה. חמותי כמעט בת 65 עובדת עבודה פיסית כדי לעזור לבתה ולאחר מכן באה אליה לבשל, לנקות ולסדר, חמי גם כן עם בעיות רפואיות קשות עובד כדי לעזור לבת, בעלי עד שהתחתנו גם נהג לעשות עבורה קניות, פעמיים בשבוע לקחת את הילדים מהגנים ולעשות ביביסיטר, כי " חשוב שיהיו לאחותו חיים פרטיים". חיים פרטיים האלו מסתכמים בבילויים עם גברים שונים ולפעמים גם שינה אצלם, כאשר הילדים אצל חמותי.
כאשר הוחלט להתחתן, בעלי עבר אלי, אנחנו גרים בישוב אחר שעה נסיעה מהם, והסברתי לבעלי שלא ממש מקובל עלי שבחורה צעירה לא תעבוד והוא יתמוך בה, במיוחד שאנו חים בביתי ומשכורת שלי גדולה יותר משלו. בעלי הסכים, הייתי בהיריון מאוד קשה בגיל 36, וגם עבדתי עד ליום האחרון , כי לאור המשכורת הנמוכה של בעלי קשה לממן את הבית. לפני 4 חודשים נולדה הילדה שלנו, החמים לא ממש עזרו, אומנם חמותי באה כמה פעמים, אבל טענה שאינה יכולה לעזור, כי אני צריה להבין את המצב היא שומרת על שני נכדים, גם אחותו באה, היא אומנם התנצלה שאין לה מתנה , אבל אמרה שאני צריכה להבין, הרי אני עובדת במשרה מכובד ויש לי תואר שני ולה אין ( מעניין מי אשם לה ).
אז הכל נפל על אמא שלי, היא אומנם יותר צעירה מהם, אבל יש לה בעיות רפואיות.
גם לי יש אחים, אבל כולם ובדים ומפרנסים את עצמם בכבוד ואף אחד לא מבקש מימון מההורים ומאחים.
עכשיו לפשר הבעיה, הגברת , כנראה, חושבת שכולם חייבים לה. היא נוטה לבקש בקשות שונות ומשונות. כשרק התחתנו הייתה לי חופשת קיץ, היא שאלה האם אשמור לה על הילדים. כמובן שסירבתי, למה אני צריכה לשמור לה על הילדים? אני מבינה אם היא הייתה עובדת.
לאחר מכן היא אמרה שיש לה חבר חדש בישוב שלנו, והיא מבקשת לישון אצלי כדי לפגוש אותו. הסברתי לה שאין לי מקום ובאצת אורח החיים שלה לא מתאים לבית שלי, לחינוך שלי.
וכרגע לבעיה הכי קשה. הייתה לי תקופה קשה של היריון, ואז 4 וחצי חודשים מאז שהילדה נולדה, וכמעט חודש אני עובדת. בחנוכה יש לי חופשה והחלטתי לצאת לחו"ל, בעלי לא יכול, כי אין לו חופשה, אז החלטתי לצאת עם חברה, אמא שלי הסכימה לשמור על התינוקת, אבל כאן חמותי התחילה להתערב" איך את יכולה לצאת לחצו"ל כאשר לגיסתך אין מה לאכול? אם ש לך כסף מיותר, תני לה?" מה תגידו על כך?
 

אורית 192

New member
גיסתך ואת!

בעיני זה שיא החוצפה להקשיב לחמותך שמעירה לך על הנסיעה ועל גיסתך! שתתבייש גיסתך אני הייתי אומרת לחמותי אל תתערבי בחיי הפרטיים ובתך מסודרת אני לא חייבת לגיסה כלום!!! ומבהירה גם לבעל שהאישה והילדה במקום ראשון!!!! שגיסתך תסתדר לבד נשמעת לי אחת שהיא מזרון ואל תתקרבי אליה!!! מצטערת ככה נשמע לי פתח לצרות מחמותך וגיסתך תתרחקי מהן!! תהיי מנומסת אליהן ולא מעבר לזה!! ושהבעל לא יתן כסף!!!
 

restart2

New member
לסוע

היי

הייתי מסמנת את הגבול לחמות- ומסבירה לה שראיית העולם שלה שונה משלך.
את עובדת ומפרנסת- חשוב כי בעלך יבין את ראיית העולם שלך.
יבין את גישתך לחיים ויהיה שותף לה.
החמות לא חייבת להבין אבל כן הייתי מסמנת לה גבול ברור.

לדעתי = אין לה זכות להתערב ולומר לך דברים אלו.
הגיסה שלך בוחרת את נתיניה ואת לא נענית לחיזוריה - כל הכבוד לך.
תהני בחו"ל.
ומזל טוב לילדה.
אירית
 

mykal

New member
כמה דברים לדבריך,

1) נראה על פניו שאת ביחסים טובים
עם משפחת בעלך, את מתיחסת לקשיים שלהם, ומתחשבת ומבינה.
כדאי לשמור על זה, כי זה לא מובן מאליו.
2)את אשה עובדת ומרויחה, וזכותך לעשות בכספך מה שנכון לך.
3)יש כאן שני דברים שצריכים טיפול ואני במקומך הייתי לוקחת את בעלי
ליעוץ בתחום.
האחד--מה ואיך לענות לחמותך --לאמירה כזו, כי בעיקרון היא לא 'תורמת' לנסיעה שלך.
והיא גם אמורה להבין שאת לא הספונסר והאפוטרופוס של הבת שלה.
והשני--מה ואיך את אמורה לומר או להתנהל מול גיסתך,מבלי לריב,
אבל בהחלט לא לאפשר לה כל גחמה שלה.

עוד משהו קטנטן--אל תוציאי כעסים על המציאות של משפחת בעלך אצלו,
זה לפתוח חזית בתוך הבית--שלא תשנה שום דבר, אבל תעיב על היחסים.

תסעי תהני, תחזרי לשלום. כל הטיפולים לכשתחזרי.
 
נשמע שעד עכשיו ענית להן יפה מאוד

ושמת להן מעצורים.

איך זה נשמע? כמו חוצפה גדולה. אני מאמינה שאת יודעת מה לענות לחמותך חסרת הבושה. לא רק גיסתך רוצה שיטפלו לה בילדים, גם חמותך. הן יכולות להמשיך עד מחר, לך ולבעלך יש את המשפחה שלכם לטפח.
 
גם מי שבאה מחינוך טוב צריכה לדעת לענות

זה שאת שותקת לא מעיד על חינוך טוב אלא על עובדת היותך לא אסרטיבית בעליל
ניתן לענות בצורה מנומסת ועם זאת ישירה
 

EcoT

New member
האמת חוצפה

גם הבקשה וגם ההתנהלות אבל אני מציעה אל תעשי כלום, אל תגיבי אל תעני לדרישות המטופשות הללו פשוט תתעלמי זה לא מצדיק התייחסות!
 
חוצפה מצדה של חמחותך לדרוש ממך לממן את בתה

מצד שני תתכונני לסיכסוך משפחתי שיפגע במערכת היחסים שלך עם בעלך. נראה לי שהוא מצודד בגישת הוריו שיש לעזור לאחותו.
לא כתבת מה דעתו על נסיעתך ועל דרישת אמו החוצפנית. אולי גם הוא חושב כמוה?
 

הדסהש1

New member
מגיעה לך חופשה לאחר לידה

יש מי ששומר על הילדה וזו לא חמותך
כך שלא תכנס לך לכיס.בודאי זאת חופשה קצרה
ושגיסתך תתחיל כבר לדאוג לילדיה ולכלכלתה.
שתהייה לך חופשה נהדרת.
 

רביב35

New member
הבעיה

היא שלא ממש דואגת לילדיה, הוריה בעיקר דואגים להם . וגם הרבה פעמים חמותי מעירה לי אם אני קונה או עושה משהו לילדה, שנכדים אחרים שלה לא קיבלו זאת, וגם היא לא חייבת.
 

רביב35

New member
תשובה

למען האמת, הוא לא מתנגד שאסע לחו"ל, הוא טוען שאני צודקת שהם לא יכולים להפיל עלי את הבעיות שלהם, אבל עליו כן, כי זו אחותו ולא נעים לו.
למשל, בזמנו הוא רצה לעשות רישיון, אבל, אחותו הייתה זקוקה לכסף, לכן הוא נתן לה אותו ולא עשה רישיון. כרגע לבחור בן 38 אין רישיון, הצעתי לו לעשות עכשיו, אבל הוא טוען שלאף אחד במשפחתו אין רישיון ולכן הוא לא רוצה לעשות. לי זה לא מפריע, כי אני ברכב והוא בתחבורה ציבורית או ברגל, אבל עצם העובדה.
לעתי, לא נעים לו מהמשפחה שלו. למשל, נסענו לברכה וחמותי טענה שנקח גם את הילדים של אחותו, לשאלתי מי ישלם על כל הכרטיסים , היא טענה שהיא תחזיר לי את הכסף אם זאת הבעיה, אז לקחנו את הילדים לברכה, דווקא ילדים מאוד ממושמעים. את הכסף היא החזירה, אבל למה אני צריכה להשגיח על 3 ילדים?
 
המשפחה של בעלך חושבת שהיא קיבוץ בשנות ה50

לכולם יש אותו דבר. אם לנכד אחד קונים X צריך לקנות לכולם. אם לוקחים נכד אחד לברכה כולם צריכים ללכת. אם למישהו אין רשיון לאף אחד אסור שיהיה רשיון... וכן הלאה.

הגיע הזמן להסביר להם שאתם לא קיבוץ ובכלל, הגישה הקיבוצים הזו התפרקה לה אי שם בשנות ה80 (לדעתי עוד קודם) כשכל מני דודות מחול התחילו לשלוח לילדים בגדים וצעצועים אישיים. וגם בעלך צריך לתרגל לו לאט לאט לצאת מהגישה הזו. וכן חשוב שיהיה לו רשיון. אם תלדי עוד ילד ותשבי בבית עם תינוק בחורף בגשם ותרצי שהוא יקח את הגדולה לחוג/לגן/לרופא... למה להיסחב איתה באוטובוס מלא החיידקים והמחלות כשיש לכם רכב או להוציא אותה סתם לחכות בתחנות כדי אלטרנטיבה?

בעלך צריך להסביר לאמא שלו בדיוק את מה שכתבתי למעלה, אתם לא קיבוץ. כל אחד נותן לילדיו על פי יכולותיו וכולנו מנסים לתת לילדים שלהם כמה שיותר, לא כמה שפחות. אם היא אמא קוקייה, שמטילה ביציה בקינים אחרים, זה לא אמור להשליך על הילדים שלך. את עובדת קשה מאוד לפרנסתך ולפרנסת ילדיך, למדת בשביל זה והשקעת עבור זה. והיא צריכה להפנים ולהתחיל לשתוק.
 
למה הם יודעים שהלכתם לבריכה?

ולמה שהם לא ילכו איתכם לבריכה פעם ב.?
נתת את הרושם בהודעה המקורית, שהם באים בדרישות חצופות ומוגזמות. שילדים יבלו עם דוד שלהם זה לא חצוף ולא מוגזם (גם אם הגיסה נצלנית שלא תתואר). השאלה אם זה משהו שקורה כל הזמן. את ובעלך צריכים להילחט מה מתאים לכם, כמה ולמה, ולומר לסבתא היקרה שתנוח עם ההצעות לשיפור (תקחו תביאו תשלמו).

ברור שלא לשלם ולא לתת, אבל אחותה של גיסתי לקחה את הבת שלה כל יום לבריכה, יחד עם ה3 הגדולים שלה. כדי שתוכל להיות עם התינוק שלה, קצת לנוח ולהוציא את הילדה. אז מה אם היא לא עבדה? מעשה יפה שעשתה אחות אוהבת לאחותה, ועל הדרך חיברה בין כל הילדים. תפרידי מלחמות פרינציפ, ממחוות יפות שאם אפשר ולא מגביל, למה לא לעשות לבן משפחה?
 
למעלה