אני וחמותי

רביב35

New member
תשובות

אני מבינה שצריך לעזור, אבל לאור הנסיבות אני לא יכולה לעזור.
1. אני עובדת משרה מלאה, עקב מצב כלכלי, משכורת של בעלי נמוכה משלי, אין לי אפשרות להוריד שעות.
2. יש לי ילדה בת 4 חודשים.
3. אחרי לידה התגלו אצלי מספר בעיות רפואיות, שאני כרגע מטפלת בהן.

זה לא עניין של פרינציפ, אין ל אפשרות.

אז זה משהו אחר.

לחמותך ענית "מי ישלם" כאילו זו הבעיה היחידה, כאשר הייתם צריכים לומר שלא תהיו יכולים לטפל בכל הילדים ולהתעקש על כך.

נסו לא לספר מה קניתם ולאן הלכתם.

אז בגלל שכולם מסכנים, גם אתם צריכים להיות?

ואם אף אחד לא עשה תואר, אז גם הוא לא צריך.
אני מאד לא אוהבת את הגישה הזאת, לפיה החלשים גוררים את כולם למטה במקום שהחזקים יגררו למעלה.

אולי זה המקום להתנתק קצת מהכבלים של המשפחה. זה שמתנתקים מהמנטליות, זה לא אומר שזורקים אותם לרחוב.
אפשר להגיד - אעזור ואתרום ככל יכולתי, אבל גם אתקדם ככל יכולתי.

שבעלך יבהיר לאמא שלו שהקידום האישי שלו ושלכם הוא לא על חשבון אף אחד אחר. הוא צריך לחיות קצת יותר בשביל עצמו ובשביל המשפחה החדשה שלו ופחות בשביל המשפחה הישנה שלו. רק שידאג שלא ינצלו אותו להיות הנהג הצמוד של המשפחה רק בגלל שיש לו רישיון... הוא כן יכול להגיד למשפחה שלו - זה שיש לי רישיון זה לטובתכם, לא לרעתכם, בגלל שאם תצטרכו, אוכל לעזור. אבל כמובן - צריך להבהיר שהעזרה היא במסגרת הגבולות שבעלך מציב, ונשמע שלבעלך קשה להציב גבולות.

רישיון נהיגה זה דבר מאד חשוב היום. בעתיד, אם בעלך ירצה לעשות שינוי תעסוקתי, הוא עלול להיות מוגבל בגלל היעדר רישיון. היום, בהרבה מקומות עבודה דורשים רישיון או שבגלל שצריך לנסוע רחוק, כדאי שיהיה רישיון כי זה מגדיל את הטווח הג"ג שאפשר לחפש בו עבודה. כשהוא יצטרך רישיון בשביל תעסוקה- סביר להניח שהוא יצטרך אותו באופן מידי ולכן כדאי שכבר עכשיו יפעל להשגת רישיון, כדי שאח"כ לא יצטרך להתפשר.

ולגבי אחותו, כשבעלך עוזר לה מהכסף "שלו", הוא למעשה עוזר לה מהכסף שלכם. אין כזה דבר שלו ושלך - אתם יחידה משפחתית. מה שהוא לוקח מהקופה המשותפת זה גם על חשבונך ולכן אני לא מקבלת את זה שהם יכולים להפיל את הצרות עליו - אבל לא עליך, כי ברגע שהם מפילים את הצרות עליו, הן אוטומטית נופלות עליך. ממליצה לשבת ביחד ולתעדף את ההוצאות- תוך קבלת החלטה זוגית משותפת מה חייב להיכנס למשק הבית שלכם - לפני שהוא יוצא למשקי בית של אחרים. צריך לחשוב כמו משפחה. בנוסף, בעלך יכול לדרוש מאחותו לעבוד לפני שהוא ממשיך לעזור לה. ואם היא לא תעבוד, הוא לא יעזור לה.

ביידיש אומרים

"אוצי געזוקט".
אז אמרה.
תתעלמי מהשטויות האלה, שהן לגמרי שטויות, ותסעי.
בעלך מבין ותומך בנסיעה שלך, אמא שלך מוכנה לעזור, חמותך יכולה להמשיך לרצות שכולם ידאגו לבת שלה חוץ מהבת שלה עצמה.

הבעיה שבעלה גם חושב שהוא צריך לממן את אחותו

וזו בעיה שלאורך שנים היא תצטרך לעזור בכלכלת משפחה אחרת על חשבון משפחתה שלה

הוא אומר שלא נעים לו

אבל מבין כבר, למשל, בעניין הנסיעה, שהוא צריך לשים את משפחתו קודם לכל. ואני מקווה שעם הזמן זה יהפוך לנורמה.

ברור

אבל לפי הסיפור שלה
אני דיי בטוחה שהכספים ימשיכו לעבור כי הלחץ עליו לא יפסק

בלת"ק

כמו שאמרת יפה לא בעבר, בכל מה שהיה קשור אליה - לגמרי בצדק אגב,
תמשיכי ככה. תתעלמי לגמרי. אני אישית היתי פשוט צוחקת לחמותי בפרצוף אם היא היתה אומרת לי דבר כזה וגם שואלת אותה במלוא הרצינות מי מפריע לביתה היקרה לעבוד.
הרי בילדים מטפלים לה, היא לא חולה או משהו, אז היא מוזמנת ליצור עבור עצמה.

נ.ב - היא מקבלת כספי מזונות מהאבות של הילדים או מביטוח לאומי? קצבאות שונות אחרות?
נ.ב 2 - את עושה בשכל רב מאוד שאת מנתקת אותה מביתך בכל דרך אפשרית.

את לא חייבת לה הסברים, אבל אם את רוצה להוריד

אותה מהגב שלך אז תגידי לה שהטיסה לחו"ל זאת מתנה מאמא שלך.

feralcat

New member

אין לך מה להכנס איתם לדיונים או הסברים, בטח שלא להוכיח את עמדתך הצודקת או את יכולות האסרטיביות שלך.

מגיע לי3

New member
חמותך חצופה

הייתי אומרת לה
שאת יודעת שגיסתך צריכה עזרה ושאת עוזרת לה איך שאת מבינה ורואה לנכון
והצרכים שלך קודמים לצרכים של גיסתך (וכן, חופשה זה צורך)

זה הכי מעודן שאני מצליחה למצוא ל"תוציאי את האף שלך מהארנק שלי"

מה שהכי עצוב (או מצחיק)

זה שבמציאות, כשהיא פעם נכנסה לנו לארנק, אני לא הגבתי ככה... רק פנטזתי
או
?

מגיע לי3

New member
חמותך חצופה

הייתי עונה לה בנימוס
שאת יודעת שגיסתך צריכה עזרה ואת אכן עוזרת לה איך שאת מבינה ורואה לנכון
ושהצרכים שלך קודמים לצרכים של גיסתך (כן, חופשה זה צורך)

זה למרות שייתי רוצה לצעוק עליה
שתוציא את האף שלה מהארנק שלך

ayaht

New member
נפלת על משפחה של נצלנים.

לצערי, בעלך נשמע כולו אכול רגשי אשמה.
המשפחה שלו גורמת לו להרגיש אשם על כל דבר שיש לו.
אבל בשורה התחתונה, נראה לי שחיים עם אדם כזה יהיו אומללים מאוד.

מה יהיה כשהוריו יתבגרו ולא יוכלו לעבוד?
האם תיאלצי לממן אותם? לטפל בהם כי "לא נעים לו"?
תצטרכי לדאוג לאחותו כי ההורים שלו כבר לא יכולים?
עד מתי זה יימשך?

צר לי, לא נראה לי שאת נמצאת בזוגיות בריאה.
זה קל לתת עיצות מרחוק, אבל אני במקומך לא הייתי נשארת. פשוט ככה.

למעלה