אם כבר ביקשת, בוא נחקור את הנושא
דבר ראשון אני מבקש להבהיר שלא משתמע מדבריי שאני מוריד מערכו של תואר ראשון. בנוסף, עלי לציין שגם אני בוגר תואר ראשון במדעי המחשב ובנוסף, אני יוצא יחידת מחשב צבאית בה שירתתי 7 שנים (מה שמוכר כ-"ממרם"). מאחר והעלת את נושא קריעת התחת 3 שנים, בוא ונעשה בדיקה מה תרם לך התואר לתפקיד שאותו אתה מבקש לבצע - תפקיד התכנות: למדת: 1. מתמטיקה - אינפי, דיסקרטית, לינארית ועוד 2. תכנות - C, C++, אולי JAVA, קצת VB 3. אלגוריתמים - מבני נתונים, חישוביות, סיבוכיות וכדומה 4. קורסים שונים - כגון רשתות תקשורת, שפות תכנות נוספות, בינה מלאכותית ועוד עשרות קורסים אחרים אפשריים בוא נסקור במה זה עזר לביצוע התפקיד: 1. מתמטיקה - אתה יודע להכפיל מטריצות ולעשות אינטגרל, איזה כיף לך - הסיכוי שתשתמש בזה בתור תוכניתן קטן מאחד אחוז. אלא אם כן תגיע לעבוד במערכות אלגוריתמיות שמשתמשות במתמטיקה כגון הצפנות, כיווצים, ראייה ממוחשבת ועוד. במקרה זה סביר להניח שלא יסמכו על כך שיש לך את הידע ויאכילו אותך בכפית עם הנוסחאות שאתה צריך לקודד. 2. תכנות - האם אתה חושב שסמסטר אחד שבו עשית בערך 10 תרגילי קוד שווה ערך למישהו שישב מול מחשב כל יום 8-12 שעות במשך כמה שנים והדבר היחיד שעשה זה לקודד ? לאדם שכזה יש את היתרון בזכירת פקודות יותר טוב ממך, איתור באגים תוך כדי כתיבתם והרצתם, זיהוי טוב יותר של נקודות כשל אפשריות ותכנון טוב יותר של הקוד אותו הוא כותב, שלא לדבר על ניסוי וטעיה שזה תחום שצריך לצבור בו הרבה נסיון (משמע טעויות) בשביל לדעת לתכנת טוב יותר. 3. אלגוריתמים - פה יש לך יתרון על מישהו שלא עשה תואר, אלא רק תכנת כל החיים שלו - אתה יודע לזהות פוטנציאל לשימוש באלגוריתמים מתקדמים במקום להמציא את הגלגל מחדש שזה מה שהרבה תוכניתנים עושים (תשאל פעם תוכניתנים שלא עשו תואר כמה זמן לקח להם עד שמצאו אלגוריתם פשוט למיון). אבל, אל תצפה ליותר מדי - לרוב תוכניתנים מתחילים לא מקודדים אלגוריתמים וגם אם כן, לרוב הם ניתנים להם בצורה מבנית (עברית מבנית) אותה הם פשוט מקודדים מילה במילה. אל תשכח שלתוכניתן מתחיל לרוב לא נותנים יותר מדי חופש בכתיבה שלו ! 4. קורסים מתקדמים - אם במקרה תיפול לדוגמה על תכנות רשתות, תוכל להשתמש בידע שצברת על פרוטוקול TCP. אבל בוא נחשוב רגע - לא ציפו שתבוא כבר עם הידע הזה לעבודה ? אז איזה יתרון יש לך על פני האדם שאתה עומד מולו ? הרי גם ממנו מצפים שיכיר את הפרוטוקול ! בקיצור - מי שיהיה לו יותר נסיון בשימוש בפרוטוקול, משמע נסיון בתכנות, יקבל את המשרה. לסיכום - אין לא טוען שנסיון עדיף על תואר (למרות שזה קצת נרמז), כי התואר הוא בסיס טוב לצבירת נסיון - ראיתי יותר מדי אנשים עם נסיון ובלי תואר שלקח להם המון זמן לחשוב על אלגוריתם יעיל לחיפוש מעגל בעץ בזמן שמישהו שעשה תואר ראשון (כמוני) זיהה את האלגו' הנחוץ תוך פחות מדקה (ואחרי פשפוש של כמה דקות בחומר מהלימודים מצא גם את האלגו' כתוב ב-C) אז לידיעתך - אין תחליף לתואר, אך אין תחליף גם לנסיון. מן הסתם כרגע אתה בתחתית הערמה (למעט אלו שאין להם לא נסיון ולא תואר) ולאט לאט תתחיל לעלות. אל תתן לאגו שלך לעלות לראש ותתחיל לראות את הדברים בפרספקטיבה הנכונה, תתייעץ עם חברים שלך שסיימו תואר ותראה מה קורה בשוק, תתאפס על המצב ותתאים את עצמך למצב, אל תחכה שהמצב יתאים עצמו אליך, כי אחרת אתה תבלה הרבה חודשים של בטלה.