אני בוגר טרי

yosher123

New member
אני בוגר טרי

שלום, לפני כחודש סיימתי את הבחינה האחרונה במסגרת לימודי (מדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון). אני עכשיו מתחיל לחפש עבודה. כמה שכר לבקש בתפקיד תוכניתן ? לפי מה ששמעתי השכר ההתחלתי הוא בסביבות ה-12,000 ברוטו. השאלה היא האם הנתון הזה נכון ?

yosher123

New member
שכחתי להוסיף..

שאני מחפש עבודה לא קשה מידי - לא יותר מ-8 שעות ביום - אחרי הכל צריך לנוח אחרי התואר הזה..

JohnDoe5

New member
אני מצטער להרוס לך את התוכניות

אבל : 1. אל תצפה למשכורת של יותר מ-6 ברוטו. 2. תצפה לעבוד לפחות 10+ שעות ביום. הסיבות : בוגרי תואר ראשון אולי מחזיקים תעודה ביד, אבל התעודה לא משתווה לנסיון שנצבר במהלך העבודה ולכן הם לא מקבלים משכורת גבוהה. בנוסף, בתי תוכנה מצפים מהעובדים שלהם להשקיע שעות עבודה רבות, כמובן ללא קבלת תגמול הולם כגון שעות נוספות. מה שכן, הם טוענים שמדי פעם מחלקים בונוסים התלויים בהצלחת הפרוייקט, אך זה כמובן תלוי ברצונות החברה וברמת ההצלחה של הפרוייקט (אם בכלל). לסיכום - תתעשת, תנוח ותתחיל להתפשר. אתה יכול להסתכל בטבלאות השכר בקישורים בשביל לקבל תמונת מצב עגומה של השוק לאיש במצבך (אל תשכח שאתה בעמודה של "ללא נסיון" כי ניסיון של הקורסים בתואר לא נחשב).

yosher123

New member
מממהההה ?????

אתה רציני ? רק 6 נטו ? בשביל זה קרעתי את התחת 3 שנים ? בקשר לשעות העבודה אני יכול להבין וגם להתפשר, אבל בקשר לשכר אין סיכוי שאני אתפשר. אם חברות לא יסכימו לשלם לי סכום יפה, הם יכולים לשכוח ממני ומעוד בוגרי מדעי המחשב רבים !! שיעסיקו הודים במקום !!

JohnDoe5

New member
אם כבר ביקשת, בוא נחקור את הנושא

דבר ראשון אני מבקש להבהיר שלא משתמע מדבריי שאני מוריד מערכו של תואר ראשון. בנוסף, עלי לציין שגם אני בוגר תואר ראשון במדעי המחשב ובנוסף, אני יוצא יחידת מחשב צבאית בה שירתתי 7 שנים (מה שמוכר כ-"ממרם"). מאחר והעלת את נושא קריעת התחת 3 שנים, בוא ונעשה בדיקה מה תרם לך התואר לתפקיד שאותו אתה מבקש לבצע - תפקיד התכנות: למדת: 1. מתמטיקה - אינפי, דיסקרטית, לינארית ועוד 2. תכנות - C, C++, אולי JAVA, קצת VB 3. אלגוריתמים - מבני נתונים, חישוביות, סיבוכיות וכדומה 4. קורסים שונים - כגון רשתות תקשורת, שפות תכנות נוספות, בינה מלאכותית ועוד עשרות קורסים אחרים אפשריים בוא נסקור במה זה עזר לביצוע התפקיד: 1. מתמטיקה - אתה יודע להכפיל מטריצות ולעשות אינטגרל, איזה כיף לך - הסיכוי שתשתמש בזה בתור תוכניתן קטן מאחד אחוז. אלא אם כן תגיע לעבוד במערכות אלגוריתמיות שמשתמשות במתמטיקה כגון הצפנות, כיווצים, ראייה ממוחשבת ועוד. במקרה זה סביר להניח שלא יסמכו על כך שיש לך את הידע ויאכילו אותך בכפית עם הנוסחאות שאתה צריך לקודד. 2. תכנות - האם אתה חושב שסמסטר אחד שבו עשית בערך 10 תרגילי קוד שווה ערך למישהו שישב מול מחשב כל יום 8-12 שעות במשך כמה שנים והדבר היחיד שעשה זה לקודד ? לאדם שכזה יש את היתרון בזכירת פקודות יותר טוב ממך, איתור באגים תוך כדי כתיבתם והרצתם, זיהוי טוב יותר של נקודות כשל אפשריות ותכנון טוב יותר של הקוד אותו הוא כותב, שלא לדבר על ניסוי וטעיה שזה תחום שצריך לצבור בו הרבה נסיון (משמע טעויות) בשביל לדעת לתכנת טוב יותר. 3. אלגוריתמים - פה יש לך יתרון על מישהו שלא עשה תואר, אלא רק תכנת כל החיים שלו - אתה יודע לזהות פוטנציאל לשימוש באלגוריתמים מתקדמים במקום להמציא את הגלגל מחדש שזה מה שהרבה תוכניתנים עושים (תשאל פעם תוכניתנים שלא עשו תואר כמה זמן לקח להם עד שמצאו אלגוריתם פשוט למיון). אבל, אל תצפה ליותר מדי - לרוב תוכניתנים מתחילים לא מקודדים אלגוריתמים וגם אם כן, לרוב הם ניתנים להם בצורה מבנית (עברית מבנית) אותה הם פשוט מקודדים מילה במילה. אל תשכח שלתוכניתן מתחיל לרוב לא נותנים יותר מדי חופש בכתיבה שלו ! 4. קורסים מתקדמים - אם במקרה תיפול לדוגמה על תכנות רשתות, תוכל להשתמש בידע שצברת על פרוטוקול TCP. אבל בוא נחשוב רגע - לא ציפו שתבוא כבר עם הידע הזה לעבודה ? אז איזה יתרון יש לך על פני האדם שאתה עומד מולו ? הרי גם ממנו מצפים שיכיר את הפרוטוקול ! בקיצור - מי שיהיה לו יותר נסיון בשימוש בפרוטוקול, משמע נסיון בתכנות, יקבל את המשרה. לסיכום - אין לא טוען שנסיון עדיף על תואר (למרות שזה קצת נרמז), כי התואר הוא בסיס טוב לצבירת נסיון - ראיתי יותר מדי אנשים עם נסיון ובלי תואר שלקח להם המון זמן לחשוב על אלגוריתם יעיל לחיפוש מעגל בעץ בזמן שמישהו שעשה תואר ראשון (כמוני) זיהה את האלגו' הנחוץ תוך פחות מדקה (ואחרי פשפוש של כמה דקות בחומר מהלימודים מצא גם את האלגו' כתוב ב-C) אז לידיעתך - אין תחליף לתואר, אך אין תחליף גם לנסיון. מן הסתם כרגע אתה בתחתית הערמה (למעט אלו שאין להם לא נסיון ולא תואר) ולאט לאט תתחיל לעלות. אל תתן לאגו שלך לעלות לראש ותתחיל לראות את הדברים בפרספקטיבה הנכונה, תתייעץ עם חברים שלך שסיימו תואר ותראה מה קורה בשוק, תתאפס על המצב ותתאים את עצמך למצב, אל תחכה שהמצב יתאים עצמו אליך, כי אחרת אתה תבלה הרבה חודשים של בטלה.

marvin2

New member
למה אתה עושה לעצמך את זה?

כל כמה חודשים בה לכאן איזה טרול ומנסה לחמם אותך. לומרות שבתשובות שלך די מרתקות (ברצינות) הוא באמת לא שווה התיחסות.

yosher123

New member
לא רוצים-לא צריך

אם זה המצב וחברות לא יהיו מוכנות לשלם לי מה שאני דורש (שזה לא הרבה יחסית - רק 12 ברוטו) - אני אוותר על העניין ואלך לעבוד בעסק של אבא שלי. כך תפסיד התעשיה בוגר טרי ומוכשר !!

sun1

New member
בשם התעשיה כולה

הרשה לי להביע את צערי העמוק.

WSAEWOULDBLOCK

New member
גם אני מצטרף

נראה לי שעולם ההיי-טק לעולם לא יוכל להתאושש מהמכה הזו שאתה מנחית עליה. חבל.

JaneLame

New member
LOL.

אתה, אתה בסדר גמור. לכל מי שמתייאש ובא בגישה של "אני רוצה את אימא ואבא שלי", תקוותי שבתעשייה לא יתקרבו אליכם עם מקל של 12,000 מטר.

inbush1

New member
שכחת דבר אחד

חלק גדול ממקומות העבודה נותנים עדיפות למי שיש לו תואר מאוניברסיטה ללא תלות בנסיונו (יש מקומות עבודה שכותבים: "הכרחי תואר מאוניברסיטה ידועה").

JohnDoe5

New member
כמובן

תמיד עדיף מישהו שיש לו את השניים מאשר מישהו שיש לו אחד. רק שים לב שגם בחלק מהמודעות מופיע הסעיף "בוגר תואר ראשון או יוצא ממרם" משמע לחלק מהאנשים נסיון = תואר

hadasco

New member
תתעודד

המצב לא כל כך גרוע ואני מכירה הרבה בוגרים טריים שמקבלים 10 ברוטו ואפילו 14. לא מצטיינים ובלי נסיון. אז בטוח שתצטרך לעבוד קצת יותר מ-8 שעות ותצטרך להמשיך לקרוע את התחת. אבל 6 ברוטו?? כנראה שהטבלאות לא מעודכנות...

inbush1

New member
תלוי אם יהיה לך מזל תצליח לקבל

12000 ואולי אפילו יותר. אבל יתכן שתצטרך בינתיים להסתפק בהרבה פחות. מה שבטוח תצטרך לעבוד הרבה יותר מ-8 שעות. אגב אני מהנדס חומרה עם 20 שנות נסיון ואני מוכן להסתפק בהרבה פחות מ-12000.

למעלה