אני בהלם!!!

sharzoe

New member
אני לא חושבת, כיוון שאדם של אמונה

לא מתעניין בעובדות. אז אין טעם. אתאיסט "חכם" (הכוונה שהתנסה בשיחות עם אנשים מאמינים) לא ינסה לדחוף לאדם מאמין את המצע שלו. באינסטינקט של המאמין בכלל לא להקשיב למסר, אלא רק לשמוע אותו.

One Echoe

New member
ואגב,

זה לא נכון שכל האתאיסטים כ"כ שלמים עם עצמם, חוץ מזה..זה יכול להיות מקום מעולה לאגנוסטים שמבולבלים עם עצמם. אם יש פורום לנוער מסורתי וגם אחד לנוער דתי, ועוד כמה רק על דת, למה שלא יהיה אחד גם על אתאיזם?

genz

New member
שוב, את עושה הכללות

יש דתיים שבאמת מנסים לכפות את הדת על אחרים, אבל יש עוד יותר דתיים שלא עושים את זה. באותה קלות שדתיים עושים את זה, גם אתאיסטים יכולים לעשות את זה. יש לשני הצדדים טענות מאוד חזקות ללמה הם צודקים, ורק בגלל שאחד הולך אחרי המדע והשני אחרי האמונה, לא הופכת אחד ליותר צודק או חכם או סימפטי או בעצם לגבוה יותר מהשני. להקשיב למסר? האתאיסטים לא מקשיבים לדתיים כמו שהדתיים לא מקשיבים לאתאיסטים. זה לא עניין חד צדדי.

One Echoe

New member
אני לא מסכים.

העניין הוא, שרוב המאמינים נולדו לתוך זה. בעוד אילו האתאיסטים גם נולדו לתוך מסורת(רובם), והם פשוט "פקחו את העיניים". בחיים לא תצליחי לשכנע דתי(לא מבולבל)שאין אלוהים, בעוד שאת כן תצליחי לשנות את דעתו של אתאיסט לעיתים רחוקות מאוד.

זה לא נכון

אין הבדל בין לנסות לשנות אדם מאמין לבין לנסות לשנות אדם כן מאמין. נכון דת זה דבר מאוד חזק, אבל גם חוסר אמונה. אני גדלתי בבית אתאיסטי אבל מה לעשות, העיר שלי נורא מסורתית ונתקלתי הרבה פעמים בבורות ובאנשים שקראו לי נאצית כי אני לא מאמינה באלוהים. היו לי הרבה חברות וחברים מאמינים והם ניסו לגרום לי להאמין אבל לא עזר להם וגם חשוב לציין שאני כבר לא מסתובבת עם האנשים האלה יותר כי חבר שמפריעה לו חוסר האמונה של חברו הוא לא חבר. אנחנו כולנו אנשים, מאמינים ולא מאמינים, זה לא תלוי באמונה, זה תלוי באדם עצמו. יש אנשים שמשתכנעים בקלות ויש כאלה שלא.

One Echoe

New member
אני מסכים, וזה לא סותר

את מה שאמרתי. אני פשוט חושב שלשכנע אדם דתי זה הרבה יותר קשה בגלל שהוא אטום, בניגוד לאתאיסטים שדווקא כן קשובים.

melancholy man

New member
אתה כמובן טועה

זה באמת, אבל באמת, תלוי רק בבן אדם שאתה מדבר איתו. אבל עזוב, תכתוב בקשה להקים פורום (אני מבטיח להמליץ עליך למי שצריך, ואני בטוח שאתה מכיר לפחות עוד מנהלת אחת שתעשה זאת) ותקים פורום, תאמין לי, בשיא הרצינות ותיקח מילה של אדם זקן, ממש עדיף לשמוע מוסיקה מאשר כל הדיונים "החשובים" האלה

genz

New member
דעות קדומות...

אני אתן לך דוגמה: לא מזמן, חבר שלי שהוא אתאיסט ומורה שלי שהוא דתי נכנסו לוויכוח בכיתה אם התנ"ך זה אמיתי או לא. שניהם אמרו את למה הם צודקים, אבל כשאחד מהם אמר לשני למה הוא צודק, השני ענה לו באותו טיעון שוב ושוב, וככה זה המשיך איזה שעתיים טובות. מה שאני מנסה לומר, זה שגם אתאיסטים יכולים להיות אטומים, ואמונה לא מעצבת אישיות.

One Echoe

New member
זה לא מדיעות קדומות,

אלא משיחות שלי עם אנשים דתיים. אתה די צודק, אבל אני יכול להגיד לך שדתיים הרבה יותר יזלזלו בחוסר אמונה שלך מאשר שאתה תזלזל באמונה שלהם. וזה מניסיון שלי, לא מדיעות קדומות.

genz

New member
אז היה לך ניסיון רע...

אתה מחליט על קהילה שלמה שהיא מתנהגת באיזשהי דרך רק בגלל איזה כמה מפגרים שבמקרה פגשו אותך. תאמין לי שעל כל אידיוט שמנסה לדחוף לך לפה את האמונה שלו, יש אחד אחר שלאו דווקא יסכים איתך, אבל יעדיף לחיות איתך בשלום ובהסכמה על אי-הסכמה.

One Echoe

New member
כמה מפגרים?

קודם כל, לא אמרתי שהם לא מסכימו לחיות איתי בשלום. אבל ניכר על פניהם שהם מזלזלים בי. ואני לא מדבר איתך על כמה מפגרים, אלא כמעט(חוץ מ2)על כל דתי שנפגשתי איתו.

One Echoe

New member
הוא באמת בחור לעניין.

אני לא אומר שכל הדתיים ככה, אלא מהניסיון האישי שלי.

genz

New member
אל תנסה לפרש אנשים...

לפי הבעות פנים וכאלה. אתה לא מדויק כמו שאתה חושב וזה יכול להוביל לתוצאות מאוד הרסניות. וכל דתי שפגשת, אלא אם כן פגשת כמה מאות אלפים ורק שניים מהם היו בסדר, אז אתה פגשת רק איזה כמה תפוחים רקובים.

One Echoe

New member
די, תפסיק.

אתה גם מכליל כרגע, הבעות פנים? מה הקשר בכלל? מהניסיון שלי, אנשים חסרי אמונה יותר קשובים מדתיים, וזהו. די כבר.

genz

New member
קשר...

שאתה אמרת שאתה רואה על הפנים שלהם שהם מזלזלים בך. ואיזה הכללות אני עושה בדיוק? הניסיון שלך מוביל אותך לדעה כמעט גזענית. זה הכל. אני מאחל לך הצלחה עם הפורום.

One Echoe

New member
וואווווו

נסחפת בנאדם. גזענות?...וואי וואי איזו הסחפות. סך הכל אמרתי שמשיחות שלי עם אנשים דתיים הם הרבה יותר סגורים על עצמם מאשר אתאיסטים. פאק......................................................איזו הסחפות.

genz

New member
לא, אתה אמרת...

וזה ציטוט: "אני פשוט חושב שלשכנע אדם דתי זה הרבה יותר קשה בגלל שהוא אטום, בניגוד לאתאיסטים שדווקא כן קשובים" זה מכליל, זה שם קבוצה חברתית שלמה בעמדה נמוכה מקבוצה חברתית שונה, ולמרות שזה לא גזע, זה עדיין סוג של גזענות.

למעלה