אני בהלם!!!

zoe80

New member
המלחמות על רקע דתי- זה תקופה אחרת

לגמרי.... הדת "הוקמה" לשם תודעה קולקטיבית, כלומר- מכנה משותף. טקסים הם חלק מהדת, אבל הפולחנים שדיברת עליהם הם לא חלק מהדת שהיא דיברה עליה, אלא זה פגאנים. מה שהיה לפני. כעיקרון, בלי דת שתורמת לתודעה הקולקטיבית, ומדכאת את האינדיבידואל, הפרט יעשה מה שבזין שלו, ויהיה רע... זה המקור. היום לא צריך דת- יש כפיה סמויה של אמצעי התקשורת (ר'- כוכב נולד וכדומה. יענו, לכל אחד מגיע 15 דקות של תהילה....וזוהי אמת כוזבת. הפרסומאים ואנשי הטלוויזיה הם הרבנים הכי טובים...)

One Echoe

New member
תפיסת העולם שלך

היא של אגנואיסט. כלומר-אתה טוען שאתה לא יכול להוכיח אם יש אלוהים, ולכן אתה לא מאמין בו. אבל התפיסה של אתאיסט היא שונה, הוא פשוט "מאמין" שאין דבר כזה אלוהים. ולרוב הוא מאמין בדברים אחרים, כגון גורל, אבולוציה, וכו'.

sharzoe

New member
להאמין בגורל זה כמו להאמין באלוהים.

הרי היהודים והפרוטסטנטים מאמינים שהגורל קבוע מראש. על ידי מי? אלוהים. מי שמאין באבלוציה לא יכול להאמין בגורל. מי שמרגיש צורך להאמין במשהו קוסמי ולא מדעי, זה כמו להאמין באלוהים.....לפי דעתי.

One Echoe

New member
להאמין בגורל זה נוגד

את האמונה באלוהים. ולא אמרתי שמי שמאמין באבולוציה מאמין בגורל...רק שאתאיסטים יכולים להאמין באבולוציה או בגורל. אבולוציה זה לא משהו קוסמי..וחוץ מזה אני מדבר על אלוהים באופן ספציפי, ולא כמשהו כללי.

afon

New member
אין דבר כזה "להאמין" באבולוציה

או להאמין במפץ הגדול או תורת הקוונטים. אתה לא מאמין בהם, אתה מקבל את ההנחה שהם נכונים. תפקידו של המדע הוא לא שיאמינו או לא יאמינו בו תפקידו הוא לנסות להגיע לאמת ומה שקרוב אליה, לקחת מצב מסוים לנתח אותו ולהבין את התהליכים שקורים למה הם קורים ולמה הם גורמים. אם מחר האבולוציה תתברר כלא נכונה זה רק בגלל שתבוא תאוריה שתצליח להסביר דברים מסוימים בצורה יותר טובה וכוללת מאשר האבולוציה. אין דבר כזה אמונה במדע.

לא נכון.

אפשר להאמין במדע כמו שאפשר להאמין בדת. הרי קיומו של אלוהים לא הוכח מעולם אבל רבים מאמינים בו. אז נכון שמדע לא קיים בשביל להאמין בו, מדע קיים בשביל להסביר את הדברים שמתרחשים בסביבה שלנו ובין היתר בשביל למצוא פתרון לבעיות. הדת דומה בגלל שגם היא מחפשת הסברים רק שבניגוד למדע, הדת לא עושה ניסויים מדעים ולא מחטטת בפרטי פרטים. הדת אומרת לנו שאנחנו נושמים אוויר בגלל אלוהים, המדע אומר שזה בגלל פוטוסינתזה. אתה יכול לבחור להאמין למה שאתה רוצה. נכון שתורת האבולוציה היא רק תאוריה אחת מבין כמה תאוריות. אבל אפשר להאמין בה. אי אפשר להוכיח שהאבולוציה לא נכונה כל עוד לא אמרו שהיא נכונה. היא רק תיאורתית.

afon

New member
פה יש בלבול

למילה להאמין יש שני משמעויות ומכאן נובע הבילבול בעברית trust- אני מאמין למה שאת אומרת, אני נותן בך אמון. ולמילה הזאת המדע משויך. faith- פה מדובר על אמון יותר מהבחינה הדתית, ולזה ניתן לשייך את הדת. במדע אי אפשר להאמין (faith) כי הוא לא דבר מוצק אחד, הוא דבר ספונטני שמשתנה בהתאם לממצאים, בתאוריה הדבר היחיד שעומד מולו זו האמת המציאות והרציונל.

אני מאמינה שמי שמאמין במדע

יודע שהוא משתנה ולכן זה לא מפריע. ההבדל הוא... שמדע בשונה מדת הוא לא דבר שסוגדים לו. אבל אנשים מסתמכים גם על דת וגם על מדע ושתדע לך, דת היא לא דבר מוצק. גם דת משתנה ומתפתחת אחרת לא היו לך זרמים שונים ודתות שונות, ואנשים מחפשים פרשנויות שונות בגלל שזהו הטבע שלנו, להמשיך לחפש.

One Echoe

New member
בימי הביניים

היה מה שנקרא " עובדי אלילים ", ובכלל, לא היה מונתאיזם. לפיכך, יש 2 מסקנות: 1-הדת משתנה, מה שאומר-בני האנוש משנים את האלוהים בהתאם לצרכיהם הבסיסיים להאמין במשהו אלוהי שיצר אותנו. 2-הדת מופרכת, אם יש אלוהים אחד, איך זה שיש כ"כ הרבה זרמים, דתות ומשתנים.

One Echoe

New member
אתה יכול להוכיח

שתורת האבולוציה היא נכונה? או המפץ הגדול? לא, ולכן זה אמונה.

אמונה

אך היא שונה מהאמונה הדתית כמובן אבל עדיין אמונה. כי אמונה היא ביטחון. אני מאמינה שדרווין צדק בידיוק כמו שייש אנשים שמאמינים שאלוהים קיים. אבל עזבו אתכם, כי אף אחד לא יוכיח את אף אחת מהטענות בקרוב דטרמינזם מישהו?

afon

New member
כן

במדע זה לא הולך ככה. תורת האבולציה היא נכונה למצב שעכשיו אנחנו רואים, אם יתגלו ממצאים בעתיד שינגדו אותה אז יצתרכו לשכלל את התאוריה ולהכליל את הממצאים. אתה מבין, אפלטון לא טעה, גם ניוטון לא טעה, ואפילו אינשטיין, כולם פשוט פיתחו תאוריה שמסבירה בצורה יותר טובה ויותר רחבה את מה שאנחנו רואים. ההוכחות האבסלוטיות היחידות שקיימות הן במתמטיקה. כל דבר אחר בעולם כל תאוריה וכל רעיון לא יהיה נכון במאה אחוז. ואני ממש לא מקבל את המשוואה הזאת שאומרת: מה שלא מוכח במאה אחוז=אמונה. זה פשוט לא הולך ככה. אמונה זה דבר שמערב את דעתי האישית את רגשותיי דברים שיכולים להשתנות מאדם לאדם. מדע לא משתנה מאדם לאדם, הוא מכליל את כולם (חוץ מבנושאים שהם בחקירה ואז יש מצב של חילוקי דעות בין מדענים שזה משהו שונה)

afon

New member
ועקב כך

מדע אינה דת ואינה דבר שצריך להאמין בו, אפשר להאמין לו. זה טענות שאתה יכול לקבל ולראות בהם את המצב הרציונלי והנכון.

One Echoe

New member
אני מבין אותך,

אבל יש לי שאלה, מה ההבדל בין תורת האבולוציה למשל, לבין אלוהים? ל2 הדברים אין הוכחות, לא? אז למה באבולוציה זה טראס, ובדת זה פייט?

למעלה