אני בהלם!!!

afon

New member
כי יש עוד הבדלים חוץ מאמונה

לאלוהים אין הוכחה אחת שהיא רציונלית לוגית וחד משמעית. לאלוהים מתייחסים כאל ישות, כאל כוח. האבולוציה אינה ישות ואינה כוח, היא תהליך שאנחנו מנתחים אותו, זה לא גוף וזה לא כוח או ישות זה תהליך. האבולוציה היא רק תהליך שקורה ואנחנו מסתכלים עליו ומנסים להבין אותו, אין בו שום דבר מעבר לזה, אם אין לו הוכחות אז זה פשוט לא קיים. עכשיו, לאבולוציה אין הוכחה חד משמעית, יש לה תימוכין, מה זאת אומרת? אנחנו מסתכלים על תהליך מסוים, רואים שלדים, מפענחים ד.נ.א, רואים התחסנות של נגיפים וחיידקים ורואים שיש קשר בין חיות שלא היינו חושבים שיש קשר פיל ושפן, ארנב וסוס. אנחנו רואים שהברירה הטבעית זה דבר שקורה כל הזמן ואפילו ברגע זה, מחיבור של מאות אלפי הוכחות קטנות פשוט אי אפשר להגיד שאין דבר כזה מוטציות וברירה טבעית (שני הדברים שמהם מורכבת האבולוציה) עקב כך פשוט מאוד האבולוציה זה תהליך שקורה היה ועודנו קורה. אין טעם להתייחס לאבולוציה כמו אל דת או כאמונה, זה פשוט ניתוח של מצב ותו לא! יש לו חשיבות רק ברמות מדעיות, אין לאף תאוריה מדעית השפעה על חיי היום יום שלנו (ברמה האישית) מה עוד שאין מקום במדע לדעות אישיות וניתוחים אישיים של כל בן אדם, יש לכך מקום רק אם יש לדברים אסמכתות חיזוקים וניסוים שמראים על נכונות, אין מקום לשפיטה עצמית של אנשים. מדע זה פשוט לא אמונה.

One Echoe

New member
וד"א,

כל דת דוגלת גם בהכללה של אנשים!... זה שיש אנשים שבוחרים להשתייך לזרם אחר בדת, זה בדיוק מוכיח את הטענה שלי שגם תורת האבולוציה זו אמונה, ולא משהו מוצק.

One Echoe

New member
זה יחסי.

באופן כללי, זה נכון. אבל באופן יחסי למדינות ערב למשל, שהן ממש דתיות הדוקות, אנחנו מסורתיים בהחלט..

One Echoe

New member
חוץ מזה,

המסורת היחידה שיש לנו היא הדת, והחגים שלנו... אני חושב שהמדינה שומרת על מסורת, יותר משהיא שומרת על דת. מה שמביא אותי שוב לאותה נקודה-אנחנו מדינה מסורתית, לא דתית. אע"פ שיש פה שלטון דתי חלקי שכופה עלינו דברים שאנחנו לא רוצים.

אני מסכימה איתך

מה יש לדבר על זה? על להוכיח אחד לשני למה אנחנו לא מאמינים? בכלל אמונה זה דבר אישי ואני לא מוצאת קבוצות דיון על אמונה כדבר ענייני

One Echoe

New member
מה הקשר להוכיח?

כמעט כל פורום נועד בשביל להכיר אנשים עם מכנה משותף. זה לא יהיה פורום בשביל להוכיח אחד לשני דברים, למרות שזה כמובן מתבקש ויהיו דיונים על זה, ואני מאמין שאם באמת פורום כזה יוקם לא מעט דתיים יכנסו בשביל להטיף או סתם להתדיין. שזה דבר טוב מאוד, אנחנו צריכים " לצאת מהארון ", האתאיסטים, ופורום יכול להיות ממש טוב. אמונה זה דבר אישי, בתור אמונה, אבל אם יש לכולנו אי-אמונה(בקונצנזוס)בסיסית דומה, מה רע בלפתוח על זה קבוצות דיון ? להכיר אנשים דומים לנו, עם אותה השקפת עולם, ובכלל.

העמ טבו אולי אתה צודק

לא בטוחה שאכנס לפורום הזה. על אתאיזם אני מדברת רק עם אדם אחד מכל החברים שלי העמ.

One Echoe

New member
את רואה,

את לא "יצאת מהארון"... את פוחדת שחברים שלך ישנאו אותך =\ זה עצוב מה שקורה פה...

לא, לא, ממש לא.

חברים שלי יודעים עליי הכל. הם יודעים שאני אתאיסטית והכל אבל הקטע הוא שרק חבר אחד שלי אתאיסט ורק איתו נוח לי לדבר על זה בלי להכנס לויכוחים אם יש או אין אלוהים. אני לא הולכת לכפות על חברים שלי את חוסר האמונה שלי כמו שהם לא יכפו עליי את האמונה שלהם. בכל זאת, זה נחמד לקבל מהם משלוח מנות ושנה טובה וכאלה ;) מראה שהם חמודים

Davidson

New member
../images/Emo13.gif

א. מתי היא אמרה שהיא פוחדת? צטט, בבקשה, כי אינני מבחין בדבר שכזה. ב. קצת קשה לי להאמין שהאתאיסטים במיעוט נוראי כמו שזה נשמע מדבריך. איני יודע אם שמת לב, אבל כל פלצן קטן בגיל 14-18 עם יומרנות מפה ועד ל... [בחר מקום רחוק] "נהפך" לאתאיסט. זה טרנד. ג. לא כולם אוהבים לנפנף בדעותיהם לכל עבר, בלי קשר לפחד או לא.

afon

New member
דיודיסון אני זוכר אותך

עוד מימים ימימה מפורום אתאיזם, יחד עם אינטילגנציה ועוד כמה חבר'ה.

sharzoe

New member
אני לא מבינה.

מה הכוונה לצאת מהארון? זה בושה להיות אתאיסט. כל אדם מאמין במשהו אחר- אם זה מדעי ואם זה משהו רוחני. ומה זה בכלל משנה במה כל אחד מאמין העיקר שהוא בן אדם מוסרי. כל אחד צריך לכבד את השני, ואם יש נושאים שמעצבנים את החברים שלך, פשוט תסכימו שאתם לא מסכימים וזהו. אני אתאיסטית אבל אנ,לא מרגישה צורך לדבר על זה, זה לא מגדיר את מי שאני בכל דבר שאני עושה. אומנם אני לומדת תחום מדעי ומתעניינת מאוד במדע, אבל היותי אתאיסטית לעולם לא הופך להיות נושא לדיון. בתנ"ך יש הרבה דברים יפים, וניתן להבין מדעו נכתבו ומה היה הצורך להם. וזהו זה.

sharzoe

New member
קיצר אמונה זה פנימי, לדעתי. אתאיסט

ולא אתאיסט, מה זה משנה? לא בושה להיות אתאיסט ולא בושה להיות דתי (למרות שפעם חשבת שהם נורא מסכנים ושמרוב שטיפת מוח, אין להם שום שמץ של מחשבה עצמית. אולם, יותר קל להם כי יש סיבה לכל דבר. אצל האתאיסט, זה לחא ככה, הוא מאמין במקריות, וזה יותר קשה...).

One Echoe

New member
בושה להיות אתאיסט?

מה זה האמרה המטומטמת הזאת? והפורום נועד לאנשים שכן רוצים לדבר על זה, או מתקשים עם עצמם\מבולבלים\החברה לא מקבלת אותם. וכו'. וסתם להתדיין, עם מכנה משותף. מה הקשר לזה שהתנ"ך יפה? מדברים על אם הוא אמיתי, לא יפה.

sharzoe

New member
אם היית ממשיך לקרוא את ההודעה שלי

היית רואה ששכתי לרשום סימן שאלה אחרי"בושה לביות אתאיסט?" כי כתבת שצריך לצאת מהארון- אז האינסטינקט שלי היה לומר לך שאתאיסט זה לא בושה, ולכן המילים לצאת מהארון לא מתאימות. לא שלהיות חבר קהילה זה בושה, חלילה. לצאת מהארון לא מתאים כאן. אין צורך להסתיר את היותך אתאיסט כמו שאין צורך לנפנף בה. אל תהיה צודק תהיה חכם. תדע שאין מה להתווכח עם אדם שמאמין באלוהים. וזו עובדה. וזו לא הכללה. כי אמונה לא נתלת על הוכחות אלא על תחושות ואמוציות. זהו.

sharzoe

New member
ולא הכל דיכוטומי כמו "נכון" "לא נכו

מה זה משנה שהתנ"ך לא אמיתי, כל עוד אתה מבין שהוא נועד ליצור תודעה קולקטיבית, ולהרחיק כאוס ובלה בלה בלה. אתה לא יכול להתנגד למשהו מבלי להכיר את הצד השני. אני, דווקא, שלקחתי קורסים ביהדות, דווקא התחזקה אצלי אי- האמונה, אך גם הבנתי מה אמונה זו משרתתת אצל אנשים שצריכים משמעות קיומית, ובלה בלה, אני מאמינה בעצמי, וזה מספיק. אבל אם מישהו שמאמין יעלה את נושא הדת, אבין מה מניע אותו וכד. אין לי כוח להסביר יותר. בהצלחה עם הפורום, כפי שאמרתי- קונים יהיו. ובהצלחה לך גם!

One Echoe

New member
א' כל,

אני מכיר את הצד שני בהחלט. כלומר, את הדתיים. ואני לא מבין מאיפה ההרצאה הזאת על דתיים? אין לי בעיה איתם. זה פורום על אתאיסטים, לא פורום נגד-דתיים.

למעלה