אני בהלם!!!

One Echoe

New member
זה אפילו לא מתקרב לגזענות.

הניסיון שלך אפילו מתפרש כפתטי... גזענות זה לשנוא גזע מסוים\נישה בחברה שלנו, לתעב אותה, ולחשוב שהם נחותים ממך. אני סך הכל אמרתי, שכמעט כל הדתיים שפגשתי עד עכשיו היו אטומים, בניגוד לאתאיסטים. דבר איתי, איפה הגזענות?

genz

New member
אוקיי, אולי לא גזענות...

אולי סוג של לאומנות (ודגש על ה'סוג של') יותר מתאים להגדיר את זה. אני לא יודע למה באמת התכוונת במשפט ההוא, אבל זה מתפרש בתור זה שאתה מחליט שהדתיים יותר אטומים מאתאיסטים על בסיס ניסיון של פגישות אישיות עם דתיים, שמן הסתם לא מכסה אלפית מכל החברה הזאת. ועכשיו נראה לי שאנחנו גולשים קצת יותר מדי מהנושא של הפורום, אז אם אתה רוצה, נראה לי שכדאי שנמשיך בפרטי.

One Echoe

New member
אני ממש לא מסכים.

יש המון בעיות לנוער אתאיסטי, ויש המון מה לדבר...ובכלל, אנשים עם מכנה משותף די "כבד". לדוגמא: לי יש בעיה עם אמא שלי..ממש קשה לה עם זה שאני אתאיסט, היא בכלל שונאת את המילה הזאת והיא אומרת שזה גרוע.

sharzoe

New member
יש הרבה נערים שמרגישים אשמים

על זה שהם לא מאמינים, למרות שהם לא מאמינים.... זה נכון. לא נתקלתי בבעיוץ עם הורים, אלא רק עם חברים. אבל אתה יודע מה. אולי אתה צודק. יש לי שאלה: למה אתה מבולבל? והאם האתאיזם מהווה חלק מרכזי בחיים שלך, או שזה פשוט שם?

One Echoe

New member
אני לא מבולבל.

אבל הייתי, ואני בטוח שיש עוד המון נערים מבולבלים. ברור שהוא מהווה חלק מרכזי בחיים שלי, במיוחד בגלל שאני חי במדינה מסורתית.

sharzoe

New member
התכוונתי שאין טעם לדבר על משהו שהוא

כבר חלק אינטגרלי בחיים, כלומר ששלמים איתו. אבל בקשר לנוער מבולבל וכדומה, האמת היא שזה יכול להיות רעיון טוב כנראה. שיהיה לך בהצלחה עם זה. "קונים" בטוח יהיו...זה כן. מי שמבולבל, שיתחיל בקריאת הספר "הגן האנוכי" של דוקינס.

One Echoe

New member
ספר טוב?

לא יזיק לי ספר על אתאיזם. ממ...תראי, גם דת זה חלק אינטגרלי בחיים, ויש לו פורום. כלומר, זה יהיה פורום חצי חברתי-חצי אתאיזם. קודם כל יהיה את המכנה המשותף, וכמובן הרבה דיונים על אתאיזם.

chooselife

New member
לדעתי...

אתאיזם הוא לא מבוסס על כלום ממש כמו הדת. בשורה התחתונה אחנו פשוט לא יודעים אם יש או אין ואף אחד לא באמת יכול לבדוק אז מה זה משנה. אני אישית חושב שאולי יש איזה כוח עליון(שרובו פנימי בכל אדם) אבל גם אם כן אין לו שום קשר לשטות שאנשי הדת מנסים למכור לעולם- אם כבר הדת גנבה את אלוהים מבני האדם וניסתה לשעבד אותו כל אחד למטרות הדפוקות שלו.אם יש אלוהים או אין נראה לי שהוא בסדר עם כל מה שאנחנו עושים-או שפשוט לא אכפת לו
פייר-אם הייתם אלוהים,ולא היה לכם סיכון של כולסטרול או השמנה-הייתם מוותרים על בייקון אנד אגז?!

sharzoe

New member
זה לא העניין, "הוקמה" דת כדי שלא

יהיה כאוס ואנשים לא יתנהגו כמו בהמות. לצורך העניין, עשרת הדיברות אלו כללי מוסר מאוד הגיוניים. כדי שאנשים יתנהגו כמו בנ"א הם צריכים את האלוהים, או ישו או אללה בתוכם או מחוצה להם (תלוי על איזה דת מדובר). זה מה שהיה אז. אני חושבת שאני אדם מאוד מוסרי ואני לא צריכה איום בדמות אל, גהנום וכדומה בשביל להיות "בת-אדם". ברור שגם עניין האבולוציה לא מבוסס מספיק, למרות ההוכחות שישנם, בניגוד לאי הוכחות מדעיות בקשר לאלוהים. בכל מקרה, אתאיסט לא אתאיסט. אני לא בהגדרה הזו. פשוט לא מאמינה בבריאת העולם עלי ידי אלוהים, אלא בתהליך האבלוציה. התנ"ך מלא סיפורים מאוד הגיוניים גם לימינו, וצריך להבין מה עומד מאחורי כל ציווי, ולא רק לראות את הציווי.זה מספיק.

זה ממש לא נכון

דת זאת לא ממשלה או משטרה. אנשים המציאו את אלוהים כי הם לא מבינים חצי מהדברים שמתקיימים בעולם הזה. אנחנו לא יודעים מה המשמעות של החיים, וגם לא נדע, אז חלק מאיתנו מאמינים באלוהים כי זה נותן להם תקווה ומשמעות. וחלק מאמינים כי ככה הם חונכו. אבל דת לא הוקמה כדי לעצור את הכאוס. במיוחד לא דת מאורגנת. ללא דת יהיה אפילו הרבה פחות כאוס, בגלל שהרבה מלחמות בעולם קרו על רקע דתי.

One Echoe

New member
רובן.

ואני מסכים, אני חושב שדת "הוקמה" מהצורך הבסיסי של בנאדם להאמין במשהו. לפחות ככה זה התחיל, ממש מיותר יהיה לכתוב איך זה נגמר... הרבה רצח, הרבה דם והרבה גזענות.

צודק

בני שבט המאיה הקריבו קורבנות אדם כי הם חשבו שהשמש זה אל ופחדו שהיא תתעצבן עליהם. זה לא נראה לי משליט סדר...

One Echoe

New member
אל קעידה הטיפשים

הורסים את העולם כי הם רוצים להשליט את הדת שלהם על כולם. מה יהיה, מה יהיה. מה שכן, לפני כמה שעות שלחו לי תמונה שפשוט הדהימה אותי. תמונה ממחנה אושוויץ, באמצע טקס זיכרון השואה-את רואה אנשים וזה...ופתאום בין העצים, את לא תאמיני מה רואים בתמונה! שמש...בצורת מגן דוד!!!!!!!!!! כאילו היא מבצבצת בין העצים זה ברצינות גרם לי לחשוב אם יש אלוהים, ואני שוב מבולבל.

או שמישהו היה משועמם מספיק

כדי לערוך את התמונה בפוטושופ... אל תהייה לי מאלה שמוצאים את ישו בתפוח אדמה רקוב.

One Echoe

New member
אני לא

אבל זה מפחיד ומבלבל =\ ורואים שזה לא מעובד...זה לא מהאינטרנט או משהו, זה חבר שלי סרק את זה.

One Echoe

New member
זה בסדר..

באמת קשה להאמין לזה.. אבל זה נראה כ"כ אמיתי..... :(

sharzoe

New member
דיברתי על דת ולא על פולחנים....

תקישי בגוגל "אמיל דירקהיים" ותביני למה הוקמה דת.

למעלה