אני אתגעגע...
ל"דרך" הקבועה שלי, שהייתי עושה מגיל שש בערך מהבית של סבתא שלי, לקונסרבטוריון ואז לספריה. כשאני הולכת בדרך הזו שוב אני תמיד נזכרת בכל מיני דברים קטנים מלפני שנים.
לרחבת דשא קטנה ועלובה ליד הספריה. אלוהים יודע שהייתי נמצאת שם הרבה בתקופת היסודי.
ולקונסרבטוריון עצמו.. הייתי שם פעמיים-שלוש בשבוע לפחות בתקופת היסודי. נכנסתי לשם לא מזמן (אחרי שלא הייתי שם מגיל 11-12), במטרה לקבל טלפון של מכוון לפסנתר והמזכירה וכמה מורים זיהו אותי, והיה נוסטלגי ביותר. ^^
לעובדה שאף פעם לא באמת שקט כאן. נכון שזה יכול להיות מיטרד, אבל יש בזה משהו מעודד, להיות ערה בשלוש לפנות בוקר ולשמוע רעש מבחוץ בידיעה שיש עוד אנשים שמתקשים להרדם הלילה.. (טוב, נו, או זה או שיש להם..
עסקים מיוחדים)
לתחושה שלאן שאני לא הולכת בסביבה, לטובה ולרעה, אני פוגשת באנשים שאני מכירה, שהכרתי בעבר או כאלה שמכירים אנשים שאני הכרתי. כשמגיעים לבד למקום חדש, אפילו בלראות אנשים שנואים יש משהו מעודד.
לכך שבסה"כ, אני די במרכז של המרכז. אומנם אוטובוסים מכאן מגיעים ברובם רק לת"א, לראשון ומעטים לחולון אבל הנסיעה לכל אלה היא קצרה ומשם אני ממשיכה הלאה למסעותי הקצרים. כל הנסיעות האלה זולות ופשוטות יחסית.
לשוק של אנשים, כשהם שומעים שאני מבת-ים
("מה, אתם יודעים לקרוא ולדבר שם?.. אין שם רק פרחות וערסים?
")
ההתרגשות שבלפגוש כאן אנשים מעניינים. כולם פה כ"כ אותו דבר, עם אותם בגדים ואותן חנויות, בכל עונה יש איזו חולצה שכולן הולכות איתה, ג'ינס שכולם קונים ונעליים שכולן, אבל פשוט כולן חייבות להשיג. זה תלוי-גיל, לכל שכבת גילאים ספציפית יש את החנות המאממת שלה (בתיכון, מתקדמים לקסטרו וג'ינסים של דיזל, אבל ביסודי כולם, אבל פשוט כולם לובשים פוקס..). לכן כשאני פוגשת מישהו שנראה שונה מכל זה, שאולי קורא יותר מספר אחד פעם בשנה בשביל העבודה בספרות, או שומע משהו שהוא לא מאיה בוסקילה, סטאלוס או רינת בר (אל תשאלו), משהו שנראה די נורמלי במקומות אחרים - אני כמעט מיד מתעניינת בו.
לכך שאני תמיד, תמיד-תמיד יכולה להתלונן שהעיר -שלי- יותר גרועה מאחרים ואף אחד לא יטען אחרת
. אני לא אוהבת את בת-ים, לקח לי זמן למצוא את כל הדברים האלה. אבל בכל מקרה, ברגע שאני אוכל אני אקח את הרגליים ואצא מפה למקום משלי (ולא רק בגלל שאני תקועה בבת-ים, אבל זה כבר סיפור אחר)..