אני אנסה ליצור עניין....

אני אנסה ליצור עניין....

אני לא בטוח אם מישו בפורום מתעניין בהיסטוריה,אבל אני בכל אופן פריק די כבד. קבוצתי הכריזה עליי כ-DM ואני החלטתי "לבנות" עולם מערכה ימי-בניימי לכל דבר,כשהמשחק יהיה באירופה ואגן הים התיכון. ה"גזעים" השונים יהיו העמים של אירופה,כאשר שהתוספים שלהם מבוססים על היגיון פשוט-למשל: תושבי הארצות הסקנדינביות יקבלו +כלשהו לחוסן(בגלל הקור הצפוני) ואילו האיטלקים,שהיו ידועים בתור סוחרים ומהנדסים יזכו ב+תבונה. בעניין קסם,עדיין לא הגעתי להחלטה... אשמח לקבל תגובות וגם רעיונות חדשים לא יזיקו.(כך גם מחמאות...)

panters

New member
כשאני חשבתי על גזעים/עמים

תמיד עלה לי בראש הרוסים כגמדים, האלפים כאיטלקים או ספרדים וזוטונים כאירים. למה זה תשאלו? הכל בגלל השפה... :)

panters

New member
אלפים צרפתיים??? לא!!

השפה האיטלקית הרבה יותר לירית ומוזיקאלית מאשר צרפתית וזה מאפיין הרבה יותר טוב את האלפים מאשר הצרפתים עם השפה שלהם ה$%#@$%

אם כבר, קובולדים

צרפת היא המדינה היחידה שהפסידה לאיטלקים - פעמיים (זה נכנס לפרופרוציות יותר מעניינות כשנזכרים שהאיטלקים הפסידו פעם לאתיופים). בצרפת יש עיר שנקראת טולוז (To Lose) ביטלו את ירי הזיקוקים ביורו-דיסני, כי לא הפסיקו להגיע משלחות כניעה מפאריס. וכן הלאה:

גם הקובולדים

שים לב איזו אחוות עמים יש במאורת האורקים או הגובלינים למשל - אורק לצד הובגובלין ירבץ, ודובלין בגובלין ישתעשע, ואף העוגים והטרולים הם אורחים קרואים ורצויים. הקובולדים, לעומת זאת, אוהבים רק קובולדים, ויושבים להם נפוחים מחשיבות עצמית במכרה הקובולדים הנטוש, בו המבקרים היחידים הם הרפתקנים שמחפשים זהב ומוצאים גבבה. (כל אלגוריה מלבד זו המתייחסת לצרפתים היא על אחריות הקורא בלבד).

DIDGIN

New member
עכשיו הכל ברור

בהשראת הסטיקר "dr. spok was a space jew", הספאת'י הם פשוט צרפתים מן החלל החיצון

Serpent Axis

New member
מוזר, כשאני חשבתי על גזעים

עלו לי הארים, הסלאבים והשמים המרגיזים האלה בראש...

תרבויות וגזעים.

אין סיבה שלא להשתמש בתרבויות שונות, וגם לא להניח שבממוצע הנורבגי יהיה גדול וחזק יותר מהתימני, אבל הבדלים אבסולוטיים על רקע גזעי הם משהו שתמיד עצבן אותי במשחקי פנטזייה...

5 0 6

New member
נשמע רעיון מעולה ומעניין.

באשר לקסם, אם אתה מתכוון לעשות את זה הסטורי לגמרי, אז בלי קסם. בכלל. אם לא, אז תחליט אתה על הרמה ההיסטורית האמיתית שאתה רוצה ואז תדע כמה קסם להכניס.

NacroMittler

New member
בלי קסם? תלוי את מי אתה שואל...

אנשים רבים מאמינים כי בתקופות רבות בהיסטוריה דווקא כן היה נפוץ (במידה זו או אחרת) השימוש בקסם. כך לדוגמה את האינדיאנים, האפריקאים בשבטים, ובמקרה שלנו, את המכשפות האירופאיות. למען האמת, עד היום קיים השימוש בקסם, אך לא קסם כה ישיר ומוחלט כמו זריקת כדוי אש... אני אישית לא כל כך מבין בעניין, אבל מי שמתעניין יכול לגשת לפורום מאגיה וכישוף ולשאול שם. בכל אופן, רבים יטילו ספק ביעילותם של "קסמים" או "כישופים" אלו, אבל אני שואל, למה המשיכו עשרות, אם לא מאות תרבוית מסביב לעולם, במשך אלפי שנים לעסוק באומנות הקסם אם היא מעולם לא הניבה פרי... בכל מקרה, זה לא ממש משנה. אתה תמיד יכול להכניס את זה בכל מקרה, כמו ש6 0 5 אמר, תלוי כמה מדוייקת אתה רוצה את המערכה (מבחינה הסטורית).

קסם או חארטה?

לאורך ההיסטוריה בני אדם התעסקו בממבו-ג'מבו כדי לנסות להתמודד עם עולם שלא הבינו. ככל שלמדו יותר להבין את העולם, ניסו פחות להתבחבש בכשפים. בעידן המודרני, הכישוף נותר נחלתם של הבורים והרמאים. חסידי רפואת הפלא למשל, המסיתים נגד הרפואה הקונבנציונלית, הם לא יותר מפרזיטים המתקיימים על חסדיה. כשיש מספיק אנשים מחוסנים ומטופלים בתרופות, המגיפות נבלמות, ואז שרלטנים למיניהם יכולים לעודד את קורבנותיהם שלא להתחסן ב"כספית עם דם רקוב של סוסים" (פרשנות מפגרת לנסיוב) ו"להוכיח" את פלאי השיטה שלהם בכך שקורבנות האי-חיסון לא חולים - ברור שהם לא יחלו כשכולם מסביב מחוסנים, אבל ברגע שיש לך גרעין מספיק גדול של אנשים לא מחוסנים, הם יתחילו להדביק אחד את השני למות כמו זבובים. > למה המשיכו עשרות, אם לא מאות תרבוית מסביב לעולם, במשך אלפי שנים > לעסוק באומנות הקסם אם היא מעולם לא הניבה פרי... סטטיסטיקה פשוטה - אנחנו זוכרים רק את ההצלחות, לא את הכשלונות. אם כל יום אני אתפלל לקב"ה או לבעל זבוב (אותו דבר) שיורידו לי גשם, סביר להניח שלפחות כמה פעמים בשנה ירד גשם. אם אני אמלמל מילים מסתוריות מעל לאיש חולה, יש תמיד סיכוי סביר שהוא יבריא בינתיים מההצטננות שלו (ואני אשכח את כל האנשים שמתו מסיבוכי שפעת תחת אותם "קסמים" בדיוק). אנשים עושים המון שטויות שלא מניבות פרי. מבית הכנסת השכונתי שלך ועד למקדש מאולתר בג'ונגל של פפואה תוכל למצוא המוני אדם שמתפללים להבל וריק וקוראים לאל לא יושיע, מדינות משקיעות הון תועפות במאבק בארגונים לא קיימים, אנשים רואים חדשות בטלוויזיה ומאמינים שזה אמיתי, והמדינה שאנחנו אזרחיה מממנת פנטזיות מוזרות של עובדי-אבנים במסווה בטחוני. אם עושים איזו שטות, זה לא תמיד אומר שיש בה היגיון. בעולם האמונה התפלה היו לנו שפע של תמותת תינוקות, מחלות זיהומיות, תוחלת חיים קצרה, ושאר צרות. הדבר הגרוע ביותר במאגיה ובכישוף, זה שהם מלמדים אותך לבוז למין האנושי ולרוח האדם. כל מה שהשכל האנושי יכול להשיג, כל היצירה האנושית לאורך כל ההיסטוריה, כל-כולם מתגמדים מול כוחותיהם העיוורים והמטומטמים של "אנרגיות", "הילות", "ספירות" ושאר דברי גבבה. לא תודה, אני מעדיף להאמין ברוח האדם, לא ברוחניות אנטי-אנושית.

Serpent Axis

New member
למרות שאני מסכים עם כל מילה שלך...

אתה נכנס כבר לעניין של אמונה אישית, זכותו של כל אדם להאמין במה שהוא רוצה. אם אנשים רוצים להאמין בוודו - שיאמינו בברון סמאדי ובשאר הלואות של האיטי ויתפללו אליהם כמה שהם רוצים. כל עוד הם לא דורשים ממני לממן את זה ולהשתחוות מול הפסלים שלהם, אין לי בעיה עם זה. עם כל הכבוד שמגיע לך על התובנה (לך ולכל אדם אחר שמעריך את שכלו ואישיותו יותר מאשר את ההבלים שמציפים את הטירוף האנושי מאז שחר ההיסטוריה ולפני כן), הדיון הזה וההערות שלנו פשוט לא במקום. ישנם פורומים אחרים להתווכח על הדברים האלה. לכאן עדיף לבוא לנוח ולהירגע מהויכוחים האלה. נ.ב אני לא מאמין שדיברת על הנושא הזה בלי להזכיר את חוסר ההיענות של אלוהים לתפילותיהם של מספר אנשים די אסטרונומי בזמן אחד האסונות - אם לא האסון - הכי גדולים בתולדות האנושות.

אין דבר כזה "אמונה אישית"

האדם הוא "חיה חברתית". אף אחד לא חי על אי בודד. אם איזה נוכל משכנע הורים לתת לילד שלהם "תרופה טבעית" ולא לחסן אותו מפני מחלות מדבקות, זה יכול להיות הילד שלך שעוד לא הספיק להתחסן שידבק ממנו. אם עיתונאי מפורסם מונע בשם "אמונותיו האישית" טיפול רפואי מבנו המטורף, ואתה משכיר דירה לפסיכי הזה ומגלה שהוא הרס את הקירות כי "חסרה לו תחושת מרחב", אז זה כבר לא "בעיה אישית" של מישהו. אם אנשים מתרגלים להאמין שכוחות עיוורים וחסרי-מוח חשובים יותר מבני אדם, זה יכול להוביל לתופעות איומות - התכוונת לשואה בנ.ב. שלך? אז כדאי לזכור שהנאציזם התבסס על שורשים מוצקים של מיסטיקה ניו-אייג'ית מבית מדרשה של הלנה בלווצקי. אחרי הכל, גם תורת הגזע והאנטי-נאורות הפאשיסטית הן סוג של "אמונה אישית". למה כתבתי את התגובה הזו? כי מישהו כתב על "קסם אמיתי" והפנייה לפורום "שנאת אדם והפצת מחלות". גם זה לא קשור.

אגב

לטעון שהזקנות המסכנות שנרצחו במאות-עברו *באמת* עסקו בכישוף, גובל בטענה ש"היהודונים באמת זיהמו את הגזע הארי" או בטענה ש"מותר היה למכור כושים לעבדות כי באפריקה הם היו נטרפים בידי קניבלים". מצטער, אני פשוט מאוד רגיש לשנאת-האדם ה"רוחנית" - בערך כמו שישראלי ממוצע רגיש לאנטישמיות.

Serpent Axis

New member
דווקא יש חיה כזו

נכון שהאדם הוא חיה חברתית ואף אחד מאיתנו (כמעט?) לא חי בבועה בלתי חדירה שמזינה אותו עד יום מותו. אבל לא כל מי שמאמין בדברים האלה (עד כמה שהם מעלים את הגיחוך על שפתיי כשאני שומע אותם) הולך להחליף תרופה שסיפק לו המדע בשורש וספירה ומלמול בשפה "מומצאת". דווקא כשהתעניינתי בפורומים של מאגיה מצאתי מספר אנשים - מיעוט קטן של בוגרים משכילים שמעדיפים גישות מתונות על פני שטויות (ואל תשאל אותי כי אני בעצמי לא מבין מה הם עושים בפורומים הללו, בוודאי יתפכחו בקרוב) בתוך הר געש של מתבגרים קולניים שמחפשים דרך להרגיש מיוחדים ומגניבים - או לפחות יוכיחו לנו אחת ולתמיד אצל מי האמת), אנשים שמייעצים ללכת לרופאים לפני שהולכים לקוסמים ולחפש היגיון לפני שמחפשים קללות בפתח הבית. אל תמהר לחטוא באחת המחלות האנושיות הסופניות ביותר - הכללות והדבקת תוויות. המחלות הללו הן שהובילו, יותר מכל שטות ניו-אייג'יסטית מעוותת, אל הולכת אנשים למשרפות. אתה מתחיל לגלוש לדמגוגיה (עד כמה שזה יכול להיות נחמד אם יהיה פורום כזה "שנאת אדם והפצת מחלות"
) וזה לא מוצא חן בעיני כי רוב מה שאתה אומר הוא נכון. אתה צודק כשאתה אומר שיש אנשים כאלו, שמאמינים בשרלטניהם כמו ברבנים - אני בעצמי רואה מה עושים קרובי משפחה שהולכים לשרלטנים ועוזרים לתחזק את הטירוף האנושי הזה וזה פשוט מגוחך, מרגיז ומרושע! מקריבים את עתידם הפיננסי, עצמאותם ואפילו את בריאות ילדיהם (ממש בדרכים שהזכרת) - הכל על מזבח הניו-אייג' הקדוש והמקודש. יש לי פחות בעיה עם השניים-שלושה חצי-שפויים שהזכרתי למעלה משאר שיש לי עם קרובי משפחתי, כי הראשונים - בניגוד לאחרונים - לא מקריבים בריאות ושפיות בעבור תשלום לשרלטן. אבל העיקר שהם ממשיכים לראות גדולה בעלי התה והקלפים ה"מצריים העתיקים" (הם כל כך עתיקים ומצריים שהשרלטן האנגלי בן המאה ה19 שייצר אותם לא העיז לעשות זאת בשפת "המקור"). כמוך, יש לי בעיה עם אלו שמקריבים את ההיגיון, הבריאות והשפיות - אך לא כל אחד שבוחר להאמין שמלמול כשפים יעזור לו בחייו בוחר גם להתעלם מהוראות הרופא ולסכן את עצמו, קרוביו וסביבתו על מזבח השרלטנות. אנשים אלו ששומרים את עיסוקם כעניינם הפרטי ולא מערבים אותי בשום דרך באמונתם, אין לי כל ריב איתם. שיעסקו בטקסים מאגיים וכישופים היפיים כמה שהם רוצים. בחירה שלהם. בקיצור, לא כולם כבשים. אגב, לא אמרתי ולא לרגע אחד שהנשים שנשרפו (ועדיין נשרפות! לשמוע ולא להאמין... תרתי משמע) על המוקד הן באמת מכשפות. אתה צודק לחלוטין שההודעה שאליה הגבת לא הייתה קשורה לפורום, בגלל זה אני אומר שאין לנושא הזה מקום כאן אלא בתור השראה למשחק.

5 0 6

New member
מבחינה היסטורית, אין וגם לא היה קסם

אנשים לא היו זורקים אחד על השני כדורי אש או עפים באוויר על-ידי מלמול כמה מילים או עשיית כמה תנועות בידיים. אנשים היו יכולים לעשות טקסים כלשהם ולקוות שזה יעבוד, אף-אחד לא אמר שזה באמת עבד. לא הוכח קיומו של קסם בהיסטוריה, ומערכה היסטורית לא יכולה לכלול דבר כזה, אפילו לא מעט. כמובן, שאם אחד השחקנים בוחר לשחק כומר ולהתפלל לאלוהים שיציל אותו מהמחלה הנוראה שלקה בה, יכול להיות שהדבר הזה יקרה, אבל אין להתייחס לכך כאל קסם.

Serpent Axis

New member
מה ההבדל בין זה לבין מאגיה?

המאג הממוצע יגיד לך שהוא מתפלל לאלילים כאלה או אחרים - מה ההבדל בין זה לבין כומר שמתפלל לאלוהים שיציל אותו וזה קורה? או שאתה מקבל את העל טבעי כחלק לגיטימי מהמערכה או שלא. מבחינה היסטורית אתה לא יכול לערב שום דבר שלא הוכח קיומו - וזה כולל את אלוהים! שהוא לא יותר לגיטימי מאלילי המאג.

למעלה