אני אובד עצות

לצערי, נדמה לי שאתה הולך להיות

מוצף בהמון דיסאינפורמציה. בד"כ, במקרים מסוג זה, זו שאלה של "מי התחיל" ולצערי, על שאלה כזאת קשה מאוד לענות. אני מצטרף לעצות שמעלי. תמוך בילדך ללא עירעורין לפחות עד חלוף הסערה ותגבש עונש, באם הילד באמת אשם, רק לאחר שכל הפרטים יהיו בידך. במחשבה שניה, אני חושב שהוא עבר מספיק, במיוחד בגלל תגובתה של האם המשוגעת שניסתה להתנפל עליו, לכן שווה לשקול אם הוא לא נענש מספיק. בכל מקרה, היה לצידו וחשוב שלא תצטרף לעליהום עליו העלול להגיע בשיחה עם המנהלת מחר.

לאה_מ

New member
עונש??? איך הגענו כבר לעונש?

הילד עוד לא עשה שום דבר רע, וכבר אנחנו שוקלים להעניש אותו? מה קרה בינתיים? באה איזו אמא היסטרית, וצעקה על האב בנוכחות הילד, והשמיצה את הילד בשמה ובשם כל העולם כולו, וגם איימה - התנהגות כוחנית ואלימה, לכל הדעות. אז מאיפה כבר מגיע עונש לילד? לי נשמע, שמה שנעם זקוק לו עכשיו יותר מכל הוא תמיכה. ואת התמיכה הזו הוא צריך לקבל בראש ובראשונה מההורים שלו. הוא צריך לדעת בודאות, שההורים שלו מאמינים לו, שההורים שלו בוטחים בו, שההורים שלו סומכים עליו, שההורים שלו יכולים להגן עליו ושהם מגינים עליו מפני כל מי שבא לתקוף אותו (בעיקר מפני אנשים מבוגרים, כמו אותה אם, או כמו האנשים שבשמם היא איימה על הילד). רק בטחון מוחלט של הילד בהוריו יביא לרגיעה. ולגבי החברה - אם הם חברים, רק טבעי הדבר שמדי פעם יהיו מריבות. בגיל הזה זה מאד מאד שכיח. אבל הבסיס לחברות קיים, ועובדה שהם שוכחים מהר, משלימים וממשיכים לשחק יחד. מאד יתכן שהתגובה שלו היתה רק תגובה לדבריה של האם, ולהתקפה האלימה עליו. אני מציעה לך לקחת את הזמן שלך להרגע. אחר כך, כשאתה רגוע, ליזום שיחה עם מחנכת הכתה ולשאול אותה על המצב החברתי של בנך. לדעתי יש סיכוי טוב שהיא תגיד לך שהכל בסדר. בכל שיחה שיש, שבה הילד נוכח (עם המורה, המנהלת, הורים אחרים או כיוצ"ב) תפקידך הוא לעמוד לצידו ולהגן עליו בכל מחיר. את הבירורים ביניכם תוכלו לעשות בבית, אחר כך. אם היחסים בין הילדים נפגעו, והוא מעוניין לשקם אותם, אני מסכימה עם הצעתה של zimes לגבי הגישור, שהוא הליך מאד מאד יעיל במקרים האלה. מכל מקום, עונש לא מגיע לילד. לא מגיע לאף ילד. ועונשים בכלל הם כלי מאד לא אפקטיבי להשגת מטרות חינוכיות. בהצלחה לך ולנעם.

zimes

New member
../images/Emo124.gif רונלד -

זו ההודעה הכי חשובה בשרשור.

lemongrass

New member
../images/Emo45.gif

עוד אני חושבת שצריך להבהיר לנעם שאף אחד לא ירביץ לו ולא יהרוג אותו. לילד בגילו המילים הללו הן מילים כבדות. וגם אם הבת שלה היא טלית שכולה תכלת (בספק, לאור התנהגות האם), אין לה שום זכות להתנפל ככה על ילד בן 10, לא משנה מה הוא עשה!! דבר עם המנהלת לגבי הרחקת האם הזאת מטווח בית הספר, שמישהו אחר מצידך יבוא לאסוף את הילדה שלה!! באיזה חוצפה היא מתנפלת ככה על ילד בן 10??, משתמשת במילים כאלו?? ילדים לוקחים איתם התנהגויות כאלו, דרוש שהילד שלך לא יחשף להתנהגות כזאת. ורק אחר כך תדון בנושא שקרה. קודם נקה את השטח! זו התמיכה שתעניק לילדך. לא יודעת לגביך, אותי היא הצליחה להרגיז

zimes

New member
רק "גישור" בין הילדים

זו לא בעיה של ההורים, אלא של הילדים. כמה נקודות: - חייבים שהאמא ההיא לא תאיים על בנך (זה אתה דורש בתוקף מהמנהלת, מחנכת, יועצת ....) - חשוב שבנך ידע שאתה לצדו. הוא זקוק לך להגנה מפני האשה הזו. - רצוי שבנך יצא מפה עם כלים לחיים.

Dor K

New member
הדבר שצריך להיות היסטרים ממנו

זאת האמא של הילדה הזאת. אם אתה אומר שהיא איימה על הילד ואף נאלצת להגן עליו בגופך, אתה צריך לפנות על כך למחנכת, המנהלת, ואולי אף למשטרה. עכשיו אתה היית פה, אבל מה יקרה אם מחר היא תפגוש בנעם ברחוב? אתה לא תהיה אז כדי להגן עליו. בקשר למה שהיא טוענת שנעם עשה, קודם כל, עליך לברר מה באמת קרה שם. אבל בלי שום קשר, גם אם הוא אכן עשה את מה שהיא ציינה וגם אם לא, זה טבעם של ילדים. הם יודעים להיות גם רשעים לפעמים, אבל זה טבעי לחלוטין. ככל שגדלים, לומדים עם מי להסתובב ולומדים לא להתייחס לכל שטות שמישהו אמר. יכול להיות שהיה בינהם איזה ריב, והילדה הלכה וסיפרה לאמא שלה כל מיני סיפורים ופנטזיות כדי שאמא שלה תבוא ותפתור לה את הבעיה. בכל מקרה, אל תכעס על נעם ואל תיקח את זה קשה מדי. עוד כמה ימים זה יעבור והם בטח יהיו שוב חברים. אבל תדאג שהאמא תרגיע את עצמה ומייד, כי היא נשמעת לי קצת לא בסדר בראש...

למעלה