אני אובד עצות

De-Panther

New member
../images/Emo4.gif לא נכון יש ילדים רעים ואני יודע

את זה בתור אחד שהיה לא מזמן ילד אבל הייתי דוקר ילדים כאלה ורב איתם בלי סוף
ואני לא מבין מה הבעיות של האמא ההיא היא אומרת שהילד גרם לילד אחר להרביץ לילדה שלה??
זה דבר מוזר...

ואני תוהה*

באיזה גיל, כמובן בלי קשר לנעם של רונלד, ילדים שמתנהגים רע, נהפכים להיות סתם אנשים רעים (או שגם הם רק מתנהגים רע).

המנוי אינו זמין כעת

אין לי עידכונים עדיין... דיברתי עם המחנכת שלו והיא אמרה לי שהיא כבר שמעה מהסיפור הזה מכמה הורים וקבעה פגישה ביום ראשון לדבר על הנושא.

Dor K

New member
אמ..

לא חושב שזה קשור לגיל מסויים... זה פשוט מצב ריגשי זה או אחר שאנשים חוו בחייהם, והובילו אותם לעשות את המעשה שעשו, או להתנהג בצורה הזאת. אני חושב שמעטים הם האנשים שעושים פשעים מתוך רוע אמיתי.. לרוב זה נובע ממצוקה. טוב, סתם אני דוחף את הפסיכולוגיה בגרוש שלי.

אני אובד עצות

יש לי ילד בן 10 עוד מעט, נעם שמו. אני מכיר היטב ויודע שהוא יכול להיות לפעמים קצת "רשע". אבל הוא ילד טוב. היום הגעתי כדי לקחת אותו מבית הספר, וניגשה אלי אמא של אחת החברות שלו, ופרצה בסידרת איומים על הילד שלי, שהיא תהרוג אותו, והיא תדאג שיעיפו אותו מבית הספר, והוא תחמן ומניפולטיבי, וכולם כולל המורה שלו שונאים אותו. היא דיברה בשצף ובקושי יכולתי להוציא ממנה מה קרה לה, ועל מה היא מדברת. היא כמעט התקיפה פיזית את הילד שלי! נאלצתי להגן עליו בגופי! היא אמרה לי שהילד שלי מנצל את הבת שלה, ומסית את כל הכיתה נגדה. כשהוא רוצה, היא חברתו הטובה, וכשלא הולך בינהם, הוא מסכסך וגורם לכך שלא ידברו איתה, ומעבר לזה, הוא גם דאג שיכו אותה. כמובן, ששאלתי את נעם אם יש משהו בדבריה, והוא ברח מהאיזור. לפני כמה זמן הוא חזר הביתה, ושאלתי אותו מה קורה. הוא אמר שהאמא הזאת רודפת אותו ושונאת אותו מהיום שפגשה בו, ושזה בכלל לא נכון והילדים כועסים על הילדה הזאת כי היא מעצבנת ומרגיזה בכוונה. הופתעתי מאוד מהדברים, כיוון שידעתי שהוא הולך אליה הרבה והם חברים ממש טובים. מה אני אמור לעשות עכשיו? הילד שלי היסטרי ובוכה ללא הפסקה, הלך וסיפרה לכל החברים שלו שהאמא הזאת מאיימת עליו, זאתי רוצה שאני אבוא אל המנהלת מחר לשיחה ורוצה להעיף אותו מבית הספר, הילד שלי מכחיש את הכל... לא יודע, יש לכם איזה עצות איך להתמודד עם זה? זה קצת גדול עלי כל הסיפור...

לא דיברתי על פשעים

דיברתי על רוע. האם באמת כל האנשים טובים מיסודם? (רונלד יהרוג אותנו שלכך התפתח השרשור אודות בנו התמים והרך בשנים?)

אושר מ

New member
חס וכרפס

אין טובים מיסודם ורעים מיסודם. יש הכל מכל וכל. ובכל אחד יש טוב ורע

Dor K

New member
רונלד לא יהרוג

אבל אני כן, כי אני עדיין מחכה בצ´אט שמישהי תגיד לי שלום.

נו, אז מה ההיסטריה?

יקירי, למרות שגיל הולדת הילדים רחוק ממני שנות אור, אנוכי אחות גאה (יותר או פחות) לשלושה אינפיניטים, והשלושה קטנים ממני. אפילו אח לי בן 10. לכן אני ארשה לעצמי להגיד כמה דברים. אני מתפלאת כמעה, כיצד אתה, אדם בוגר, מתרגש כל כך מאיומים בנוסח "אני אעיף את הילד של מבית הספר". שהרי במידה שלא שמת לב, במדינתנו חוק חינוך חובה, וילדים לא מועפים מבית הספר אלא במקרים קיצוניים (מאד) בהם יש להרחיקם למסגרת חינוכית אחרת. הורים רבים, שילדיהם סובלים מבעיות חברתיות, נוהגים להסיר את האחריות לכך מילדיהם ולהפילה על ילדים אחרים. אני רואה זאת במיוחד בכיתותיהם של שני אחי הקטנים- כל ילד שם הוא "פרח" שקיבל את המורים הכי טובים והחוגים הכי עדכניים ושיעורי פסנתר מגיל 4. שמח על כך שילדך מזוהה ע"י ההורים האחרים כזה שמנהיג את הכתה, ולא כזה שסובל מהצקות וירידות. גם אם יש משהו בדבריה של אותה אמא, מה שאינו בטוח בעליל, אני בטוחה שאין זה מעיד על כך שמשהו פגום בו. יחסי הכוחות בין ילדים הינם מורכבים. אולי יש מקום לתפוס איתו שיחה בנוגע לכך שהוא צריך להתנהג יפה גם למי שלא חברה שלא. לא הבנתי ממה בנך מבוהל כל כך ובוכה ללא הפסקה. האם הוא נבהל ממעשיה של אותה אמא? אם כן אני חושבת שיש מקום לבוא אליו, להסביר לו שאתה לו כועס אלא רק רוצה להבין מה קרה. להגיד לו שאין שום סיכוי שהאמא הזאת תפגע בו, ולהגיד לו שהיא צעקה כי היא דואגת לבת שלה. אולי שיחה עם המנהלת זה לא רעיון רע כל כך. אתה תראה שהורה שעוניין להיות מעורב בבנו ובחייו, ואולי ההדורים עם אותה אמא ייושרו. בנוסף אני בטוחה שיועיל לה לשמוע מפי המנהלת עצמה שגם אם ילדיכם לא מסתדרים, אין זו עילה להעפת ילדך מבית הספר. שיהיה בהצלחה!
שירה

לפני ההיסטריה

יש לך את הטלפון של המחנכת שלו? כדי לעשות סדר בראש, להבין יותר מי נגד מי, תברר את העובדות. בלי קשר, להעיף ילד מבית הספר לא כל כך קל, אז נניח את זה בצד לרגע. אני מבינה שהילד בוכה והיסטרי, כך שאולי שיחה איתו לא מתאימה בשלב הזה, אבל היא תצטרך להעשות בהקדם. ממה שאתה מתאר בהחלט יכול להיות שמדובר באמא היסטרית, אבל, קח בחשבון שגם אם יש קמצוץ של אמת במה שאמרה, יש לנו כאן בעיה... בוא נראה קודם מה המחנכת אומרת על ההתנהגות של הילד (האם אי פעם בפגישה עם המורים של נעם, עלתה בעיה שמזכירה את מה שאתה מספר עכשיו?), תנסה לדבר עם הילד - כשאתה מתחיל ואומר שאתה רוצה לשמוע מה יש לו להגיד, וכל דבר שהוא יגיד, אתה לא תכעס, ולא תשפוט ולא תנזוף בו (זה אתה אומר לו, לא לנו). נסה להרגיע אותו ולהבין באמת מה הסיפור שם. נראה מה עושים משם והלאה.

nutmeg

New member
קודם כל relax!

בפקודה! גם אם קשה לך! הדבר הראשון שהילד שלך צריך לראות זה שאתה לא נלחץ. בלי דיבורים של כובד ראש - תסביר לו שאי הבנות קורות לפעמים אבל שאתה עומד מאחריו וביחד תבררו מה קרה. לפעמים לאותו אירוע יש כמה פרשנויות שונות - קורה. קח אותו בנחת, צלצלו למנהל/ת בקשו שהיועצת להיה נוכחת והגיעו גם אתם לפגישה פתוחים לשמוע מה קרה ומי מפרש מה ולמה. לילד חשוב להגיד שלא משנה מה - לא "זורקים" ילדים מבית ספר אחרי אי הבנה אחת, שמוסד חינוכי נוטה לתת עוד הזדמנויות וכו´. שמע אותו, את הגירסה שלו. אפילו תשקיעו לכתוב את זה כדי למנוע בלבולים. בקיצור - עליך להיות שם עבורו ב- 100% ולא להסחף להאשמות וכל מיני נו נו נו מצד אחרים.

עוד מקור לא אכזב למידע

התקשר, לא בנוכחות נעם או בטווח שמיעתו, להוריו של אחד מהחברים הטובים שלו. אולי גם הם ידעו משהו.

למעלה