אנטישמים!

בעיני צדק הוא עשיית הדבר הטוב והנכו

ן. די פשוט. מבחינתך צדק הוא נקמה. או שיש לך הגדרה טובה יותר ל"כגמולם"? מי קובע מה זה כגמולם? אם אתה מתכוון לעין תחת עין, אז זה לא צדק מבחינתי, וגם לא מבחינת רוב העולם הנאור. אתה בעד לגנוב מגנבים? לאנוס אנסים? להתעלל במתעללים? הנימוק הטפשי של אי רצון לשלם מיסים מביא למסקנה שכל מי שמורשע במשהו צריך להענישו בצורה הכלכלית ביותר - ואז כדאי להרוג את כולם (או לא לעשות להם כלום).

../images/Emo41.gifאני, ועוד הרבה אנשים - ראה

רשימה ארוכה כאן למשל. וקצת דוגמאות:
«Criminals do not die by the hands of the law. They die by the hands of other men. Assassination on the scaffold is the worst form of assassination because there it is invested with the approval of the society. It is the deed that teaches, not the name we give it. Murder and capital punishment are not opposites that cancel one another out but similars that breed their kind.» «There is no satisfaction in hanging a man who does not object to it.» «And so to the end of history, murder shall breed murder, always in the name of right and honour, and peace, until the Gods are tired of blood and create a race that can understand.»​
ג'ורג' ברנרד שו וגם:
«Let us call it by the name which, for lack of any other nobility, will at least give the nobility of truth, and let us recognize it for what it is essentially: a revenge.»​
אלבר קאמי

אטיוד5

Active member
כבר עניתי על חלק במקום אחר פה

ואוסיף - לא, "כגמולו" זאת לא נקמה. כשאתה משלם למישהו על עבודה טובה שעשה, אתה משלם לו כגמולו. זאת נקמה בעיניך? נראה לי שיש פה בלבול מושגים. להחזיק פושע מלחמה נאצי עד יום מותו בשפנדאו - זה חכם או צודק? עשרות שומרים, מתקן, מזון, לוגיסטיקה - וכל זה כדי לא ללחוץ על ההדק אל מול רוצח המונים? מעבר לטמטום הכלכלי, מעבר לטמטום בכלל - בשביל מה זה טוב? בהודעה אחרת רשמת שהיית שמח לראות את סאדאם נמק ונרקב אט אט בכלא תוך סבל גדול. אוהו, זה כבר מאוד הומני ונאור!!! בדיוק לזה אני קורא נקמה. וגם פה אני שואל - בשביל מה זה טוב?

זהו, שהייתי שמח, אבל אני נמנע

מלזהות את היצרים שלי עם מה שנכון וצודק לעשות. בדיוק כמו שרובנו (אני מקווה) מרסנים יצרים אחרים שלנו.

אטיוד5

Active member
זה כבר כנראה ענין אישי

אני לא הייתי שמח לראות אף בן אדם סובל. גם לא את הגרוע שבאויביי ושונאיי. היצרים שלי לא כוללים שמחה מהסוג הזה. לכן גם אין לי צורך לרסן שום-כלום. יש לי רק צורך עמוק לראות ולעשות צדק. ובמקרה של אדיוט שעולה לשלטון ומיד מתחיל במלחמה באיראן, פולש לכווית, וממשיך בהפגזת רמת גן - אחת דינו - מוות באחת.חיסול מיידי. אני מוכן אפילו להרחיק לכת ולומר שאם הוא היה בן-אדם, אילו הוא היה אנושי - אז אולי לא. אבל הבהמה הזה הוכיח שהוא לא בן-אדם, ובטח שלא הראה שום מידה של אנושיות. לכן גם לא מגיע לו לחיות חיים אנושיים. מגיע לו למות.מהר ומיד, מספיק ודי.

יוסי ר1

Active member
אני מאמין שיש גם אמריקאים

שחושבים כך "ובמקרה של אדיוט שעולה לשלטון ומיד מתחיל במלחמה ב" אפגניסטן, פולש לעירק,וממשיך בהפגזות לכל הכיוונים. אני מאמין יש אמריקאים שיגידו ש"מגיע לו למות.מהר ומיד, מספיק ודי"....

גנגי

New member
ואיזה עונש היה נראה לך צודק

במקרה הספציפי הזה? נמק ופרט.

../images/Emo45.gif מאסר עולם, לעולם

בדיוק כפי שבוצע לגבי אסיר העולם היחידי שם, רודולף הס.

אטיוד5

Active member
ואתה מוכן לשלם על זה מסים כל חייך

רק כדי שלא תצטרך ללחוץ על ההדק? מילא אם היית אומר שיש איזה שביב של ספק אם האיש פשע או לא. אבל זה לא המקרה. אתה יודע שהוא רוצח ובכל זאת הסלידה ממעשה הצדק האנושי הבסיסי ביותר - להרוג את מי שרצח, את מי שאתה יודע שהוא רוצח פתלוגי ... ואיזו מטרה משרתת הישיבה שלו בכלא? זה מרתיע מישהו? זה יתרום במשהו לחברה? זה יעשה אותו צדיק? איך אתה מתכונן להסתכל לנרצחים בעיניים כשתגיע לשערי שמיים? ואיך אתה מתכונן להסתכל לשאריו עלי אדמות בעיניים? אה, תאמר להם, הוא שוכב לו בשקט בבית הסוהר, צופה בתכנית בידור בטלויזיה ואוכל מכסף שאתם משלמים לממשלה שלכם. יפה, יפה מאוד הצדק הזה שלך. לא פלא ש"יפי נפש" נהפך לקללה. אבוי ואבוי אם הישיבה שלו בכלא מנקה למישהו את המצפון האסתטי שלו.

וגם

דווקא האדם הזה היה ידוע ביכולת שלו להשפיע על אחרים גם אם ישב מאחרוי סורגים אבל מצד שני דיברו עכשיו בטלוויזיה על הסכנה שעלולה להיות אחרי מותו - יש האומרים שבמותו הוא יהיה מסוכן יותר ממה שהיה בחייו

מה עדיף לדעתך

כמה ימים של פיגועים במחאה על תלייתו של סדאם (ולא שכשלא תולים את סדאם אין פיגועים) או שנים של טרור בנסיון להביא לשחרורו, כאשר מיטב הרופאים עובדים על הארכת חייו מחשש שמותו יגרום לכמה ימים של פיגועים- ובסופן שוב פיגועים בגלל שלתומכיו לא יהיה ספק שגם אם ימות כשהוא בן 99, הוא נרצח על ידי שומריו?

בעיני עדיף

מה שנעשה אתמול, קרי: הוצאתו מהעולם הזה של החלאה הזאת. אני לא בעד עונש מוות כפי שהוא נהוג בכמה ממדינות ארה"ב, אבל במקרים קיצוניים כאלה - אדולף אייכמן וסדאם חוסיין, זה מה שצריך להיעשות. ודווקא משום שזהו עונש חמור, הוא צריך להישאר כזה, לא לבטלו מן העולם לחלוטין, אבל לשמור אותו למקרים הקיצוניים והברורים מעל לכל ספק. עונש מוות - לא לפושעים פליליים אלא לרוצחים ברמה שהיא מעבר לפושע. מי שכל כינוי שנדביק לו יהיה קטן מול מה שהוא עשה. אם עונש המוות נשמר למקרים כאלה יש משמעות לגזר הדין מעבר לעצם העובדה שביהמ"ש דאג שהאיש כבר לא כאן. עונשו של אייכמן הוא מיוחד וחריג כי האיש היה חריג. זה חלק מהמסר של ענישה כזאת. המסר הוא לא רק אל האיש עצמו (שהרי הוא כבר עבר מן העולם) אלא כלפי ממשיכי דרכו/ההולכים בשיטתו/המאמינים באידאולוגיה שלו. גם בן לאדן אם ייתפס, ראוי לעונש כזה, ולא בשביל הנקמה אלא כדי להראות מה סופו של מי שפועל כך. יש פשעים שבהצטברותם לא יכולים להשאיר את המבצע אותם על פני האדמה הזאת.

ברור שכן

שוב, כמו שאמרתי במקום אחר" צדק אנושי זה להרוג את מי שרצח? וגם לאנוס את מי שאנס? ולהוציא עין למי שהוציא עין? אין לי שום בעיה להסתכל בעיני קרובי הנרצחים (עם הנרצחים עצמם, מן הסתם, אין לי אפשרות ליצור קשר, ושערי שמיים יש רק בשדות תעופה). הדרך שלך היא הדרך הברברית שמכניסה למעגלי נקמה ונקמה שמנגד (כמה אנשים כבר מתו בגלל ה"צדק" שנעשה אתמול?) ומוצדקת במוסר העין תחת עין ההרסני. רצח תחת רצח תחת רצח תחת רצח. כולם צודקים וכבר שכחו, כמו הילדים בגן, מי התחיל. נטילת חיי אדם (וגם נטילת החופש של אדם, אבל בצורה פחותה מכל מיני סיבות), היא מעשה לא מוסרי, שיכול להיות מוצדק רק בכך שהוא ימנע מעשה מוסרי עוד פחות.

אטיוד5

Active member
עין תחת עין הוא צדק, כן.

רק שאנחנו ממירים את העין בעונש אחר - מאסר. במקרה של רצח המונים אין מקום להמרה. ובודאי שאין הגדרתו של הצדק, כמו שכתבת במקום אחר, "הדבר הנכון והחכם לעשות". הזכרת לי את האימרה - אל תהיה צודק, תהיה חכם - ללמדך שאלו שני דברים שונים. ולא משנה שבמקרה הזה הכוונה שעדיף להיות חכם. מה שמשנה הוא שאלו שני דברים שונים.

למעלה