אנטישמים!

יחבא

New member
מה קרה? זריקת רעל לא מספיק טובה

מה זו הברבריות בתליה? חגיגה להמונים צמאי הריגושים והדם.

זאת כבר שאלה אחרת

דווקא שאלת ה"איך להרוג אותו" היתה עניין בעל משמעות במקרה הזה - הוא ביקש כיתת יורים "כיאה" לאיש צבא, והם גזרו עליו תלייה, שהיא עונש פחות "מכובד". המתה "אסטתית" היא דרכו של העולם המערבי לומר "אנחנו עושים את זה אע"פ שזה לא נעים". במקרה הנוכחי אני לא חושבת שמישהו הרגיש צורך להתנצל על העונש הזה. ובעניין החגיגה להמונים - גם הצילום של ההוצאה להורג הוא דבר שרצוי היה למנוע מאיתנו (אני מבינה ששידרו (בינתיים) רק את ה"הכנות" ולא את הפעולה עצמה)

אני מתנגד לעונש מוות ../images/Emo20.gif

וזאת, משום שאינני רוצה להיות חלק מחברה, שיש בה הליך אזרחי שגרתי, שבסיומו הורגים אנשים. ופושעים, ולא משנה כמה נפשעים היו מעשיהם, הם עדיין אנשים. הביולוגיה שלהם מגדירה אותם ככאלה. מצד שני, אני ער לקיומם של מצבים בהם הריגת אדם שוללת את האפשרות שייצא אי פעם לחופשי כתוצאה מפיגוע מיקוח (סדאם חוסיין) או כתוצאה מהתחזקות פוליטית של שותפיו האידיאולוגיים הגלויים והנסתרים (יגאל עמיר). לפיכך, הייתי מעדיף שסדאם חוסיין יוצא להורג בהליך מחתרתי, ללא משפט וללא תיעוד. אני יודע שיש כאן מדרון חלקלק, ושם יהיו הוצאות להורג ללא משפט אז אולי מחר אני אהיה הבא בתור. ובכל זאת, נראה לי שהמחיר נמוך מן התועלת. אתמול בחדשות של 13:00 ברדיו 103 הודיעו על שידור הקליפ בטלביזיה העירקית. הידיעה הובאה בראש המהדורה והייתה מפורטת ברמה מבחילה, מפורטת כמו תמצית של אירועים מרכזיים במשחק כדורגל חשוב. מה הראו ומה לא הראו, מה לבש כל אחד, מי היו התליינים, באיזה טכניקת תלייה השתמשו. מי בדיוק צריך לדעת את זה? הוא לא יכול לברר בעצמו באינטרנט?

מארסו

New member
ראיתי את התליה.

כמו כולם,ראיתי את הרגעים "לפני" שהוקרנו שוב ושוב בטלויזיה ואני מודה שגם את הרגעים של "תוך כדי" שהועברו אלי בדוא"ל. האמת ? צפיתי בעניין ובסקרנות מהולה בפחד. לא הרגשתי גועל, רק חשש שאולי אראה תמונות שיעכירו את שלוותי. רבות נכתב בימים האחרונים על היצר המציצני-על סף הפורנוגרפי ששולח המוני אנשים לצפות בהוצאות להורג בכלל ובזו בפרט. אני יכול רק להעיד לגבי עצמי שמדובר בסקרנות לראות אנשים ההולכים אל מותם ואת התנהגותם, כמו גם את רגע המוות עצמו. למה הסקרנות הזו ? אולי בגלל הידיעה שגם יומי יגיע, ואולי בגלל שאנחנו מוקפים במוות כל יום, אולם מבלי שנחשף אליו בצורה בוטה כזו. מבחינה זו אני רואה הקבלה ישירה בין הצילומים האלה לפורנוגרפיה "מינית", ואני לא אומר את זה כדבר שלילי בהכרח.

למעלה