קצת התרשמויות אישיות נוספות
חוזים: אני מסכימה. היה מבחן הרבה יותר קל מהעבודות. זה הפחיד אותי קצת. סיימתי את המבחן בתחושה שבטוח פיספסתי משהו, כי כמעט הכל היה גלוי לעין. אבל בפועל פספסתי מעט מאד וקיבלתי ציון מעולה. מצד שני, לפי השוואה עם פקולטות אחרות, העבודות שלנו בחוזים היו קשות בצורה מבהילה, אז יכול להיות שזה נכון שקשה באימונים, קל בקרב. אבל, אני מכירה גם מישהי שקיבלה 53, כשבאחת העבודות היא קיבלה 97. אז אני מניחה שזה עניין גם של מזל והלחץ בבחינה עצמה. אה, ובקבוצה של אפרת הורביץ היה פקטור של 2 נקודות (לא אחת כמו בקבוצה של איימי) חוקה (ראם): מכיוון שאתה עם ראם, נראה לי לך ספציפית זה יותר יעזור. יצאתי מהמבחן מאוהבת בראם שגב. לא שהצלחתי כל כך במבחן (זה הציון הכי נמוך שלי בינתיים, כולל שיטות משפט. זה אחלה ציון אובייקטיבית, נמוך רק בנקודה מהממוצע האסטרונומי שאני שואפת אליו, אבל בכל זאת...) אבל לא היתה הגבלת מקום, היה מספיק זמן במבחן לחשוב על התשובות ולכתוב בנחת ובאופן מסודר. השאלות התיאורטיות היו ממש על החומר שנלמד בשיעור ובתרגילים. בקייס היה איזשהו טוויסט (היה צריך לזכור את הזכות לפרטיות) והיה בו עומס פרטים מיותרים, וזה מבלבל (אני מתערבת איתך שגלית כתבה את המבחן. מי עוד היה נותן לנו מבחן עם איניגו מונטויה והמפרדינק?), אבל הניתוח עצמו שנדרש בקייס היה בסיסי - ניתוח חוק (סעיף מחוק ההסדרים) שפוגע בחופש הביטוי ובזכות לפרטיות. ואז להגיד מה קורה אם יש בערך אותו דבר, רק הפעם עם גוף דו מהותי ולא גוף ציבורי. בקיצור, היה ממש מבחן נחמד, וכפרות על ראם שגב. עונשין: אף פעם לא היה התחום שלי, וגם המבחן לא היה משהו. ייאמר לזכותו שהוא היה פחות מסובך ממה שצפיתי, אבל לי לא נראה שהשאלה התיאורטית (לפחות הראשונה) היתה כל כך פשוטה. אחרי המבחן עמדנו ארבעה אנשים, וכל אחד ענה עליה אחרת. אבל שוב, יכול להיות שזה בגלל שאף פעם לא קלטתי עונשין ב-100%. תורת: איימי היתה הבנאדם הראשון מכל האנשים שעשו את המבחן שדיברתי איתם (וזה די הרבה) שאמרה שהמבחן לא היה נורא. לא שמעתי אחד שלא תהה מה זה לעזאזל השאלות האלה. מבחן די זוועתי. מצד שני, עד שראיתי את ההודעה של איימי, קיוויתי שלפחות יהיה נירמול כמו שצריך. אבל עכשיו אני רואה שלא כולם סבלו כמונו, אז... יכול להיות שזה בכלל מבחן שמתאים לחלק מהאנשים, וכנראה שאני לא חלק מהם... אוף, למה אין לנו מיטיב? לשנים קודמות היה מיטיב בתורת! אם אפשר לסכם את המבחנים, צריך לדעת את החומר ברמה בסיסית, ולהיות מוכן לחשיבה אמיתית בזמן המבחן (למה, למה לא עושים לנו מבחנים של הקאת חומר? אני כל כך אוהבת הקאת חומר!) אבל יהיה בסדר! בהצלחה לך (ולכל הניגשים העתידיים) ורפואה שלמה!