אנחנו מתבוללים

RubberSoul92

New member
אנחנו מתבוללים

זה כל כך הגיוני. לא ברור לי למה הכתבה מחפשת סיבות להתבוללות. היצע של היהודים בחו"ל נמוך, לכן רוב הסיכויים שתתבולל. מקווה שהפיתרון לא יהיה לשכנע אותם לעלות ארצה - גם ככה הדיור כאן יקר.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4860860,00.html

עתיד מדינת ישראל לוט בערפל, ויתכן

שכולנו קנינו כרטיס לטיטניק שפניו לאבדון, אבל דבר אחד בטוח, אם לעם היהודי יש בכלל עתיד כלשהו, הוא במדינת ישראל. ללא מדינת ישראל אין לעם הזה שום עתיד, התפוצות ברחבי העולם בתהליך עמוק של התבוללות, כיאה לכל המיעוטים, ולמרות ההשפעה הרבה שיש לאי-אלו יהודים חשובים בעולם, למעשה הן כבר חשובות כמתות. כל הביצים שלנו בסל הזה, לטוב ולרע.

בסרט "המאמין"

הגיבור הראשי בסוף הסרט, בכנס של גלוחי ראש שונאי יהודים, אמר מילים כדורבנות. טענתו הייתה שכל תוכנית אלימה של שונאי יהודים ומבקשי כליתם כולשהם מראש נידונה לכישלון. ככל שמפעילים לחץ על היהודים, הם מתקשחים כמו ביצה קשה. כל הפוגרומים והתלאות שהטילו על היהודי שועי עמי אירופה בימי הבינים וגם בעת החדשה רק גרמו ליהודים להתבצר עוד יותר באדיקותםפ הדתית ולדבוק בחוזקה במצווה פרו ורבו. השואה הולידה את מדינת ישראל. ככל שתנסה להשמיד ולכלות את העם היהודי, אתה רק תחזר אותו. אבל יש שיטה להעלים את כל היהוים, והיא תמונה לא בשנאה אלא דווקא באהבה. לאהוב את היהודים ולהושיט להם יש של ידיות אמת, לחבק ולאמץ אותם, לקבל אותם כשווים ובעלי כבוד, ותוך דורות ספורים הם יהיו חלק ממך, וכל זכר לעם היהודי ימחה מההיסטוריה.

The Believer

beatman

Member
גם בארץ יש התבוללות

פחות מחו"ל כמובן, אבל יש.
שורש הבעיה הוא כאשר היהודי מתנתק/מתכחש לתורה, במצב זה הוא לא מבין מדוע הוא צריך להינשא לבני עמו.
יש כאלה שממשיכים להימנע מהתבוללות בגלל סיבה לאומית/תרבותית/מסורת המשפחה מהדורות הקודמים, אבל זה לא מחזיק מים.
לראיה קצב ההתבוללות המסחרר במזרח אירופה וארה"ב.

אם כך, אז גם בארץ העם היהודי עדיין לא עצמאי

ולא עומד ברשות עצמו ללא תלות בדת או אידאולוגיה כמו עמים אחרים. שמעת על דבר כזה כמו התבוללות העם הרוסי, הצראפתי או האמריקאי בגלל התרחקות מהמסורות האתניות-תרבותיות-דתיות שלהם. העם הרוסי עבר טלטלה תרבותית-דתית קשה כאשר הפך מעם נוצרי אורתודוכסי לעם סובייטי של אטאיזם לוחמני, וזה לא פגע מאומה בכושרו האתני לא רק לעמוד איתן מוול כל ניסיון התבוללות, אלא גם בכושרו האימפריאליסטי להתרחב על חשבון עמים אחרים שהוא מטמיע בתוך עצמו. הלוואי ולעם היהודי החדש במדינת ישראל הייתה מאית כושרו...

נראה לי המצדדי "יהדות החומר" ו"יהודיות השרירים"

עצרו בחצי הדרך.
מעניין איך היתה נראית מדינת ישראל אם העם היהודי-ישראל היה מסוגם לייצר לחצים היוצרים בקרב ערבי ישראל רצון להתגייר ולהפוך ליהודים-ישראלים, בדומה להרבה יהודי רוסיה שביקשו ההתצצר בתקופה הצארית או להתנכר לכל שורשיהם היהודים ולהפוך לאנשים סובייטיים מן המניין בתקופה הסובייטית.

beatman

Member
אני לא רוצה מצב כזה

שערבי ירצה להתגייר ? אולי בודדים.

בזמנו איסלם התפשט כ"כ ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה

הודות לכללים סלקטיביים פשוטים במדינות שלטון האיסלם:
1. לא-מוסלימים במדינות האיסלם הופלו לרעה. היו כל מיני שיטות של התעמרות, אבל צורת ההפליה המפורסמת ביותר היה מס מיוחד שכל הלא-מוסלימים חויבו לשלם על זכותם לחיות בתור לא-מוסלימים במדינת האיסלם.

2. הליך ההתאסלמות היה פשוט וקל ועודד מכל וכל ע"י השלטונות.

3. ילד שנולד לזוג בו רק אחד ההורים הוא מוסלימי, ולא משנה איזה הורה, נחשב אוטומטית למוסלימי מלידה.

4. כל נסיון להמיר את הדת ולצאת מהאיסלם הוענש לאלתר בהוצאה להורג, בלי אבחנה בין מוסלימים מלידה למתאסלמים, ובנסיבות ההתאסלמות.

Berethor

New member
ואל תשכח גם את הטבח שהמוסלמים נוהגים לערוך בלא מוסלמים

על בסיס קבוע, מה שנקרא "דת של שלום", הדת האפלה הזאת מתפשטת בעולם כמעט כמו מגפה.

beatman

Member
לא, זה בלתי אפשרי

עם ישראל נשען על תורת ישראל.
מגורים בארץ ישראל(גם בצורה של מדינה עצמאית של יהודים) ודיבור בעברית לא מחסנים כשלעצמם מפני התבוללות.
יש שפע דוגמאות לכך בקרב ההמון החילוני האתאיסטי, גם בפורום היו לא מעט.

RubberSoul92

New member
התבוללות בגבולותיה של ישראל פחות אפשרית

אני רואה בשלילה אנשים ששמים לעצמם למטרה להתבולל, כמו אלה ששמים לעצמם למטרה לא להתבולל. זו לא צריכה להיות מטרה בפני עצמה. זאת ועוד, לא נכון לטעון שכל האתאיסטים הם בעד התבוללות. רבים מהם ציונים ומזהים את עצמם כיהודים. אני, למשל, מגדירה את עצמי כיהודיה באופן חד-משמעי למרות שאיני ציונית (בהגדרה הקלאסית של המילה).

beatman

Member
פחות סטטיסטית, אבל עדיין אפשרית.

אולי יש אתאיסטים שלא מתבוללים מסיבות לאומיות, אבל זה לא מחזיק הרבה דורות.
בד"כ הילד או הנכד שיגדל באווירה אתאיסטית לא יבין בכלל מה הבעיה עם התבוללות.
לא ציונית, כלומר נגד מגורים בארץ ישראל ?

Berethor

New member
העיקר שלא יתבוללו עם ערבים או/ו סודנים, משום זה שיא השפל

אם מתבוללים עם מערביים זה פחות נורא, להתבולל עם ברברים ואוייבים זה הכי גרוע.

beatman

Member
אין הבדל

זה לא עניין של תרבותו של העם אליו מתבוללים, אלא עצם הניתוק מעם ישראל.

Berethor

New member
אם כבר "מתנתקים", אז עדיף לטובת משהו טוב ולא לטובת משהו רע

לי אין תאמונה שיהודים הם הטובים ביותר מכולם, אבל אני בהחלט מאמין שיהודים טובים יותר ממי שציינתי, אני מסכים שעדיף להמנע מהתבוללות בכלל אם אפשר, אבל עדיף לישראל להיות מדינה מערבית יותר(אבל לא בכיוון השמאלני) מאשר להפוך לאיראן 2 או/ו לסודן 2.

beatman

Member
עדיף לא להתנתק כלל

יהודים לא טובים יותר, אלא שונים עם יעוד שונה ואמונה שונה.
"מערבי" יותר זה בהכרח לכיוון השמאלני כיום.

RubberSoul92

New member
היית מצפה מיהודי הגולה לשמר על יהודתם?

לא נראה לך שזו בקשה חסרת כל היגיון?

למעלה