אנחנו מתבוללים

TaL53

New member
החרדים לא ויתרו על כלום

אלא שהחילונים ויתרו- התחב"צ בחיפה הוגדרה כחלק מסטטוס קוו עוד מלפני קום המדינה. שנית, ההחלטה האם להפעיל או לא להפעיל היא מוניציפלית אז אם הוחלט כי שכונות חרדיות סגורות בשבת ואסור לעבור שם עם רכבים למה בשכונות חילוניות אין תחב"צ?
&nbsp
שנית, הרבה מאוד חוקים נחקקו כאפלייה נגד חילונים. ידעת שאתה כסטודנט זכאי להשלמת הכנסה? אבל לא אם אתה חילוני. למה החרדים מקבלים אוטומטית פטור מהצבא? או הנחה בדמות שירות של שנה וחצי בלבד לבני ישיבות? למה בנט מצהיר כי אסור לכפות על הציבור החרדי משהו? למה את החילונים שואלים לגבי מידת רצונם למלא אחר חוקי המדינה?

beatman

Member
אז ההחלטה היא בכל רשות מניציפלית, לא קשור לממשלה

וליושבים בה.
&nbsp
בעניין שירות צבאי, קצבאות ומתנות למיניהן, בהחלט יש חוסר צדק.

TaL53

New member
בוודאי שקשור

כי בממשלה מפחדים שאם ראשי ערים יעלו את השאלה לגבי תחב"צ בשבת אז החרדים יפרקו את הקואליציה למרות שבפועל תחב"צ שיופעל רק בערים ושכונות חילוניות לא פוגע בהם.

beatman

Member
לא הבנתי, אז לעיריה יש חופש החלטה או לא ?

הצביון היהודי קשור למדינה כולה ולא לשכונה חרדית, בשכונות חרדיות יש כמעט מדינת הלכה דה פקטו.
החרדים לא יסכימו להחלשת הסטטוס קוו, כי המדרון חלקלק ואז המדינה תחדול מהר מאוד מלהיות מדינה יהודית, למשל העיר ת"א כבר עם רגל וחצי בחוץ.
אני סברתי שהתחבורה הציבורית נקבעת מהממשלה ולכן הלחץ של דורשי התח"צ בשבת הוא כלפי הממשלה ולא העיריות.

TaL53

New member
העיריות תלויות במשרד התחבורה ובמשרד הפנים

ופה כבר ברור למה הנושא לא מתקדם. בת"א אין תחבורה ציבורית בשבת וחנויות שפתוחות בשבת יש בכל מקום. עדיין ולמרות זאת המדינה לא חדלה להיות יהודית. שנית, אין מה לכפות דברים על ציבור שאינו מעוניין בכך ונפגע מזה. אם - חלילה- היו כופים על החרדים ללמוד ליבה (כי זה מנוגד לתורה איך בדיוק? על רמבם הם לא שמעו?!) או להתגייס/שירות לאומי, כבר היו פה זעקות והפגנות עם תמונות של ילדים חרקדים מסכנים שלוקחים אותם לשירות הצאר ל-25 שנה ומנצרים אותם תוך כדי. אבל כפייה על החילונים זה בסדר גמור כמובן.

beatman

Member
בת"א יש מוניות שירות וכמות גדולה מהחנויות ומקומות הבילוי

פתוחים בשבת, בשאר הערים פחות חנויות פתוחות.
האווירה בת"א היא לא בדיוק יהודית בלשון המעטה.
וגם פחות ישראלית, התרבות שם מעט שונה.
&nbsp
לגבי לימודים, שהחרדים יחליטו מה ללמוד בעצמם, רוצים ללמוד תורה כל החיים, זה עניינם.
לגבי צבא, לגייס כמו כל אזרח ל-3 שנים, ולאפשר שמירת אורח חיים דתי במסגרות יעודיות.

TaL53

New member
אני לא מבין את ההגדרות האמורפיות האלה

מה זה בדיוק "אווירה יהודית"? כמו בשטעטעל עם טוביה החולב שמספר בידייש איך הקוזק הגיע לעשות פוגרום אבל טעה ונכנס בטעות לכפר השני? במה ה"אווירה" בת"א (אגב, ת"א מחולקת להרבה רבעים שחלקם בעלי אוכ' מסורתית) שונה למשל מחיפה? האם בחיפה יש אווירה "יהודית"?
&nbsp
אוקי, אז שהחרדים יחליטו ללמוד מה שבא להם. אז למה אותה הבחירה לא ניתנת לחילונים? למה משרד החינוך צריך ללמד בבתי ספר חילוניים את התכנים שהוצגו בסרטון שהבאתי לך?

beatman

Member
אווירה כללית של צביון יהודי

שלפחות הרוב יהיה סגור בשבת, רוב החנויות/מסעדות כשרות.
לא יודע מה קורה בחיפה, אבל למשל אם לעבור את הגבול לרמת גן מיד מרגישים בהבדל.
לגבי אווירה ישראלית, בת"א צריך להתאמץ בשביל למצוא פלאפל, מסתובבים ברחוב תל אביבי ומוצאים בד"כ רק אספרסו ברים והתלהבות מהשפה האנגלית בכל מקום.
&nbsp
אז מבחינתי שאתאיסטים ואנטישמים למיניהם יפתחו רשת בתי ספר נטולי דת.
הרי בתכל'ס, אם החרדים יהפכו למשכילים ויעסקו במקצועות של כולנו אז תהיה תחרות קשה יותר על מקומות עבודה, אז אתה לא מעדיף שימשיכו ללמוד תורה
?

TaL53

New member
המצב שלך קשה

1. ברוב הערים בישראל (כן כן, גם בירושלים) יש עסקים שפתוחים בשבת. איך זה מבטל את ה"ציביון היהודי"? הציביון הזה תלוי אך ורק בעסקים שפתוחים בשבת? אז בגולה איך בדיוק היהודים, שהיו מיעוט, הצליחו לשמור על הציביון בקרב רוב לא יהודי שכן עבד בשבת?
&nbsp
2. בת"א צריך להתאמץ כדי למצוא פלאפל? מתי בפעם האחרונה היית בת"א?! וגם, פלאפל זה מה שקובע את הציביון היהודי? גם בשטעטעל בפולין מכרו פלאפל? כי אם כן כדאי לספר את זה לערבים (טפו עליהם) שאומרים שפלאפל זאת המצאה שלהם.
&nbsp
3. למה כולם אצלך אתאיסטים ואנטישמים? אם אני מבקר את הדת ולא רוצה שבבתי ספר ממלכתיים (ז"א שלא נחשבים לדתיים) תהיה כפייה דתית מהסוג של "פינוקיו היה ילד טוב כי למד תורה" אז אני אנטישמי? אתה מקשיב לעצמך לפעמים?! למה זה בסדר שלא ילמדו אנגלית ומתמטיקה בחינוך החרדי אבל מותר לכפות תכנים על החילונים שהם אינם מעוניינים בהם?!
&nbsp
4. אם החרדים יהפכו למשכילים אולי הם יתחילו לשאול שאלות ולא יצטרכו את הרב שיקבע להם איזה גרביים ללבוש כל בוקר. וזה הרי מה שהרבנים פוחדים ממנו- ההשכלה (טפו עליה) שהביאה את החילון. שנית, אדם משכיל שיוצא לעבוד לא צריך לחיות על ביטוח לאומי ויכול להיות שגם מכלכל את צעדיו ומבין שאין באמת צורך ב-14 ילדים שהוא לא יכול לפרנס.

beatman

Member
1.) יש עסקים מסויימים שפתוחים כמעט בכל עיר

בד"כ מדובר במיעוט עסקים ובפאתי העיר. בכל מקרה עבודה בשבת ועסקים פתוחים פוגעים בצביון היהודי.
בגולה יהודים שמרו מצוות ובגלל זה הצלחנו לשרוד עד היום, הגולה כשמה כן היא גולה.
היהודים היו מיעוט שלמד תורה ושמר על המצוות בשטעייטעלים ובקהילות.
מי שהתבולל התנתק מהעם.
ארץ ישראל אינה גולה ומדינה יהודית אינה גולה, במדינה יהודית אמורה להיות אווירה יהודית.
&nbsp
2.) בת"א יחסית קשה למצוא פלאפל וקפה שחור למשל, זה לא קשור ליהדות, אלא לישראליות נטו.
בכל עיר ישראלית תמצא פלאפל וקפה שחור בכל פינה, התברבות בת"א היא של אספרסו, סושי וכו' שהיא בהחלט לא בדיוק ישראלית אלא אימוץ של כל מיני תרבויות זרות.
&nbsp
3.) הרבה דברים יכולים להפריע ולגרום לאי הסכמה.
שנאה עקשנית של התורה והמסורת היהודית בהחלט מזכירה לי אנטישמיות.
יהודי במדינה יהודית אמור לדעת את ההיסטוריה של עמו, להאמין או לא זה העניין שלו.
אני לא מעוניין בשטיפת מח פמיניסטית, הומוסקסואלית ופוסט מודרנית.
מה לעשות, אנחנו מדינה יהודית ולא מדינה פוסט מודרנית.
שאותם אנשים יקימו לעצמם חינוך מיוחד נפרד, כמו אצל החרדים.
&nbsp
4.) במדינות אחרות יש הרבה חרדים משכילים ובעלי מקצועות.
אין קשר בין השכלה לבין חילון, חילון והתבוללות היו גם בקרב יהודים לא משכילים ויהודים רחבי אופקים דתיים היו קיימים תמיד.
גם אין קשר בין כמות ילדים להשכלה, חרדי מעדיף משפחה גדולה(5 ילדים פחות או יותר) ופחות עשירה, אבל עם עזרה הדדית ודאגה להורים בגיל מבוגר.

TaL53

New member
כמה עסקים פתוחים בשבת

זה תלוי בכל עיר. יש ערים בעלי אוכ' חילונית גדולה כמו חיפה או רשל"צ, שם תראה הרבה עסקים פתוחים בשבת. הניסיון שלך לצייר את ת"א כאיזה סדום ועמורה מודרניים לא ממש מצליח.
&nbsp
התחלת בציביון יהודי אז מה הקשר לישראליות?! וממתי פלאפל וקפה שחור זה המגדיר של ישראליות?! וגפילטע זה לא? וחריימה זה כן? תעשה טובה, לך לאבן גבירול ותראה כמה פלאפליות או שווארמה יש שם. סושי ואורמה תמצא בכל עיר, תתפלא כמה מסעדות אסיאתיות ופאבים תמצא במדרחוב בירושלים ובאיזה שפה מדברים ברחוב שם (רמז- לא בדיוק בעברית).
&nbsp
אתה מתחמק מהשאלה ששאלתי אותך כבר פעמיים- למה כפייה "חילונית" (או הומוסוקסואלית/פמיניסטית ומה שלא תלביש על זה) זה לא בסדר אבל כפייה דתית זה כן בסדר. למה ישראלי חילוני שלא רוצה שילדיו ילמדו על פינוקיו החרדי (אני מופתע שאתה לא מבין את החומרה של הפיכת ספרות עולמית לקשקוש מיסיונרי. זה בדיוק כמו שילמדו בבית הספר שמכתב של וונקה לא הגיע לסבא בכפר כי הדואר סגור בשבת) צריך לשלם הון על חינוך פרטי? למה חילונים צריכים להתקפל ולוותר מראש על החינוך הממלכתי? ולמה זה לא מצופה מהחרדים? יש הבדל מאוד גדול בין לימוד המסורת והדת היהודית בהיט ההיסטורי והתרבותי לבין מיסיונריות כפויה.
&nbsp
אהא, אז במדינות אחרות לחרדים אין בעיה לעבוד ולפרנס את עצמם? אז מה הבעיה בארץ? יש להם איזה פטור מטעמי קדושה? למה אני צריך לשלם 12% ביטוח לאומי ולממן אברכים? לגבי הקשר בין ילודה והשכלה אני מציע שתקרא קצת מידע על ההשכלה במדינות עולם שלישי ואיך הם הצליחו להוריד את הילודה שם.

beatman

Member
תל אביב בהחלט שונה מכל עיר ישראלית אחרת

כמות העסקים הפתוחים בשבת, כמות המסעדות הלא כשרות היא גדולה יותר משמעותית מכל עיר אחרת.
תוסיף לזה את מוסדות ומפגני הקהילה הלהט"בית, וכו'.
&nbsp
"התחלת בציביון יהודי אז מה הקשר לישראליות?!"
אין קשר ישיר, פשוט נתתי עוד דוגמא על הדרך.
&nbsp
דווקא באבן גבירול לקח לי לא מעט זמן לחפש פלאפל.
יצא לי לצאת לבלות עם חברי שאוהב מאוד קפה שחור ומה הפלא ? ברוב הפאבים/מסעדות בת"א אין קפה שחור.
יש דברים נפוצים בארץ: קפה שחור מאוד נפוץ כאן ורבים שותים אותו, פלאפל הוא המאכל הלאומי והוא מאוד נפוץ בכל עיר ישראלית.
געפילטע פיש נפוץ בד"כ אצל החרדים ואצל אשכנזים טריים בבית, חריימה אצל יוצאי צפון אפריקה, שניהם לא נפוצים כל כך במרחב הכלל ישראלי.
במדרחוב בן יהודה ? לא יצא לי להסתובב שם.
ממה שיצא לי לראות באופן כללי היהודים בבירה מדברים עברית.
&nbsp
אני לא מתחמק, עניתי.
אם ישראל הייתה מדינה הומוסקסואלית/פמיניסטית אז זה הלימודים האלה היו במקום, בגלל שישראל זו מדינה יהודית טבעי שילמדו בה תנ"ך ומסורת בסיסית בתור חינוך בסיסי.
מיסיונריות זאת המרת דת, אף יהודי לא מנסה להמיר דתות של בני עמים אחרים, היהדות אינה מיסיונרית.
&nbsp
גם בארץ אין שום סיבה שחרדים לא יעבדו ויתפרנסו, המדינה פינקה אותם ומכאן הבעיה עם השירות הצבאי והקצבאות הלא הוגנות.
לא רואה שום בעיה במשפחה של 3-7 ילדים, כמצוות פרו ורבו, מי שמצליח לגדל כזאת משפחה כל הכבוד לו.
זה עניין לאומי ודתי ולא קשור להשכלה.
חרדי משכיל בחו"ל לא עושה פחות ילדים בממוצע.

Berethor

New member
אני מסכים איתך לגבי ההומוסקסואלית, לפמיניזם ופוסט מודרניות

יש יתרונות ויש חסרונות, תלוי בכל סעיף וסעיף, וגם לדת לא חסר סעיפים בעייתים, יש לציין.

RubberSoul92

New member
איזה שטיפות מוח פמיניסטיות?

כיצד פמיניזם מאיים על המונח "מדינה יהודית"? אני יהודיה פמיניסטית. יהודיה על-פי לאומי והזהות שלי אינה מתבססת על חוקי התנ"ך, אלא על ההיסטוריה של עמי.

beatman

Member
שטיפת מוח שאישה לא אמורה להיות אשת איש, אלא אדם עצמאי

ולא מחוייבת כלל להתחתן או ללדת ילדים, מה שנקרא "אישה חזקה ועצמאית" בפי הפמיניסטיות.
טשטוש הבדלים בין גבר לאישה, כאשר בעצם הופכים את האישה למינימום נקבה ומקסימום זכר.
לפני ראש השנה פרסמו את נתוני האוכלוסיה וביניהם את כמות המתגרשים המחרידה בארץ, אין לי ספק שהרוב המוחלט של המתגרשים הוא בקרב הציבור עם אחוז פמיניסטיות גבוה.

TaL53

New member
פייר? אהבתי...

אישה לא אמורה להיות אדם עצמאי אלא שפחה.אסור שלאישה תהיה בחירה עצמאית בעניינים הנוגעים לגופה או לחייה. כה, זאת בדיוק הבעיה ב"פמיניזים".

beatman

Member
האישה והגבר תלויים זה בזה ומשלימים זה את זה ע"י מיסוד

נישואין וממשיכים את האנושות בלידת ילדים.
הפמיניזם הקיצוני שונא גברים ומנסה להפוך את האישה לגבר, בשביל שתהיה עצמאית ללא משפחה.

TaL53

New member
אנחנו לא נמצאים בשלב של

הכחדת האנושות אלא בדיוק להפך- מדינות שלמות מנסות להגביל את הילודה, זה לגבי התכתיב הביולוגי.
&nbsp
לגבי שאר הקושיות הן כולן מסתכמות בשאלה מדוע שלאישה לא תהי בחירה חופשית לגבי חיה וגופה. לא בדיוק ברור לי מדוע לדעתך התשובה צריכה להיות לא.

TaL53

New member
גם אתה לא קורא את מה שכותבים אחרים?

קרא שוב את ההודעה- אין הצדקה ביולוגית להגבלת רצונו החופשי של אדם, חיו וגופו. לגביך צריך להוסיף שגם הצדקה דתית לא קיימת לכך.

למעלה