אנו ללא רסן

caap

New member
מכתב לאנשי הפורום

אני רוצה להסביר לכם משהו.אני גר קבוע בחוץ לארץ.אני מבקר בישראל כ8-10 פעמים בשנה לתקופה של שבוע עד שלושת שבועות.כאשר מגיע-אני מתעסק עם סוסים של חברים שלי.כו כן יש לי 7 סוסים במקום שאני גר.ראו תמונות למטה.אני עוסק עם הסוסים יותר מ 20 שנה(כן-כן,אני נראה צעיר,אבל מזמן חגגתי 30 שנה).לא צריך לספר לי על בטיחות-הכרתי ילד שנהרג עקב רכיבה לא בטיחותית וראיתי את זה בעיניי.אני אוהב בעלי חיים.אני קניתי 4 סוסים רק בגלל שהתייחסו עליהם רעה.התנאים שבהם מוחזקים הסוסים שלי הם מצויינים,אוכל שהם מקבלים-הוא מובחר ויש לי צוות של 4 אנשים שיחד ממלאים 3 משרות והם דואגים לסוסים.אין לי יכולת לשלוט בחברים שלי בארץ שעושים למען הסוסים הרבה מאוד,לדעתי התנאים שבהם מחזיקים את דיימלר הם תנאים טובים מאוד ואין שם מה לשפר(כאשר אני אומר שם הכוונה שלי שעכב דברים המתרחשים מסביב למקום מבחינה גאוגרפית מדינית-אי אפשר במציאות העכשבית לשפר. ) לפני זמן מה התחלתי לחשוב על עליה לארץ וזאת היא הסיבה שנכנסתי לפורום הזה-כיוון שהסוסים שלי יעלו איתי כמובן-אז רציתי קצת להכיר אותכם-אנשי הסוסים הישראלים. האינטרנט במקום שאני גר -מאוד בעייתי -הוא תלוי בהרבה גורמים ודרכו עקיפה ביותר. הוא מופיע ונעלם בהתאם לזג האוויר-אם יש עננים-אז אין לי אינטרנט.הרבה פעמים אני מבקש מחברים שלי שישלחו תגובה,כי אני עם האינטרנט שלי פשוט לא מצליח. לכן כשאני נכנס לפורום הזה-אני נמנע מדברים אחרים שיכלתי לעשות נזמן שיש לי אינטרנט,כלומר יש מחיר שאני משלם בשביל להיות איתכם. אני לא רוצה לשלם את המחיר הזה יותר.אתם באמת לא נחמדים וחבל.אתם רואים תמונה מאוד מוגבלת ולא מסוגלים להסתקל לא רחב יותר ולא עמוק יותר-מזה אני מסיק שרובכם ילדים עד גיל 20 ופשות צריכים לגדול. לכן אני אומר -להתראות. כל משפנה עליי בקשר לתמונות של דיימלר-בין בפורום ובין במסר-זה לא סוס שלי-כמעט ואין לי תמונות שלו,אנא פנו לבעלים.קיבלתי אישור לפרסם אמייל שלהם(נא לכתוב באנגלית) [email protected] בשביל דינה. בהצלחה לכולם ותודה למי שהיה נחמד. מיכאל

dixie chick

New member
מתוקף היותך אורח בעל פרטים

חלקיים בלבד, אנחנו מגיבים על סמך מה שאנחנו רואים באותו רגע בלבד. איננו יכולים לדעת את כל השאר מכיוון שאיננו מכירים אותך. כמו כן אנחנו לא יכולים לנחש באשר לאופן החזקת שאר הסוסים, או כל פרט אחר שאתה מצהיר עליו, אנחנו יכולים רק לראות במו עינינו את העובדות שאתה בוחר להציג לנו. אם יש לך טענות על אופי הביקורת זה כבר משהו אחר, אבל בדיוק להפך, הביקורת הועברה בצורה מאוד לגיטימית ואובייקטיבית, שוב, מכיוון שאנחנו לא מכירים אותך. היא הועברה אך ורק על סמך התמונות שאתה בעצמך הצגת כאן בפורום, ועל סמך הדברים שאתה כתבת, לא היה פה שום סילוף. מתוקף היות הפורום ציבורי הוא פתוח לכל מיני דעות ורעיונות- ולכל מיני פירושים, צר לי אם הדעות והפירושים לא תאמו את הגישה שלך...

תםטםOHIO

New member
שלום מיכאל,

צר לי מאד שנפגעת. שמי ליאת, אני רוכבת ללא מתג ולא היית מוצא אותי עולה עם מתג/רסן על סוס. נעים מאד להכיר, מלבד זאת, מהתמונות שהצגת, תנוח דעתך, הסוסים לא נראים במצב רע, וברור שלהשוות פוני לילד לעומת סוס מירוץ לא תהיה השוואה הולמת. אולם, ובעיקר לנוכח העובדה שאתה מודע לסכנה שבדבר בלי כל קשר למתג, כמובן, כל רוכב ראוי לשבת על סוס עם קסדה. בעיקר על הילד המתוק שלך שבתמונה. בנוסף, אולי ידוע לך ואולי לא. - ראשיות ללא מתג קיימות והן עשויות מחומר שנעים יותר לסוס מאשר ראשיית הבית וגם מועלות באופן מתאים יותר ולא לוחצות לסוס בפנים כפי שהברזלים של ראשית הבית מפריעים. אני מקווה שתראה את הודעתי שוב ותבין שמטרתי לא היתה לפגוע. אם תהיה מעוניין לקבל יותר פרטים על ציוד לא קונבנציונאלי כמו ראשייה ללא מתג או אוכף ללא עץ, אתה מוזמן לפנות אליי באימייל שנתתי. כמו כן את יכול לבדוק באינטרנט תחת bitless bridle, treeless saddle, alexanser novzorov, dr.robert cook, dr.hiltrued stasser, barehoof trimming יש לי תחושה כי הנושאים האלו יעניינו אותך. כל טוב, ליאת

הורסמאן

New member
אם כך מיכאל

כמי שמתעסק עם סוסים 20 שנה, הכייצד אינך רואה את הבעייתי כשאתה כותב "שאפילו בן שלי יוצא על הסוס בלי רסן" עם תמונה כזאת? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=382&msgid=89622214 הרשה לי גם לתקן דבר שעוות בהודעה של ליאת אליך, אפשר בקלות להשוות מצב של כל סוס לכל סוס. ברור שלא נצפה מפוני להיות בכושר ולהפגין יכולת פיזית של סוס מרוץ, אך העובדה שפוני משמש לרכיבה של ילדים, אינה יכולה להצדיק את מצבו הגרוע. לבסוף, נכתבו כאן גם בעבר הודעות על רכיבה ללא מתג. מספר אנשים משתמשים בכך כגימיק "למכור" את עצמם, ואין בכך פסול. לעומת זאת יש אנשים שמטיפים לרכיבה ללא מתג בטענה שמתג מזיק. כותבת אחת אפילו טענה כאן בפורום שסוסים מתעלפים ממתג. זה לגמרי לא נכון. מתג (או רסן), לא מזיק לסוסים, ובמקרים רבים אי שימוש במתג יכול להיות דבר מאוד מסוכן. הסכנה כמובן פוחתת כאשר מדובר בסוסים חלשים מאוד, כמו בתמונות שהבאת, או כמו תמונות של סוסים אחרים שראינו בפורום, (שגם מונעים מהם אוכל מרוכז). ברור שבתנאים נכונים, אפשר גם לרכב בהצלחה בלי מתג, אך מאחר שזה לא מתאים בכל מצב, כל נסיון להשפיע על אנשים לעשות זאת, הוא חסר אחריות.

למעלה