אנגלית - שפת אם

יפתח00

New member
אנגלית - שפת אם

תהייה שמטרידה אותי מאז ומעולם היא לגבי הדרישה המעניינת ל"אנגלית - ברמת שפת אם" מצד המשרדים השונים (גדולים כקטנים...). אנגלית אינה שפת אימי, היא אינה תהיה כזו, וגם בקרב חבריי ללימודים לא התרשמתי מאנגלית ברמה גבוהה במיוחד. אמנם לרובינו יש פטור, אבל מפטור ועד שטף דיבור שמניח את הדעת עובר מרחק לא קטן. לכן, האם יש ממש בדרישה הזו? אני מבין שלכתוב בקו"ח "אנגלית- ברמת שפת אם" זה נוהג מקובל, גם אם אין כל כיסוי למילים,אך האם המשרדים השונים אכן בוחנים שורה זו (מבחינת יכולות ורבליות, לא קריאה/כתיבה והבנה)? האם בראיון יש ואדרש ללהג באנגלית (מה שמזכיר לי את ההברקה שלי בבגרות בע"פ באנגלית - he said to me that he will went to party...)?

הייבי

New member
אז ככה

יש משרדים שממש מחפשים דוברי אנגלית (בד"כ למחלקות ספציפיות) זה לא אומר שהם לא מראיינים "אנשים רגילים", לכל היותר זה חוסם מחלקה מסויימת. מעבר, יש משרדים שמבקשים לנהל חלק מהראיון באנגלית או מבקשים לכתוב קטע קצר באגלית. מההתרשמות שלי הם לא הרוב. לי, אישית, לא יצא לנהל ראיון באנגלית או לכתוב. בנוגע לרמת אנגלית בד"כ שאלו אותי איך אני מעריכה את האנגלית שלי, היכולת שלי להתמודד עם הרבה חומר באנגלית, האם היו לי אינטרקציות בהן התנהלתי רק באנגלית וכו'- בעיקר רצו לראות מוכנות ולקבל תחושה שזה לא מרתיע אותי (וסגרתי במשרד מתוך ה-10 הראשונה). בכל מקרה, תשלח קו"ח למשרדים שמעניינים אותך, מקסימום יסננו אותך על בסיס האנגלית שלך (אבל זה לא המקרה הנפוץ לדעתי).

הייבי

New member
אז ככה

יש משרדים שממש מחפשים דוברי אנגלית (בד"כ למחלקות ספציפיות) זה לא אומר שהם לא מראיינים "אנשים רגילים", לכל היותר זה חוסם מחלקה מסויימת. מעבר, יש משרדים שמבקשים לנהל חלק מהראיון באנגלית או מבקשים לכתוב קטע קצר באגלית. מההתרשמות שלי הם לא הרוב. לי, אישית, לא יצא לנהל ראיון באנגלית או לכתוב. בנוגע לרמת אנגלית בד"כ שאלו אותי איך אני מעריכה את האנגלית שלי, היכולת שלי להתמודד עם הרבה חומר באנגלית, האם היו לי אינטרקציות בהן התנהלתי רק באנגלית וכו'- בעיקר רצו לראות מוכנות ולקבל תחושה שזה לא מרתיע אותי (וסגרתי במשרד מתוך ה-10 הראשונה). בכל מקרה, תשלח קו"ח למשרדים שמעניינים אותך, מקסימום יסננו אותך על בסיס האנגלית שלך (אבל זה לא המקרה הנפוץ לדעתי).

flutter girl

New member
בחייך, אל תעשה את זה

אל תרשום אנגלית ברמת שפת אם אם זה לא המצב. כל הקטע הזה בעצם שורף לאנשים שזו בעצם רמתם, וזה מרגיז. תרשום "ברמה גבוהה" וכו'. תודה.

PIonit

New member
יש הבדל בין

לדעת אנגלית (ובכלל זה לדבר), בין לדעת לכתוב באנגלית ובין לדעת לכתוב באנגלית משפטית
הראשון הוא הבסיסי שכמעט כולם יודעים, השני מעט מורכב יותר והשלישי הוא בכלל כאב ראש- וכמובן שזו המיומנות שבאמת מעניינת את רוב המשרדים, ושלעתים שואלים בראיונות... אמנם מי שיש לו רמת אנגלית טובה סה"כ יוכל להתמודד עם זה (הכל ענין של תרגול- להכיר את אוצר המילים, צורת הניסוח וכו'), ואם יש לך בסיס טוב זה לא אמור להיות בלתי אפשרי- אבל ברגע שאתה לא באמת דובר אנגלית מבית, ברור שזה יקח זמן ומאמץ, הרבה יותר ממישהו שהוא ממש native... בקיצור אי אפשר לחרטט את זה.. תחשוב על תסריט בדיוני- נגיד ואמרת שאתה דובר אנגלית, ולא דיקדקו איתך מה זה אומר ממש במהלך הראיון, והגעת טוב ושמח(?) להתמחות ואז יפילו עליך (בתור דובר אנגלית מוכשר) לנסח חוזה מקרקעין על מכירת נכס באוסטרליה, די תתחרט על זה וכמובן זה יותיר רושם לא משו וכו'...

flutter girl

New member
מצטערת, אבל

כשאת רושמת "אנגלית ברמת שפת אם" בקו"ח, הכוונה לכתיבה, קריאה ודיבור באנגלית, לא אנגלית משפטית. כמובן שכתיבה זה לא רק "hi my name is joe and i am from israel", אבל לא מדובר, בוא נגיד, על ניסוח חוזה מקרקעין באוסטרליה. מדובר על שליטה טובה - גבוהה בשפה האנגלית, ברמה שבה את יכולה להתמצא בטקסטים באנגלית משפטית מספיק כדי שלא תצטרכי לפתוח מילון בכל משפט שני (ובאמת תביני במה מדובר).

PIonit

New member
נכון, ולזה אני אישית מתכונת

אבל אני יכולה להגיד לך שאותי בראיון שאלו אם אני יודעת לכתוב אנגלית משפטית וכמובן הודיתי שלא ואז המראיינת אמרה כזה "אה, אז מבחינתו את לא דוברת אנגלית.." כלומר כוונת המשרדים היא אחרת..

sacrament

New member
אנגלית

תכתוב איזו רמה שאתה רוצה, רק קח בחשבון שישאלו אותך מאיפה האנגלית...ובמקרה היותר חמור גם ינהלו את הריאיון באנגלית או יתנו לך לכתוב חיבור באנגלית. אם לא יעשו את זה -הרווחת. אם לא- השקר הזה עלול לעלות לך ביוקר. אגב, היה איזה מראיין אחד שעיצבן אותי נורא כשזילזל בזה שיש לי אנגלית ברמה כל כך גבוהה שהגיעה מהרבה טלוויזיה וספרים...אז שאלתי אותו (באנגלית) אם הוא רוצה שנעבור לאנגלית, והוא כל כך החוויר ואמר שהוא מאמין לי וזה בסדר. כנראה שהאנגלית שלו לא הייתה משהו (-:

למעלה