אנגלית ועוד

erezgo

New member
אנגלית ועוד

שלום רב! יש לי תואר ראשון במדעי הרוח ואני חושב על לימודי משפטים במכללה האקדמית. על אף שבלימודי התואר הראשון הצלחתי להגיע לרמת פטור מאנגלית, האנגלית שלי על הפנים. שאלתי: האם ועד כמה חשובה השליטה באנגלית לצורך הלימודים? והאם היא חשובה לבחינת הלשכה? בתודה, ארז

הייבי

New member
ככה-ככה

נתחיל מהבשורות הטובות- אין שום צורך לדעת אנגלית לצורך הבחינות לשכה. גם את התואר אפשר להעביר עם אנגלית ברמה סבירה ומטה, בסה"כ תמיד אפשר למצוא סיכום של המאמרים באנגלית, אפשר להימנע מלקחת קורסים באנגלית וכו'... והבשורות הרעות: אם התחום שמעניין אותך הוא התחום המסחרי, אי אפשר להסתדר בלי אנגלית בפרקטיקה. בתחום המסחרי חוזים נכתבים באנגלית, עסקאות מתנהלות באנגלית, רבים מהלקוחות הם לקוחות זרים, התכתובות עם הלקוח ובין עורכי הדין עצמם הם באנגלית וכו'. מה שכן- אף אחד לא מצפה ממך לדעת אנגלית משפטית עוד לפני שהתחלת את התואר, צריך רק בסיס סביר באנגלית ויכולת למידה... אם אתה לא נוטה לתחום המסחרי ובא לך להיות עו"ד משפחה או משהו, אז כנראה שאנגלית תהיה מרכיב פחות מרכזי בקריירה שלך

B L I M P

New member
אני יכולה להגיד לך

שהצלחתי לעבור את התואר בלי להשתמש באנגלית בכלל. מעטים הקורסים (מלבד קורסים שהמרכיב הזה דומיננטי בהם, כגון משפט בינלאומי) שיש בהם באמת קריאה באנגלית.

אני למדתי במכללה למנהל

ושם היו קורסי חובה של אנגלית משפטית במשך 3 סמסטרים לרבות בחינות בהתבטאות בעל פה ודרישה להציג בעל פה טיעון משפטי באנגלית (בנוסף לבחינות בכתב) הציגו לך אופציות של משפט מסחרי ודיני משפחה אבל לא משפט פלילי. אם אתה רוצה להתמחות בפלילי נראה לי שאין צורך באנגלית. הלקוחות (באבו כביר למשל) ידברו איתך בשפת הקודש.

למעלה