אמ,היי~

coral chan

New member
../images/Emo210.gif סבתא שיכולה לעזור בתפירה זה אומר

שיש לה מכונת תפירה? שיש לה ידע כיצד להוציא גזרות? כי אם אין מכונת תפירה, העסק הופך להיות כמעט בלתי אפשרי, כי תפירה ביד לוקחת שעות. הקוספליי לא נראה מסובך, אז... כמה המלצות קטנות: א. לא להשתמש בסאטן! טעות איומה של הרבה קוספליירים. ב. לבד של החולצה צריכה להיות תכונה של עמידות מסוימת, כפי שזה נראה בשרוולים. אך במכנס, הבד צריך להיות נפול במידת מה. אלו נקודות חשובות כאשר בוחרים בד, לבדוק את התכונות שלו. ג. לא להתעסק (לפחות לא בקוספליי ראשון) בבדים סטרצ'יים. קשה לעבוד איתם, קשה לתפור אותם במכונה, והגזרה מתעוותת. אני מדברת על בדי טריקו ושאר בדים עם אחוזי לייקרה גבוהים. ד. ההמלצה הטובה ביותר לקוספליי כזה (ולהרבה הרבה אחרים) זה כותנה. שימי לב שיש כותנה דקה שהיא די שקופה, ויש כותנה עבה שיכולה להיות עמידה במידת מה. כמו כן, תבקשי לראות כמה סוגי כותנות שונות, יש כאלו עם קצת לייקרה (לא יתאימו לך הפעם), יש כותנות קצת מבריקות (גם זה לא מתאים). תממששי את הבדים בחנות, אל תחששי לשאול מיליון שאלות, והכי חשוב!! אם את קונה כמה מטרים טובים, אל תתביישי לבקש הנחה. [ה. אני לעומת גאיה אף פעם לא השתמשתי בבד נושם בכוונה תחילה. לפי דעתי, אם מוצאים בד שהוא ממש מתאים אבל יש בו אחוזים של סינטטיות, לא יהיה כזה נורא להשתמש בו כי זו תלבושת של יום אחד. אבל כל אחד וישקוליו]

Lightning9

New member
אין לי ממש איך לעזור לך, אני רק ממליצה לך

שבשביל המכנס תקחי מכנס דייגים שמגיע לאותו האורך, כי מכנס דייגים הוא בדיוק באותה הצורה, את רק צריכה למצוא אחד בצבע הנכון או לצבוע [ולצבוע בדים יוצא טוב, לפחות מהנסיון שלי] את השאר אני באמת לא יודעת איך לעשות, אבל תעזרי באנשים בפורום פה, הם חכמים!

Matereya

New member
או פשוט להוציא את הגזרה מאותו מכנס דייגים

פשוט לחפש מכנס שכמה שיותר יהיה קרוב לצורה של המכנס של הדמות (רצוי מהשוק בכמה שקלים כי ממילא פורמים אותו) ולהוציא ממנו את הגזרה. זה לפחות מה שאני עשיתי עם בגדים ישנים שהיו לי בבית. מאוד נוח ותמיד אפשר לחזור אחורנית ולתקן =]

XannieChan

New member
מכנס דייגים זה ממש ממש לא האקאמה

זה מתכון לקוספלי שעשוי מעצלנות

Serf SaN

New member
../images/Emo45.gif :X

פשוט צריך לחפש hakama pattern בגוגל, וזה מוצא מלא גזרות. אני הולך לעשות משהו בקרוב עם גזרה שמצאתי שם. 3:

krysta1525

New member
וואו בהצלחה זה נראה מקסים!

ומכנסים דייגים נראים לי רעיון מעולה, מכנסי שאנטי...או אפילו לאלטרוח יותר מדי. לכין שני "צינורות בד רחבים" לחבר אחד לשני ולקשור עם סרט. לא להסתבך כלעוד זה נראה כמו שרצית ומחזיק מעמד. החולצה אפשר להכין מחולצה קנויה וגזורה ואת השרוולים לתפור מבד שנקנה כלעוד זה באותו הצבע[ לחבר עם סרטים דקים או שרוכים. ה"הינומה" זה פשוט חתיכת בד לבן שקוף שאפשר להשיג/לקנות...תתפסי את זה בכמה סיכות במקומות אסטרטגים ו-וואלה! יש לך קוספליי! וממש מגניב אני חייבת לציין- בהצלחה רבה!

pokegirl

New member
חבר'ה חבר'ה רגע רגע

מכנסי דייגים באמת נראים לכם כמו האקאמה של סאמוראים?

krysta1525

New member
כן

עם תפירה נכונה המכנסי שאנטי שפתוחים בצד לגמרי ומוחזקים בקשירה במותן יוצאים בול האקאמה[ עשיתי את זה בקוספליי וואנאבי בליץ' שלי פעם]. זה ממש יוצא טוב ונוח לתפור מהן באקאמה "תיקנית".

krysta1525

New member
תמונה...

בעיקרון לא רואים אותם טוב כל כך מהתמונות המעטות שיש לי של כל הפנים. ולא ממש התחפשתי לדמות קיימת, אני וחברה עשינו תחפושת לפורים+האנימהקון שכאילו אנחנו דמויים שהמצאנו מבליץ'[לשלי יש איפור גיישה מטריד והכל בגווני תכלת. ובגלל שהייתי חייבת להכין את זה בעזרתה לש אמא התפירה הותאמה למשהו שהיא תסכים לתפור כי הוא נורא ביקורתית וחייבת "להבין" למה אני מתחפשת. אבל אלה היו מכנסיי דייגים/שאנטי שהצד שלהם פתוח ונשקשרות מקדימה ואז מאחורה. פשוט תפרנו את הצדדים ואז השארנו למעלה מקום ]פנוי והכנו את הפתחים של הצד של האקמה. זה נוח למישהו שמתנסה וזה זול- בעיקרון האקמה זה רק זוג מכנסיים ענקיות- לכאן או לכאן זה יראה טוב גם אם זה לא יהי מבוסס על גזרה מדוייקת. עדיף להתחיל במשהו נוח בהתחלה. הכי קרוב שמצאתי לתמונת גוף מלאה- ויש לציין שאמא שלי החליטה איך לתפור הכל [אחרי שצרחה עלי הרבה]. >>>>>>

coral chan

New member
../images/Emo210.gif אני לא יודעת מה כולם רוצים

לפי דעתי זה נראה נהדר ועשית אחלה עבודה עם הכמנסיים.

krysta1525

New member
תודה

הם היו בבית, והחולצה זה גם חולצה מכופתרת ישנה שאמא תפרה לה פס לבן שיראה כאילו יש לבנה מתחת.... דיי מאולץ אבל נהניתי והייתי מכוסה בטונה איפור מוזר שזה תמיד כיף- זה מה שחשוב לא?

innocence

New member
../images/Emo45.gif

לא הכל צריך להיות תפור בעצמך, במיוחד לא אם אפשר לשנות בדים קיימים וזולים!

pokegirl

New member
נראה לי שאנחנו לא רוצים שום דבר,

חוץ מהנאמנות, כי בכל זאת האקאמה לא נראה כמו מכנסי דייגים. נראה לי שהרבה יותר זול ונוח מלתפור או לקנות מכנסי דייגים זה לנסות להלוות ממישהו האקאמה, אולי אם מכירים איזה מתאמן קנדו או אייקידו או משהו בסגנון. זה גם יצא יותר מדוייק.

innocence

New member
אם את יודעת לתפור זה נוח יותר.

אם כישורי התפירה שלך מסתכמים ב"מעט מאוד" עדיף לשנות משהו קיים, גם אם זה לא מדויק במליון אחוזים.

pokegirl

New member
אני fag של נאמנות למקור

אני רק מעירה את זה כדי שמי שביקשה את העצה תהיה מודעת, ותחליט בעצמה ולא תתקבע להצעה שלכם של מכנס דיגיים

innocence

New member
אני מסכימה שנאמנות למקור זה חשוב

אבל אם תתפור בעצמך ואתה לא יודע איך לתפור זה בטוח לא ייצא יותר דומה מאשר אם תיקח בגד דומה ותשנה אותו.

Sn00fkin1

New member
תודה כולם!

אני כנראה אתחיל לעבוד על זה ממש בקרוב. מקווה שייצא לי טוב... דיווחים בהמשך!

akane

New member
זה נראה דווקא ממש טוב! ../images/Emo45.gif

אולי לא מדוייק לחלוטין להאקאמה אמיתית, אבל בהחלט עצה מצויינת לקוספלייר המתחיל
ח"ח על הרעיון~ D:

למעלה