קודם כל בהצלחה~!
מניסניו ה"עשיר" - ואומר קוספליי אחד לא מסובך ודיי מעפן "שהקזתי" מעצמי ביומיים לפני הכנס אפילו שידעתי מלא זמן לפני שזה מה שאני רוצה לעשות- כדאי להתחיל ב"קטן". כלומר, במשהו שאת יכולה לדמיין איך תכיני אותו- אולי משהו שחלקים ממנו אפשר לקנות או להשיג, כלומר חלקי ביגוד מוכנים או בסיס לאביזר. אולי משהו שיש לך בבית שאפשר לנצל וחשבת "וואלה זה כל כך____". משהו שתהני ממנו, שיפור בקוספליי מגיע ככל שמתאמנים יותר[ אני מקווה בשביל עצמי]. כל מה שהרכיב את הקוספליי שלי למשל, למעט ספריי הצבע והאיזולירבנד ,היו דברים שהיו לי בבית או השגתי- מה ששיפר את ההרגשה שלי לגבי הקוספליי. הוא לא עלה לי יותר מדי והוא לא היה ממש מסובך[ ואני תופרת לא רע אבל לא מקצועית]. מצד שני לאתגר את עצמך זה גם חשוב- את צריכה לחשוב אם עשית משהו דומה בעבר[פרוייקט כלשהו] שיכול לכוון אותך לגבי רמת הכישורים הבסיסיים שלך [תפירה, צביעה, חוש טכני וכו']. חשוב גם יש אנשים סביבך, הורים, אחים, חברים וכו' שיכולים לסייע ברעיונות וביצוע[זה לפעמים ממש עוזר]. אני התחלתי כי אהבתי את הדמות[ ודוד שלי משחק טניס וכל הזמן חשבתי שהוא יוכל להביא לי חלקים לקוספליי], זה ישב לי בראש ואמרתי לעצמי שזה מה שאני אעשה- וכך היה. כשאת מספיק חושבת ורוצה להכין את הקוספליי, והדמות יושבת לך טוב טוב בראש זה בלתי נמנע שתעשי זאת ואז האנרגיה וההתלהבות מסייעים. מה שלא יהיה אני בטוחה שאם תשקיעי את כולך זה יצא טוב, וגם אם זה לא יהיה מושלם תמיד יש את הכנס הבא להשתפר.