אמ,היי~

Sn00fkin1

New member
אמ,היי~

אני הילה, אוטאקו כבר די הרבה זמן, מעולם לא היה לי קוספליי. אז החלטתי שהגיע הזמן מאחר וככל שאני מזקינה אופסים ונעלמים להם הסיכויים שאכין לי קוספליי אי פעם. השאלה היא: איך עושים את זה??? זאת אומרת, משהו מעבר ל-"את בוחרת לך דמות ומתחילה להכין את הבגדים שלה". אני לא מעשית בכלל ועם אמרות מסוג זה אני אמשיך לחיות בחושך את חיי המשעממים בעודי בוהה בערגה באנשים מגניבים עם קוספליי שמעשיות זה דבר טבעי אצלהם בערך כמו לגרוב את גרב ימין ואז את גרב שמאל או להיפך לפני שהם נועלים נעליים. אז אחזור לשאלתי שמצפה בקוצר רוח למענה: מה לעשות? איפה להתחיל? מישהו?

Sn00fkin1

New member
זו ממש לא הייתה חפירה!תודה!

אני אתגבר על עצמי ואלך להחליט מה אני רוצה להיות ומה ישים ואז אנסה לעקוב אחרי ההוראות שלך. מקווה שיצליח לי! ועוד שאלה מנקצת- מה הממוצע שאנשים ממוצעים(הווה אומר מוכשרים ממני) עובדים על הקוספליי שלהם?

Lightning9

New member
לא הבנתי את השאלה... [מצטערת שאני נדחפת אבל

באלי לעזור] מה הזמן הממוצע? הכסף הממוצע שמוציאים?.. לא הבנתי XD

Lightning9

New member
זה לא שאת לא ברורה, זה שאני טיפשה

וכמו שגאיה אמרה באמת, זה תלוי בכישורי התפירה שלך, בזמן הפנוי שיש לך, בקושי של הדמות שאת בחרת.. אני אומר לך מנסיון [דל מאוד, עשיתי רק שני קוספליים] שממש לא טוב לדחות לרגע האחרון. אפילו אם את משתמשת בתופרת, תעשי את זה כמה שבועות טובים לפני כדי שתמיד תוכלי לעצר ולא יהיה לך שום לחץ. אם את תופרת לבד אז כמובן שעדיף לך להתחיל עוד לפני כדי שאם לא תהיי מרוצה מהתוצר הסופי יהיה לך את הזמן כדי לתפור מחדש ולתקן דברים... אני חושבת שכל בן אדם משקיע בזה כמות שונה של זמן, זה לא משהו קבוע.. בעיקרוןזה בהחלט תלוי ביכולות שלך ובמוטיבציה [: בהצלחה D:

innocence

New member
כמה זמן?

זה מאוד אישי ומאוד תלוי. איזו דמות בחרת? מה יכולות התפירה שלך וכו וכו. כמה זמן את מקציבה לזה? כמה מהר את עובדת? אני תמיד בעד להתחיל מוקדם כדי לא להיתקע בסוף, אבל יש אנשים שדווקא תחת לחץ מוציאים מעצמם יותר.

krysta1525

New member
קודם כל בהצלחה~!

מניסניו ה"עשיר" - ואומר קוספליי אחד לא מסובך ודיי מעפן "שהקזתי" מעצמי ביומיים לפני הכנס אפילו שידעתי מלא זמן לפני שזה מה שאני רוצה לעשות- כדאי להתחיל ב"קטן". כלומר, במשהו שאת יכולה לדמיין איך תכיני אותו- אולי משהו שחלקים ממנו אפשר לקנות או להשיג, כלומר חלקי ביגוד מוכנים או בסיס לאביזר. אולי משהו שיש לך בבית שאפשר לנצל וחשבת "וואלה זה כל כך____". משהו שתהני ממנו, שיפור בקוספליי מגיע ככל שמתאמנים יותר[ אני מקווה בשביל עצמי]. כל מה שהרכיב את הקוספליי שלי למשל, למעט ספריי הצבע והאיזולירבנד ,היו דברים שהיו לי בבית או השגתי- מה ששיפר את ההרגשה שלי לגבי הקוספליי. הוא לא עלה לי יותר מדי והוא לא היה ממש מסובך[ ואני תופרת לא רע אבל לא מקצועית]. מצד שני לאתגר את עצמך זה גם חשוב- את צריכה לחשוב אם עשית משהו דומה בעבר[פרוייקט כלשהו] שיכול לכוון אותך לגבי רמת הכישורים הבסיסיים שלך [תפירה, צביעה, חוש טכני וכו']. חשוב גם יש אנשים סביבך, הורים, אחים, חברים וכו' שיכולים לסייע ברעיונות וביצוע[זה לפעמים ממש עוזר]. אני התחלתי כי אהבתי את הדמות[ ודוד שלי משחק טניס וכל הזמן חשבתי שהוא יוכל להביא לי חלקים לקוספליי], זה ישב לי בראש ואמרתי לעצמי שזה מה שאני אעשה- וכך היה. כשאת מספיק חושבת ורוצה להכין את הקוספליי, והדמות יושבת לך טוב טוב בראש זה בלתי נמנע שתעשי זאת ואז האנרגיה וההתלהבות מסייעים. מה שלא יהיה אני בטוחה שאם תשקיעי את כולך זה יצא טוב, וגם אם זה לא יהיה מושלם תמיד יש את הכנס הבא להשתפר.

innocence

New member
להחליט על דמות.

ולהחליט - האם אני מכינה הכל לבד? האם אני משלמת לבעל מקצוע שיעזור לי? אם את מעדיפה שלא לסמוך על כישורי התפירה שלך אז ניתן ללכת לתופרת, אבל אם בכל זאת לבד אז.. מסתכלים שוב על הדמות ומעריכים - האם הבגד עצמו מסובך מאוד לתפירה? האם יש סיכוי שאני אצליח? צריך לקחת בחשבון שעם כישורי תפירה מוגבלים כדאי לקחת דמות עם בגד לא יותר מדי מסובכים (אם כי לא צריך ללכת על הכי פשוט שיש, כדאי שיהיה קצת אתגר:)) אם הדמות מתאימה מבחינת הכישורים אז מוציאים המון תמונות שלה מהאינטרנט - מכל הכיוונים ובוחנים - מאיזה בד כדאי להכין? (אם זה בגד גוף צריך בד סטרץ', אם אלו בגדי "סאדו" אולי כדאי ללכת לכיוון של ויניל וכו..) אני אישית כמעט תמיד ומשתמשת בכותנה או בייבידריל. מקסימום אם את לא מבינה בבדים אז תמיד אפשר לשאול את המוכר בחנות הבדים ולבקש המלצות, הם מאוד נחמדים בד"כ:) מה הלאה? מחפשים גזרה! ניתן לבחור גם גזרה שלא נראית *בול* כמו מה שאנחנו צריכים, כי תמיד אפשר לעשות הצרות/שינויים כדי שיתאימו למה שאנחנו רוצים, אבל כדאי לבחור דברים שיהיו הכי דומים (במיוחד אם זו פעם ראשונה שאנחנו משנים גזרה...). מצאנו גזרה? מעולה! קונים בדים! בכל בורדה כתוב כמה בד צריך לקנות, ואני תמיד קונה בערך מטר יותר למקרה שאני טועה, אם כי זה לא תמיד הכרחי.. בכל מקרה אם זה בד עם הדפס, או משהו שהוא מיוחד כדאי לקנות הרבה, כי אם נגמר לך באמצע זה ממש מבאס לגלות שנגמר להם הבד הזה בחנות. בדים כמו כותנה ובייבידריל לבן/שחור אלו בדים שפחות צריך לדאוג להם כי אלו בדים שאפשר למצוא כמעט בכל מקום וכל הזמן. לא לשכוח להסתכל טוב טוב על התמונות (ועדיף גם להביא איתך תמונת רפרנס לחנות - עדיף בצבע) כדי שלא תשכחי כלום. רוכסנים, כפתורים, אפליקציות וכו. מבאס לגלות ששכחת משהו (במיוחד אם נסעת לתל אביב בשביל זה!). ואז מוציאים גזרה ומתחילים לתפור. אם יש לך ידע בתפירה זה מעולה, אם לא, אז כדאי למצוא מישהו שיש לו קצת ידע, אבל בעיקרון גזרות זה לא עניין יותר מדי מסובך ובכלליות - הכל עניין של ניסוי וטעייה. בהכחלה המון!:)

pokegirl

New member
אהבתי ../images/Emo45.gif

זה נראה הכי ברור בעולם, אבל למי שחסר נסיון לחלוטין הפירוט הזה נותן ביטחון

coral chan

New member
../images/Emo210.gif תכל'ס מזקינה,

108 שנים לא הולכות ברגל... כל מה שגאיה כתבה נכון מאוד, אבל לא בטוח עונה על השאלות שיש לך. תספרי קצת על עצמך והיכולות שלך ותנסי להיות יותר ממוקדת עם שאלות ספציפיות כדי שנוכל לענות לך לפי צרכייך.

Sn00fkin1

New member
אז זהו,

מאחר וזה קוספליי ראשון אני אעשה משהו לא יומרני מדיי(יש לי משהו בראש, צריך לבדוק שהוא באמת יחסית פשוט) ויש לי סבתא שיכולה לעזור עם התפירה פחות או יותר. איך אני מחליטה על פי תמונה איזה בד זה? לדוגמא, האם זה נראה מסובך מדיי?http://www.crunchyroll.com/group/Kairi_Sanjo_Fanclub/photos/18232233 http://www.crunchyroll.com/group/Kairi_Sanjo_Fanclub/photos/18202931 http://www.crunchyroll.com/group/Kairi_Sanjo_Fanclub/photos/18203586

innocence

New member
קחי משהו שיהיה נוח לעבוד איתו.

במקרה הזה אני מאמינה שאת צריכה בד מחומרים לא סינתטיים כי זה אמור להיות בגד "אימונים" ולכן הגיוני שיהיה בד נושם. לא נראה לי הרבה יותר מדי מסובך להכין את הקוספליי הזה:) אם כי גזרה למכנסיים נראה לי שתהיה קצת בעיה למצוא. אבל באינטרנט יש הכל!

Sn00fkin1

New member
בד נושם כדוגמת מה?

כי אני באמת בורה בנושאים האלו... לבוא לחנות ולהגיד להם "בד נושם"? וזאת ההזדמנות להגיד לך ולכל מי שענה לי עד עכשיו תודה על המענה לכל השאלות המטומטמות שלי בסבלנות כזו!

pokegirl

New member
מההה, קאירי, בהצלחה!

אמנם אני לא ממש מכירה בדים אז... אני אנסה לעזור רק קצת, למי שלא מכיר את הדמות, בתמונות האלה הוא לבוש בבגדים של סמוראים, אז באיזה בדים לדעתכם היא יכולה להשתמש?

למעלה