אמת והתאבדות

ומה זה חשוב?

לאותם אלה שמתעלמים מהמציאות (בין אם כאשליה או שלא) ו life is bliss, תמיד יש תקווה. השאלה כמובן היא - למה צריך בכלל תקווה אם ממילא life is bliss?

אתחיל בכך

שלא כל אדם "הורס" לעצמו את החיים. יש כאלה שחייהם נהרסים גם מבלי שיעשו משהו מכוון לשם כך. שנית, אני מצטער דניאל, אבל מהארישי ושיטותיו אינן המרפא והמזור לכל, ולא משנה עד כמה תרצה להאמין בזה.

תן לי בבקשה דוגמה

של מי שחייו הרוסים ולא הוא הרס אותם לעצמו. בחיים שלי מהרישי ושיטותיו (למרות שאינני יכול להשתמש בכולן, אבל גם במה שאני משתמש בו) הוא המזור ל-ה-כ-ל. וכמוני יש לא מעטים שיכולים להצהיר זאת בפה מלא.

אדם שנפצע קשות

ברעידת אדמה ואיבד את ביתו ואת קרוביו למשל. בחיים שלך זה בסדר גמור שמהארישי הוא המזור להכל בשבילך, ואפילו מאמין לך. זה גם בסדר גמור שמהארישי הוא המזור לכל גם אצל אנשים אחרים. יחד עם זאת זו עובדה שמהארישי ושיטותיו אינם המזור לכל בשביל כל אחד וגם זה בסדר גמור.

בוודאי שלא קרה מעצמו.

יש כוחות טקטונים וכו' שמהווים את הסיבה לרעידות אדמה. האמירה ש"משהו בעבר שלו (גם הרחוק מאוד) גרם לכל אלה." היא אמירה בעלמא שאין לה על מה לסמוך, כל עוד אינך יכול להראות מעל כל צל של ספק את מה שגרם לאדם מסוים או לאנשים מסוימים להיפגע מרעידת אדמה.

הכוחות הטקטוניים

כבודם במקומם מונח. עם אותם כוחות, באותו מקום וזמן יש אחד שנהרג. יש אחר שיוצא ללא שריטה. יש אחד שהדירה שלו נהרסת עד עפר, ויש אחר שצריך רק לטאטא מעט אחרי. יש גם מי שדירתו לא ניזוקה בכלל.

במסגרת ניסיונותיי להסביר לך את עיוורונך ...

צא וראה את דרך ההתנהלות שלך כאן אתה כותב - "יש כיום שיטות לטיפול ב-כ-ל סוגי המחלות" זו אמירה גורפת בנוגע לכול מי שחולה אחר כך שנטי, בהבינו כי דיברת על השיטות של מהרישי, מסתייג מהאמירה הזו כתשובה להסתייגות שלו אתה משיב שעבורך מהרישי ושיטותיו הם המזור להכול ושכמוך אחרים גם יכולים לומר זאת זו כבר אמירה שאינה גורפת והיא לא מהווה שום תשובה להסתייגות של שנטי ואין לה כול קשר לאמירה המקורית שלך על כול אחד מה"לא מעטים" שיכולים להצהיר כמוך, אני אמצא לך לפחות אחד וגם יותר, שניסו את שיטותיו של מהרישי ונשארו עם ההבטחות ועם המחלות אבל כמובן שבמקרה שלהם משהו אצלם לא היה בסדר ... או שהם לא עשו מה שאמרו להם ... או לא הבינו נכון ... או שזה עבד אבל שילמו להם כדי ללכלך את המ"ט וכו ... בכול מקרה זו לא השיטה וזה לא מהרישי אשמים אני יכול לספר לך על אנשים שהשקיעו עשרות ומאות אלפי דולרים ביאגיות כדי לנטרל מחלות ומצבי סבל אחרים ו-וואלה ... זה לא עבד אני יכול לספר לך על אנשים שהשקיעו גם יותר מכך ביאגיות להתעוררות רוחנית ועדיין מדשדשים בביצת הבערות (לפחות יש להם היושרה להעיד כך על עצמם ולא להונות את האחרים בסיפורים על הארה גורפת למיליוני בני אדם כמו שאתה עושה) ואני יכול לספר לך עוד ועוד סיפורים על מאוכזבי מהרשי איור וודה למניהם ומאוכזבי ראסיאינות ומיני מרקחת שונים ועל כל טענה שטטען בנוגע לניסים ולנפלאות אני יכול לספר לך גם סיפורים אחרים ואף אחד ממי שמכיר אותי לא יעיז לטעון שהדבר נעשה מתוך שנאה או טרוניה כלפי מהרישי ומה שהוא מייצג ... אני אוהב את מהרישי ואת הידע שלו לא פחות ממך אולי להיפך מכך ... אמרתי את זה כבר ואגיד את זה שוב - לפחות ככול שמדובר כאן בפורום, בעיניי אתה המייצג הגרוע ביותר שפגשתי מעודי לידע של מהרישי ואתה רק מסב נזקים.

למואל א

New member
בנוסף לכך, יש עוד הרבה "מהרישים" כמרים

שייחים ומקובלים, שיש קהל מאמינים שיעידו שהם עושי הניסים האמיתיים, יודעי האמת, המזור לכל המחלות וכן הלאה. וגם כנגדם, כמו נפגעי המ"ט יש הרבה אנשים שהדברים לא עזרו להם כלל אז למה שנאמין למ"ט ולא להם?

טוב ... את זה אתה יכול להגיד לי

ואני אבין על מה אתה מדבר אבל לא לדניאל ... מבחינתו אתה עיוור כנראה שהתאבדת בגלגול הקודם מה שלא מפסיק להדהים אותי הוא מנגנון ההכחשה המטורף שפועל אצלו ואצל שכמותו לכול דבר יש תשובה כולם שוגים וטועים העניין הוא שאני מכיר את תנועת המ"ט בדיוק כמו דניאל ובמובנים מאוד ספציפיים, אף יותר מכך ואני יודע את האמת בצורה קצת יותר שלמה ממה שהוא יכול להרשות לעצמו לדעת ראיתי לא מעט אנשים כמו דניאל בתנועה הזו אם כי אני חייב לציין כי הוא מתעלה מעל כולם באמונה הטוטאלית שלו בסיפור שסיפרו לו והוא ממשיך ומספר לעצמו ולאחרים הבעייה שלו איתי היא שהוא לא יכול לסווג אותי כגורם עוין למ"ט ובכך להסביר לעצמו את ההתעקשות שלי להצביע על ההתנהלות שלו

למואל א

New member
אתה גם מתרגל מ"ט?

שמע, מנגנון ההכחשה שלו פועל כמו אצל הרבה דתיים אורתודוקסים פנאטים ואנשים בכתות שונות, דבר עם מיסיונרים וחבדניק"ים בצמתים ותראה שזה אותו דבר. יש לי כמה השערות למה אנשים זקוקים לזה ויש הסברים פסיכולוגיים, איך בעידן שלנו אנשים עם גישה לידע עדיין מסוגלים ככה לשקר לעצמם בכזו נחרצות, זה קצת לא ברור לי, אבל כשרוצים להאמין במשהו והאמונה הזו עושה לך סדר בחיים אז אפשר למצוא תירוצים להכל. אם המדינה לא היתה מתערבת אז הנשים של גואל רצון היו עדיין משועבדות לו וממשיכות לחיות עם מנגנון ההכחשה המטורף הזה

למואל א

New member
ולדעתך זה שווה

את המחיר, ובאמת הרבה יותר טוב ממדיטציות מנטרה דומות, פחות טוב, קצת יותר טוב, בכלל לא...?

אז ככה ...

מ"ט שייכת לקבוצת טכניקות מנטרה שמתורגלות במסורת השאקטה. (Bija Mantra Ajapa System) בתוך הקבוצה הזו היא דומה לטכניקות אחרות ובו בזמן בעלת מאפינים יחודיים משלה מבחינת אופן השימוש במנטרה, בנוסף היא בהחלט שונה ממיני מדיטציות מנטרה אחרות וזאת בתכלית השינוי. אני לא חושב שישנה שאלה אם היא טובה יותר או פחות בתור טכניקה. כל קבוצת טכניקות יש לה את מטרתה וכול טכניקה תופסת את הנישה שלה ומשרתת את המטרה לשמה נוצרה. אני חושב שאם שמים בצד את העניין הזה, למ"ט יש חוזקה מבחינת זה שניתן ללמוד אותה במסגרת ארגון שלמרות הביקורת עליו, בכול מה שנוגע לטכניקה עצמה, שומר על שיטת לימוד נכונה, מדוייקת, נאמנה למקור ועל מערכת תמיכה אמינה במתרגל. בביצת ה"רוחניות" הרדודה של היום יש לכך משמעות גדולה בעיני. זה מבחינת הטכניקה עצמה ... אני לא נכנס כאן להיבטים אחרים של הארגון. קשה לי לענות על עניין המחיר. כשאני למדתי המחירים לא היו בשמיים. אם אני צריך לשחק ב-דיעבד אומר ללא היסוס שמבחינת המשמעות של הטכניקה הזו בחיי עד כה הייתי משלם את המחיר. יחד אם זאת אינני יודע מה הייתי עושה לו הייתי נתקל בה היום ללא כל הנסיון שעומד לרשותי. אני מוקיר מסורות שמלמדות על בסיס תרומה ויחד עם זאת אינני מוקיע אחרות שגובות תשלום זה או אחר עבור הלימוד. באווירה הנוכחית בפורום בקשר למ"ט ואחרי שהבעתי את דעתי אני מוצא לנכון לומר שאין לי שום אנטרס שיווקי או פרסומי בכול מה שכתבתי.

רק הפתי מאמין

האדם החכם ב-ו-ד-ק. מאות מחקרים מדעיים לא קיימים לא אצל "מהרישים" אחרים, או כמרים או שייחים ומקובלים. נכון. אבל בכל סטטיסטיקה מדבור על סבירות סטטיסטית. במחקרים על המדיטציה הטרנסנדנטלית הסבירות גבוהה מאוד. היא אף פעם לא יכולה להיות של 100%. תמיד יהיו אלה שלא עושים את הדברים באופן הנכון.

"המחקרים" שאתה מנפנף בהם

חדשות לבקרים הם רק זריית חול בעיניכם שלכם ובעיניהם של כל מי שזקוק למספרים סטטיסטיים כדי שיזיז את התחת שלו ויעשה משהו מועיל באמת עם עצמו. כשלעצמם אינם שווים את הנייר שכל כך הרבה עצים נכרתו בשבילם, לא שווים את הדיו שנשפך עליהם וגם לא את הכסף שבזבזו על החשמל של כל המכונות שהדפיסו אותם.

למעלה