אמת והתאבדות

neophile

New member
אמת מוחלטת זה רק מושג

כל דבר שתוסיף לו "מוחלט" יהיה מופשט , המוחלט הוא המופשט במבט ראשון עם זאת המוחלט הוא גם הגשמי ביותר - ושניהם דבר אחד . זאת מן נוסחה שכזאת אתם כבר צריכים להיות מתורגלים בה
השאלות של למה לחיות הן לא רק מופשטות ויש מגוון של סיבות לגיטימיות לחלוטין וגשמיות לחלוטין שהן לא פחות מוחלטות מאשר הסיבות המופשטות . המוחלטות\אחדות( אותו הדבר ) יכולה להראות רק על ידי שני הקטבים גשמיות ומופשטות במקרה הזה . זה שתלך רק למופשטות לא יקרב אותך לאחדות .. אתה יכול למצוא "שורש רוחני" לכל מה שנעשה במציאות הגשמית וזאת החכמה לדעתי , לראות את המופשטות בגשמיות ולראות את הגשמיות במופשטות . "הבן בחכמה וחכם בבינה "

למואל א

New member
לא משנה אם תקרא לזה מופשטות/גשמיות/רוחניות

בעולם מטריאליסטי - אתה מבין למה הכוונה, שכל ההכרה שלך היא פיזית בלבד ואחרי שזה נגמר אז אין כלום - אין לך שום "סיבה" לחיות, כמו שגם אין סיבה למות. ישעיהו ליבוביץ' אמר שאין לו שום נימוק הגיוני למה לא להתאבד למי שבוחר בכך, אם יבקשו ממנו לשכנע מישהו לא לעשות כן אז לא יהיה לו מה לומר, ואני לא מדבר על מישהו חולה סופני, אלא סתם בנאדם רגיל, אין לך שום סיבה "לגיטימית" למה למנוע ממנו להתאבד, אם הוא בוחר להביא ילדים לעולם אז המדינה כן עוזרת לו, למה כאן לא? אם לעומת זאת אתה תופס את המציאות (מה שמכונה כאן האמת) כהרבה יותר רחבה ממה שהעין תופסת, ז"א שהחיים של היחיד בעולם הזה הם רק חוליה אחת פיצפונת בשרשרת, והעולם הזה עצמו הרבה יותר רחב מימדים (ז"א רוחני, גשמי, וכו') אז יש לך סיבה אמיתית למה לחיות וגם לאילו ערכים שווה למישהו להקריב את חייו. ולפני שעונים :) אני לא מקבל גם את התפיסה הפסיכולוגית של "אם זה מה שעוזר לאנשים ומונע מהם להתאבד אז שיאמינו ברוחניות..." אולי אם הייתי פסיכיאטר שמופקד על שלומם של אנשים הייתי מקבל את זה, אבל בשביל הדיון בפורום כזה אני מצפה לתשובות יותר אמיתיות

neophile

New member
בטח שזה משנה !!

יש תועלת בלקרוא לגשמי גשמי ולמופשט מופשט , עם זאת צריך להבין שהם שניהם אותו האחד . ומי אמר שכל ההכרה שלך היא פיזית בלבד? מה מדענים יודעים על ההכרה ? שום כלום ... אם לומר את האמת גם לי אין מה לומר למישהו שרוצה להתאבד , רק שלא יערב אותי בזה כדי שאני זה שאצטרך להרוג אותו . אגב אני לא חושב אמת זה מושג חופף ל "מציאות" תאמת קשה מאוד לערוך פה דיון כשכל אחד בא עם ההגדרות שלו , זה רק מוציא אותי מבולבל יותר

למואל א

New member
לא אני אמרתי שההכרה פיזית

זו פשוט השקפה שקיימת, לכן הבאתי גם אותה. וזה גם לא מה תאמר למישהו שרוצה להתאבד, אלא מה אתה אומר לעצמך ששווה לך לחיות בשבילו, גם במצבים מאוד קשים. אני דווקא לא מבולבל, מה שכן, אני מגלה שקשה לי להסביר את עצמי במילים, במיוחד כשזה פורום כזה, אני גם רואה שאחרים מתכוונים בערך לאותם דברים אבל מביעים את זה שונה ולכן חושבים שיש ויכוח... התועלת של לקרוא לגשמי גשמי ולהיפך זו תועלת של השפה, הרי אני גם מסכים ששניהם אחד, אז בשביל להבדיל יש בשפה מילה שונה לזה ולזה

מי שמתאבד

נולד בגלגול הבא שלו עיוור. על כך שהוא לא ראה את הטבע האמיתי של החיים. Bliss - אושר עילאי.

ומי שלא מתאבד ...

יכול ללמוד דבר או שניים על ססמאות ריקות, על איוולת ועל הונאה עצמית

למואל א

New member
חח, רעיון נחמד, מי נולד עיוור?

נגיד למיסטר ג'ון נמאס מהחיים, הוא מתאבד ושוכח את החיים הללו, זהו, אין ג'ון יותר. אולי יש עוד המשך קצר/ארוך כפי שמתארים בהמון מקרים של מוות קליני ו"תקשורים" ואמונות עתיקות, שהתודעה של היחיד לא נעלמת מייד עם מות הגוף הפיזי, אבל אחרי זמן מה הוא נכחד, וזו רק השערה. אי שם נולד מישהו בשם משה וסובל מעיוורון, בכלל הוא זוכר או מודע לכך שהיה פעם ג'ון? בנוסף, אם ג'ון היה במצב של סבל אדיר מתמשך, למה שיהיה אכפת לו בכלל שאולי עוד אחד אי שם יוולד עיוור, כל הזמן נולדים עיוורים ופגים בעולם

עדיף גרם אחד

של מניעה מקילוגרם של ריפוי. ראשית, שלא יגיע למצב הזה על ידי אורח חיים נכון. אם הרס לעצמו את החיים, יש כיום שיטות לטיפול ב-כ-ל סוגי המחלות. תמיד יש תקווה.

לא ענית על השאלה שלה.

מדובר על אדם שכבר סובל, ולא על אחד שיש מה לדבר איתו על מניעה. מלבד זאת אין שיטות טיפול ב-כ-ל סוגי המחלות, וגם אם יש לא כולן מועילות ו/או מספקות. ולא, לא תמיד יש תקווה.

למואל א

New member
אכן כן, כל מי שחי במציאות יסכים איתך

מספיק להיזכר בדוגמאות של חולים סופניים והמתות חסד, יש נרקומנים שמזריקים כמה פעמים ביום, אחוז אפסי מתוכם מצליח להיגמל, וגם אלו שכן זה בזכות תמיכה משפחתית חזקה ו/או חברים טובים והרבה מאוד כסף שלרוב הנרקומנים כמובן אין דברים כאלו. ויש גם מקרים של חולים סופניים נפשית, למרות שאולי אין הגדרה כזאת, אין כיום תרופות לכ-ל הדיכאונות והבעיות למרות שלרוב כן יש. זה מזכיר לי את ה"חינוך" שכל מיני פסיכים מציעים לעשות להומואים כדי לשנות להם את הנטיה.. כך גם יש פדופילים שלא מסוגלים להשתנות, וגם לא מסוגלים להימשך לבוגרים, אז או שילכו למנזר, ויש גם בתי חולים לכאלו באירופה, או שיחיו עם סירוס ומעקב או שיתאבדו, לא כולם, בעצם רובם המוחלט של האנשים לא בנויים להיות נזירים, גם אם הנטיה המינית שלהם הרסנית עד מאוד. ככל שלומדים יותר על אבולוציה חברתית, פסיכולוגית ופיזית של בע"ח ובני אדם אז רואים שבעצם לרוב הפרטים אין תקווה! למשל בקרב פילי הים, רק 20% מהזכרים מפרים את הנקבות, כל שאר הזכרים מתים בגיל צעיר או מבוגר אך בתולים, בקרב המון בע"ח אחרים גם המון גורים נטרפים לעיני הוריהם, ולפעמים על ידם... 99% מבעלי החיים על כדור הארץ נכחדו מאז שהחלו כאן החיים בכלל, וזו לא היתה תמיד הכחדה נעימה. ואם נחזור למין האנושי, אז במשך מאות אלפי שנים המוני אנשים מתו בגילאים צעירים כמובן (אני לא כולל ילדים ותינוקות שמתו בהמוניהם) בלי שום תקווה או צאצאים, יכול להיות שגם הרוב לא השאירו צאצאים, ז"א הם חיו חיים קצרים וקשים. כל המוטו היום שכולם שווים, לכולם יש תקווה ולכל אחד יש מקום, זה משהו מאוד חדש ולא טבעי, וגם לא מציאותי באף מקום וחברה בעולם, אפילו במדינות הכי מפותחות יש אנשים בלי תקווה ואפשרות לטיפול

lightflake

New member
מאיפה אתה יודע

אני אומר לך שהכל זה רק השתקפות במודעות אז מה זה משנה מה משתקף שם? לא היו אנשים שמרוב שסבלו הגיעו להארה פתאום? גם הם חשבו שאין תקווה ורק באמת שאיבדו כל תקווה הם מצאו את מה שהם היו כל הזמן כולם לא שווים אם אתה בוחר מה טוב ומה רע אבל אם אתה לא בוחר (ומי אתה שתבחר מה נכון ומה לא בחיים?) אז הכל שווה ובאמת כולם שווים רק החוויה שונה החווה זה אותו אחד

למואל א

New member
אני מדבר איתך על מה שקיים

לידי, גם אם זה הכל חלום ואשליה, אז חלק מהחלום/המשחק זה שיש כאלו שמשתתפים במשחק בתור המובסים ובסופו של דבר הכל משתווה ומגיע ל"תיקון"/הארה אבל אני מדבר על כרגע בתוך המציאות המצב הוא כפי שכתבתי, זה כמו שתאמר איך אני יודע שיש אנשים רעבים בעולם, אה, אבל הכל זה אשליה... נו באמת אצל חלק מהיצורים התקווה זה המוות-השחרור, שנטידווה ודניאל דיברו על מצב שבנאדם בחיים מאוד סובל, אז דניאל טען שאת הכל אפשר לשנות בחיים, תיאורטית אולי כן, אבל במציאות (גם אם היא חלום בלבד) אין לך עדיין שליטה מוחלטת על מבנה המח ותרופה לכל הבעיות, וגם משאבים לספק את זה לכולם

למואל א

New member
אני מדבר על המישור היחסי אם זה עדיין לא ברור

להתעלם מהמישור היחסי, זה כמו שתחליט שלא צריך לעבוד, או בכלל לאכול, להתקלח וכו' למה להתאמץ? הרי זה הכל אשליה, כנ"ל לגבי לעזור לאלו שסובלים, הם לא באמת שם... אתה מבין עד כמה זה מגוחך? או כמו שתנסה להסביר לנרקומן שהוא לא באמת צריך את הסמים, הרי זה בסה"כ אשליה, אז שיפסיק להזריק ויתעלם מהקריזים, זהו, הצלת אותו. גם אם אתה יודע שאתה בחלום זה לא אומר שיש לך שליטה מוחלטת עליו, זה כמו אלו שטוענים שבגלל שאתה יודע שזה חלום אז אתה יכול להחליט שתזכה בלוטו ושהמון כסף יפול עליך בלי להתאמץ, ויש כאלו שמוכרים תכניות אימון כאלו במחיר לא קטן, למה לא? הרי זה הכל אשליה, במיוחד כסף שזה בכלל משהו וירטואלי מאז שהוא לא צמוד לזהב, אז פשוט תעזוב את העבודה אם היא מעצבנת אותך ותחליט בתוך החלום שמגיע לך ערימות מהדבר הזה

lightflake

New member
אתה זה גם חלום

אם תבין את זה אז תבין שכמה שהחלום יכול להראות "מסובך" הוא עדיין רק חלום אז זה לא משנה בכלל מה קורה בו! זה כמו שתגיד שאתה לא יכול להמשיך לחיות כי לאונדרו דיקפריו מת כשראית את הסרט טיטאניק ואני מנסה להסביר לך שהוא חי ושזה רק סרט אתה דבק ברעיונות לגבי החיים כפי שאחרים סיפרו לך, אבל אנשים שהגיעו לאמת אומרים לך אחרת וממליצים לך לנסות ל5 שניות לראות את החיים אחרת לגמרי ולוותר על סיפורים דמיוניים על ילדים כהי עור רעבים... תבדוק אצלך מה זה אומר הסיפור הזה ולמה אתה לא מוכן לשחרר אותו? (ואם כבר זה כלכך מפריע לך באמת אז קנה כרטיס טיסה לאפריקה ולך לעזור להם במקום רק להשתמש בסיפור הזה כתירוץ מוזר להשאר בסבל בעצמך - וזה עד כה עזר לילדים האלו במשהו לדעתך?)

למואל א

New member
אתה עושה סלט מהכל

למה אתה חושב שאני נצמד לחלום כלשהו? אתה חושב שאתה רואה את האמת יותר טוב ממני? דובר ספציפית על מקרים של אנשים שאין להם תקווה, דניאל טען משהו שגוי לדעתי ואני ושנטי ענינו לו. אנשים שהגיעו ל"אמת" גם חיים בעולם (חלקם) ודואגים לאוכל וכן הלאה.. הם לא אומרים שאין סבל בעולם. אני בכלל לא מדבר על ילדים כהי עור שסובלים, ושזה איכשהו קשור לסבל שלי, יש לידי ילדים רעבים, יש לידי אנשים בדיכאון ומתאבדים. חוצמזה שהריחוק הגיאוגרפי לא אומר לי כלום, וזה לא יעזור להם אם אקנה כרטיס טיסה ואסע לעזור להם. כמו כן אם אוכל לעזור למיליוני יצורים, מה זה בכלל משנה את העובדות שבמישור האמיתי הכל אשליה ושאנחנו כאן במישור היחסי? אני רואה את החיים איך שאני רואה אותם וזה לא משנה את העובדות, יש יצורים שסובלים או אין, יש גם עוד מיליוני או אינסוף עולמות ויקומים, שבחלקם יצורים סובלים ובחלקם נהנים, זה לא משנה אם החלום מסובך או פשוט. למה בודהיסטווה מנסה לעזור לכל היצורים להשתחרר מסבל אם הכל זה רק אשליה?

lightflake

New member
אין דבר כזה "אנשים שאין להם תקווה"

זה רק רעיון אצלך במוח זה פשוט לא קיים בשום מקום מלבד בעולם הרעיונות אני אומר לך שאתה נצמד לרעיונות כי זו עובדה שאתה לא שם לב אליה בודהיסטווה זה רעיון אצלך במוח האם אתה יודע על כך משהו באמת? זה רק רעיון תהרוג אותו

lightflake

New member
בהחלט ייתכן שאני רואה משהו שאתה לא

זה לא חייב להיות יהירות אבל אני לא רוצה שתאמין למה שאני אומר תבדוק את זה בעצמך!

למעלה