אמת והתאבדות

נו ... כעת זה ברור

ומה עם כל אלו שלא התאבדו ולא ראו את מציאות החיים ? מדוע הם לא נולדים עוורים ? ומה בנוגע לשטות שלטענתך הדברים חייבים להיות נכונים כי לא נכתבו בידי אדם בו בזמן שבאותו חלק של הוודה שנחשב לקוגניציה לא היה ולא נברא דבר כזה ? אגב ... אין לי ספק שאם נערוך מחקר המשווה בין כמות מספר העוורים למספר המתאבדים נמצא באורח פלא שהמספרים לאורך תקופה ממש זהים אני עד כדי כך לא סופק בכך עד כי מחקר כזה מיותר בעיני ואפשר לטעון זאת כבר כעת

השרשור הוא על התאבדות

לא על ראיית המציאות. פשוט ציינתי שמי שמתאבד נולד עיוור בגלגול אחר שלו.

וכאן היבט נוסף של העיוורון שלך והוא ...

חוסר יושר הנה ההודעה המקורית שלך - "נולד בגלגול הבא שלו עיוור. על כך שהוא לא ראה את הטבע האמיתי של החיים" הוא נולד עיוור על כך שלא ראה את מציאות החיים ולא כמו שאתה טוען כעת כי מי שמתאבד נולד עיוור ללא קשר לראיית המציאות שיהיה לך מינימום יושר לעמוד מאחורי הדברים שלך ובנוסף בהודעה המקורית כתבת בגילגול הבא שלו ולא כמו שאתה טוען כעת בגלול אחר שלו זו טכניקה ידועה שלך שאתה מתחיללשכתב את העבר כדי שיתאים לדברים אחרים שאמרת כאשר דחפן אותך לפינה זו התנהגות מבישה ולא ראוייה לאדם שחיי בהרמוניה עם חוקי הטבע

רק ש-"שכחת"

את הכותרת. מי שמתאבד. הוצאת לגמרי בכך את דברי מהקשרם. בהחלט יכול להיות שלא דייקתי כשכתבי "הבא". סביר שזה כך. אבל.זה יכול להיות גם אחרי גלגולים אחדים.

אין לך גבולות דניאל ...

מה הקשר לכותרת ? זה ברור לי לך ולכולם שכתבת על מי שמתאבד. אין שום כוונה להשמיט זאת. ציטטתי ממך רק את הדברים הנחוצים להראות שאתה עשית את הקשר בין מי שמתאבד ולא ראה את טבע החיים ועל כך נולד עיוור הרי הקשר שעשית ברור - לא ראה ... נולד עיוור לא כתבת את ההודעה שלך במקור כדי לומר לנו שמי שמתאבד נולד עיוון כמו שאתה משחק אותה כעת וכשאתה מצטט מהוודה תהיה בבקשה מדוייק ואל תפזר מילים ככול העולה על רוחך ומה בנוגע לשטות שלטענתך הדברים חייבים להיות נכונים כי לא נכתבו בידי אדם בו בזמן שבאותו חלק של הוודה שנחשב לקוגניציה לא היה ולא נברא דבר כזה ? הרי זה בדיוק "נבל ברשות התורה" לצטט משהו ממקום שהוא לא קיים בו על מנת לאושש את אמיתותו כדבר שנכתב ממקור גבוה

תודה. באמת, תבורך

אבל זו לא תגלית גדולה שאני חסר-גבולות. כמו שבמהותו ובאופן מעשי יכול להיות כל אדם. מה שאתה הבנת או לא הבנת ממה שכתבתי, אין לו שום קשר למה שנכתב. אתה רוצה לעשות לדברי "פירוש סגול" עשה זאת. יחד עם זה, אין לכך כל קשר למה שנכתב. אני חוזר על מה שכתבתי. ממקור כלשהו בוודות, שמראש אמרתי שאין לי דרך כלשהי לבדוק איפה בדיוק, כתבתי שמי שמתאבד, נולד בגלגול אחר כעיוור. אולי במקור כתבתי שבגלגול הבא. במחשבה שנייה ראיתי שזה יכול להיות גם לוא דווקא בגלגול הבא אלא באחר. ההבנה שלי של הדבר, משום שלא ראה את הדרך. לא ראה את מציאות החיים. מה שתרצה להבין מהדברים האלה זו זכותך ויכולתך.

אלוהים !! זה כה עלוב ...

מה אתה אומר לי - "מה שאתה הבנת או לא הבנת ממה שכתבתי, אין לו שום קשר למה שנכתב." עכשיו אתה עושה ממני אדיוט ? בוא נעשה את זה בצורה מסודרת - "מי שמתאבד נולד בגלגול הבא שלו עיוור. על כך שהוא לא ראה את הטבע האמיתי של החיים. Bliss - אושר עילאי." זו ההודעה שלך במקור האם כתוב או לא כתוב פה שמי שמתאבד נולד עיוור על כך שלא ראה את טבע החיים ? אני מבין מזה שמי שמתאבד נולד עיוור בגלל שלא ראה את טבע החיים. כלומר יש כאן קשר לכך שלא ראה את טבע החיים ולא סתם התאבד ונולד עיוור. האם אתה מבין את מה שכתבת אחרת ? אנא האר את עיני

מי שמתאבד

אכן, נולד בגלגול הבא שלו (או בגלגול אחר) עיוור. כאן יש נקודה, נכון. נ-ק-ו-ד-ה. לאחר מכן בא הפרוש שלי (עליו אפשר להתווכח אם הןא נכון או לא). זה נראה לי כפרוש מאוד הגיוני למה הוא נולד עיוור.

אז צא וראה מה עשית ...

כתבת שמי שמתאבד נולד עיוור בגלגול הבא שלו והוספת פרוש משלך שזה על כך שלא ראה את טבע החיים. כשמישהו הביע תמיהה על ההצהרה הזו הסברת שזה כתוב בוודה ולא טרחת לציין שהחלק הנוסף הוא פירוש שלך ולמעשה הוא לא כתוב בוודה. בנוסף הסברת כי מחוייב במציאות שהדברים נכונים כי הם כתובים בוודה והוודה לא נכתבה בידי אדם בעוד שבחלק של הוודה שבאופן מסורתי נחשב Aparusheya אין זכר לדבר כזה. (וזה כאמור בינתיים כולל את הפירוש הנוסף שלך כי הלא הקוראים אינם יודעים את מה שהצהרת בפני) בנוסף גם חלה טעות באופן בו ציטטת אבל נניח שזו טעות. מה דעתך על התנהלות מהסוג הזה ?

יפה. הבהרת את מה שהפריע לך.

מודה שיכולה הייתה להיות כאן אי הבנה מצד הקורא. לגבי הפרוש של למה הוא ייולד עיוור. אבל. בהחלט יכול להיות שזה גם הפרוש שנותנת הוודה. לגבי זה, אני לא משוכנע ב-100%. משום שלא אוכל להביא, אלא בחיפוש שייקח שעות או ימים, זמן שלא נמצא בסדר העדיפויות שלי, את המיקום המדוייק, לא אוכל לחזק או לשלול את ההסבר הזה. שוב א-ב-ל. בתגובה הראשונה שלי, בה המשפט ה-"בעייתי" לטענתך, לא היה שום איזכור לוודה. כך שמה שאתה למעשה כותב, זה שהמסקנה שלך, נבעה ממסקנה אחרת, וגם זו נבעה ממשהו שונה שבוסס על משהו אחר לחלוטין.

מאוד מעניין אותי לדעת ...

מה אתה אומר לעצמך כאשר אתה משקר כדי לצאת מהפינות שנכנסת אליהן ? האם אתה עושה את זה מבלי לתת לעצמך דין וחשבון, או שמא אתה מגייס את המטרה הגדולה יותר כדי לקדש את האמצעים ? ומה באמת עם המטרה הגדולה יותר שהיא - לדאוג שהידע יגיע לכמה שיותר אנשים לטובתם ולטובת האנושות כולה האם אתה מודע לכך שהאמצעים בהם אתה נוקט כאן, מתוך עיוורון וחוסר יושר, למעשה מחטיאים את המטרה היפה הזו ? האם אתה מודע לכך שכאשר אנשים כאן רואים אותך ואת האופן בו אתה מתנהל הם מגיעים למסקנה שיש להתרחק ממ"ט ?

אתה מנתח את האדם הלא נכון

לשקר למישהו זה לשקר לעצמי. אני לא עושה את זה לעצמי. שום מטרה אינה מקדשת את האמצעים. המטרה הגדולה שלי היא כל מי שסובל.ליידע אותו שיש אפשרות של פתרון לסבל שלו. מה הוא עושה עם זה אחר-כך זו כבר הבעייה שלו. אם יש, באמצעות הטכניקה שאני מלמד, להקל עליו, זכיתי. כל אחד מתנהל כאן לפי רמת התודעה שלו. אם יש למישהו בעייה עם מה שאני כותב, זו הבעייה ש-ל-ו. בשובנו לנושא האמת, אני לא יכול לחטוא לאמת, רק משום שהיא לא מוצאת חן בעיניו של מישהו. עיוורון (אולי רק קצת קוצר ראייה) וחוסר יושר הם בפרוש לא התכונות שלי.

חיפוש האמת

לא יכול להיות הסיבה המקורית לחיפוש, כי יש לפחות סיבה אחת שקודמת לזה, שהיא הרגשת חוסר במשהו (או מוגבלות \ סבל). ההארה היא התאבדות טוטאלית של הגוף-מיינד, יציאה מהמשחק... אז למה לקחת סיכונים ולבצע התאבדות חלקית?

למואל א

New member
ומה ההבדל ממוות "רגיל"?

כולם בעצם מתאבדים בצורה זו או אחרת, מהרגע שאתה נולד אתה נידון למוות, אז מה רע במי שבוחר לקצר את ההצגה?

אי אפשר לדעת בוודאות

מה קורה אחרי המוות, בין אם האדם התעורר בחייו או לא התעורר. אפשר לסמוך, אם רוצים, על אנשים שהתעוררו, שמעידים כי מעולם לא נולדת ולעולם לא תמות, או על מסורות שמדברות על תורת הקארמה והגלגולים, בשפה ומערכת מושגים כזו או אחרת. אפשר להבחין בכך שאתה לא הגוף ולא המחשבות, אלא מודע להם, ולכן הם אלה שתלויים על קיומך ולא להפך. לקצר את ההצגה זה לא רע, זה פשוט לא מבטיח שלא תתקיים הצגה אחרת...והשאלה היא האם אתה לא אוהב את ההצגה הספציפית הזו (כי תשוקותיך לא מתמלאות בה), או שאתה לא אוהב שום הצגה שהיא, כי אתה לא יכול לסבול את עצם קיומך הנפרד. מה שכתבת על חוסר משמעות נשמע כמו ראייה של החוסר בכל הצגה שהיא, ולדעתי, שלב התפתחותי יותר מתקדם מהאנשים ה"רוחניים" שמדחיקים את זה ומשקרים לעצמם שהחיים יפים, והכל אור ואהבה וכו'. ורוב האנשים מתאבדים בגלל מצוקות אישיות, ולא בגלל זיהוי של חוסר המשמעות.

למואל א

New member
מסכים

גם אין לי כ"כ בעיה עם אנשים רוחניים שמשקרים לעצמם כמו דתיים במסורות ממוסדות שמשקרים לעצמם, זה חלק מה"משחק" (זו רק צורת ביטוי אל תתפסו אותי במילה) של ברהמן שחולם את עצמו כנפרד לפרק חיים מסוים ואח"כ חוזר לעצמו, ולפי זה באמת רובם המוחלט של האנשים לא אמורים להיות מודעים לזה בכלל. אני לא חושב שזה כ"כ משנה למה מישהו לא אוהב את ההצגה הספציפית הזאת, רוב האנשים שמתאבדים, נכון שזה ממצוקות אישיות, אבל זה מתחבר עם כך שהם רואים את הכל כחסר משמעות, יש משפט: מי שיש לו "למה" מספיק חזק יכול לסבול כל "איך". אני דווקא לא מתכנן התאבדות, ויש לי אמונות/הנחות יסוד כלשהן לגבי המשמעות והמוות. במקרה שלי גם אם החיים שלי יהיו קשים פי מאה אני לא מסוגל להתאבד, אבל אחרים שרוצים להתאבד אין לי ממש תשובה למה לא, אלא רק שלפי הרבה עדויות של אנשים שנחלצו ממוות ונסיונות התאבדות, החוויה שבאה אחרי ההתאבדות היא מאוד קשה כי יש המשך, ואנשים שהיו במוות קליני רגיל, אלו מתוכם שזוכרים משהו, אז רובם מתארים חוויה מאוד מאוד טובה, אלא שגם אז אמרו להם שעוד לא הגיע הזמן, אז כן נראה לי שיש סיבה כלשהי לחיות כאן עד הסוף

neophile

New member
הכל בא מהמוחלט והכל חוזר אליו

אם אתה מאמין בקדושה של המוחלט אז אתה גם צריך להאמין בקדושה של התוכנית שלו לברוא נבראים לא ? אם אתה לא מאמין שיש תכלית לנפרדות זה כמו להאמין שאין תכלית לאחדות כי גם האחדות הזאת שאתה קורא לה וגם הנפרדות שאתה קורא לה הן הקטבים של הטאו שלא ניתן לקרוא לו בשם , הם השמיים והארץ . השמיים לא יותר קדושים מהארץ ...

הצופה.

New member
חחחחחחחחחח תפוז?

אדם חושב להתאבד כי הוא חושב שישתחרר מהסבל אין תעודת ביטוח שאם יתאבל לא ימשיך לסבול

למואל א

New member
מה הקשר לתפוז, ואין לך גם תעודת ביטוח

שאם תאכל תפוז הוא לא ירעיל אותך, לך תדע, אולי התפוז הזה במקרה מורעל או שתיחנק ממנו?

למעלה