אמת והתאבדות

למואל א

New member
אמת והתאבדות

בהמשך לשרשורים על המושג המופשט "אמת מוחלטת" עדיף להתמקד במה שזה נוגע לאדם, התובנות האלו לגבי האמת, בעצם בסופו של דבר כל אחד, גם מי שלא רוצה להתאבד, מתישהו שואל את עצמו למה לחיות? וחלק מהאנשים שנתקלים בקשיים מגיעים באמת למצבים שרוצים לגמור עם זה וזהו. אז חיפוש האמת הוא גם למטרה מסוימת, לתת תשובות שנוגעות לחיים. יש גם את הסיפור על מישהו שכל חייו התבודד במערה ובסוף יצא ואמר שהחיים הם כמו רכבת, ואז אמרו לו "מה פתאום, זה כמו תפוז" אז הוא אמר, וואלה יכול להיות...

lightflake

New member
אני מחפש את האמת רק בשביל להבין

שאין פה כלום משהו בי כבר יודע שאין פה כלום אבל אני רוצה יותר מזה אני רוצה לקפוץ אל הכלום הזה ולהתמזג איתו באופן מוחלט במובן מסויים זה הרצון להתאבד האולטימטיבי זה לא רק להתאבד מגלגול חיים אחד זה להפרד אחת ולתמיד מכל הגלגולים

למואל א

New member
כן אתה מתאר את ההארה

המזרחית כפי שמדובר עליה ביוגה ובבודהיזם, זה גם הרצון שלי. אבל אם אין גלגולים?

למואל א

New member
אם ככה אז מה הבעיה

עכשיו להתאחד עם המוחלט? למה להמשיך לסחוב כאן עוד X שנים? כי אם אתה אומר שכן יש גלגולים או המשך כלשהו לאחר המוות הפיזי שקשור למעשים שלך כאן, ואתה לא מתאחד מייד עם המוחלט, אז התאבדות פיזית יכולה להיות טעות קשה, אבל אם לא, אז אני לא מקבל את ההסבר של "כי ככה זו דרך העולם" אני לא אומר שצריך להתאבד, אלא אני פשוט לא מבין מה הטעם להמשיך כאן אם מישהו מגיע להבנה שזה באמת הבל הבלים אחד גדול, גלגל סבל, חלום אשלייתי

lightflake

New member
הבעיה היא

שאלו רק עוד רעיונות כשאתה מחפש רוחני הרעיונות שלך הם רעיונות של מחפש רוחניים "כלום" "אני רוצה הארה" "אני רוצה להיות מורה רוחני" "אמת מוחלטת" רעיונות שעולים ואנחנו מאמינים בהם במקום לראות אותם כמה שהם מחשבות שעולות תראה את הסטסנג המעולה ששמתי בקישור של "האקדמיה למודעות"

למואל א

New member
גם צורך באוכל זה רק "רעיון"

זה לא חכמה לברוח מהתמודדות עם שאלות מהותיות ע"י ביטולן בלהגיד שזה סתם מחשבות. שים לב, אני מדבר על מה שנוגע לחיי ומות האדם, לא על מחשבות של האם יש עוד חייזרים או מה יהיה גורל היקום עוד גוגל שנים...

lightflake

New member
חחח אתה כן מדבר על חייזרים

בני אדם לא שונים מחייזרים יצורים שחיים על פלנטות זה הרעיון שלך ואתה פשוט לא מוכן לראות אותו רק כרעיון כי זה כל כך נראה ממשי, האשלייה באיכות כל כך טובה, והרעיון הזה מסתדר עם המון רעיונות אחרים, וגם כל שאר האנשים שמסביבך מאמינים באותו רעיון אז אתה פשוט לא מוכן לוותר עליו כאמת ולראות אותו כמה שהוא, רעיון. אבל זה לא אתה אתה זו המודעות שמודעת לכל הרעיונות הללו והיא תמיד שם היא תמיד הייתה שם בכל החוויות שעברת למרות שלדעתך היית ללא מודעות, עדיין בלעדי מודעות פשוט זה לא היה קיים בזכרונך, אתה זוכר את הדברים כי הם היו תחת אור מסויים שאפשר לך לראות אותם, וזו מודעות. תמצא משהו אחד שהוא לא רק רעיון תחת אור המודעות? אתה צריך להיות קודם כל מאוד כנה עם עצמך ולא להאמין לדברים שסיפרו לך. אז אילו שאלות לדעתך באמת מהותיות ומדוע הן מהותיות? מהיא ה"אמת" שכביכול השאלות הללו מתייחסות אליה?

למואל א

New member
עזוב, אני מנסה לדבר תכלס'

ואם הכל רק רעיונות ושם דבר לא ממשי אז גם הארה, שחרור וקיצור החיים לא ממשי, ובכלל כל מעגל הסבל הזה מיותר,
מה אתה עושה בתכלס' עם הידיעות הללו?

lightflake

New member
הוא אפילו לא מיותר

כי הוא לא אמיתי הרעיון לגביו הוא רעיון אמיתי הוא עולה ונעלם כמו כל הרעיונות האחרים מה אני עושה בתכלס עם הידיעות האלו? מדחיק אותן וממשיך לאחוז בסבל

lightflake

New member
זה נראה כאילו אכלת שוקולד

בצורה מאוד חסרת מעצורים בתאבון!

למואל א

New member
חס וחלילה, זה לא בריא וגורם לסבל

לא רעיון או משהו מופשט
זו דוגמא מצוינת להסביר שככה אני מתייחס גם למציאות ה"רוחנית" שזו בעצם אותה מציאות..

lightflake

New member
זה רק שוקולד הוא לא יכול לגרום לסבל

האם אתה מספיק אמיץ לקבל גם את הסבל, כחלק מאותה תופעה בלתי מוסברת שאתה מודע לה וקורא לה מציאות? לא שיש לך הרבה ברירות... אם סבל יופיע מה תוכל לעשות איתו? איך תוכל לברוח ממנו? הרי הבריחה ממנו תיצור עוד סבל והרי לנו אחלה של כדור שלג של סבל (מזכיר לי כמה חברים שלי) רק אדם אמיץ מספיק כדי להגיד כן גם לסבל מגלה שהוא לא סובל
כי בעצם הקבלה המלאה של החוויה, הוא נהיה מודע לה במילים אחרות הוא חזר להיות המודעות לסבל, שזהו המצב המקורי מלכתחילה המודעות כל כך גדולה וטהורה שהיא מסוגלת לעטוף גם את הסבל באהבה, לקבל אותו ובכך הוא ישתחרר ויותמר בחזרה למודעות... זה משחק של מודעות וכדי להנות מהמשחק היא לפעמים כל כך מזוהה עם המשחק עד שהיא שוכחת שהיא מודעות אבל זה לא יכול להמשך זמן רב... העוצמה של המודעות היא העוצמה העצומה שמאירה את היקום הזה, ואיזו עוצמה כבר יכולה להיות למשחק הצורות והצללים הזה שאנחנו קוראים לו מציאות ? א ו ם (אגב לפי מה שהבנתי ממה שקראתי מפי פפה ג'י, אום לפי המסורת בהודו הוא שמה הכולל של המציאות, אמירת השם אום בקול או בדמיון יכולה לעזור לנו להיות מודעים יותר לטבעה האחיד של המציאות - התודעה)

למעלה