אמרנו לכם!

• פותח הנושא bm
  • פורסם בתאריך

resh0

New member
האם חוק הוא טרוף?

פלשתינאי ישראל קיבלו את אזרחותם הישראלית מכוח חוק. נכון? אם כך ניתן באמצעות חוק, גם לשלול את אזרחותם. נכון? אני מקווה שמקובלת עליך שיטת השלטון בישראל שבה מתקבלות הצעות חוק עפ"י רוב בכנסת. נכון? אז ממה אתה חושש??? אם שלילת אזרחותם של פלשתינאי ישראל, שתוכל להביא לטרינספורם העתידי, ייראה בעיני נציגי הציבור בכנסת העתידית כ"טרוף", אז זה לא יעבור! אבל מה אם כן? תצטרך גם אתה להשלים עם ההחלטה הדמוקרטית. נכון? חוק זה חוק. בעניין בורות וכלבים שנובחים... חובת ההוכחה חלה עליך. לא הוכחת כלום.

resh0

New member
גם אם "תחנך" אותי, לא תשתנה העובדה

"חתרן בלתי נלאה" "אבי התרגיל המסריח" העביר מליארד ש"ח להסתדרות, ערב עזיבתו את משרד האוצר. התנגד להפצצת בכור הגרעיני בעיראק. הביא אל פתח ביתנו ארגון טרור פרופר! ועוד הסכים לתת להם רובים וכסף לרכוש תחמושת... בקיצור: איש שעושה הון מכשלון!!! גם אם "תחנך" אותי מהבוקר עד הערב, עצם העובדה שאתה נמנע מלהתמודד שוב ושוב מול המציאות שאותה אני מציג, מראה בבירור כי קשה לך לחלוק. במקום להודות, אתה מעדיף להתמקד בחינוך... שמאלני טיפוסי שנוהג להתמקד במה שמסביב, אולי מתוך השלמה עם העובדה שכאשר הם מנסים לטפל בעיקר, אתם נוהגים להכשל... בוא נלך מהסוף אל ההתחלה: שנינו מבינים כי ללא הסכמת העם/כנסת, לא יהיה הסכם שיהיה לו תוקף בשטח. יתכן לחץ פיזי מתון מצד האמריקאים, מצד השמאל המזערי - חובב התבוסתנות, אבל עובדה היא שללא הסכמת העם, לא יהיה הליך שיביא את ישראל לויתורים מרחיקי לכת במיוחד בירושלים. כל עוד זהו המצב, אז אני יכול להיות רגוע... עראפת לא יוכל במשך זמן רב (כשנה שלמה כפי שטוען שר ההגנה הבריטי), להמשיך ולירות על אזרחיו "בלי בג"ץ ובלי בצלם"... בקרוב יפסקו ה"תשבוחות"... יש לך ספק בקשר לכך? ואז ה"גזר" אותו מאפשר כרגע בוש, יתמוגג לו מהר מאוד לנוכח ההשלמה עם העובדה כי גמולו הראוי של עראפת, הוא רק מקל. לא "מלכי העולם", לא 56 , לא ביבי, לא שרון, לא בגין... מה זה משנה?????????????? כל עוד לא ישתכנע העם בעיסקה כדאית, לא ישלחו את הכנסת ח"כים שיצביעו בעד הסכם כניעה. עוד עובדה היא: שככל שתהיו יותר ישירים, ככל שיותר תגידו את ה"אמת" שלכם לציבור הבוחרים, כך תקטן עוד התמיכה בכם!!! אתה מבין מדוע אני רגוע?

רלוונטי

New member
אל תצחיק אותי..............

העם כבר הפנים....אלו המנהיגים שמהססים...אבל אם אתה משווה את הטונים של מנהיגי הימין של היום ללפני שישה חודשים אתה מבין שזה רק שאלה של זמן.

resh0

New member
אתה יודע היטב את מה שהעם הפנים....

העם בחר ובגדול דווקא את אלו שדיברו בטונים שנשמעו לפני כ- 6 חודשים! את הטונים הללו, את דרך הפעולה הזאת, זה צה שהעם רוצה, זה מה שהעם הפנים! זה לא אמור להצחיק, זה אמיתי לחלוטין! אתה צריך להבין שאין כרגע לשרון שום מרחב תמרון מדיני. כל עוד הכנסת מצויה בהרכבה הנוכחי, גם אם שרון ירצה מאוד להכנע לתכתיבי הטרוריסט, הוא לא יוכל להעביר זאת בכנסת!!!! הסכם כניעה אפשרי אך ורק כמקרה של ממשלת שמאל וגם במציאות הזאת זה לא כל-כך אפשרי... הגיע הזמן שגם אתה תפנים! כל עוד אין ממשלת שמאל ו/או אין סיכוי שתקום ממשלת שמאל שיהיו בה לפחות 61 ח"כים שנבחרו ע"י הציבור כדי להכנע לתכתיבי הטרוריסט, אין אפשרות לכניעה. אם את זה אינך מסוגל להבין, אז את מה כן?

רלוונטי

New member
וזה עדין מצחיק.....

אבל ביחוד......תלוש...........ואני מבין מספיק בשביל לדעת מתי זה מספיק.

אלי.

New member
אם לא הבנת עד עכשיו - כבר לא תבין.

אז נעזוב את הנושא - אתה מאד בוגר, טיעוניך מאד הגיוניים, וכמובן שאין לי שום יכולת לחלוק עליהם. (מזל שיש לי בת קטנה, אז אני קצת מתורגל). לעניין: - הנסיגה החד-צדדית מלבנון (שטח כבוש) נעשתה ללא התערבות הכנסת. זה יקרה גם ביתר השטחים הכבושים. גם אם לא - הכנסת תתקרנף, ממש כמו גנדי וחבר מרעיו ה"לאומיים". - לגבי ערפאת - זה ממש לא משנה לעניין הנסיגה - גם אם יחלו שוב הבעיות שאותן הוא מונע, זה לא ימנע את הנסיגה לקווי 67. אזרחי ישראל הנרצחים מעניינים את בוש ואת העולם כקליפת השום, וכדאי שתפנים זאת. - העם יכול לקפוץ לבוש - אם הבחירה היא בין עוד טלויזיה 20 אינץ´ לבית ובין אחזקת השטחים - העם יודע טוב מאד מה להחליט (וגם חצי מארבעת המנדטים שלך נכללים שם). - בוא נתחיל מזה שאתה תהיה ישר עם עצמך, ואז נדבר על ישירות השמאל ומצעו. אני מניח ששנינו מסכימים שלהציג לגנב תעודת יושר זה מאד לא הגיוני לעשות - אז יתחיל כבודו.

resh0

New member
להיכן נעלם פרס? נגמר ה"שיעור"?

מילה אחת טובה לא תמצא על פרס? אפילו לא אחת! לא תסנגר עליו אפילו במיל?? כנראה שהוא לא שווה את זה... כל מ"ר על-פני כדה"א הינו שטח כבוש, כולל דרום לבנון. אלא מה, יש הבדל! ישנם שטחים כבושים שאין לנו אליהם זיקה היסטורית (סיני, לבנון), ולעומתם יש שטחים כבושים שיש לנו זיקה היסטורית בת אלפי שנים!!! אני חייב לדעת מהו האלמנט המרכזי שמביא אדם לוותר על אדמות ממולדתו לטובת עם שמונהג בידי רוצח מתועב, תופעה שאינה מוכרת בשום מדינה בעולם פרט לישראל... אולי עליך להגיע למכון מחקר כלשהו ושם ננסה לבודד את האלמנט הזה ונוכל להשתמש בו כלפי האויב, כך שלאויב תהיה הנכונות לוותר על אדמות מולדתו... כך תוכל לתרום רבות לעם ישראל. אין כל קשר בין קו הפסקת האש ב 67 לבין שכות על ריבונות. אם יש קשר שכזה, אשמח אם תספר לי עליו. אם העם יוותר בעבור חופן דולרים על אדמתו, אז מדוע שלא תמשכנה מדינות ערב להפעיל לחץ בינלאומי לצורך קבלת החלטה על סגירתה של מדינת היהודים ה"בעייתית"??? "כולה עניין של כסף והם יסכימו..." לא נראית לי הנבואה שלך. השמאל המדיני המזערי מאמין כי ויתורים טריטורייליים נרחבים, הם אלו שיביאו את השלום. השמאל מסרב גם לדון על משמעותו של אותו השלום... אבל לדעתי העם לא יסתפק ב"אנו נדע מה לעשות..." הימין בהנהגת שרון הוא כלי שבר רצוץ, חסר חוט שידרה מדיני. הכזבה לבוחרים תוך הצגת מצב של ברירת מחדל, כמו מובארכ.... זה יתפוגג לו תוך פחות משנתיים. אני מאמין שהימין החדש יבוא בבשורה אל העם כאשר יגיד שהבסיס לשלום הוא הפרדות מהפלשתינים לשלום!!!! "הפרדה פיזית! אנחנו פה, הם שם". פלשתינים/ערבים שם, יהודים/ישראלים פה. ישראל לא תישא ותיתן כל עוד העיקרון הזה לא יהיה מקובל על האויב. אם האויב ייסרב לקבל את העיקרון הזה, משמע כי בכוונתו ליצור מצב של הקמתה של מדינה פלשתינית לצד מדינה דו-לאומית! (דברי אהוד ברק). לא רק שישראל לא תאפשר הווצרותה של מציאות שכזאת, אלא שישראל תתחיל בהליך של הפרדה חד צדדית!!! זה יתחיל בשלילת אזרחותם הישראלית של פלשתינאי ישראל באמצעות חוק שיועבר בכנסת ברוב קולות כנדרש ואח"כ בטרינספורם של פלשתינאי ישראל אל תחומי הראשות הפלשתינית. התחלתי.

אלי.

New member
פרס כבודו במקומו מונח

ואם גם אנשי ימין מובהקים חולקים על השטויות שאתה כותב על פרס - בודאי מיותר שאני אמשיך לסנגר עליו. "זיקה הסטורית" זה טוב בשביל דתיים. תביא טיעונים יותר טובים לאנשים שאינם מאמינים בנביאים שעולים בסערה השמיימה, ובים שנפתח ונסגר לפי פקודות של מגמגם. עד שתביא סימוכין כאלה - הימין מסר שטחים. כנ"ל בעניין האלמנט המרכזי הגורם לויתורים - אני לא מסרתי אף שעל לאויב (בינתיים). ביבי כבר עשה זאת. אני מציע לבודד אצלו את הגן הדפוק. במחשבה שניה - כשמדובר בביבי, יותר ריאלי יהיה לבודד את הגן התקין
ואולי כדאי להתחיל בתומכיו ? אין כל קשר בין קו הפסקת האש ב 67 לבין זכות על ריבונות - כאן אני מסכים אתך. הזכות על הריבונות ניתנה לפלשתינאים ב"זכות" מדיניות האפרטהייד בשטחים, מבית-מדרשו של הימין. תוסיף קצת מכות לחיילים בחברון, הריגה של נערים פלשתינאים פה ושם, טבח של מתפללים ערבים - והנסיגה קורמת עור וגידים. גם אם לא נראית לך הנבואה, העם יוותר בעבור חופן דולרים (ולדעתי אפילו ללא החופן) על אדמה שאינה מעניינת אותו, ושהוא מנוע ממילא מלהכנס אליה. השמאל המדיני המזערי (שמגובה בנשיא המעצמה היחידה בעולם) לא מאמין כי ויתורים טריטוריאליים נרחבים, הם אלו שיביאו את השלום. השמאל מסרב גם לדון על משמעותו של אותו השלום עם כאלה שמסוגלים רק לשדר, בלי יכולת קליטה. ו"העם" ? הוא יעשה כמעשה לבנון, הימין יאשים שוב את "ארבע סמרטוטות", והעולם יסמן "וי" על המטלה. הימין, בלי שום קשר לשרון הוא כלי רצוץ, חסר חוט שידרה מדיני. אם תיקח בחשבון שלא כל בוחרי הימין מבורכים ביכולת ה"הסבר" המופלאה שלך, הרי לרוב רובם של בוחריו מהווה הימין אכזבה החל מהנסיגה ב-1978, ועד הנסיגה של ביבי. זה אכן יתפוגג לו תוך שנתיים - בהתייצבות על הגבול הבינלאומי. אז כבר לא ישאר לימין ממה להתאכזב, אם ישאר ימין. ואם הימין ה"חדש" יבוא בבשורה אל העם, בשורה הקובעת שהבסיס לשלום הוא "הפרדות מהפלשתינים לשלום!!!! "הפרדה פיזית! אנחנו פה, הם שם", הוא (הימין החדש) יקבל מהעם 4 מנדטים, ואף פחות. המדינה תהווה מדינת כל אזרחיה, תתקבל חוקה בישראל, הערבים יקבלו שוויון זכויות, נזקי הימין והדתיים ימוזערו - ואז נוכל להגיד שאנחנו בדרך להיות מדינה נאורה.

kyc

New member
ההפך

שלום bm! מדבר מתנחל מהישוב תקוע ורק רציתי להגיד לך שהעלבת אותי. אני חושב שרוב המתנחלים חושבים שמה שהאנשים בכתבה עשו זה רע וזה כולל אותי, לי נהרגו שני חברים ולפני שובעיים וחצי נהרגה אישה מהישוב לידי ואני עדיין לא חושב שירי על חיילים זה מעשה נכון, כי הם רק מגנים עלינו(כמובן חבל הם לא מגנים עלינו כמו שצריך אבל בכל זאת) אני מקווה שתבין את המסר ותפסיק לרדת על מתנחלים.

BMW850

New member
איזו בושה - בנאדם שמח שכאילו הוכחה

טענתו שמתנחלים, מחבלים. קודם כל: זה מספר אנשים קטן מאוד, מאוד, מאוד. המתנחלים מתנגדים לזה, בכל רוב יש מיעוט שהולך בכוון ההפוך מ"העדר". המחבלים האמיתיים הם הפלשתינאים, שהורגים בכל אפשרות אנשים חפים מפשע. המתנחבלים האמתיים הם פלשתינאי ישראל, שפועלים נגדינו, ותומכים בטרוריסטים. תכנס ל-www.moledet.org.il, תכנסל לקטגוריה "ישראל תנצח" ובעמוד הראשי, או בעמוד "מאמרים" למטה, יש על ערביי ישראל, על הח"כים הערביים. תראה מי מסית ופוגע באמת. המתנחלים הם בני-אדם מדמך ובשרך. אתה מאשים אותם בטרור לשווא, ואתה בעד הערבים, שפועלים באמת בפעולות טרור, כל יום. שלהוכיח זאת לא צריך לחכות שנה, כדי שמיעוט קטן מאוד, יפעל בדרך שלא מקובלת על אף-אחד. "בשלב זה נפתחה לפתע אש לעבר קבוצת החיילים. גורמים בישוב איתמר טוענים שהירי לא היה מכוון לעבר חיילי צה"ל, אלא לעבר קבוצת פלסטינים והוא "רק חלף מעל ראשי החיילים". עם זאת, מקורות ביטחוניים אמרו ל-ynet כי "זה היה ירי מסוכן חד משמעית שבוצע לעבר החיילים ועלול היה להסתיים באסון"." "למחרת האירוע העביר ראש הישיבה הגבוהה באיתמר, הרב אבי רונצקי, מכתב התנצלות ממזכירות הישוב למג"ד. במכתב התנערו תושבי איתמר מהאירוע, טענו שהיורים לא היו מהישוב והתחייבו לפעול נגד אירועים מסוג זה." בשיחה עם ynet אמר הרב רונצקי: "מבחינתנו, זה היה אירוע מצער ולכן כתבנו את המכתב". לדבריו "תמיד יש אנשים שעושים דברים שהרוב לא מסכים איתם". רונצקי ציין כי הוא משוכנע שהירי לא כוון לעבר החיילים אלא לעבר הפלסטינים והחיילים "רק נבהלו כי הם לא חי"רניקים אלא שריונרים"."

jichay goren

New member
BMW850 לא לכתבה זאת רק סיכום שלי

ברצוני לסכם את אשר התכתבנו בעמוד הקודם.לא אצליח להזיז אותך מסיבה פשוטה ששנינו מבינים תחת המושג "פ ט ר י א ו ת" שני דברים שונים.אני מבין שאלה הם החלוצים אשר בלי רעש הקימו לפני קום המדינה קיבוצים,מושבים,מושבות,תעשיה ובנינים. אתה רואה באלה הלחמו נגד הערבים והברטים לפני קום המדינה,ולצורך מימון פעילותם לחצו לא פעם באמצעים לא כל כך מקובלים לתרומות,שדדו בנקים,והעיקר עשו פעולות ראווה מרשימיות.יתכן שאלה וגם אלה תרמו להקמת המדינה אך לדעתי נגמרת בכך ההתכתבות שבינינו.ברצוני שוב להודות לך על הרמה התרבותית שבה כתבת לאדם כמוני, שדעותיו אולי מקובלים על רבים רבים, אך אינם נכתבים,ובודאי לא במסגרות אלה.

רלוונטי

New member
"המתנחלים בני-אדם מדמך ובשרך"

הומור זה נחמד....אבל קומדיות שחורות אינם הכוס תה שלי......"הם לא חירניקים אלא שריונים" זה, כבר מבריק.

BMW850

New member
עזוב את זה, המשפט השני, זה סתם...

מישהו אמר. המשפט שאני אמרתי, הוא לא קומדיה שחורה, זאת אמת לאמיתה. למשל: בנאדם חילוני שגר בקו הירוק, קרוב משפחה של מתנחל. ולאותו חילוני יש קרוב משפחה בתוך הקו הירוק, שמאלני, ששונא את המתנחלים. כולנו יהודים, באנו מאותו מקום.

אביה*

New member
עדיף מלהיות תבוסתני בוגד

אחרי שאנשים נמצאים שנה שלימה תחת הלחץ של פיגועי כבישים, וכל נסיעה תמימה הופכת להיות רולטת כביש, אפשר להבין אם איזה אדם התפוצץ לו פיוז והוא ירה באויר, כאשר מול עיניו התבצע פיגוע נוסף וחיילים במקום להכנס לכפר הקרוב ולבצע חיפושים, מקבלים פקודות לרסן את המתנחלים. לא להצדיק ולא להסכים רק להבין, ואני אומר זאת כחייל מילואים שהיה במקומות הללו וראה את כל הדברים. אבל שמאלנים שמבינים את האוייב ואף מסייעים לו, לעולם לא יבינו את האחים שלהם שנמצאים במצב כה קשה. אנשים כאלו שלא מוכנים ללחוץ את ידי אחיהם אבל יכולים לנשק רב מרצחים על לחייו, הם אנשים מסכנים, אומללים, אכולי שנאה עצמית, שאיבדו את המצפן המוסרי שלהם, ובזמנים אחרים הם היו כנראה האנשים ששתפו פעולה עם אוייבי ישראל כנגד ישראל.

רלוונטי

New member
אפשר כמובן לצאת משם.............

אבל הרבה יותר הגיוני לירות קצת על חילים...

שרוף

New member
אם יאמרו לך לצאת מהבית שלך

האם תסכים? בוא נאמר שאתה גר על חורבות כפר ערבי לשעבר בתוככי הקו הירוק ויבואו אנשים, תנועה, ויטיפו לסלק אותך מאדמתך מביתך שבנית ברישיון מהמדינה האם תסכים? מדוע חושב אתה שיש לך זכויות שאין להם? הרי הם שם מבחינתם יושבים כחוק ברשות וברישיון באיזה זכות לקחת על עצמך לסרס את החוק ולבקש מאנשים לעזוב את בתיהם? למה אתה צבוע? למה אתה לא דורש מתושבי סתריה במרכז הארץ לפנות את בתיהם שהרי האדמה הייתה של כפר ערבי שתושביו ברחו ב48. אפשר כמובן לצאת בכלל מארץ ישראל ולעשות הגירה לגולה.

רלוונטי

New member
בדיוק מכוון שאני גר על חורבות

אדמה ערבית...ויודע שאם לא נסכם על קו ואכשיו הדרישה הזאת בוא תבוא.....אין שום צורך בסרקזם אם איזה שהיא ממשלה היתה מאמינה ביכולתה לאזרח את השטחים היתה עושה זאת מזמן...השטחים תמיד הוחזקו כקלפי מיקוח להסדר...ומתוך כונה להחזירם...מכוון שאני אומר זאת בקול רם בערך שלושים שנה לא תוכל להפיל עלי את התיק...ישראל קיוותה עד אוסלו שהשטחים יוחזרו הן למצרים והן לירדן. מאוסלו זה כבר ברור למי הם יוחזרו...לגבי אחיזת העינים שישראל נהגה הן בימין והן בשמאל לגבי המתנחלים אני נאלץ להסכים וגם להתביש...אך הבושה כשלעצמה לא תפתור שום דבר.

למעלה