אמונות הזויות

מודטחדש

New member
יש הבדל עצום

בין "
משתדל להימנע מתרופות
", לבין "אין לי שום צורך בתרופות". מאחל לך בריאות מושלמת לאורך שנים.

ינוקא1

New member
אם היה לי מישהו כמוני

ללכת אליו , אולי לא הייתי נוטל תרופות מערביות בכלל

לצערי לא מצאתי כזה.
ואני בדרך כלל לא נוטל כלום.
&nbsp
חוץ מזה , עם כל היכולת שלי , אני אדם אחד.
ואני די חסר תקציבים , וכוחותי העיקריים והדלים הולכים לצורכי הישרדות ודאגות אחרות - בריאותם של הקרובים לי וכדומה.
&nbsp
לעומת זאת , לרפואה המערבית המודרנית יש בנינים שלמים בכל העולם ותקציבי ענק למחקר ופיתוח מלאים במוחות הטובים ביותר , והיא התפתחה במשך עשרות \ מאות שנים.
&nbsp
אני מניח כי בתקופות אחרות , דווקא הגישה של הרפואה "שלי" היתה בראש , והרפואה המערבית היתה בשפל.
אך זה הגלגל , ואני מכבד אותו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
אני מאחל לך, מכל הלב

בכל דרך, שיטה, גאון ברמה של "
מישהו כמוך
", ריקוד, פלסיבו, מדיטציה... שיביא לך בריאות מושלמת ואושר אינסופי.

ינוקא1

New member
אני מאחל לך

בכל דרך ושיטה , בין בבריאות ובין בחולי , בין בעליה ובין בירידה , להיות מחובר לאלהים.
&nbsp
אינני מאחל לאף אחד בריאות מושלמת ואושר אינסופי , כי כשהופכים אותם למטרה - מתרחקים מהם.
&nbsp
אך הם באים כאשר מטרתינו היא משהו גדול יותר מאיתנו.
כאשר חיינו הופכים לשליחות אמת.
&nbsp

מודטחדש

New member
תן לי להסביר לך

ב-"
להיות מחובר לאלהים
", אין ירידה, ואין חולי. חולי וירידה הם הסממנים שאתה לא "
מחובר לאלהים
". אתה רחוק מחיבור כזה. "
בריאות מושלמת ואושר אינסופי
" אינם מטרה. אלה הזכות שלנו מלידה. ברגע שקבלנו תודעה ומערכת עצבים אנושית, הזכות שלנו מלידה היא אושר אינסופי, אינטליגנציה מלאה, אנרגיית חיים מפעפעת... דת שמטיפה לסבל, החמיצה ב-180 מעולות את המטרה הראשונית שלה.

ינוקא1

New member
טוב , בוא ונראה עוד 80 90 שנה

האם תעמוד מאחורי דבריך אלו.
&nbsp
אני חושב שגם לך יהיה כאב פה וכאב שם , וזה בסדר.
זה קורה לטובים ביותר.
&nbsp
(ואגלה לך סוד , גם למהרישי עצמו היתה דלקת פרקים בסוף ימיו.
כך כתב כאן הניק "סגול כהה" שהיה אצלו כמה שנים).
&nbsp

מודטחדש

New member
למה לחכות 80-90 שנה?

לא תספיק עוד שנה? עוד 10 שנים? עוד 20? בעוד 10 שנים אהיה בן 46. אתה לא חושב שזה זמן "סביר" ל-"
כאב פה וכאב שם
"? לא הכרתי את מהרישי כך שאני לא יודע אם הייתה לו דלקת פרקים או לא. אם היה בריא או חולה. האם "
סגול כהה
", היה רופא? הרופא המטפל במהרישי? אחרת הדעה שלו טובה כמו הדעה של כל אחד. לי לא נראה הגיוני שאדם בהארה יסבול מבעייה גופנית או נפשית כל שהיא. אבל אני לא יודע על זה מספיק.

ינוקא1

New member
כמדומני שהוא אמר

שראה שלוקחים אותו לטיפולים ושההליכה היתה קשה עליו.
&nbsp
בעיקרון , תיאורטית , אני מסכים איתך -
אם היתה בנמצא הארה מליאה , חיבור של מאה אחוז לאינסוף , לא היתה סיבה למחלות וגם לא למוות.
אך אין דבר כזה שאני מכיר.
לכן בסוף כולם מתים , כולל מהרישי.
&nbsp
הכאבים והמחלות למינהן , אלו בסך הכל תזכורות שהמוות שולח כדי להודיע לנו שאנו בני חלוף , וכאשר תופסים אותן כך הן מתנות יקרות ערך !
&nbsp
כי אם יש דרך כלשהיא לעכב את המוות , היא לא דרך מ"ט או כל טכניקה אחרת , אלא דרך השלמה איתו.
דרך השלמה עמוקה עם ההבנה שאתה בן חלוף , ושהמוות ישיג גם אותך יום אחד.
וזו הדרך היחידה גם לחיים ראויים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
כמו שכתבתי לך

לא יצא לי להכיר את מהרישי. ראיתי אותו בכמה וכמה (וכמה) סרטים של הרצאות שלו. גם אלה האחרונות ביותר. לא נראה לי בשום מקרה שהאדם היה מוגבל (פיזית או נפשית) בכל מגבלה שהיא. יחד עם זה, אני לא יכול להתווכח עם מישהו (בייחוד שלא נמצא כאן בפורום, נדמה לי לפחות מאז אני כאן), אם הוא "
ראה שלוקחים אותו לטיפולים ושההליכה היתה קשה עליו
" או לא. לי זה נראה מאוד לא הגיוני. אני לא צריך לראות את מהרישי בהקשר הזה. אני רואה את המורה שלי (כמעט בן 75) ואת התפקוד שלו ושל המורים האחרים, כדי לדעת שיש מצב מאוד מאוד אפשרי, שהמ"ט מביאה לבריאות משולמת. לגבי מותו של מהרישי, שמעתי מרבים שהיו נוכחים במעמד בו מהרישי אמר להם שהוא סיים את התפקיד שהטיל עליו הגורו שלו, ולכן הוא יכול לעזוב. זה שונה לדעתי לחלוטין מ-"
בסוף כולם מתים , כולל מהרישי
". להבנתי, למהרישי היה תפקיד קוסמי שהוא נולד ונועד לו. כשאדם כזה מסיים את התפקיד, אין לו מה לעשות יותר בעולם הזה. אבל נראה לי שאתה לא תבין את זה.

מודטחדש

New member
בוא נבדוק את זה

האם אתה מבין שיש מצב בו האדם לא מת? בו אדם מחליט שסיים את התפקיד הקוסמי שלו ולכן הוא יכול להיפרד ממי שהכיר בעולם הזה. כשהוא חי בבריאות מושלמת. בצלילות דעת מדהימה. באושר ובבליס אינסופי.

ינוקא1

New member
כן , אבל זה לא הגורו שלך

ויעל משה מערבות מואב, אל-הר נבו, ראש הפסגה, אשר על-פני ירחו; ויראהו יהוה את-כל-הארץ את-הגלעד, עד-דן.
ואת, כל-נפתלי, ואת-ארץ אפריים, ומנשה; ואת כל-ארץ יהודה, עד הים האחרון. ואת-הנגב, ואת-הכיכר בקעת ירחו עיר התמרים--עד-צוער.
ויאמר יהוה אליו, זאת הארץ אשר נשבעתי לאברהם ליצחק וליעקוב לאמור, לזרעך, אתננה; הראיתיך בעיניך, ושמה לא תעבור.
וימת שם משה עבד-יהוה, בארץ מואב--על-פי יהוה.
ויקבור אותו בגיא בארץ מואב, מול בית פעור; ולא-ידע איש את-קבורתו, עד היום הזה. ומשה, בן-מאה ועשרים שנה--במותו; לא-כהתה עינו, ולא-נס ליחו.
ויבכו בני ישראל את-משה בערבות מואב, שלושים יום; וייתמו, ימי בכי אבל משה. ויהושוע בן-נון, מלא רוח חכמה--כי-סמך משה את-ידיו, עליו; וישמעו אליו בני-ישראל ויעשו, כאשר ציווה יהוה את-משה. י ולא-קם נביא עוד בישראל, כמשה, אשר ידעו יהוה, פנים אל-פנים.
לכל-האותות והמופתים, אשר שלחו יהוה, לעשות, בארץ מצריים--לפרעה ולכל-עבדיו, ולכל-ארצו.
ולכול היד החזקה, ולכול המורא הגדול, אשר עשה משה, לעיני כל-ישראל
.

או אם תרצה :

וַיְהִי כְעָבְרָם וְאֵלִיָּהוּ אָמַר אֶל אֱלִישָׁע שְׁאַל מָה אֶעֱשֶׂה לָּךְ בְּטֶרֶם אֶלָּקַח מֵעִמָּךְ וַיֹּאמֶר אֱלִישָׁע וִיהִי נָא פִּי שְׁנַיִם בְּרוּחֲךָ אֵלָי.
וַיֹּאמֶר הִקְשִׁיתָ לִשְׁאוֹל אִם תִּרְאֶה אֹתִי לֻקָּח מֵאִתָּךְ יְהִי לְךָ כֵן וְאִם אַיִן לֹא יִהְיֶה.
וַיְהִי הֵמָּה הֹלְכִים הָלוֹךְ וְדַבֵּר וְהִנֵּה רֶכֶב אֵשׁ וְסוּסֵי אֵשׁ וַיַּפְרִדוּ בֵּין שְׁנֵיהֶם וַיַּעַל אֵלִיָּהוּ בַּסְּעָרָה הַשָּׁמָיִם.
וֶאֱלִישָׁע רֹאֶה וְהוּא מְצַעֵק אָבִי אָבִי רֶכֶב יִשְׂרָאֵל וּפָרָשָׁיו וְלֹא רָאָהוּ עוֹד

אבל אתה יודע מה המשותף במקרים הללו של משה ואליהו ?
אין גופה בשום מקום

(בסיפור עם משה , זה מצויין באמירה שה' קבר אותו , כביכול).
זה קורה באיחוד מלא עם האינסוף.

בשאר המקרים , כולל הגורו שלך , זה לא ככה.

מודטחדש

New member
אז מה שאתה אומר

זה שהיו בכל ההיסטוריה האנושית שני מקרים של מוות בלי גוויה? של אנשים בודדים בהיסטוריה שהגיעו ל-"
איחוד מלא עם האינסוף
"? אגב, אל משה זה פחות מודגש. בכל זאת כתוב "
וימת שם משה
", וגם כתוב "
ויקבור אותו בגיא בארץ מואב
". לא כתוב במפורש מי קבר את משה (לכאורה). האם אפשרי, רק אפשרי, שבימים ההם אדם מת ולא נמצאה הגופה שלו? אולי מת באיזו מערה. אולי הגופה נטרפה על ידי בעלי חיים. בטוח שאי אפשר היה אז לעשות בדיקת DNA של השאריות. לגבי אליהו. מתאים גם לכמה וכמה מהאנשים כאן בפורום, אלישע היה ה-"עד" היחיד לסופו של אליהו. התאור שלו, מזכיר מאוד איזה טריפ חזק של LSD, פיטריות, או משהו מהסוג הזה.

ינוקא1

New member
ואולי עוד מקרים שאיננו יודעים עליהם ....

והכל יכול להיות .....
לגבי השגותיך בהודעה זו - השאלה היא מאוד פשוטה , האם אתה מאמין לטקסט או שלא. זכותך לא להאמין ולטעון טענות שונות ומשונות או שהכל המצאה.
&nbsp
ב"התקדשות" הייך טוענת שה"מקודשים" במצריים העתיקה וגם משה , כשהיה מגיע זמנם היו מתים בהבזק של אור , תיאור די דומה נמצא גם אצל קסטנדה לגבי דון חואן ובני חבורתו , ואני די מאמין לשניהם.
&nbsp
(והאמת היא שצחקתי קודם , ומי יודע , אולי גם הגורו שלך הגיע לאיחוד עם האינסוף , אין לי כל כך דרך לדעת את זה).

מודטחדש

New member
לטקסט אני מאמין בכל לבי

לפרשנויות שונות של הטקסט אני לא תמיד מאמין ולעתים קרובות לא מסכים איתן. המורה שלי אמר לי לא פעם. אל תיקח את מה שאנחנו המורים אומרים. אתה שומע את מהרישי יד ראשונה, תבין את מה שאתה מבין ולא את מה שאני או מישהו אחר מהמורים מבין ומפרש לך. עם כל הכבוד למפרשים, בכל הזמנים, אני סומך על האינטליגנציה וההבנה שלי. אני לא צריך איזה רב שיפרש לי את מה שאני קורא. מה שכתבתי הוא הפשט. הדרש, תלוי במפרש. אני קורא את הפשט ורואה א. שמשה מת. ב. שהוא נקבר. אם הוא נקבר, מן הסתם הייתה גופה לקבור. וכמו שהדרש שלי (שנובעת גם מהתנהלויות אחרות של אלישע) הוא נראה לי כצרכן אדוק של סמים פסיכודליים רבים ושונים (ר"א קסטנדה). התיאור של מותו של אליהו, שתואר אך ורק על ידי תלמידו אלישע, נראה לי כהזייה טיפוסית של סם כשלהו מהסוג הזה. אין לי "אינסופומטר" ולא הייתי ליד מהרישי לבדוק את האינסופיות שלו. להבנתי, אדם שלא רק מתאר לך את המצבים השונים של הארה, עד להארה מלאה, ולא רק זה, הוא נותן לך כלי פשוט וטבעי לחיות הארה מלאה, שוב, לדעתי, חייב להיות לפחות במצב הגבוה ביותר של הארה שאת הכלים אליו הוא נותן. גם אם לא היה, הוא נתן לי דרך למטרה, תאור מדוייק של המטרה ושל כל שלב ושלב בדרך אליה, ואת כלי הרכב היעיל ביותר להגיע למטרה זו. על כך אני מודה לו יום וליל ואומר "ג'יי גורו דב".

ינוקא1

New member
הכרת תודה היא דבר חשוב ביותר.

וכל הכבוד שיש לך את זה.
&nbsp
לגבי קסטנדה - הוא לקח סמים רק בתחילת חניכותו , ומסיבה מאוד מסוימת.
גם נתן כמה שיטות נהדרות , ותיאר את השלבים השונים דרך סיפורו האישי , בדרך די משעשעת ויפה.
&nbsp
בשורה תחתונה : כלי הרכב שהוא נותן אינם סמים אלא "דרך הלוחם" , "שחזור" ,"חלימה" ו"התכוונות".
ותרגול השחזור הוכיח לי שהסיפור שלו אמיתי.
&nbsp
אם אתה רוצה ספר טוב שמסכם את משנתו , אז זה "מפגשים עם הנגואל" מאת ארמנדו טורס.
&nbsp
http://www.toltec.co.il/armando.html
&nbsp
לגבי משה - כתוב שהוא מת ושה' קבר אותו , ולמרות שמצויין מקום כללי (בגיא מול בית פעור) , כתוב "ולא ידע איש את קבורתו עד היום הזה".
אתה יכול להבין זאת כפי שאמרת , וזה בסדר.
אני מאמין שהקבורה הזו , שנעשית "בידי ה' " היא משהו שאיננו יכולים להבין.
&nbsp
לגבי אליהו - בשום מקום בסיפורים הללו לא מוזכרים סמים משום סוג.
אם כבר מוזכר משהו בהקשר של נביאי ישראל , הרי זו בעיקר נגינה.
מוזכרת גם כן קנאותם לצדק , ודבקותם בה' , ואין שום סיבה להניח שהיו סמים מעורבים בתמונה.
&nbsp
למה אתה כל כך בטוח שיש רק דרך אחת אל האינסוף ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
לא מעוניין להיכנס לויכוחים על קסטנדה

הוא ומשנתו לא מעניינים אותי. בוא ננתח את מה שכתוב (שוב, לא פרשנויות): ימת שם משה עבד-יהוה, בארץ מואב--על-פי יהוה. - על פי ה' יכול להיות כמה דברים. שה' אמר ששם הוא מת. יכול גם להיות שמשום שה' דיבר אליו קודם, הוא מת סמוך לפיו (על פי) של ה'... ויקבור אותו בגיא בארץ מואב, שוב, לא כתוב מי קבר. אולי אהרון. אולי מישהו מהלויים, מהכוהנים, מבני השבטים האחרים... כשדברתי על סמים, לא דברתי על אליהו אלא על אלישע. דחיל ראבאק, כשקבוצה של נערים עושה צחוק מהתסרוקת שלו, לדעתך, זו סיבה להמית אותם במוות כל כך נוראי? איך שהוא ראה נער מת ואמא בפאניקה, מייד נשכב עליו עד שהנער לא יכול היה לסבול והתעורר והתעטש, ו-"זורר". יש עוד כמה מקרים על אלישע שבהם לא ענק תודעה אלא אדם מלא כעסים ואגו נשמע מהם. משום שהיה נביא גדול, אלה (לפי דעתי בלבד) יכלו להיגרם על ידי סמים. קשה לי לראות שהתנ"ך יספר על אדם כלשהו, בטח ובטח לא על נביא ענק, שהשתמש בסמים. למה אני בטוח שיש רק דרך אחת אל האינסוף? משום שאל האינסוף אפשר להגיע רק על ידי הליכה מעבר למה שאיננו אינסוף. מהי הדרך ללכת מעבר? כאן יכולות להיות הרבה דרכים. לא שמעתי על תיאור של אף דרך אחרת מלבד המ"ט שעושה את זה.

ינוקא1

New member
הבאתי לך כבר את הדוגמה עם

"ניתוח ברכיים פלצבו" בסרטון למעלה.

כפי שאמרתי לך , אין לי את הכח , המיומנות והזמן לחפש מחקרים , אך אני מעריך שתוכל למצוא.

אשמח אם תביא לי גם כן מחקרים האומרים שכל פלציבו משפיע רק לזמן קצר .
אני חושב שהמדובר בנושא רחב וסבוך , לא כל פלציבו זהה (אפילו פלציבו עם כדורים קטנים וכחולים לעומת פלציבו עם כדורים גדולים ואדומים , זה כבר שיעורי הבראה שונים).

באופן כללי , פלציבו מתבסס על עירור כוחותיו של הגוף לרפא את עצמו. ומה שיוצר זאת זוהי אמונה ב ...(תרופה , מטפל , ניתוח ....).

אך כמובן שזה מורכב הרבה הרבה יותר.
לתודעה יש כח לרפא (וגם לגרום לחולי) וגדולי הרופאים אמרו זאת בכל הדורות.
רק טיפש יחשוב שריפוי אמיתי הוא חומרי בלבד.

מודטחדש

New member
מדכים איתך

לגוף יש אנטליגנציה פנימית שיכולה לרפא כל מחלה שהיא. הבעייה היא שהניצול שלנו של המשאבים המוחיים הוא כל כך נמוך, שלמרות שהיכולות האלה קיימות, אנשים חולים. פלסיבו לא מעלה ולא יכול להעלות את השימוש במשאבים האלה, לכן יכולתו מאוד מאוד מוגבלת וזמנית. מחיפוש קטן אצל הרבי על "length of influence of placebo" קבלתי תשובות מאוד ברורות. ברוב התשובות, כמו שכתבתי, טווח זמן ההשפעה נע מקסימום לכמה שבועות בודדים, ואז השיפור חולף.

למעלה