אמונות הזויות

מודטחדש

New member
לגבי מה שכתבת

1-2. לפי הכתוב במחקר, נבדקו אכן 146 פרסומי מחקר. אבל השיטות שנבדקו הן מאות. 5. חתני פרס נובל. ספורטאים ברמה הגבוהה ביותר. במאים, שחקנים ומוזיקאים (המפורסמים ביותר)... 6. למה קיים סקר עמיתים? רק לשם כסת"ח? יש לו איזו משמעות, לא? זה שאנשים טועים - בלי ספק. האם זה עושה מחקר ברמה של p<.005 פחות אמין? מה הכוונה ב-"
לנסות ולראות
"? האם עליו לטרוח (וחלק גדול של שיטות מדיטציה, הן טרחה לא קטנה) ולבדוק כל דבר שקיים כדי לחפש את מה שעושה לו טוב? לכן קים המחקר המדעי (שעם כל הכבוד, הוא מדוייק רק עד רמה מסויימת), אבל הוא יכול לתת לאדם קנה מידה של מה כדאי לו לטרוח ולבדוק. כמו כן של אנשים שהוא מכיר (אישית או בשמם ובפועלם) שמספרים לו איך דבר מסויים שינה את חייהם ללא הכר.

מאות? במחקר מפורטות שבע שיטות כולל פלסבו.

אפשר לבחור שיטת מדיטציה בכל דרך שרוצים.
אפשר לנסות עד שמוצאים משהו "מועיל" (לא חייבים לנסות "כל דבר שקיים").
אפשר לערוך סקירה ספרותית של מחקרים מדעיים.
אפשר לשמוע ולקרוא עדויות של אנשים אחרים.
כל אחד שינסה מה שמתאים לו.
&nbsp
בהחלט נראה שיש "תמיכה מדעית" לטענה כי מ"ט מפחיתה חרדות ומתחים.
עם זאת, קיימת תמיכה דומה גם עבור שיטות אחרות (אם תרצה, אשלח לך מאמרים).
טענת קודם כי "כל דבר אחר" הוא "ממש פלסבו בלבד", אך טענה זו אינה נתמכת במחקרים עדכניים בתחום.
לא בטוח שכדאי להסתמך על מחקר מדעי במקרה זה, אך מי שבוחר לעשות זאת, אולי עדיף שיקרא את הספרות המדעית עצמה, ולא יסתמך על "תוכן פרסומי" בלבד.

מודטחדש

New member
אני רואה שאתה ציני בנושא

אפשר לשקר בכל צורה שהיא. במחקר. במלה. במחשבה... אני לא סבור שלחוקרים האובייקטיביים (במחקר הספציפי הזה, בלי שום קשר למ"ט) שעשו את המחקר הזה, הייתה איזו סיבה לשקר ולהטות אותו. אמרת שאתה עוסק במחקר, לכן אשמח לראות (בכל רמה שהיא, רמת פלאסמה קורטיזול, רמת חומצה לקטית, רמת התנגדות חשמלית של העור... לא בהכרח התנסות סובייקטיבית, כי זה לא מראה הרבה) מחקר (לא מאמר) אחד בעולם, שפורסם בג'ורנל מדעי מכובד, שמראה שיטה טובה יותר מהמ"ט או שווה לה, לנטרול של מתחים וחרדות. אני משתתף בהרבה מפגשי מודטים. בקורסים שונים. כל מי שפגשתי עד כה (אנשים רבים מאוד, בטווחי גילאים רבים מאוד, משכבות אוכלוסייה רבות מאוד...), מרוצה (כמוני) ב-100% מהמ"ט. חלקם אנשים שניסו שיטות אחרות והתאכזבו.

ציני?

אני מתפעל מהאופן הנקי, הסבלני, המאוזן, הפתוח והבלתי-מתלהם שבו הוא משיב לך... וללא שמץ של ציניות. וואו. מעניין איך אפשר לקרוא שם ציניות.

מודטחדש

New member
הציניות הייתה, לדעתי

ברמיזה (לפחות) על מחקרים מוטים או "מכווני מטרה". המחקר הספציפי הזה, נעשה על ידי חוקרים בלתי תלויים, אז זו תהיה ציניות לשמה להאשים מישהו לא תלוי בהטיה או ב-"ניסיון ליפות" מחקר.

ברשותך, אנסח מחדש את שאלתי המקורית

ראשית כל, לא טענתי כי החוקרים שיקרו או הטו את המחקר.
אם במקרה זה השתמע מדברי, הרי שלא זו הייתה כוונתי.
כל מה שכתבתי הוא שמהימנות הניתוח תלויה במהימנות המחקרים הנכללים בו.
כיוון שהחוקרים לא פירטו מה נכלל, אינני יכול לדעת דבר לגבי מהימנות הניתוח.
זה לא אומר שהוא אינו מהימן, אלא פשוט שלא ניתן לדעת זאת מקריאה בו.
&nbsp
עכשיו, ברשותך, אשוב לשאלתי המקורית, שעדיין לא נענתה:
כיצד התנסות חיובית בשיטה מסוימת, מעידה על יעילותן של שיטות אחרות?
כששאלתי זאת קודם, הבאת גרף השוואתי, אך לא ענית על השאלה.
עכשיו אתה מבקש ממני להביא מחקר השוואתי אחר.
לא ברור לי הצורך הזה בהשוואה בין שיטות מדיטציה.
האם מדובר בתחרות מסוג כלשהו?
כפי שכתבת - אתה מרוצה ב-100% מהשיטה שלך, וזה בהחלט נהדר.
אבל מאיפה מגיעה האמונה שלך כי שיטות אחרות אינן פועלות?
מה בך מייצר דעה לגבי דברים שמעולם לא ניסית?
האם הדעה הזו נוצרה מקריאת מחקרים מדעיים?
האם קראת מחקרים הנוגעים לסוגי מדיטציה אחרים?

מודטחדש

New member
להזכיר לך

השרשור הזה התחיל ב-"אמונות הזויות" או משהו כזה. אני רואה בפלסיבו, למרות היעילות המקומית והזמנית שלו, "אמונה הזויה". ולכן כתבתי על פלסיבו את מה שכתבתי. פלסיבו לא יכול לרפא בעייה. הוא יכול להפחית את התסמינים שלה. לזמן קצר. משם התפתח הדו-שיח שלנו. תראה את מחירי הסלולרי, שיחות טלפון לחו"ל, מוצרי חלב... תחרות בריאה יכולה רק להביא לתועלת. בטוח שתסכים איתי שיש בתחום הרוח לא מעט שרלטנים, מאחזי עיניים. אדם, בתום לב, יכול לפנות למישהו מהם, וכשיוכח שזה לא זה, זה עלול לוציא לו את החשק לנסות משהו אחר ולהתפתח רוחנית, בגלל הבנה "שכל החרטא בארטא הזו, זה אותו הדבר". אני לא רוצה להיכנס לויכוח, אבל יש 4 קריטריונים (שרק אחד מהם אובייקטיבי) שיש יתרון למ"ט על שיטות אחרות. האם זה אומר ששיטות אחרות אינן טובות? לא בהכרח (ודאי שיש גם כאלה אבל יש גם שיטות שנותנות אי אלו תוצאות).

ינוקא1

New member
האם אתה יכול להפריד

בין "אמונה" לבין הדבר האמיתי

&nbsp
אני חושב שזוהי הפרדה מלאכותית.
גם הדבר האמיתי הוא אמונה בסופו של דבר.
&nbsp
אגב , אתה יכול עם מדיטציה טרנס' לעשות דברים כאלו

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
בחו"ל זה חוקי , בארץ לא.

אני מניח שהבחורה לא תכננה את זה ....
&nbsp
(בכל אופן , אני מקווה שלמודט חדש יש סקר כי המ"ט מביאה מולטי אורגזמות יותר מכל שיטה אחרת
)
&nbsp

lightflake

New member
אתה כותב תודעה אבל מתכוון רק לפונקצייה שלה

שאפשר לכנות מיינד
&nbsp
כמו מים בכלים שונים
המהות לא משתנה
&nbsp

lightflake

New member
מממ...

זהב בצורת פיל
האם הפיל הוא חלק מהזהב ?
האם יש בזהב תכונות פיליות כלשהם ?
האם יש בכלל פיל או שזו רק פרשנות לצורה מסויימת שכולה למעשה רק זהב טהור ?
ואם זו רק פרשנות אפשר לפרש שונה, אולי זה לא פיל בכלל, אולי ממותה?
מה שבטוח הזהב נשאר זהב
והצורות משתנות
זהביות הזהב לא מושפעת משינויי הצורות ולמעשה, אין לה שום קשר אליהן.
&nbsp

ינוקא1

New member
אני מסכים איתך

שקיימת הבדלה בין "התודעה עצמה" לבין "צורת התודעה" שאתה קורא לה "מיינד".
(בקבלה זה נקרא "אור" ו"כלי").
&nbsp
ואני מסכים איתך - שבשורש הכל , יש רק "אור" שלובש צורות שונות (גם המיינד בעצמו הוא רק אור , בשורש).
&nbsp
אך בעולם הזה , הצורות משפיעות על התגלות האור :
יש צורות שמחשיכות אותו , ויש צורות שמוליכות אותו.
סבל , צער , חוסר יושר , אנוכיות ..... כל אלו הן צורות המחשיכות את האור.
&nbsp
ומכיוון שאנו חיים בעולם הזה , אז יש לנו עבודה לעשות.
והעבודה היא דווקא על הצורה - לזכך את הצורה , את המיינד , עד שהמיינד לא יחשיך את התודעה והתודעה תאיר דרכו.
זו הארת אמת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
אני מנסה לא לראות סרטונים

(למעט בנושאים שמאוד מעניינים אותי) שאורכם יותר מ-2 דקות. אז לא ראיתי את הסרטון שצרפת. לפי הכותרת שלו, אני מבין שמדובר בהיפנוזה - היא שונה לחלוטין מפלסיבו. גם הצורה של הבחורה עוד לפני שלחצתי על 'פליי' לא עוררה אצלי אפילו סקרנות קטנה. הבעייה עם פלסיבו שהוא יכול לעזור (במידת מה) למשך של כמה שבועות. מכסימום 5-6 חודשים. ומה אז? המצב חוזר לקדמותו. לכן זהו ההבדל בין אמונה (ברמה של פתי מאמין) לבין "
הדבר האמיתי
". אז אם תתאר לי מה נעשה בסרטון ותשאל שוב האם "
אתה יכול עם מדיטציה טרנס' לעשות דברים כאלו
" אוכל להתייחס.

למעלה