אמונות הזויות

ינוקא1

New member
פלציבו לפעמים יכול להיות

טוב יותר מהדבר ה"אמיתי" , רק שתדע.
(יש על זה פרק בספר "לא רציונלי ולא במקרה" , שהוא מביא דוגמאות לכל מיני טיפולי פלציבו מדהימים).

פלציבו זה רחוק מלהיות "פתי מאמין" , ההיפך
בעיני זה הריפוי האמיתי - זה עירור הכוחות של הגוף לרפא את עצמו.
דווקא הרפואה הרגילה שמסתמכת על חומרים וניתוחים - זה ריפוי שקרי (בדרך כלל). הוא מעולה בבעיות אקוטיות , הרבה פחות טוב בבעיות כרוניות.

במצבים כרוניים זה בעיקר דוחה בעיות , ולפעמים יוצר בעיות חדשות.

גם בהיפנוזה , מה שקורה זה שנותנים לגוף איזושהיא השאה , סוגסטיה, והגוף בסופו של דבר עובד על פיה כי הוא מקבל אותה כאמת.
כי מבחינת הגוף , כשהגוף מקבל משהו כאמת , הוא הדבר האמיתי
ולא משנה לו אפילו האם יש גיבוי לכך במציאות החיצונית

אני מציע לך בכל זאת לראות את הסרטון , הוא שווה צפיה.

מודטחדש

New member
לאכול בצל ולחשוב שהוא

תפוח טעים, זה לדעתך ה-"
דבר ה"אמיתי"
"? פלסיבו הוא בפרוש "
פתי מאמין
". הפסיכולוגיה שלך משכנעת אותך להאמין במשהו שאיננו מציאותי. לכן, פלסיבו, גם הטוב ביותר, לא נותן תוצאות של יותר מכמה שבועות. וכמו שכתבתי קודם: ומה אז? אז הקלת במידת מה לזמן מוגבל על כאב מסויים. so what? הוא לא נעלם. הסיבה שגרמה לכאב הזה לא טופלה. טופל, במקרה הטוב, הסימפטום. ירד החום, אבל הבעייה עדיין נשארה כמו שהייתה. אתה רואה שנורית לחץ האוויר בצמיגים נדלקה, אבל "יהיה בסדר!" אין צורך לטפל. מספיק שזה לא מדאיג אותי...

ינוקא1

New member
לכן הבאתי לך

את הסרט - שם המהפנט רק נוגע בה וזה הופך לתפוח טעים במיוחד ......

גם בצל יכול להיהפך לתפוח , אם האדם באמת ובתמים מאמין שהבצל הוא תפוח.

לגבי דבריך על פלצבו , טעות בידך.
נעשו "ניתוחי פלצבו" ולפעמים בסקרים שנעשו אחרי 5 שנים הם החזיקו זמן רב יותר מה"דבר האמיתי".
(זכור לי למשל ניתוח פלצבו שעשו בו קשירה של וריד בחזה במקום ניתוח לב פתוח - אני זוכר שפעם בדקתי את זה , והמטופלים שעברו את ניתוח הפלצבו , חוץ משיפור במדדים גם חיו יותר !)
לצערי אינני בקיא במציאת מחקרים אקדמיים , אבל אם תרצה להתעמק בנושא באופן אמיתי , די ברור לי שתמצא שגם במחקרים ההשפעה של פלצבו היא יותר ממה שנראה לך.

חוץ מזה , החברה והרפואה שלנו ביודעין מדכאת פלצבו - היא רואה אותו כפי שאתה רואה כ"לא אמיתי". זאת מהסיבה שהיא ביודעין מדכאת את הרוח ומאמינה רק בדברים חומריים - חומרים וחיתוכים , ומתייחסת לאדם כאל מכונה.

אך יש בעולם (עדיין) גם חברות אחרות , חברות שבהן למשל השמאן מרפא מחלה באמצעות ריקוד המדמה את מאבקו בשד היוצר את המחלה.
או חברה שבה כדי לרפא את המחלה צריך לעשות טקס רב רושם המסמל את המחלה ואת הריפוי.
מבחינת החברה שלנו , כל אלו הם פלצבו ולא "ריפוי אמיתי" , אך האם אכן אין זה ריפוי אמיתי ?
אני מאמין שזה ריפוי אמיתי יותר מאשר רק לתת כדורים או רק לעשות ניתוחים. דווקא הריפוי ברוח אמיתי יותר מהריפוי בחומר , אם כי החוכמה היא לשלב.

מציע לך , אגב , לקרוא את הספר "רפואת הקיוט". קראתי אותו לפני כמה שנים , ספר שנכתב על ידי רופא , שהתחיל לשלב ברפואה שלו טקסים מהעולם האינדיאני.

לגבי דבריך על נוריות לחץ ומכוניות -
שוב - אם האדם הוא אכן "רק" מכונה , אז אתה צודק.
אבל האדם הוא הרבה יותר ממכונה , הוא תודעה.
ולתודעה יש חוקים וכללים שונים.
העולם המודרני החומרי רוצה שנאמין שהאדם הוא מכונה , ולכן גם הריפוי שלנו נראה כך.
כשבני האדם יאמינו אחרת , הריפוי יראה אחרת.

(ואם אחרי כל המדיטציה שאתה מתרגל עדיין אתה מתייחס לאדם כמכונה בלבד , אז לצערי אני חושב שהמדיטציה שאתה מתרגל דפוקה , או שאינך מתרגל נכון)

ינוקא1

New member
גם כאן דוגמה יפהפיה :

חברה אמריקאית שפיתחה משחק מחשב בו ילדים נלחמים בתאים הסרטניים בתוך גופם. המחקר הראה כי הושג שיפור ממשי בריפוי לעומת ילדים ששיחקו במשחקי מחשב רגילים.

lightflake

New member
נחמד אם זה נכון

אולי אפשר לפתח את זה לכיוון אחר מ-מלחמה

lightflake

New member
חשבתי על דוגמה לכיוון אחר למשחק הזה

לנסות לדגדג את הגושים הסרטניים עד שהם מתפקעים מצחוק ומתמוססים בהתאחדות עם הגוף השלם.
&nbsp

מודטחדש

New member
לכמה זמן

נמשכה ההשפעה? על זה לא כתובה מלה. כבר כתבתי לך, פלסיבו נותן תוצאות מעולות, אבל לזמן מאוד קצר. אגב. לכן מאוד מומלץ לבדוק רופאים כמה פעמים לפני שהם מקבלים תשובה על מחלה מסויימת. משום שהם מכירים את המחלה, בטוח שאם הם יאובחנו בה בטעות, הם "יצליחו" בלי ספק לפתח אותה אצלם.

ינוקא1

New member
פלציבו יכול להשפיע שנים ארוכות

ולא רק זה , מחקרים מצאו אפילו שקבוצה שקיבלה פלציבו בקביעות והפסיקו לה אותו , היו תסמיני גמילה לכ 40 אחוזים מהקבוצה !
&nbsp
וחוץ מזה, בדרך כלל גם לטיפולים מערביים כמו ניתוחים או תרופות ההשפעה מוגבלת בזמן.
אני מציע לך ללמוד את הנושא יותר לעומק.
&nbsp
(לא הבנתי בתגובתך את ההמשך חוץ מהמשפט הראשון)

מודטחדש

New member
אמרת. לא ראיתי שום מחקר שמאשש

את זה. כשמאבחנים רופא באופן שגוי, "מבשרים" לו על מחלה שאובחנה אצלו (שלמעשה אינה קיימת), משום שהוא מכיר את המחלה כל כך טוב, הסבירות מאוד גבוהה שהוא יפתח את המחלה הזו.

lightflake

New member
נכון, מה שאדם מאמין שהוא אמיתי הוא אמיתי

באנגלית יש הבדל בין אמיתי REAL לאמיתי TRUE
וזה הבדל חשוב לעניינינו
כיוון שהחיים הם חלום, מה בחלום אמיתי ומה לא ?
זה באמת חלום וכל מה שמופיע בו הוא אמיתי REAL בחלום
אך שום דבר בחלום אינו אמיתי TRUE
&nbsp

ינוקא1

New member
מבחינתי

האמירה הנכונה היא : הכל יחסי.
&nbsp
שהשאלה איננה "אמיתי" או "לא אמיתי" , אלא "אמיתי יחסית ל...... "

&nbsp
החלום פחות אמיתי יחסית למציאות הרגילה , אך הוא אמיתי במידה מסוימת.
המציאות הרגילה פחות אמיתית יחסית למציאויות אחרות , אך גם היא אמיתית במידה מסוימת.
וכל המציאויות אינן אמיתיות יחסית להוויה , אך גם הן אמיתיות במידה מסוימת.
&nbsp

ינוקא1

New member
אגב , גם החבר שלך אושו ,

כתב על זה כמה דברים נחמדים (הבאתי את זה מכאן) :

"..... מדוע היו אנשים כגאוטאם בודהא נחושים כל-כך שהיקום כולה – מלבד העצמי העד, מלבד הערות – הינו ארעי ובר-חלוף, קורץ מאותו חומר ממנו עשויים חלומות? הם אינם אומרים שהעצים האלה אינם שם. הם אינם אומרים שהעמודים הללו, אינם שם. יש להבין, אל תתבלבל בגלל המילה 'אשליה'... כך היא תורגמה, אולם אשליה איננה המילה המתאימה.

אשליה אינה קיימת. מציאות מתקיימת. מאיה נמצאת בין לבין – היא כמעט קיימת. ככל שמדובר בפעילויות יומיומיות, אפשר לראות אותה כמציאות. רק במובן האולטימטיבי, מפסגת ההארה שלך, זה הופך לא אמיתי, אשלייתי, מתעתע."

בקיצור -
גם הוא טוען שהכל יחסי.
תלוי מהיכן אתה מסתכל על המציאות.
מנקודה אחת היא אמיתית , מנקודה אחרת היא לא.
ואין תשובות של שחור ולבן.

lightflake

New member
אם אתה מעוניין ללמוד מאושו

כדאי שתקרא את הספר השלם - לא רק קטעים קטנטנים שכאלו
בכל מקרה, לימוד שכזה, ללא התנסות, לא מספיק.
אתה עוד עלול להאמין שבאמת הבנת משהו.

ינוקא1

New member
אני מתנסה "לא פחות" ממך ....

ואני לא רוצה ללמוד מאושו - הוא היה גאון , אך רחוק מלהיות דוגמה להארה.
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
לא ניסיתי לשבח את עצמי לעומתך בשום אופן

כתבתי לגמרי באופן כללי, תראה איך אנחנו מפרשים דברים ומדהים איך מה שאנחנו רואים קשור יותר להלך הרוח שלנו מאשר למה שיש "שם בחוץ"
אולי זה כי אין "שם בחוץ" ?
אבל בכל זאת כל כך הגיוני להאמין שיש כאן אותי שחווה דברים מסויימים ויש שם אותך שחווה דברים אחרים ואנחנו שניים ממש, שניים! חווית השניים הכל כך חזקה הזו היא משהו שהיה בלתי אפשרי לולא הייתה האשליה שיוצרת את עולם המראות הזה, עלינו למעשה להודות לאשלייה על כל כך הרבה דברים שהיא מאפשרת לנו לחוות... אבל בשביל זה קודם צריך לראות שזו אשליה, אחרת, אנחנו בתוך סיוט וסופנו ידוע מראש.
&nbsp

ינוקא1

New member
יש שניים , ויש גם אחד

הכל תלוי מאיזו נקודת מבט אתה מסתכל.
&nbsp
הכל אשליה והכל אמיתי , הכל תלוי מאיזו נקודת מבט אתה מסתכל.
&nbsp

מודטחדש

New member
אשמח, גם כאן,

לראות את כתב העת המדעי שפרסם את המחקר על "
ניתוח פלצבו שעשו בו קשירה של וריד בחזה
". חוץ מזה, זהו בכל זאת ניתוח. שונה ממה שהרופאים אולי קבעו, אבל נעשה בו תהליך פולשני רפואי. שמעתי שבארה"ב מתים כל שנה מאות אלפים כתוצאה מהליך רפואי נכון שנקבע להם. כך שלא תמיד נדרש ניתוח לב פתוח. הוא טוב, הוא מעולה, לכיס של המנתח. קח למשל לחץ דם גבוה - נסה עם פלסיבו להוריד אותו ותמשיך לעקוב לכמה זמן זה "מחזיק מעמד"... מצד אחד, האדם הוא רק מכונה. מצד שני, לא קיים ביקום דבר שאיננו תודעה. ספר לחולה הלב שהוא תודעה ותראה כמה זה משפיע עליו לטובה. תן למכונה הזו טכניקה מעולה לפירוק מתחים, ובדוק אז. שאלה אישית, שאם תעדיף, אתה יכול שלא לענות עליה: למרות גילך הצעיר יחסית (אנחנו כמעט בני אותו גיל), אתה בריא לחלוטין? מעולם אין לך צורך בתרופות? אף פעם אתה לא סובל מכאב-ראש, מכאבי-גב, מכאב-בטן? לחץ הדם שלך 120 על 80 או פחות?

ינוקא1

New member
היתה לי פעם אחת

לפני כ3 שנים שסיכנתי את חיי במהלך "ניסוי" שעשיתי , ועברתי ניתוח ואשפוז לשבוע.
&nbsp
הייתי חולה מאוד בתקופות מסוימות בחיי. כך הגעתי לרפואה סינית , ובהמשך למדתי את זה.
עצם לימודי הרפואה הסינית (שכללו בתוכם גם טיפולי מגע ואחרים שהיינו עושים זה על זה) ובמיוחד תרגול צ'י קונג מאוד עזרו.
אני משתדל להימנע מתרופות מערביות ככל שניתן.
&nbsp
&nbsp

למעלה