אמון בגורו/מאסטר

../images/Emo45.gifכן../images/Emo45.gif

sidharta

New member
../images/Emo45.gif

אהבתי את ההסבר. רק כדי להבין: כשאני מקבלת את ההדרכה, לקבל אותה באותו הרגע ללא ביקורת, ללא סייגים, ללא ספקות כדי להפתח באמת, ורק אחר כך, עם הזמן,עם התרגול, לבחון את ההדרכה שקיבלתי ואת המורה במסגרת מגבלות כושר ההבחנה שפיתחתי?

dharmax

New member
->

מוסיקה. קלאסית דווקא. דמייני שאת מקשיבה ליצירה. מה הדרך הטובה ביותר *להנות* ממנה? לדעתי: פתיחה של כל הערוצים - לקלוט את כל הניואנסים, כל התדרים, כל העוצמות - צלילים זעירים וצלילים בולטים בו בזמן. את זה אפשר לעשות כשעוצרים את הדו-שיח הפנימי, את השתלטנות של האינטלקט ושל האגו. האינטלקט עובד. עובד ועוד איך - הוא יבחין בתבניות שונות ברמות שאילו הוא היה משרת את האגו, הוא לא היה מבחין, כי הוא היה עסוק בלמצוא "אני" בכל דבר ו"הוא" - הווה אומר, בדברים לא רלוונטיים. תודעת החכמה עולה אז. לוקחת את מה שיש לקחת. לומדת את מה שיש ללמוד. מבחינה בין הנכון יותר לנכון פחות, הטהור יותר לטהור פחות. אבל לא כביקורת שבאה מהאגו, אלא כהבחנה נטולת אגו. זה יכול להראות מבחוץ כאילו את יוצאת עם מסקנות "שיפוטיות", אבל זה קשקוש "שנקינאי", כי הבחנה זה חשוב. ושיפוט בהקשר זה, הוא דבר רצוי. וכן, עם הזמן וההתנהלות הנכונה, הדברים הרלוונטים יטמעו בך והפחות רלוונטים/נכונים/מתאימים-לך יתגלו כפחות רלוונטים/נכונים/מתאימים-לך. ברכות

ב י ש ו ף

New member
גורו מכוון ומייעץ

וההצמדות אליו היא לצרוך לימודי בדר"כ אלה אם כן הגורו של קומוניסט והוא צריך אותך להפגנות. לרוב הגורואים יש משרתים הם לרוב טוענים שהם עושים זאת מרצון ככה שיש לו איזה מעמד של מלך. אבל מוסכם שלמורה טוב יהיה איזה כבוד מסויים.

ב י ש ו ף

New member
אם מדברים על גורואים נזכרתי בתשובה

מהמממת שקיבלתי מהמורה שלי איציק רצימור והוא אמר דבר כזה, וזה גם יכול לענות על סוגיית הגורו בהקשר הזה. הוא אמר לי תשמע בודי דמיין קבוצת אנשים שחופרים מקרחת היער בסיכומו של דבר מצטרפים אנשים וממשיכים מנקודה שאחר סיים בה. מה שהוא בא להגיד פה זה שאנחנו לומדים גם ממה שאחרים כבר למדו והשיגו ואנחנו יכולים גם להמשיך מהנקודה הזאת. זה די מסכם את התפקיד של הגורו, הוא מוביל אותך לאותו מקום אליו הגיע מכיוון שהמיסטיקה היא חוויה פנימית, היא לא משהו שקל להוכיח כמו ניסוי מדעי חיצוני, אבל למורה טוב יש את הכלים להראות לך ולהסביר לך את מה שהוא הבין. כשאני הייתי קורא ספרים של אושו לפני כמה שנים הרגשתי די נוח, וכאילו הוא שם איתי כשאני קורא למרות שכמובן לא יכולתי לשאול שאלות אבל הוא ידע יותר ממה ששאלתי אז היה לי סבבה.

dharmax

New member
->

תשובה חביבה, אבל די לא נכונה. אך אחד לא יכול לחפור בשבילך אפילו עשרה סנטימטרים, בישוף. גם בודהא עצמו, על פי דבריו המפורשים, יכול רק להצביע לך על הדרך (זו ההנחיה, נתינת הדהרמה). אולי הוא יוכל הראות תמונה של היעד, שתתן לך מוטיבציה אדירה אמנם, אבל זו רק תמונה (בבודהיזם הטיבטי זה נקרא ה"מראה" של ה"ריגפה"). אולי הוא יוכל לעטוף אותך באהבתו ובחמלתו, אבל עליך לחפור בעצמך גם את הגרגיר האחרון... והספרים של אושו הם בהחלט מקור בלתי נדלה...לבלבול גמור בעניינים האלה...
ברכות רבות!

ב י ש ו ף

New member
יכול להיות שלא הפנמת את המשל

ברור שידע הוא משהו שחייב להיות חלק ממך ושהמיסטיקה היא מדע הפנים בניגוד למדע החוץ שמוכיח חצונית ומדע הרוח שמוכיח חוויתית ומורה מואר והדגש על מואר יכול להוביל אותך דרך התובנות שלו ולחסוך לך חיפושים מרובים, זאת הכוונה במשל שהמורה יכול להוביל אותך במסלול נוח מקרחת היער אל אותם מחוזות שאליהם הגיע, בעוד שאתה יכול אפילו להרחיק מהמורה אם אתה איש רוח כישרוני בדיוק כמו שיש שחקני כדורגל טובים. בהצלחה גם לך ותודה

למעלה