אמדוקס

• פותח הנושא si32
  • פורסם בתאריך
בלי להיכנס לויכוח על אמדוקס

ההנחה שלך שבמידה ויש פיטורים יחד עם גיוס כח אדם, אז מי שפוטר היה בהכרח עובד לא טוב, שגויה. המגויס והמפוטר לא בהכרח הולכים לאותה משבצת מקצועית. אפשר לפתר איש סיסטם ולגייס תוכניתן ג'אוה. אין קשר בין 2 הדברים. בנוסף לא כל מקרה פיטורים נובע ממקצועיות נמוכה. לפעמים זה נובע מעלות כספית גבוה של המפוטר, לפעמים בגלל בעיות אחרות. בכל מקרה, אני לא הייתי כותב מסר, שאומר, שכל המפוטרים לא מקצועיים.

זה לא מה שאמרתי

תאמין לי שאני מודעת לתמונת המצב ולמכלול האינטרסים של עובד-מעסיק, שלצערינו לא תמיד עולים על קנה אחד. מה שהתכוונתי להגיד זה שבחברה יש מספר לא מבוטל של עובדים שלא יודעים לעשות את העבודה, ובגלל זה נטל העבודה לעיתים נופל על כתפיהם של היותר מקצועיים. ולרוב אותם מפוטרים הם אלו שמתבטאים בצורה תוקפנית ולא מוכנים להבין ולקבל את הדינמיקה של עולם ההיי-טק. אבל אני לא הייתי יורקת לבאר שממנה אני שותה. ברגע שאני ארגיש שאני לא ממצה את עצמי במקום העבודה או שאני לא מקבלת את היחס וההערכה המגיעים לי אני אחפש מקום עבודה אחר ואעזוב בצורה מכובדת. אני חושבת שאין לזלזל בחברה שמספקת לי מקור פרנסה מכובד, ומעבר לכך אין לזלזל במשכורת, שלטעמי היא הרבה מעבר ל"שכר רעב", אלא אם כן אתה אוכל יהלומים. גם לא התכוונתי לתקוף את Si32, שמשום מה לקחה קצת יותר מדי קשה את מה שכתבתי ואת התגובות הפחות סימפטיות שהתקבלו כאן. פשוט לאחרונה נפתחים כאן דיונים לא מעטים על אמדוקס, ואנשים מחוץ לחברה מקבלים רושם מוטעה לטעמי. אגב, אף עובד היי-טק כיום לא חסין מפני פיטורים ואני יודעת שגם אני עלולה למצוא את עצמי מפוטרת בשלב כזה או אחר בקריירה שלי. אבל כל עוד אני עובדת בחברה אני דואגת לטפח את סביבת העבודה שלי כך שלא ארגיש מקופחת או מותקפת. ותתפלאו, אבל גם המנהלים הם בני אדם, ולא צריך להיות לקקן או מרפקן בכדי לשמור על יחסי עבודה ומעבר לכך על יחסי אנוש טובים עם המנהלים והחברים לצוות, ובטח לא צריך להיות אדם כזה בכדי לגרום לעצמך לקום בבוקר ולהגיע לעבודה בכיף ועם חיוך על הפנים. דווקא אלו שמנסים להיות כאלו יוצרים בדיוק את המצב ההפוך. המרמור הזה לא תורם לאף-אחד. הוא רק גורם לאנשים לשלוח חצים לכיוונים הלא נכונים, ובסופו של דבר הם פוגעים בעצמם.

בלי קשר לאמדוקס ../images/Emo141.gif

אני לא מקבל את אופן הצגת הדברים שלך, כאילו "הדינמיקה של עולם ההיי-טק" היא גזרה קדומה שאי אפשר לשנות וחייבים לקבל. בהחלט יש מקום לדרוש ממעסיק יחס של כבוד והגינות כלפי העובדים (גם בשעת פיטוריהם), אפילו אם זה אומר שהריווחיות תהיה צנועה יותר. כתבת "ברגע שאני ארגיש שאני לא (...) אני אחפש מקום עבודה אחר ואעזוב בצורה מכובדת". אני מאחל לך שלא תגיעי למצב, שבו את תקועה בג'וב שהורס לך את הבריאות, את לא מוצאת משרה אחרת, ואת נאלצת להישאר כי יש לך ילדים לפרנס. אבל אם חלילה תגיעי אליו, אני מאחל לך שלא יבואו ויגידו לך לסתום את הפה ולהגיד תודה.

ל י א ת 76

New member
אין ספק שאתה צודק

מקום עבודה הוא הרבה מעבר למקור פרנסה, אבל אין לזלזל בשכר. תאמין לי שעברתי תקופות לא קלות בחיי וכיום אני באמת מאמינה שצריך להגיד תודה גם כשקשה. כן, להגיד תודה שלמרות הקושי יש לי עבודה, יש לי פרנסה ויש בשביל מה לקום בבוקר.ובמקרה שלי אני ממש לא צריכה ש "יגידו לי לסתום את הפה ולהגיד תודה",כי עברתי מספיק בשביל להבין זאת לבד ולהגיד את זה לעצמי. הרי לא נולדנו עם כפית זהב בפה (בכל אופן לא אני) ואנו נאלצים להתמודד עם מצבים מאוד לא נעימים ופחות סימפטים במהלך החיים, ועל אחת כמה וכמה במהלך הקריירה. בעיני זה מגוחך להגדיר שכר בהיי-טק כ"שכר רעב", כשכל-כך הרבה תושבים במדינה חיים מתחת לקו העוני, וכשמהנדסים עובדים כמעט בחינם בכדי לצבור נסיון. ובוא לא נשכח באיזה פורום מדובר כאן, כך שישנם כאן מובטלי היי-טק... כשדיברתי על הדינמיקה של ההיי-טק לא התכוונתי בשום אופן ליחס מחפיר אלא לעובדה שיש ניידות, בין חברות ובין פרוייקטים שונים באותה חברה, ולאף-אחד אין קביעות או ערבות לבטחון. כל חברה נורמלית עושה את השיקולים הכלכליים והמקצועיים ואין עלינו אלא לקבלם בהבנה ולהמשיך הלאה. יש עוד הרבה חברות היי-טק בישראל, ואני בטוחה שכל עובד יוכל למצוא את מקומו באחת מהן, גם אם זה ייקח מעט זמן והרבה עצבים. ברגע שיש לך נסיון נפתחות בפניך דלתות. מה שאני יודעת זה שאני אדם אופטימי, ועל כן אני מסוגלת למצוא את מקומי גם בסביבות עבודה פחות סימפטיות. כפי שציינתי, הרי מדובר בסופו של דבר בבני אדם, ולרוב אם יש לך יחסי אנוש ברמה סבירה אתה תהיה מסוגל להכיר את הסובבים אותך וללמוד להסתדר ולהתפשר . ואם לא – אני בעד לחפש מקום עבודה אחר, ובינתיים להגיד תודה (שוב ושוב) שיש לי עבודה ומשכורת. לסיכום, כל הנאמר עד כה לא סותר את העובדה שאין לירוק לבאר ממנה אתה שותה, ולא לזו שממנה שתית עד כה.

סליחה, שלחתי עם הניק של אחותי

(התאומה). מסתבר שגם היא לא מזדהה עם הנאמר כאן

MoonLight25

New member
מה יש לכולם נגד אמדוקס?

אני כל הזמן קוראת כמה אנשים שונאים את אמדוקס ולא מבינה למה. היחס שם באמת כל כך גרוע? וגם המשכורות? אני שמעתי על בוגרים ללא נסיון שהתקבלו ומקבלים משכורת לא רעה בכלל.. לפי מה שהם מספרים מתייחסים אליהם שם טוב ולא שמעתי שום תלונות למה כולם כל כך שונאים את החברה?

si32

New member
שוב, אני מדגישה

לא בכל המקומות באמדוקס מתנהגים בחוסר אנושיות. ואיני אחראית לכל המקרים בהם דובר בפורום זה. במקרה שלי חוסר האנושיות עבר כל גבול!!! קאפיש?

si32

New member
:-אבל חכי עוד מס' שנים אחרי שינצלו

אותם עד הסוף, אז תביני.

ל י א ת 76

New member
חשוב להבין משהו

זה לא מה שיש לכולם, אלא מה שיש למס' עובדים בודדים מתוך 10000 עובדים שהחברה מעסיקה. יוצא שנתח נכבד מתוך עובדי ההי-טק בארץ שייכים לאמדוקס.

si32

New member
עובדים בודדים? הצחקת אותי ../images/Emo6.gif

10000 עובדים? עוד יותר הצחקת אותי.

ל י א ת 76

New member
אז תצחקי

כי לאור המירמור הממלא אותך נראה לי שצחוק מאוד יעזור לך. ואחרי שתתפכחי תקראי קצת על החברה. לידיעתך, אמדוקס מעסיקה 10,000 עובדים ברחבי העולם, מתוכם בערך 5,000 בארץ. לא חברה גדולה???

si32

New member
מרמור או לא מרמור

אם היית עוברת קצת ממה שאני עברתי שם - השפלות, צעקות, היריון, מוות, בוסים חארות ולא רוצה להמשיך... היית קצת יותר רגישה לנושא. ושוב - תלמדי לקרוא בין השורות ולא רק דרכן. ואת יודעת מה? אני בהחלט מאחלת לך שתעברי את זה יא חתיכת חסרת רגישות שכמוך. אני התפכחתי רק אחרי 5 שנים שעבדתי שם, מעניין מתי את תתפכחי.

ל י א ת 76

New member
אני לא עובדת באמדוקס

ואני ממש לא מתכוונת להיכנס לויכוחים ברמה כזאת. ראשית כל אני משתתפת בצערך ובניגוד אלייך אני מאחלת לך שלא תדעי עוד צער ושתמצאי עבודה שתתאים לך מכל הבחינות. אבל מפה ועד לרמה כזאת של ניהול דיון המרחק הוא רב. אולי המצב הרגיש שלך כרגע גורם לך להתנהג בצורה אימפולסיבית שכזו, אני יכולה להבין את זה. אבל אולי תנסי קצת לשלוט בתגובות שלך.

si32

New member
נראה אותך

שבועיים לפני הלידה, אמא שלך מתה ועוד דורשים ממך לעבוד עד היום האחרון ללידה. ניראה.

ofek44

New member
מימי שמימי בכל חברה או ארגון...

שיש בהם תחרות קיומית יש בהם אנשים מתחסדים,מתחנפים,מלקקי פינכה ולא רק,צבועים ומאוד חזירים מבחינה אנושית מדוע יש לי הרגשה שאת נכנסת לפחות לאחת הקטגוריות לעי"ל

si32

New member
גדול!!!../images/Emo24.gif

אכן כך, ושכחת גם את אלה שמוכנים להפיל כל אחד בדרך על מנת לתפוס את מקומו.

למעלה