אין ספק שאתה צודק
מקום עבודה הוא הרבה מעבר למקור פרנסה, אבל אין לזלזל בשכר. תאמין לי שעברתי תקופות לא קלות בחיי וכיום אני באמת מאמינה שצריך להגיד תודה גם כשקשה. כן, להגיד תודה שלמרות הקושי יש לי עבודה, יש לי פרנסה ויש בשביל מה לקום בבוקר.ובמקרה שלי אני ממש לא צריכה ש "יגידו לי לסתום את הפה ולהגיד תודה",כי עברתי מספיק בשביל להבין זאת לבד ולהגיד את זה לעצמי. הרי לא נולדנו עם כפית זהב בפה (בכל אופן לא אני) ואנו נאלצים להתמודד עם מצבים מאוד לא נעימים ופחות סימפטים במהלך החיים, ועל אחת כמה וכמה במהלך הקריירה. בעיני זה מגוחך להגדיר שכר בהיי-טק כ"שכר רעב", כשכל-כך הרבה תושבים במדינה חיים מתחת לקו העוני, וכשמהנדסים עובדים כמעט בחינם בכדי לצבור נסיון. ובוא לא נשכח באיזה פורום מדובר כאן, כך שישנם כאן מובטלי היי-טק... כשדיברתי על הדינמיקה של ההיי-טק לא התכוונתי בשום אופן ליחס מחפיר אלא לעובדה שיש ניידות, בין חברות ובין פרוייקטים שונים באותה חברה, ולאף-אחד אין קביעות או ערבות לבטחון. כל חברה נורמלית עושה את השיקולים הכלכליים והמקצועיים ואין עלינו אלא לקבלם בהבנה ולהמשיך הלאה. יש עוד הרבה חברות היי-טק בישראל, ואני בטוחה שכל עובד יוכל למצוא את מקומו באחת מהן, גם אם זה ייקח מעט זמן והרבה עצבים. ברגע שיש לך נסיון נפתחות בפניך דלתות. מה שאני יודעת זה שאני אדם אופטימי, ועל כן אני מסוגלת למצוא את מקומי גם בסביבות עבודה פחות סימפטיות. כפי שציינתי, הרי מדובר בסופו של דבר בבני אדם, ולרוב אם יש לך יחסי אנוש ברמה סבירה אתה תהיה מסוגל להכיר את הסובבים אותך וללמוד להסתדר ולהתפשר . ואם לא – אני בעד לחפש מקום עבודה אחר, ובינתיים להגיד תודה (שוב ושוב) שיש לי עבודה ומשכורת. לסיכום, כל הנאמר עד כה לא סותר את העובדה שאין לירוק לבאר ממנה אתה שותה, ולא לזו שממנה שתית עד כה.